Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Jocuri PC

Notices

Thread Introduction
Grand Theft Auto 4 Resources @ ComputerGames.ro | Grand Theft Auto 4 confirmat pentru PC

Reply

Thread Tools
Old 27-05-2008, 19:39   #521
Nick anterior: alexnestian

Bobby's Avatar

Pana atunci ... Alt joc.

Last edited by Bobby; 27-05-2008 at 19:50.

Bobby is offline    Reply With Quote
Old 27-05-2008, 23:53   #522
Nick anterior: Satan666_RO

GraX's Avatar

In primul rand, aparitia lui Grand Theft Auto IV pe PC e doar o supozitie in acest moment. Nici Rockstar, nici Take Two nu au afirmat vreodata ca vor lansa acest joc pe PC, existand chiar niste negatii in acest sens (e adevarat, a caror sursa este indoilenica).

In al doilea rand, se aduc in discutie "avantajele evidente" ale unei eventuale versiuni de PC, care va beneficia de antialiasing imbunantatit, rezolutiii superioare si alte optiuni fictive in acest moment. Si este oferita bineinteles, drept contraexemplu, calitatea indoielnica a graficii din GTA4 pe console. Ca PS3-ul foloseste blur (post-procesare) pentru a ascunde lipsa AA-ului, ca Xbox 360 are pop-in la grafica pentru ca streameaza datele de pe disc, etc. Ma intreb pe ce display-uri jucati toti cei care faceti aceste afirmatii... Nu de altceva, insa pe un TV de 82 cm, de la o distanta normala de 2-3 metri, ambele versiuni ale jocului arata foarte bine, la nivelul unui joc de PC jucat pe detalii inalte. Cu cat scazi insa distanta fata de display, cu atat vor iesi in evidenta jaggies-urile. Daca vreti, e un efect similat jucarii unui joc in 800x600 pe un monitor CRT de 17". Totusi, ce om normal se joaca de la 1m distanta de un TV de 82cm? Daca vrei sa stai aproape, cupleaza consola la un monitor LCD si chioraste-te atunci dupa jaggies sau alte imperfectiuni grafice! Aaa, da, sunt mult mai greu de observat, nu?

In privinta framerate-ului, da, sunt gata sa va dau dreptate. 42 e chiar de parere ca e vina hardware-ului depasit din cele doua console mai sus amintite. Nu domnilor, este problema cunostintelor indoielnice de programare de care anumiti producatori dau dovada. Ati juca cumva Burnout Paradise? Este tot open-world, tot cu masini si un intreg oras oferit spre explorare. Ruleaza fluid la 60FPS pe ambele console in majoritatea covarsitoare a timpului (pe Xbox se pare ca mai coboara framerate-ul cateodata, insa niciodata sub 30FPS). In acelasi timp, as indrazni sa zic ca nivelul de detaliu grafic este sensibil superior celui din Grand Theft Auto IV. De ce oare ruleaza atat de bine jocul asta? Pentru ca ii are in spate pe experimentatii Criterion Games, autorii RenderWare, poate cel mai licentiat motor grafic facut vreodata. Oameni care intr-adevar si-au asigurat painea de-a lungul timpului din programare. Revenind la puterea depasita a consolelor din ziua de azi, oare cate calculatoare vor reusi sa ruleze Burnout Paradise (tocmai a fost anuntat si pentru PC) la nivel de detalii maxime, cu 60FPS constant? Va spun eu, nu prea multe! Pentru ca media puterii de calcul din PC-urile actuale este MULT sub posibilitatile oferite de un Xbox 360 sau un PS3. Oare cate PC-uri actuale au posibilitatea de a se folosi de 3 core-uri ruland la 3.2GHz? Oare ce procesor x86 actual se poate compara cu puterea procesorului Cell Broadband Engine? Intrebati-l pe MonkY, din ce tin minte a testat in Folding@home diferentele intre un quad core (sper sa-mi aduc aminte corect) si un PS3... Nu vreau sa reamintesc rezultatele pentru ca PC-ul ar fugi intr-o vizunie si nu ar mai iesi la lumina in viata lui de rusine.

Nu e vorba aici de un elitism sau snobism consolistic. As indrazni sa spun ca e exact invers. Adevaratii snobi sunt cei care arunca bani cu nemiluita in calculatoare de zeci si sute de milioane, pentru ca apoi sa se planga ca jocurile descarcate gratuit de pe torrente nu le functioneaza corect. Wake up and smell the ashes, Mr. Freeman...

