Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Jocuri PC

Notices

View Poll Results: Doriţi diacritice pentru ştirile şi articolele de pe CG?
Da 124 39.37%
Nu 98 31.11%
Îmi este indiferent 93 29.52%
Voters: 315. You may not vote on this poll

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 05-07-2006, 11:10   #41 (permalink)
Senior Member

Vall's Avatar

M[]nsteRss , nu are nici o legatura.

Daca unora le convine sa foloseasca tastatura pe post de consola HC , nu are decat , eu nu intentionez pe viitor sa folosesc 120 de taste in loc de 101 sau sa-mi fac funda la degete apasand simultan 3 taste deodata pentru niste amarate de diacritice . Oricum , nu cred ca este cineva de aici care sa nu inteleaga -usor- un scris fara diacritice.

Vall is offline    Reply With Quote
Old 17-07-2006, 22:19   #42 (permalink)
Registered User

Frankie's Avatar

Mi-e indiferent.

Frankie is offline    Reply With Quote
Old 20-07-2006, 15:33   #43 (permalink)
Senior Jedi

Oby One's Avatar

Thumbs down Nu

Eu am votat NU..... ptr ca nu imi place ideea ca cineva sa se chinuie foaaarte aiurea sa scrie cu Diacritice.
Se intelege foarte bine si foarte usor si fara diacritice si nu stiu cum ar reactiona searchul la diacritice ca eu unul ( si multi altii )NU folosim diacritice.
Uneori am probleme cu anumite browsere la afisarea diacriticelor si imi afiseaza gogomanii ...... sau nu imi afiseaza deloc
Cele mai amuzante chestii sunt Preferine ( in loc de prefernitze ) si Caut in (loc de cauta ).
Sunt multe motive ptr NU diacritice..... Pana la urma cum se scriu articolele ? cu sau fara?

Oby One is offline    Reply With Quote
Old 20-07-2006, 21:18   #44 (permalink)
Tech support

Bossman's Avatar

Acum se scriu cu diacritice.

Bossman is offline    Reply With Quote
Old 01-01-2007, 20:16   #45 (permalink)
Registered User

Mie mi-e indiferent, sa fie cum le este mai usor redactorilor sa scrie

pall_mall is offline    Reply With Quote
Old 01-01-2007, 20:19   #46 (permalink)
astro

.:indie:.'s Avatar

daca tot a inviat threadul....nu se poate face un flux RSS la stiri,interviuri,reviews,etc?
Sau sunt eu prea adormit si nu`l gasesc?
Would you get behind them if you could only find them?

.:indie:. is offline    Reply With Quote
Old 02-01-2007, 00:23   #47 (permalink)
Registered User

zpimp's Avatar

pe mine ma seaca diacriticele, cum au spus si altii, nam de gand sa mai folosesc si alte taste si combinatii.
la calc nu suport windows in romana, office,nu am programe in romana
mi se pare aiurea sa pun romana doar ca sa inteleaga tata ce scrie acolo
daca e ceva oficial si trebuie cu diacritice,asta e, dar ma gandesc si la cei care scriu p acest site. cred k oricum unii dintre noi,majoritatea, NU au dificultati in a citi un text in romana fara diacritice
poate ca ar fi o dovada de profesionalism, dar discutam despre jocuri , nu despre legi deci: FARA DIACRITICE

zpimp is offline    Reply With Quote
Old 02-01-2007, 11:14   #48 (permalink)
Tech support

Bossman's Avatar

Quote:
Originally Posted by .indie. View Post
daca tot a inviat threadul....nu se poate face un flux RSS la stiri,interviuri,reviews,etc?
Sau sunt eu prea adormit si nu`l gasesc?
Off-topic: la ora actuală pe site există RSS Feeds pentru Ştiri, Downloads, Reviews şi Previews.

Bossman is offline    Reply With Quote
Old 02-01-2007, 14:04   #49 (permalink)
astro

.:indie:.'s Avatar

nu se poate un feed care sa le contina pe toate?
Would you get behind them if you could only find them?

.:indie:. is offline    Reply With Quote
Old 14-03-2007, 19:21   #50 (permalink)
Registered User

cu sau fara diacritice, mi-ar fi tot una, insa folosirea diacriticelor, dupa parerea mea, ar fi o dovada de profesionalism si perseverenta.

Bianor is offline    Reply With Quote
Old 10-04-2007, 01:19   #51 (permalink)
CG Editor

Mika's Avatar

Quote:
Originally Posted by agent 47 View Post
cu sau fara diacritice, mi-ar fi tot una, insa folosirea diacriticelor, dupa parerea mea, ar fi o dovada de profesionalism si perseverenta.
Ai dreptate , dar totusi , gadeste-te la saracii redactori Este foarte nasol pentru ei sa scrie asa . Eu as zice sa nu se mai chinuie sa scrie cu diacritice.
Parerea mea!

Mika is offline    Reply With Quote
Old 28-05-2007, 10:48   #52 (permalink)
Registered User

Adi B.'s Avatar

Scrisul fara caracterele speciale ale limbii române ne trimite intr-o colonie bananiera. Mai ramine separarea pe regiuni si triburi. Eu stiu ca snobismul a fost o trasatura de baza dintotdeauna a poporului asta, tot ce suna strain sau se scrie diferit a fost mai ''bun'' ca ale noastre. Asa s-a umplut limba noastra pe rind de neologisme inutile din latina, greaca, turca, franceza, germana, rusa si mai nou engleza. E suficient sa vezi o reclama la TV unde se vorbeste in alta limba, parca ar fi facuta ptr. alte tari.
In aceeasi categorie de lipsa de coloana vertebrala se inscrie si lipsa unei tastaturi dedicate limbii române sau ''vai, eu nu suport Windows in româna''.
Toate tarile mai rasarite au tastaturile si sistemele de operare adaptate limbii lor proprii, asta fiind un atribut al suveranitatii statului respectiv, la noi conducerea tarii are alte treburi iar Academia se ocupa de dictionare si norme ale limbii total anacronice. Noroc ca Microsoft are bunul simt sa dea si românilor posibilitatea sa scrie pe limba lor, dar te pui cu astia din generatia ''care este''?

Adi B. is offline    Reply With Quote
Old 28-05-2007, 12:14   #53 (permalink)
75% apa

Doctor Bonez's Avatar

Varza. Barza. Brusture. Manz.

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams)

Doctor Bonez is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2007, 20:42   #54 (permalink)
Registered User

Сталкер's Avatar

lol Doctor Bonez
@ Adi B: Orice limbă are cuvinte împrumutate din altele. Engleza de exemplu are multe cuvinte împrumutate din franceză şi germană.
Na că am scris şi cu diacritice Dar atat
La momentrul de fata sunt impotriva diacriticelor, pentru simplul motiv ca este mult mai greu sa folosesti diacriticele pe o tastatura cu litere englezesti. Daca aveam ş, ţ, ă, etc pe tastatura ar fi mai usor. Deocamdata n-am, so....

Last edited by Сталкер; 05-07-2007 at 22:33..

Сталкер is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2007, 21:03   #55 (permalink)
Registered User

Vivio's Avatar

Mda, si ca sa-ti cante in struna COMRACE, care erau singurii ce aveau tastaturi RO s-au cam dus de rapa.

Si de unde ai gasit ai luat literele astea chirilice?

FOLDING@HOME

Vivio is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2007, 21:10   #56 (permalink)
Registered User

Сталкер's Avatar

copy-paste de pe IMDB

Old 05-07-2007, 21:30   #57 (permalink)
75% apa

Doctor Bonez's Avatar

vivio: Daca instalezi suportul pentru tastatura Russian (sau Bulgarian etc.) poti sa scrii si tu cu caractere chirilice .

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams)

Doctor Bonez is offline    Reply With Quote
Old 06-07-2007, 00:37   #58 (permalink)
Registered User

Vivio's Avatar

Cunosc lucrul ăsta, Doctor Bonez

Am vrut să fiu niţel spiritual, căci lui Сталкер îi era greu să scrie în RO, darmite in RU.

Trebuie să recunosc că are şi el dreptate: nu e comod să produci diacritice pe un KB US layout!

FOLDING@HOME

Old 06-07-2007, 01:08   #59 (permalink)
Registered User

Сталкер's Avatar

Hehe.. vivio, observ ca mai nou si tu te-ai apucat "să" scrii cu diacritice
Si nu, nu mi-e foarte greu sa scriu cu diacritice, de fapt toate lucrarile importante, referatele, review-rile, etc. le scriu asa, dar imi vine un pic peste mana avand in vedere ca trebuie sa stau tot timpul sa ghicesc care paranteza e "ă" sau care steluta e "ş". Si ca din moment ce inca nu avem suport hardware (tastaturi ) pentru limba romana, nu vad de ce ar trebui sa fim obligati sa ne chinuim sa scriem cu diacritice peste tot. Si asta cand sunt deja multi care nici macar nu se obosesc sa foloseasca cratima sau semnele de punctuatie normale...

Edit: acum am citit mai atent postul lui Adi B. si se pare ca nici lui, cu toate ca se prezinta un asa infocat aparator al limbii romane pure, nu prea ii place sa foloseasca diacriticele.

Last edited by Сталкер; 06-07-2007 at 02:38..

Old 06-07-2007, 07:18   #60 (permalink)
Registered User

Vivio's Avatar

Verifică posturile mele şi vei vedea că majoritatea sunt cu diacritice (de obicei când sunt acasă). Acasă am din 2001 tastatură RO şi am căutat în mod special acest layout. EXISTĂ ÎNCĂ DE ATUNCI ACEST LAYOUT.
Din păcate doar cei de la COMRACE aveau contract cu BTC pentru a produce anume acest layout şi din câte văd firma se cam clatină . Ceilalţi integratori puternici de la noi şi-au scos ceva laptopuri brănduite, carcase dar tastaturi RO...

Cum articolele, ştirile CG ajung să fie citite de un număr însemnat de internauţi folosirea diacriticelor devine o necesitate. Situl arată mult mai profi aşa

FOLDING@HOME

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Jocuri PC

Thread Tools

Posting Rules