![]() |
| | #41 | ||
| Prea multa atentie partii tehnice, neglijandu-se gameplay-ul Prea comerciale jocurile Porturi proaste Pc-ul este neglijat Principala pb este comercializarea acestei industrii. Imediat va deveni k Hollywood-ul ![]() | |||
|
| | #42 | ||
| Sistemul ala idiot de save pe checkpointuri. Bloom, blur si HDR excesiv sa ascunda texturile low res. Prea mult remake-uri si continuari in loc de jocuri noi. Povestea neglijata in 90% din jocuri. Stereotipurile prezente in 90% din jocuri. Femeile reprezentate ca sex simboluri si rasplati in 90% din jocuri. Nu in ultimul rand jocuri ce n-au un sfarsit bine definit si lasa loc de continuari. E ca si cum m-as duce la un film, as plati biletul de intrare pentru a vedea filmul pana la jumatate ca mai apoi sa platesc un alt bilet pentru cealalta jumatate.
__________________ Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity. A person is never happy except at the price of some ignorance. It is impossible to defeat an ignorant man in argument. | |||
|
| | #43 | ||
| Registered User Join Date: Apr 2007 | Am citit o pagina si jumatate dintre care 80% din posturi erau niste aberatii colosale. Crysis a fost jocul anului deoarece este singurul joc de pana acum care iti ofera libertata TOTALA, un IA reusit, gameplay bunicel, grafica exceptionala etc. Voi va auziti ? LOGIC ca producatorii merg dupa PROFIT, ii doare in brisca pe ei ca odata ce ati cumparat jocul nu va place. $$$$ talks. Pe an apar cam 2 jocuri intradevar BUNE iar in rest jocuri mediocre care nu impresioneaza pe nimic. Daca pe voi nu va satisface nimic, poate ar trebui sa va faceti programatori si sa va angajati la EA, Blizzard etc. Rainbow Six : Vegas 1,2, Crysis, C&C 3, Grid, GTA4, Company of Heroes etc sunt jocuri BUNE. Probabil ca nu va ajung 7-8 jocuri pe an care merita jucate....Daca va mai si plictisiti sau sunteti dezamagiti de jocurile actuale puteti frumusel sa instalati diablo2, starcraft si alte jocuri care inca mai merita sa fie jucate. Diablo3, Starcraft2, RedAlert3, FarCry2, Crysis2 sunt jocuri care trebuie sa apara, unele mai devreme altele mai tarziu, pe care probabil nu o sa le jucati ca au grafica buna si au scos profit. | ||
|
| | #44 | ||
| Quote:
Una la mana, in Crysis nu exista libertate totala. Doi la mana, jocuri de tip sandbox ce intr-adevar iti ofereau sansa sa te plimbi pe unde vrei au aparut prin anii '90. Trei, nu se zice UN inteligenta artificiala ci O inteligenta artificiala...iar Crysis e un exemplu prost de IA reusita.
__________________ Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity. A person is never happy except at the price of some ignorance. It is impossible to defeat an ignorant man in argument. | |||
|
| | #45 | ||
| gresit, Crysis are un super AI, gandeste-te cum de soldatii isi dau seama ca un copac are ce cauta in padure dar nu are ce cauta in strada, daca de Ex iei un copac doborat si te ascunzi dupa el pe strada, AI-ul isi va da seama ca e ceva aiurea. crysis chiar este un joc super chiar daca e putin prost programat, se putea programa mai bine si asa mai scoteati cateva FPS-uri.
__________________ Come to the dark side, we have milk and cookies. | |||
|
| | #46 | ||
| grafica exagerată care îngreunează sistemul.
