![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Doriţi diacritice pentru ştirile şi articolele de pe CG? | |||
| Da | | 124 | 39.37% |
| Nu | | 98 | 31.11% |
| Îmi este indiferent | | 93 | 29.52% |
| Voters: 315. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #41 (permalink) | ||
|
M[]nsteRss , nu are nici o legatura. Daca unora le convine sa foloseasca tastatura pe post de consola HC , nu are decat , eu nu intentionez pe viitor sa folosesc 120 de taste in loc de 101 sau sa-mi fac funda la degete apasand simultan 3 taste deodata pentru niste amarate de diacritice . Oricum , nu cred ca este cineva de aici care sa nu inteleaga -usor- un scris fara diacritice.
__________________ precoc si perspicac | |||
|
| | #43 (permalink) | ||
|
Eu am votat NU..... ptr ca nu imi place ideea ca cineva sa se chinuie foaaarte aiurea sa scrie cu Diacritice. Se intelege foarte bine si foarte usor si fara diacritice si nu stiu cum ar reactiona searchul la diacritice ca eu unul ( si multi altii )NU folosim diacritice. Uneori am probleme cu anumite browsere la afisarea diacriticelor si imi afiseaza gogomanii ...... sau nu imi afiseaza deloc Cele mai amuzante chestii sunt Preferine ( in loc de prefernitze ) si Caut in (loc de cauta ). Sunt multe motive ptr NU diacritice..... Pana la urma cum se scriu articolele ? cu sau fara?
__________________ A Jedi's strength flows from the force | |||
|
| | #46 (permalink) | ||
|
daca tot a inviat threadul....nu se poate face un flux RSS la stiri,interviuri,reviews,etc? Sau sunt eu prea adormit si nu`l gasesc?
__________________ She's got legs, she knows how to use them. She never begs, she knows how to choose them. She's holdin' legs wonderin' how to feel them. Would you get behind them if you could only find them? | |||
|
| | #47 (permalink) | ||
|
pe mine ma seaca diacriticele, cum au spus si altii, nam de gand sa mai folosesc si alte taste si combinatii. la calc nu suport windows in romana, office,nu am programe in romana mi se pare aiurea sa pun romana doar ca sa inteleaga tata ce scrie acolo ![]() daca e ceva oficial si trebuie cu diacritice,asta e, dar ma gandesc si la cei care scriu p acest site. cred k oricum unii dintre noi,majoritatea, NU au dificultati in a citi un text in romana fara diacritice poate ca ar fi o dovada de profesionalism, dar discutam despre jocuri , nu despre legi deci: FARA DIACRITICE
__________________ "there's a white nigga' with a gun up in here" - CRANK 2006 | |||
|
| | #51 (permalink) | ||
| Quote:
Este foarte nasol pentru ei sa scrie asa . Eu as zice sa nu se mai chinuie sa scrie cu diacritice. Parerea mea!
__________________ | |||
|
| | #52 (permalink) | ||
|
Scrisul fara caracterele speciale ale limbii române ne trimite intr-o colonie bananiera. Mai ramine separarea pe regiuni si triburi. Eu stiu ca snobismul a fost o trasatura de baza dintotdeauna a poporului asta, tot ce suna strain sau se scrie diferit a fost mai ''bun'' ca ale noastre. Asa s-a umplut limba noastra pe rind de neologisme inutile din latina, greaca, turca, franceza, germana, rusa si mai nou engleza. E suficient sa vezi o reclama la TV unde se vorbeste in alta limba, parca ar fi facuta ptr. alte tari. In aceeasi categorie de lipsa de coloana vertebrala se inscrie si lipsa unei tastaturi dedicate limbii române sau ''vai, eu nu suport Windows in româna''. Toate tarile mai rasarite au tastaturile si sistemele de operare adaptate limbii lor proprii, asta fiind un atribut al suveranitatii statului respectiv, la noi conducerea tarii are alte treburi iar Academia se ocupa de dictionare si norme ale limbii total anacronice. Noroc ca Microsoft are bunul simt sa dea si românilor posibilitatea sa scrie pe limba lor, dar te pui cu astia din generatia ''care este''?
