Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Jocuri PC

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 18-04-1999, 16:25   #1 (permalink)
LS
GIS/CAD

LS's Avatar

Threadul nostalgicilor

Fratilor, ia scrieti si voi despre jocuri mai vechi, ca de shootere m-am cam plictisit. Un Day of the Tentacle, Warcraft 2, Wolf3D...
Impresii, pareri? Asa, in general, despre orice joc mai vechi si care a trezit in voi asa, un feeling fain...

LS is offline    Reply With Quote
Old 18-04-1999, 18:19   #2 (permalink)
Registered User

Cavalary's Avatar

Cele mai bune vechituri ? Pai Warcraft 2 clar... Am facut o armata pentru un nivel formata din vreo 50 de unitati de toate felurile in afara de tarani. Era cu "make it so" (ala era codul pentru instant build/train/research?), deci si computerul putea sa faca la fel. Vezi alianta de 2 neamuri de orci (de unii scapasem inainte) sarind pe armata mea cu 40-50 de trolls, si inca 20-30 de grunt si ogres adunati... catapulte, turnuri... tot tacamu'. Am mai adus inca 20 de Paladins si tot dand heal in toate partile am reusit (mai aveau 2-3 cladiri), inca un atac micut si s-au dus. Cea mai tare bataie pe care am dat-o vreodata in vreun RTS. Singurul lucru pe care mi-l amintesc cu exactitate despre ceva care nu mai am pe HDD.

Cavalary is offline    Reply With Quote
Old 18-04-1999, 23:22   #3 (permalink)
jmf
Prodigal Son

jmf's Avatar

Pentru mine cel mai tare joc vechi este Flashback. Ce pot sa spun...m-am jucat ca un nebun. Imi amintesc de "filmul" introductiv, care era "desenat", si playat intr-o ferestruica, dar totusi surclaseaza ca feeling multe din realizarile actuale. Muzica, la fel.....ce sa mai spun de grafica, care avea acel "ceva"....
A da! Am uitat de "The Dig"...

jmf is offline    Reply With Quote
Old 19-04-1999, 00:35   #4 (permalink)
LS
GIS/CAD

LS's Avatar

Si pentru mine, unul din cele mai tari jocuri a fost Warcraft 2, nu ca realizare, ci ca feeling. Plus muzica, si filmele din intro, si din misiuni, m-au zapacit. Am jucat abia apoi Warcraft 1, ca sa pot intelege ce inseamna un RTS. La fel, am luat bataie crunta la Dune2, pana m-am prins. Si asta a durat ceva timp. Ei, aveam si eu calculator de o saptamana...
Da, sa nu uit, la capitolul "quest" - The Dig - jocul pe care l-am terminat cu aproape toti prietenii mei, ca il stiam pe de rost, doar sa le arat feelingu' si animatiile. La fel, Full Throttle. k lumea jocuri...

LS is offline    Reply With Quote
Old 19-04-1999, 01:20   #5 (permalink)
Black.D.
Guest

Joace vechi, ia sa vedem: Ar fi Darksun (am jucat ca disperatu' fo' doua saptamani pana l-am terminat; Jagged Alliance (btw vedetzi ca apre doiu' ; vi-l recomand cu caldura); transport tycoon (daca-ar fi avut shi mplayer...), tie-fighter ...eh 's multe shi nu vreau sa merg pana la z80 (remember Dizzy?)

Reply With Quote
Old 19-04-1999, 01:34   #6 (permalink)
Registered User

Pai ar fi uw,uw2,eob1,2,3,monkey island(Dumnezeule sa nu uit monkey island),
seria X-com,Rex cel nebular,myst and so on and so on.....

Kobold is offline    Reply With Quote
Old 19-04-1999, 05:33   #7 (permalink)
Registered User

De ce dom'le sa nu mergi pin' la z80? Acolo a inceput totu' pin' la urma, nu? Iar daca stam sa judecam putin, multe jocuri "antice" dau clasa ca idee (si ca realizare - ca nu era tocmai simplu sa inghesui idee engine sprite-uri si tot restu pe numa' 48k) unor productii cit se poate de recente. La un oment dat am jucat Mercenary 2, apai ala era joc complet, cu scenariu solid in care puteai sa pilotezi citeva modele de zbratoare, o masina iar daca te trezeai fara ele puteai s-o iei pe jos - in citeva ore tot ajungeai unde trebuia - intriga buna, umor, locatii secrete si vreo trei feluri de a termina jocu. (seria Dizzy si ea excelenta)
Din cele mai "recente" UFO - primu' - a fost the best pentru mine, la fel Stars!, Transport Tycoon (mai destept decit RT2, zic eu), Elite, Privateer si multe, multe...
Jocurile mai noi sint facute dupa reteta (cele mai multe) d'aia au inceput sa semene cu telenovelele.
Ura...

PanzerVID is offline    Reply With Quote
Old 19-04-1999, 11:01   #8 (permalink)
REDMAN
Guest

JMF tata, mi-au dat lacrimile. FlashBack... L-am jucat pana-m am luat-o razna. Si LBA a fost un joc super, ati uitat de el?
Warcraft 2 - YESSSSSSSSSS!
UFO - the same
First Stupid Dog on the bridge...

[Mesajul a fost modificat de REDMAN (modificat 19 April 1999).]

Reply With Quote
Old 19-04-1999, 12:52   #9 (permalink)
Registered User

Cavalary's Avatar

Da, am uitat Transport Tycoon. Si asta era foarte bun. Dizzy? Am vazut si eu unul si m-am speriat. Hate it!

Cavalary is offline    Reply With Quote
Old 19-04-1999, 13:11   #10 (permalink)
Registered User

bugs's Avatar

Daca e sa vorbesc despre Z80, cel mai tare joc pe care l-am jucat pe vremea aia a fost Laser Squadron - este stramosul UFO-ului si a si luat... parca 91 sau 93 intr-o revista de joace de atunci. Tot pe Spectrum a fost misto Lords Of Chaos (acelasi gen ca Laser Squadron, facut cam de aceeasi echipa). Dizzy a avut clar bucata lui de merit.
Si ar mai fi multe de spus...

Pe PC primul joc care m-a "spart" a fost Another World. Nu vazusem prea multe si am fost siderat. Dealtfel, ca scenariu si actiune mi se pare ca da clasa la o gramada MARE de productii. Finalul scartaie destul de rau da'... nimic nu e perfect.
Tot din joacele vechi de pe PC mi-a placut mult UFO (primul) si Syndicate. Nu mai vorbim de DOOM. La capitolul Quest, dupa mine Indiana Jones & The Fate Of Atlantis
"ruleaza".

Atat, macar deocamdata

-Bugs

bugs is offline    Reply With Quote
Old 21-04-1999, 01:09   #11 (permalink)
Ghost
Guest

Si eu imi aduc aminte cu placere de Laser Squad. L-am jucat in disperare. Cel mai mult imi placea cand vroiam sa incarc vreo salvare si dupa cateva minute de beeee prrr beeeeprrrrbeprr.... dadea eroare ! Dar am gasit un remediu: apa de ploaie ! Nu credeti ? Va jur ! Odata cand mi-a dat erori in prostie mi-au sarit supapele si dupa ce am spart caseta in mana (nu mult, mai mult am crapat-o) am aruncat-o pe geam in ploaie. Dupa ce ne-am linistit si eu si ploaia, am iesit afara si am luat caseta de unde cazuse, am sters-o si am bagat-o inapoi in casetofon. Ma credeti nu ma credeti, a mers !!!
Nu stiu daca apa de ploaie ar fi un medicament si pentru Windows ?
Destul cu amintiri din copilarie.
Jocurile de pe PC care mi-au placut teribil au fost, daca imi aduc bine aminte, DOOM, Indiana Jones in the Last Crusade,Indiana Jones and the Fate of Atlantis,Wolf 3D, Transport Tycoon (da clasa oricand RT 1 si 2), Grand Prix, LHX, UFO, Panzer General, Crusader, Armored Fist, Comanche, NFS si sa tot fie. As sta prea mult sa-mi aduc aminte si sa scriu.
De un joc vreau sa scriu insa neaparat: ID (pentru Spectrum). L-a jucat cineva ? Ala era tipul de joc care la ora asta lipseste si ar trebui reinventat. Calculatorul tau era corpul temporar al unei entitati atemporale si nemuritoare.Trebuia sa vorbesti (sa scrii propozitii sau fraze cheie) cu calculatorul si sa-ti dai seama cine este de fapt acea entitate. Fusese Isus Christos, Ioana d'Arc, King Arthur, Napoleon, si nu mai stiu cine. Eu trebuia sa aflu toate astea prin intrebari din aproape in aproape, de fiecare data cand nimeream ceva primeam puncte. Trebuia sa ajung la 100 ca sa-i descopar identitatea. La 94 m-am blocat. Poate pare slabut jocul, dar va spun ca nu este. Cine l-a jucat, stie. La capitolul logica,perspicacitate si chiar cultura generala, este inca neegalat. Asa consider eu.

The Holy Ghost.

[Mesajul a fost modificat de Ghost (modificat 21 April 1999).]

Reply With Quote
Old 21-04-1999, 14:25   #12 (permalink)
Tatal Lor

Peke's Avatar

Fratilor, ce ma omoara pe mine cel mai tare e ... timpu'. Cind eram mai pitic, erau jocurile mai bune, apa mai albastra si timpu' liber mai mare. Atunci nu prea aveam de unde sa iau jocuri, ca acum, ma plimbam de la unu la altu, cu cutiile de diskete, mai tirziu chiar cu hardu' si asa mai produceam cite un joculet ceva. Si de nu le jucam de le-nnebuneam. Acum banu' este de cumparat cd-uri, ai si de unde ca e plin la universitate (daca esti "cinstit" gasesti si firme care dau "oficiale") da' nu mai este ... timp. Nu stiu altii cum sint, da' eu doar in weekend, daca sint norocos, mai gasesc citeva ore de joaca. Seara din parti (noaptea mai precis, ca atunci ajung acasa), ziua la servici. Asta e nasoleala.

Unde sint zapezile de altadata ... 2 10

Peke is offline    Reply With Quote
Old 21-04-1999, 14:57   #13 (permalink)
Registered User

Da,tinerete,tinerete...
Si acum imi aduc aminte de Black Stone.Cind l-am vazut am ramas mut.A fost primul joc la care auzeam si eu sunetul,nu numai tiuituri din speaker.Primul SB... Cred ca si voi cunoasteti senzatia.

Alfa is offline    Reply With Quote
Old 21-04-1999, 16:53   #14 (permalink)
Subterranean infiltrator

Karg's Avatar

mda. timpul asta ne omoara :-). deshi parka
asta n'ar fi o problema prea mare : cu inkonshtintza'mi carakteristika pierd noptzile de dinaintea examenelor numai ca
sa mai fac citeva nivele la nu'sh'ce joc.
mai nou insa, mi'e FOARTE greu sa ma
apuc de un joc nou. FF7 ashteapta infrigurat
sa fie instalat shi jukat, iar io inca mai
joc Starcraft shi Fifa99 :-). shi tycoon
deluxe.
in alta ordine de idei. alea melancolice.
io ash zice ca joc ca Doom2 mai rar gaseshti.
nu se compara cu nimic sa'l joci pe Ultraviolence fara cheaturi ;-)
shi dup'aia MechWarrior 2. acu' o luna
l'am terminat a 3-a oara. am vrut sa vad
cum merge pe K6 shi n'am putut sa ma opresc
pina nu l'am terminat.

------------------
Piron member

Karg is offline    Reply With Quote
Old 21-04-1999, 16:59   #15 (permalink)
Registered User

Warcraft, categoric! Am bagat-o pe mama in boala cat am putut sa stau la jocul asta. 17 ore in continu! (cu mici pauze pentru buda si mancare) Si am un prieten care a stat aproape 20 de ore!