Trenurile prind cainii sub sine... Ciuu! Ciuu!

GraX is offline    Reply With Quote
Old 28-05-2008, 00:11   #523
42
theultimateanswer

42's Avatar

Quote:
Originally Posted by GraX View Post
In primul rand, aparitia lui Grand Theft Auto IV pe PC e doar o supozitie in acest moment. Nici Rockstar, nici Take Two nu au afirmat vreodata ca vor lansa acest joc pe PC, existand chiar niste negatii in acest sens (e adevarat, a caror sursa este indoilenica).

In al doilea rand, se aduc in discutie "avantajele evidente" ale unei eventuale versiuni de PC, care va beneficia de antialiasing imbunantatit, rezolutiii superioare si alte optiuni fictive in acest moment. Si este oferita bineinteles, drept contraexemplu, calitatea indoielnica a graficii din GTA4 pe console. Ca PS3-ul foloseste blur (post-procesare) pentru a ascunde lipsa AA-ului, ca Xbox 360 are pop-in la grafica pentru ca streameaza datele de pe disc, etc. Ma intreb pe ce display-uri jucati toti cei care faceti aceste afirmatii... Nu de altceva, insa pe un TV de 82 cm, de la o distanta normala de 2-3 metri, ambele versiuni ale jocului arata foarte bine, la nivelul unui joc de PC jucat pe detalii inalte. Cu cat scazi insa distanta fata de display, cu atat vor iesi in evidenta jaggies-urile. Daca vreti, e un efect similat jucarii unui joc in 800x600 pe un monitor CRT de 17". Totusi, ce om normal se joaca de la 1m distanta de un TV de 82cm? Daca vrei sa stai aproape, cupleaza consola la un monitor LCD si chioraste-te atunci dupa jaggies sau alte imperfectiuni grafice! Aaa, da, sunt mult mai greu de observat, nu?

In privinta framerate-ului, da, sunt gata sa va dau dreptate. 42 e chiar de parere ca e vina hardware-ului depasit din cele doua console mai sus amintite. Nu domnilor, este problema cunostintelor indoielnice de programare de care anumiti producatori dau dovada. Ati juca cumva Burnout Paradise? Este tot open-world, tot cu masini si un intreg oras oferit spre explorare. Ruleaza fluid la 60FPS pe ambele console in majoritatea covarsitoare a timpului (pe Xbox se pare ca mai coboara framerate-ul cateodata, insa niciodata sub 30FPS). In acelasi timp, as indrazni sa zic ca nivelul de detaliu grafic este sensibil superior celui din Grand Theft Auto IV. De ce oare ruleaza atat de bine jocul asta? Pentru ca ii are in spate pe experimentatii Criterion Games, autorii RenderWare, poate cel mai licentiat motor grafic facut vreodata. Oameni care intr-adevar si-au asigurat painea de-a lungul timpului din programare. Revenind la puterea depasita a consolelor din ziua de azi, oare cate calculatoare vor reusi sa ruleze Burnout Paradise (tocmai a fost anuntat si pentru PC) la nivel de detalii maxime, cu 60FPS constant? Va spun eu, nu prea multe! Pentru ca media puterii de calcul din PC-urile actuale este MULT sub posibilitatile oferite de un Xbox 360 sau un PS3. Oare cate PC-uri actuale au posibilitatea de a se folosi de 3 core-uri ruland la 3.2GHz? Oare ce procesor x86 actual se poate compara cu puterea procesorului Cell Broadband Engine? Intrebati-l pe MonkY, din ce tin minte a testat in Folding@home diferentele intre un quad core (sper sa-mi aduc aminte corect) si un PS3... Nu vreau sa reamintesc rezultatele pentru ca PC-ul ar fugi intr-o vizunie si nu ar mai iesi la lumina in viata lui de rusine.

Nu e vorba aici de un elitism sau snobism consolistic. As indrazni sa spun ca e exact invers. Adevaratii snobi sunt cei care arunca bani cu nemiluita in calculatoare de zeci si sute de milioane, pentru ca apoi sa se planga ca jocurile descarcate gratuit de pe torrente nu le functioneaza corect. Wake up and smell the ashes, Mr. Freeman...