__________________ E6550/Asus P5KC/2 x 1 Gb DDRII 800 Kingmax/250 Gb WD Caviar/XFX 6800XT/DVD Assus/TT 420W/Benq FP93GWa. | |||
|
| | #54 (permalink) | ||
|
lol Doctor Bonez ![]() @ Adi B: Orice limbă are cuvinte împrumutate din altele. Engleza de exemplu are multe cuvinte împrumutate din franceză şi germană. Na că am scris şi cu diacritice Dar atat ![]() La momentrul de fata sunt impotriva diacriticelor, pentru simplul motiv ca este mult mai greu sa folosesti diacriticele pe o tastatura cu litere englezesti. Daca aveam ş, ţ, ă, etc pe tastatura ar fi mai usor. Deocamdata n-am, so....
__________________ Сталкер...Stалкер...Stalкер...Stalker Last edited by Сталкер; 05-07-2007 at 22:33.. | |||
|
| | #55 (permalink) | ||
|
Mda, si ca sa-ti cante in struna COMRACE, care erau singurii ce aveau tastaturi RO s-au cam dus de rapa. Si de unde ai gasit ai luat literele astea chirilice?
__________________ Toate cele bune! E8400↕Ninja B+↕DFI LP DK P35-T2RS↕2x2GB + 2x1GB Mushkin XP2-6400↕Zotac GTX260AMP2↕RAID0 2xSeagate ES.2 500GB + 7200.10 320GB CM HAF 932↕Enermax Modu82+ 525W↕Philips 170C↕Asus Xonar D2X↕Klipsch Promedia GMX A-2.1 FOLDING@HOME | |||
|
| | #57 (permalink) | ||
| vivio: Daca instalezi suportul pentru tastatura Russian (sau Bulgarian etc.) poti sa scrii si tu cu caractere chirilice .
__________________ Nashpa... "In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams) | |||
|
| | #58 (permalink) | ||
|
Cunosc lucrul ăsta, Doctor Bonez ![]() Am vrut să fiu niţel spiritual, căci lui Сталкер îi era greu să scrie în RO, darmite in RU. Trebuie să recunosc că are şi el dreptate: nu e comod să produci diacritice pe un KB US layout!
__________________ Toate cele bune! E8400↕Ninja B+↕DFI LP DK P35-T2RS↕2x2GB + 2x1GB Mushkin XP2-6400↕Zotac GTX260AMP2↕RAID0 2xSeagate ES.2 500GB + 7200.10 320GB CM HAF 932↕Enermax Modu82+ 525W↕Philips 170C↕Asus Xonar D2X↕Klipsch Promedia GMX A-2.1 FOLDING@HOME | |||
|
| | #59 (permalink) | ||
|
Hehe.. vivio, observ ca mai nou si tu te-ai apucat "să" scrii cu diacritice ![]() Si nu, nu mi-e foarte greu sa scriu cu diacritice, de fapt toate lucrarile importante, referatele, review-rile, etc. le scriu asa, dar imi vine un pic peste mana avand in vedere ca trebuie sa stau tot timpul sa ghicesc care paranteza e "ă" sau care steluta e "ş". Si ca din moment ce inca nu avem suport hardware (tastaturi ) pentru limba romana, nu vad de ce ar trebui sa fim obligati sa ne chinuim sa scriem cu diacritice peste tot. Si asta cand sunt deja multi care nici macar nu se obosesc sa foloseasca cratima sau semnele de punctuatie normale...Edit: acum am citit mai atent postul lui Adi B. si se pare ca nici lui, cu toate ca se prezinta un asa infocat aparator al limbii romane pure, nu prea ii place sa foloseasca diacriticele.
__________________ Сталкер...Stалкер...Stalкер...Stalker Last edited by Сталкер; 06-07-2007 at 02:38.. | |||
|
| | #60 (permalink) | ||
|
Verifică posturile mele şi vei vedea că majoritatea sunt cu diacritice (de obicei când sunt acasă). Acasă am din 2001 tastatură RO şi am căutat în mod special acest layout. EXISTĂ ÎNCĂ DE ATUNCI ACEST LAYOUT. Din păcate doar cei de la COMRACE aveau contract cu BTC pentru a produce anume acest layout şi din câte văd firma se cam clatină . Ceilalţi integratori puternici de la noi şi-au scos ceva laptopuri brănduite, carcase dar tastaturi RO...Cum articolele, ştirile CG ajung să fie citite de un număr însemnat de internauţi folosirea diacriticelor devine o necesitate. Situl arată mult mai profi aşa
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |