![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Aveti jocuri Originale acasa ? | |||
| Da am! | | 612 | 79.07% |
| Nu, nu am! | | 162 | 20.93% |
| Voters: 774. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #102 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Mar 2007 Location: Cluj-Napoca |
parerea mea e ca nu are NICI un rost sa dai banii pe un joc(ex 1 mil si ceva) cand cu banii aia mergi frumos intr-o reprezentanta (REEBOK in cazul meu) si iti iei un tricou sau ceva cat de cat frumos!!cum te simti mai bine: sa ai jocuri originale si sa fi tot imbracat ca un pirat sau sa ai haine originale si jocuri pirat?? bine poate sunt unii care au prea multi bani si isi permit din amandoua!!!! nu stiu de ca fac atata caz uni ca sunt hoti aia care iau jocuri pirat!de ce sunt hoti???fura din buzunarele oamenilor amarati??ziceti-mi??o banca nu e mai hoata ca si mine???daca fur atunci fur de la o firma mare care isi permite sa aiba pierderi nu de la niste oameni care se gandesc ca nu au ce sa puna pe masa maine copiilor lor!!faceti mult sacandal dar nu va dati seama(pt ca nu deschideti ochii suficient) ca sunteti furati in fiecare zi intr-un fel sau altul de toate institutiile statului! puteti sa ma criticati acum dar va rog macar incercati sa veniti cu argumente inteligente nu cu mesaje jignitoare! PEACE | ||
|
| | #104 (permalink) | |||||
|
Dar cum nici o cauza nu trebuie considerata pierduta pina la proba contrarie, voi incerca eu sa-l lamuresc Sa incep cu finalul, ca sa nu crezi ca am ceva cu tine: Quote:
Quote:
„(...)Unora li se pare absolut normal sa fure jocuri de pe net, dar nu ar concepe sa poarte pantofi de sport Abibas sau Mike. Ei isi dau leafa pe pantofi de firma, dar la jocuri nu li se pare ca fac o magarie daca le copiaza. Li se pare ca daca jocul nu are forma materiala, acela nu este un furt la fel de condamnabil cu situatia in care ar intra in magazinul de pantofi, ar insfaca o cutie si ar fugi cu ea. Ca de, nu se vede. Sfatul meu este ca fiecare (cel putin cei care se considera gameri) sa incerce sa contribuie si ei, atit cit pot, atunci cind pot, la insanatosirea acestei piete. Chiar daca aveti raftul plin de piraterie, nu ezitati sa dati bani pe un joc original pe care il vedeti in magazin la un pret redus. Asa incurajati si piata locala, si industria in general si va faceti si voua un bine. Iar celor care tot aduc pe tapet ideea conform careia „domle, de unde sa am bani sa ma joc legal, abia am bani sa maninc” le (re)amintesc ca jucatul pe calculator este un moft, nu o necesitate, ca aceste produse nu sint pentru toata lumea asa cum nu sint nici masinile de lux si nici vilele cu piscina. Le consuma cine si le permite, ceilalti sint hoti de cea mai joasa speta. Gata, este capitalism deja de 17 ani si nu mai vine statul sa dea la toata lumea. Daca iti permiti doar un joc de 20 ron pe luna, sa zicem ca ai ajutor de somaj sau alocatie de scolar, du-te frumusel la magazin si ia un Deus Ex sau un Thief 2 sau un Fallout sau un The Longest journey la banii aia, si iti garantez ca sint super jocuri. Joci ce iti permiti, asa cum maninci ce iti permiti (nu dai buzna in casa bogatului sa-i furi mincarea) si sofezi ce iti permiti (nu intri la Tiriac in garaj sa-i furi masinile).” Quote:
Quote:
Quote:
Aceasta optica este periculos de cinica. Mentalitatea asta ca daca furi de la stat (sau firme mari, in cazul tau) nu se vede, a dus la mascarada in care ne-am complacut 50 de ani in comunism. Mecanismul era acelasi: toti incercau sa eludeze munca si valoarea, taranii munceau ziua la CAP si noaptea furau tot de la CAP! Si ei traiau cu impresia ca daca fura de la gramada, nimeni nu e pagubit. Adica pentru ca statul totalitar nu le returna contravaloarea reala a muncii lor, isi furau propria munca! Afirmatia ta arata ca traiesti intr-o confuzie grava in ce priveste legea si morala in capitalism. EA Games, Ubisoft, Take2 sau orice gigant din lumea jocurilor nu iti este tie dator cu nimic. Iar daca tu ii furi pe ei, nu te absolva nici cu un milimetru ca ei oricum au profit. Ei au profit pentru ca exista si oameni ca mine care, desi ar putea sa-i fure, le respecta munca. Iar faptul ca eu si altii le asiguram profitul, face ca acele firme sa existe mai departe si sa scoata noi si noi jocuri, pe care noi le vom cumpara si tu le vei fura. Vezi? Daca toti am face ca tine, industria ar muri. Deci afirmind cele de mai sus, iti asumi (si te complaci in) rolul de trintor care se distreaza pe banii altora. Mie unuia nu mi-ar conveni un statut ca acesta. Pe de alta parte, in momentul in care producatorul seriei The Longest Journey anunta ca renunta la a mai produce jocuri single player din cauza pierderilor cauzate de piraterie, eu pot considera ca tu (sau cei care iti urmeaza modelul) ma prejudiciezi pe mine prin ricoseu, pentru ca eu tin foarte mult la acea serie. Eu sint in situatia in care sint prejudiciat de cei care nu vor sa respecte legea; este normal sau nu sa am o reactie?