__________________ Dacă îţi merge totul bine | |||
|
| | #47 | ||
| Quote:
Anywho, per total isi face treaba ok, doar daca-i ceri mult vei fi dezamagit. Quote:
__________________ E2180 @ 3GHz | Zerotherm Nirvana | GB P35 DS3 | 2GB Geil Ultra @ 750MHz | GeCube 3850 256MB | Seagate 320GB | Sirtec 460W | TT WingRS | |||
|
| | #48 | ||
| Gizăs. Cand ii aud pe unii. Companiile vor bani. Nu-i mai intereseaza gamplayul... bla bla bla. Da, EA suje. Dar ginditi-va ca jocurile de azi nu mai sunt ca cele de pe vremuri facute de 1 om. Trebuie o echipa intreaga de oameni. Oamenii astia au niste salarii, si in functie de cat de mare e proiectul, atat de mult ii platesti. Daca ai 100 angajati care au 2000$ salar. 2000 x 100 = 200.000 salar pe LUNA. da? Na, calculati acuma cat ia sa dezvolti un joc ... 2-3 ani, ca sa nu mai luam in considerare alte cheltuieli gen curent, inginer de sunet, compozitor, etc, si atunci sa mai comentat ca jocuri gen Crysis apar in 3 episoade si nu 1. Despre cei care zic ca nu mai apar jocuri originale. Ia dati un search pentru "Independent Games Awards". O sa vedeti acolo jocuri facute de 1-2-3 tipi care au chestii originale. Aaaaa... nu au grafica, nu au 3D?? Pai nu asta comentati ca se pune accent pe grafica si nu pe gameplay? Cmmon. Daca jocurile ar avea gameplay ati comenta ca exista doar grafica de cacat. Acum cand sunt jocuri BUNE care reusesc sa le imbine pe amandoua, exista faptul ca tot ce vor companiile sunt "BANI"... si ca de ce trebuie sa lanseze episoade. FFS. P.S. Ati vasut cati bani s-au investit in SPORE?
__________________ Autor:Ray_Revolution | Data: 04-Jul-2008 11:34 e stupdi parerea mea. Adik beta test a fost si la BlizzCon. Si oricum....pana lanseaza astia jocul....totzi il vor fi piratat de pe net. A aparut full. So? | |||
|
| | #49 | ||
| nu-mi plac: controlul greoi, camera aiurea, povesti care se termina in coada de peste, sistemul de salvare bazat pe checkpoint-uri
__________________ Noroc si pita unsa | |||
|
| | #50 | ||
| ce sa spun, multi aveti dreptate...insa nu totala...se scot destule jocuri pe an care merita jucate, chiar daca nu-s perfecte si contin si elemente rasfolosite...cum s-a mai spus, sunt si jocuri care imbina cu succes grafica buna( ca oricum nu ne trebuie una extraordinara) cu un gameplay bine conceput, serios sau distractiv, dupa caz... si e si vorba de gusturi...unii sunt mai carcotasi si vad imperfectiuni peste tot...nu e chiar asa...eu in 2007 am avut cam 15 jocuri care pot spune ca au fost interesnate...nu ca n-ar fi foarte multe mediocre si submediocre...dar totusi cred ca fiecare dintre noi gaseste in fiecare an cateva jocuri care sa merite timpul pierdut... @Weezer...tare faza cu generatia Vista...dar nu putem ramane la WIn95, nu?...trebuie sa avansam...chiar daca avansarea nu aduce intotdeauna ceva bun...insa macar pe ici pe colo mai aduce si chestii interesante... si ce ma deranjeaza cel mai mult e ca sunt multe jocuri in ziua de azi care poate ar avea potential, idei bune, inovatii, dar sunt lansate in graba...si produsul final e o tampenie...e o gona dupa lansari...cat mai multe, cat mai des...daca unele jocuri ar mai fi amante, ar iesi mult mai bune...dar nu sunt din considerente gen grafica outdated...ei nu inteleg ca noi, publicul, am juca cu placere un joc in 2008 cu grafica de 2006, sau in 2010 cu grafica de 2008, daca acesta are un story interesant, captivant, gameplay bine pus la punct, de ce nu si inovativ, si pe deasupra ne-ar merge si la 60 fps-uri constant...dar acum, grafica dicteaza...tehnologia avanseaza, iar graba de conformare cu trend-ul distruge industria... s | |||
|
| | #51 | ||
| Registered User Join Date: Apr 2007 | Nu-mi place ca apar toate in noiembrie-decembrie, iar in timpul anului trebuie sa stai pe uscat. | ||
|
| | #52 | ||
| Multi din voi ati putea deveni game designeri. Oricum, majoritatea parerilor sunt pertinente. ![]()
__________________ I'm here! BEWARE! | |||
|
| | #53 | ||
| Multe s-au mai zis pe aici, asa ca s-ar putea doar sa repet ce au zis altii: -accentul pus din ce in ce mai mult pe "partea tehnica", si mai putin pe cea de core gameplay. Iar prin "partea tehnica" ma refer la engine cu texturi frumoase, motion capturing, voice overs (daca se poate cu actori celebrii $$), cat mai multe momente tip cinematics, cu alte cuvinte multe din jocurile din ziua de azi, asa numitele AAA titles, tind mai mult sa devina un film (de genu' popcorn blockbuster) interactiv, in care singura ta interactiune e sa apesi cateva butoane din cand in cand. Daca faci un exercitiu de imaginatie, si inlaturi tot ambalajul asta sclipitor, si lasi doar core gameplay-ul, sau mecanica jocului, ai sa vezi ca e o chestie extrem de simplista si plictisitoare. -bugetul f mare al jocurilor AAA. Da, bugetul. Pt ca, cu cat este mai mare, cu atat firma producatoare isi va asuma cat mai putine riscuri posibile, creand un joc care trebuie sa placa la toata lumea, neoriginal, dar plin de stimuli vizuali si auditivi la maxim, ca sa ia ochiul cumparatorilor. Dar cand vine vorba de un joc mai cerebral, care sa iti puna si mintea la contributie, sau imaginatia si, poate, si creativitatea, ioc. Starea asta de fapt se aseamana extrem de mult cu situatia filmelor de la Hollywood: pop-corn action flicks cu bugete imense si incasari la fel = WIN. Jocurile din trecut nu aveau motion capture, nu aveau voice over al unor actori $$, nu aveau engine cu grafica incredibila (chiar si pt vremurile de atunci), multe din ele au ramas in istorie doar pt gameplay-ul reusit, ideea de joc sau/si poveste. Si nu aveau bugete de milioane de dolari, iar vanzarile acopereau cheltuielile si aduceau un profit decent. Dar nu si in ziua de azi, cand se aplica regula de "aur": bigger = better, fara exceptie. -cliseele si lipsa de inovatie. Nu stiu de ce, dar in ultima vreme am impresia ca mai toti producatorii fac jocurile dupa un manual standardizat. Cu alte cuvinte, in calitate de jucator, stii mereu la ce sa te astepti. Ex: intr-un shooter, dai de o camera cu o mitraliera grea fixa. Cum te-ai pus la ea, gata, s-a dat drumu la spawn de inamici, care vor veni in cateva valuri, pana se inchide robinetul. Asta e un exemplu care mi-a venit acum in minte, fiind cel mai clasic, dar mai sunt si multe altele. -povestile jocurilor. Ce naiba se intampla cu astfel de jocuri cu milioane de dolari in buget, ca nu isi pot lua un scenarist capabil sa faca si el o poveste cu ceva mai buna decat un film de categorie B. Deja daca e echivalentul unui film B, e considerat mai nou ca joc cu poveste f buna. -cenzurarea: sex, gore and stuff. Se cenzureaza din ce in ce mai mult, pt a atinge un rating cat mai mic. Uneori se cenzureaza chiar si daca are rating M. -simplificarea exagerata a gameplay-ului si folosirea exagerata a elementelor ajutatoare si a hinturilor, totul sub pretextul de a face un joc cat mai accesibil. Mai nou daca te blochezi intr-un joc, nu este vina ta ca nu te-ai prins de logica unui puzzle si ca nu ai gandit mai mult de 30 de secunde, ci e vina producatorilor, ca nu s-au gandit si la cei care sufera de ADHD. De aici jocul primeste note mici in review-uri, scade scorul pe metacritic si noobii nu-l mai cumpara => FAIL. Cam asta ar fi, mi-am varsat si eu offf-ul. ps: normal ca mai sunt si exceptii de la cele mai sus, mai ies jocuri bune si in ziua de azi, dar sunt foarte, foarte putine, cel putin din punctul meu de vedere.
__________________ VAND: Birou pt PC + scaun de birou VAND: Monitor LCD 17" AG Neovo SCHIMB: Doresc upgrade de la 2GB la 4GB memorie. Last edited by Dead Ghost; 06-07-2008 at 19:59. | |||
|
| | #54 | ||
| Registered User Join Date: Apr 2007 | Quote:
| ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|