Raul is offline    Reply With Quote
Old 22-04-1999, 23:55   #16 (permalink)
Registered User

ID ???!!?
Imi aduc aminte de jocu' asta. Era fascinant!
Am ajuns o data pe la 34%...nu-mi aduc aminte de ce nu l-am jucat mai mult...probabil ca nu era al meu.Si daca scriai "fuck", "cum","cunt" si alte cuvinte sensibile iti scadea 1 procent !!
Ulterior am aflat dintr-o prezentare a Sound Blaster-ului ca placa vine cu niste programele, printre care si un soft numit Dr. Sbaitso, care pretindea ca poti sa duci conversatii inteligente (prin tastare, evident). Au trecut 8 ani de atunci si cand mi-am luat SB16, placa nu avea nimic in genu' asta. Asa ca nici in ziua de azi nu am Dr. Sbaitso si n-am gasit nici-un program in genu' lui ID (da' nici n-am cautat pe Web).
Adevaru' e ca in ziua de azi n-ar fi greu de facut un program de genu' asta, daca ID-ul avea 48k, in cateva sute de kb ar iesi si mai si...

------------------

Valentin is offline    Reply With Quote
Old 23-04-1999, 00:18   #17 (permalink)
QD
Cooler's Master

QD's Avatar

Io imi aduc aminte de Dune2......nici nu aveam socotitor pe atunci, jucam trei pe acelasi calc dand cu mouse-ul pe rand, restu dandu-si cu parerea. Tin minte si acu: eram pe la ultimu nivel cand au inceput harkonenii (jucam cu atreides) cu atomicele de aproape ne-au curatat baza. Aia doi s-au ofticat si s-au dus la tv si a ramas maniacu de unu singur. Am continuat misiunea si am terminat jocu...ce spume au facut ailalti doi dupa aia.....

QD

QD is offline    Reply With Quote
Old 23-04-1999, 00:34   #18 (permalink)
aspara
Guest

Warcraft 2, classicul de necontestat.
Si seria Forbidden Realms, Wizardry, MIGht and magic, Loom, MOnkey island.
Code masters cu Dizzy si Seymour, Durell cu Saboteur, Shinobi, of of of bag un emulator chiar acu'

Reply With Quote
Old 23-04-1999, 19:15   #19 (permalink)
Registered User

ovidius's Avatar

Bre QD, m-ai atins la inimioarã: am jucat Dune2 din 91 pina in 96 konstant. Hehehe! Faine vremuri... Am inceput sã joc jocu' ãsta pe 286 cu 1 Mb shi am isprãvit pe Cyrix200+. Am mai incercat shi aku pe K6-2/388 da' parkã nu mai are farmecu' ãla - urekile mele s-au obishnuit deja cu tot felul de efekte bengoase shi muzika nu mã mai trece pe shira spinãrii...

------------------
HOWGH!!!

ovidius is offline    Reply With Quote
Old 24-04-1999, 23:57   #20 (permalink)
Registered User

Apropos de jocuri inteligente - gen ID - mai multe case anunta jocuri gen tamaguchi, virtual pet, iar nu stiu care a anuntat chiar un personaj vitual, un fel de copilas pe care-l cresti, devine destept dar se formeaza dupa tine - cum il cresti asa il ai - daca o sa aiba si ceva "reflexii" din trecut, adica din incarnarile anterioare (gen Napoleon, Ioana D'Arc etc.), producatorii inca nu stiu, insa stau eu si ma gindesc ca anterioarele uni soft ar puteea fi programele de control aerian, sau alea de la NORAD - nu prea interesant; totusi...

PanzerVID is offline    Reply With Quote
Advertisment
Treci prin porţile şcolii de magie şi devino cel mai puternic vrăjitor al tuturor timpurilor în Tales of Magic
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Jocuri PC

Thread Tools

Posting Rules