__________________ The Builder hath granted thee the fruits of thy labor, which is naught. | ||||||
|
| | #105 (permalink) | ||
| Quote:
Revenind la subiect... am mai adaugat niste jocuri originale de xbox360 la colectie: NBA Home Court, FEAR, SCDA, Test Drive Unlimited, GRAW, GRAW2, Kameo, PGR 3... si astept sa-mi vina Tomb Raider Leged si Call Of Duty 3.
__________________ The problem with the world is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself? | |||
|
| | #107 (permalink) | ||
bravo!!!pe bune ca sunteti plini de bun simtz si responsabilitate!!!ma bucur pt voi!!! prostia aia cu ''mentalitate de roman'' puteti sa o lasati balta pt ca nu tine!! din contra voi aveti mentalitate de roman atipica in genul:''hai sa ma mai laud putin pe la fraieri astia de pe forum (care oricum nu stiu cine sunt eu cu adevarat si poate nici nu vor sti) cat de plin de bun simt sunt eu cel ascuns in spatele unui nick mai mult sau mai putin naspa'' mai oameni trebuie sa vedeti adevaratele drame ale oamenilor nu sa va opriti si sa criticati pe unu si pe altul ca vrea si el sa se distreze si sa se simta bine ,chiar daca e in dauna unei mari companii cum e EA. si tin sa il anunt pe SADMAN(imi asum greseala de scriere) ca e intradevar sad modul in care isi exprima opinia!! voi nu va dati seama ca nu eu piratez jocurile???cele care le iau nici macar nu sunt piratate de romani in cea mai mare parte dar voi va apucati cu ''mentalitate de roman'' Clodrest are dreptate!!privind lucrul in sine tot furt se numeste ceea ce fac si eu dar dupa parerea mea am circumstante atenuante din N motive pe care nu vreau sa le insir acum!! Pe mine viata m-a invatat intre altele ceva:CU CAT ESTI MAI CORECT SI MAI BUN CU ATAT SE MIRA ALTI DE TINE CAT POTI FI DE PROST!! asa ca daca nu ma cunoasteti cu adevarat va rog nu ma judecati pt ca exista o posibilitate destul de mare sa va inselati in privinta mea. p.s. daca eram asa disperat dupa lumea virtuala ca si altii poate imi cumparam ceva original pt ca nu sunt rupt de foame, dar pt cateva ore de relaxare nu merita sa stric banii aia!!MAI BINE AJUT UN OM NECAJIT CARE ARE INTRADEVAR NEVOIE DE BANI DECAT SA UMPLU BUZUNARELE MARILOR COMPANII! | ||
|
| | #108 (permalink) | ||
|
sa zic in jur de 10... dak as avea salariu... probabil as avea mai multe =P
__________________ Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds... discuss people ----------------------------------------------- PROIECT PENTRU COPII DEFAVORIZATI !!! | |||
|
| | #109 (permalink) | ||
|
An(al)ubis2612 (imi asum gresirea de scriere) eu zic sa te duci sa ajuti un om sarman si sa ne lasi pe noi in pace sa dam bani marilor companii.
__________________ The problem with the world is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself? | |||
|
| | #110 (permalink) | ||
hai ma shmechere ca deja dai in prostie!!!defapt nu ma mir!atata poti atata faci!!stai linistit ca nu o sa mai imi pun mintea cu oameni ingusti la minte ca si tine SADMAN!! oricum cand cresc mare vreau sa fiu ca si tine:frumos si destept!!
| ||
|
| | #111 (permalink) | ||
|
Esti hilar. Da' esti atat de ingust la minte incat nu vezi ca asa cum tie ti se pare perfect normal sa-ti cumperi haine de firma, si altora sa li se para perfect normal sa-si cumpere jocuri originale. E vorba ca fiecare avem alt sistem de valori in viata. Poate ca sunt multi care ti-ar zice tie ca esti nebun ca dai 4-5 milioane pe o pereche de pantaloni (Adidas, Nike, whatever) cand cu banii aia se imbraca doi oameni daca se duc in alte magazine. Dar deh...
|
| | #114 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
sper ca nu te-am suparat, nici pe tine nici pe ceilalti care ganditi la fel... ce pot sa zic, daca ai sa ajungi sa lucrezi in domeniul asta (software) poate o sa-ti schimbi parerea. si ontopic : ziceam si in alte threaduri , nu prea mai sunt demn de nickul meu in sensul ca nu mai butonez jocuri noi. chiar nu stiu ce apare, ce e misto... la ocazii mai ard din alea old school. singurele pe care le joc regulat sunt cele din seria pes (ligi online, cupe, concursuri), si pe astea le am originale pentru modul online. Pro Evolution Soccer 5 - PC DVD ROM Pro Evolution Soccer 6 - PC DVD ROM nu se poate sa fie ambele originale ?
__________________ Battlecruiser operational. Hailing frequencies open (!)Vand tricou Fc Barcelona AWAY 08-09 / 3rd KIT 09-10 | |||
|
| | #115 (permalink) | ||
|
Urasc discutiile astea, despre software si piraterie, lucrurile sunt foarteeee complexe si nu tin nici decum de faptul ca suntem romani, eu mi-am exprimat o teorie odata, tot pe forum aici care suna cam asa: " .. occidentalii au cultura jocurilor, pentru ca ei (fericitii) au avut initial parte de jocuri pe console (PC ul fiind mult prea scump si jocurile pentru PC fiind practic inexistente initial) Acestea in mod normal veneau pe cartrige uri si au venit slava domnului pe acest tip de stocare ani buni (cam 10 asa - aproximez io) si in 10 ani .. s-a creeat cultura de consuma de jocuri (evident si pe baza stabilitatii economice si datorita faptului ca baietii sunt relaxati din punct de vedere fiscal - cu alte cuvinte nu isi numara banii de la o leafa la alta - ) ..." Si evindet ulterior a aparut CD ul .. care si acesta era destul de scump la inceput, apoi a devenit banal. Jocurile pe PC s-au diversificat si multiplicat ... si raspandit prin intermediul internetului, odata cu raspandirea acestuia. Tin minte ca am ascultat zilele trecute o emisiune (tip podcast) tocmai despre "piraterie" si spunea acolo un nene desptept (redactor sef la o publicatie de profil, cu mare succes la public din USA) ca producatorii anumitor jocuri (pe vremea dischetei si cand internetul nici in faza de proiect nu era) nu sperau nici in viselel lor cele mai ude ca jocul lor sa se raspandeasca cu asa viteza pe internet, ei chiar dorindu'si acest lucru (pentru a se putea afirma evident) Tot de acolo am aflat un punct de vedere foarte interesant, totusi pirateria software nu se refera neaparat la "folosirea" unui soft backup (mai toate firmele mari, IN AFARA DE nINTENDO) recomanda chiar folosirea unui backup si nu a mediului original de stocare, pentru a nu se deteliora acesta. Ci mai ales la comercializarea, sau folosirea in scopul scoaterii unui profit a unui soft. Cu alte cuvinte daca Gigi scrie CD uri cu poze facute de el in vacanta la bunici, folosind nero bakcup nu e la fel de rau ca in cazul lui Viorel care scrie cd uri pentru varu Matei, caruia i le vinde cu 10 lei. E insa o chestiune de nuanta, eu unul consider ca si utilizarea unui soft fara licenta este tot o actiune care se poate incadra la furt. Concluzia mea personala este - in maxim 10 ani nu vom mai avea suport de stocare pentru soft in format fizic, tot softul va fi disponibil la vanzare pe net. PS: Daca am facut greseli imi cer scuze, tineam un ochi inchis (pentru ca mi-e somn)
__________________ “It’s the games themselves- not the graphics, not the music, not the pure processing power -that make the fun.” (Nintendo Power 78, p. 23) | |||
|
| | #116 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ if ($yourehappyAndYouKnowIt) { clapyourhands; } | |||
|
| | #118 (permalink) | ||
| De cand distractia asta a devenit un drept ? Orice forma de entertainment e un privilegiu nu o necesitate. Aici faci dovada de egoism, mai mult, incerci sa te si justifici.
__________________ Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity. | |||
|
| | #119 (permalink) | ||
fie cum ziceti voi!!nu stiu de ce ma contraziceti asa pt ca e in firea omului pana la urma sa ia ceva in modul cel mai usor posibil daca se poate!!sa nu mai pirateze alti jocuri si atunci o sa imi iau originale!pe bune!!!cati dintre voi au windows original cu licenta??hai ziceti-mi va rog!! eu chiar nu vreau sa ma cert cu nimeni dar uni apar cu afirmati de genul ''mi-e scarba de modul cum gandesti'' care sincer ma deranjeaza.ar putea daca nu vor sa ma lamuresca sa taca!! in fine chiar nu am de ce sa va mint cand va zic ca nu am furat in dauna cuiva care sa sufere pt asta niciodata!si nici nu voi face lucrul asta! daca fur de la o mare companie nu am remuscari!!!sincer!! Oricum daca voi ziceti ca sunt hot atunci asta sa fie pacatul meu cel mai mare tot restul vietii!! | ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |