![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Guest |
Sunt mai mult decat ce au fost, si totusi mai putin. Si, desi la jucabilitate, grafica, calitate sonora, adica tot ceea ce tin de cantiate, acestea sunt cu mult mai bune decat au fost odinioara, la capitolul calitate stau mult mai prost. Si aici se vede procesul de industrializare. Ei, acum intrebarea care vine este daca merita sa dam chestia aia speciala pe care unele jocuri o au si o groaza de jocuri au avut-o 'evolutiei tehnologice'. Si eu personal nu cred ca merita. Pe scurt, care e ideea. Ideea e ca eu as prefera sa apara acum un joc cu engine de Simon, Tyrian, Quake, folosind engineurile de pe vreme aceea. Avantajul ar fi ca un joc poate fi facut si in zece ani. Si nu cred ca daca ar aparea azi un joc cu grafica de Quake dar niste idei si implementari tzapene nu ar fi cumparat/jucat. Sau un Tyrian cu o groaza de arme, navutze si jmenuri. Si cred ca multa lume ar prefera alte lucruri 'graficii' cu care ne-am obisnuit. Eu de ex. joc acum The Legend of Kirandia si pot sa spun ca as arunca pe fereastra nfs5 sau alte cretinitati pe care dupa 10 minute de joc (iti vine sa le arunci pe fereastra, that is) le stergi dupa hard. [This message has been edited by Wak9k3a (edited 28 April 2000).] | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Drept e ca si eu m'am saturat pana peste cap de idiotenii de genul asta. Nu mi'e rusine sa pun mana pe cate un joc vechi ca cica nu are grafica sau altele dar daca te prinde, tocmai de'aia e joc. De mult ma gandesc cum ar fi un joc lucrat si slefuit pe toate partile, sa nu fie nimic lasat de izbeliste. Din pacate DOAR cei de la Blizzard si cei de la Bullfrog vad ca au o traditie sa faca treaba pana la sfarsit. ------------------ "Life is cheap when the bounty is high" (Manowar)
__________________ Nobody knows the trouble I've seen. But it can be arranged. | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
De acord cu Raven!Marea deceptie este si a fost si probabil va fi WESTWOOD! ------------------ ...and remember , drugs are baaad,alcohol is baaad!!!
__________________ Having to cope with a dysfunctional society, we take refuge in solitude which is a substitute for dignity Zhang Ke Jia | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2000 Location: Bucuresti , Romania |
Sunt intru totu deacord cu voi dar totusi sa nu exageram: cred ca foarte bine "acel ceva" al jocurilor care a cam disparut in ultima vreme sa convietuiasca cu "evolutia tehnologiei". Exemple bune ar fi: Thief, Homeworld, Ultima 9, si viitoarele Black&White, Good&Evil (de la Cavedog), Elysium (primul joc ce va aparea in episoade)... Apoi si eu zic ca grafica nu e totul la un joc ci ideea, povestea si feeling-ul. Dealtfel cu mare placere joc jocuri vechi, pentru ca emana un altfel de feeling, sau pentru a vedea cum erau jocurile in acea perioada... De curand am jucat la cineva ULTIMA 9: ASCENSION (ca eu n-am computer foarte hi-end) si as fi in stare sa joc si intreaga serie (1-8) numai pentru poveste si feeling. Intr-adevar WESTWOOD este o mare deceptie. Mai tin minte si acum lupta dintre WARCRAFT 2 si RED ALERT, 2 hituri...si unde a ajuns acum BLIZZARD-ul (firma mea preferata) si unde WESTWOOD-ul. In aceste vremuri lipseste in mare parte originalitatea pentru ca majoritatea firmelor nu vor sa riste. Noroc ca exista si o minoritate. Dar sa nu fim rai, totusi la inceput nu exista precedent, deci subiectele abundau si orice faceai era ceva nou...acum exista precedent. Discutia aceasta mi se pare foarte interesanta asa ca sper sa mai apara reply-uri. O sa mai incerc si eu sa mai scriu. LONG LIVE THE GAMES!!!
__________________ Viata este un RPG | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Jocurile, ca si pasta de dinti sau blugii rupti in derier se modeleaza dupa cererea pietei, si, momentan, in domeniul electronic entertainment se cere grafica naucitoare, sunete cat mai 3d si scenariu cat mai idiot. Nimeni nu se mai risca sa scoata un joc cu o idee cu adevarat originala deoarece publicul occidental nu mai cumpara asa ceva.Nu ati observat ca se scot continuari dupa continuari, addonuri peste addonuri, clone dupa clone, tocmai din frica asta patologica de a nu da chix ? Eu unul le urez sanatate si virtute, si in afara de cateva jocuri care probabil vor aparea cand voi fi insurat cu 2 copii nu ma mai intereseaza mai nimic in domeniul asta.Singura speranta ar fi sa se treaca odata peste mania asta a acceleratoarelor 3D si se realizeze ca nu asta conteaza intru-un joc. Nu sunt impotriva progresului tehnologic,dar exista totusi niste limite... ------------------ NoName. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Guest |
Treaba nu sta deloc asa. Celor carora le-au placut 3D shooterele gasesc ca fiind mult mai bine lucrate Quake3 si Unreal Tournament decat Quake1 sau Duke Nukem. Preferand sa le joace pe primele. Celor carora le-au placut RPG-urile nu s-au schimbat in decizia lor ca RPG-urile sunt tot mai bune pe zi ce trece. Un Planetscape Tournament, un Ultima9 sau un FF7 vor incetzosa intotdeauna privirea celor care obosesc in fatza monitorului. Celor care le-au placut simulatoarele gasesc mult mai mult realism in prezent decat in antichitatzile de dinainte. Un joc ca Falcon 4.0 va amagi jucatorul intotdeauna, indemnandul la mai multe ore petrecute in fatza calculatorului. Celor care si-au gasit remediul in simulatoarele de masini vor ridica in slavi noua grafica prezenta fara drept de apel in NFS5 injurandu-l de mama pe cel care il va indemna sa-si stearga jocul de pe atot cuprinzatorul de simulatoare de masini, hard-disk. Un diabloII isi va gasi intotdeauna loc pe spatziul gamerului cult, in ciuda graficii sale excelente. TBS-ul nu cred ca se va schimba prea curand asa ca nu exista loc de comentarii pro sau contra, pentru el. Singurele specii de jocuri care si-au gasit sfarsitul sunt arcade-ul si adventure-ul. Adventure-ul va avea loc de laude mereu si odata cu aparitzia jocului The Longhest Journey sunt sigur ca va reveni in fortza. In concluzie, nu cred ca exista loc de generalizari in industria "gameicola" actuala fiindca nu s-a ajuns la un nivel atat de mare de jocuri fara nici un rost de a fi instalate pe tablitza cu bitzi. Singurii care ar avea ceva de comentat cu privire la o posibila, dar improbabila, imbunatatzire a jocurilor sunt fanaticii jocurilor arcade (dar avem totusi Tarzan ) si intr-o mai mica masura a celor impatimitzi de adventure. Asadar nu vad rostul denigrarii tuturor jocurilor actuale in favoarea unor jocuri ce au semnificat inceputul unor gameri, inceput care intotdeauna impresioneaza prin noutate. Mai apare in prim-plan si fenomenul de suprasaturare a retinei jucatorului, fenomen ce induce involuntar sentimentul fals de superficialitate excesiva a jocurilor actuale. ------------------ Parce que le raison que c'est le diable et moi je suis partisan de la raison. Donc je suis un diable! [This message has been edited by Hades_GL (edited 03 May 2000).] | ||
|
| Advertisment | |
In Mafia1930 ai toate sansele! Plin de sperante, in taramul celor liberi. De la spalator de vase la Milionar - asta este visul tau! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|