Nu vad relevanta puterii procesorului de pe ps3 cand important e gpu-ul, adica un amarat de 7800GT. Sau x800-le adaptat pe pe xbox. A, ca baietii cu Burnout au facut o treaba excelenta optimizand la maxim nu neaga nimeni, insa nu toti programatorii sunt atat de buni, iar jocurile sunt majoritatea facute de programatori obisnuiti. Cat despre grafica, nu ma deranjaza o grafica din putine poligoane si efecte, dar facute curat si cu bun gust decat unul cu atatea jaggie-uri, Joc pe un lcd de 82 vazut de la 2m distanta, si se cunoaste grafica slabuta. Ori eu fiind grafician de fel (si btw lucrez in industria jocurilor de 3 ani deci stiu cam cu ce se mananca productia), chiar ma deranjaza. Cel mai mult ma oftica faptul ca jocul daca ar fi mai highres si cu mai mult aa ar arata absolut superb, si de-asta astept si varianta de pc. Nu mai vorbesc de freezuri si de dropuri de fps la 5 fps constant timp de mai bine de 1 minut, intr-o urmarire cu politia. Deci repet, cele 2 gpu-uri, in frunte cu ps3-ul sunt outdated. Ori in cazul ps3, daca nu apar niste programatori minune care se gandesc sa investeasca o gramada de timp in a programa software majoritatea functiilor hardware ale gpu-ului, lucru putin probabil avand in vedere goana dupa bani cat mai rapizi, jocurile de console au cam ramas in urma. O chestie gen crysis nu va rula in vecii vecilor pe orice consola actuala.

42 is offline    Reply With Quote
Old 28-05-2008, 00:19   #524
Registered User

PigBrother's Avatar

Nu este un X800, este un X1900XT. Cu bonus hardware la niste chestii.

Dar pierzi din vedere un lucru important. Ce faci cu 9800GX2 cand nu ai ce juca pe el? Sau cand suportul este mizerabil?
In fine, discutia este futila. Vrei supergrafica in jocuri pe care le ai dupa 6 luni sau niciodata, baga mare. Eu am preferat sa am ce juca, chiar daca ma costa in plus.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 28-05-2008, 00:34   #525
42
theultimateanswer

42's Avatar

Quote:
Originally Posted by PigBrother View Post
Nu este un X800, este un X1900XT. Cu bonus hardware la niste chestii.

Dar pierzi din vedere un lucru important. Ce faci cu 9800GX2 cand nu ai ce juca pe el? Sau cand suportul este mizerabil?
In fine, discutia este futila. Vrei supergrafica in jocuri pe care le ai dupa 6 luni sau niciodata, baga mare. Eu am preferat sa am ce juca, chiar daca ma costa in plus.
Mah, deci nu neaga nimeni chestiile astea. Daca le ignoram nu aveam acum o caruta de console. Dar nici nu pot ignora pcul cu avantajele lui. Unde prin avantaje inteleg stalker, crysis si nah, ce se mai porteaza de pe xbox dar care se preteaza mai bine dpdv al controlului.

42 is offline    Reply With Quote
Old 28-05-2008, 01:20   #526
Registered User

Bylly's Avatar

PC cat de cat updated + xbox controller = cam acelasi lucru cu xboxul, mare parte din magia acestei console sta in controller. Eu m-am jucat deja vreo cateva jocuri care au aparut si pe xbox cu ajutorul acestui controller si diferenta intre controlul nativ si mouse cu tastatura este neta (excludem fps-urile aici).

Cat despre GTA 4, eu sper ca va aparea si pe pc, asa cum au aparut toate jocurile seriei pana acum. Ce conteaza ca va aparea peste un an, pe mine nu ma deranjeaza.

Bylly is offline    Reply With Quote
Old 28-05-2008, 01:50   #527
2K
Nick anterior: Fatal1ty

2K's Avatar

Quote:

Nu domnilor, este problema cunostintelor indoielnice de programare de care anumiti producatori dau dovada. Ati juca cumva Burnout Paradise? Este tot open-world, tot cu masini si un intreg oras oferit spre explorare. Ruleaza fluid la 60FPS pe ambele console in majoritatea covarsitoare a timpului (pe Xbox se pare ca mai coboara framerate-ul cateodata, insa niciodata sub 30FPS). Oare ce procesor x86 actual se poate compara cu puterea procesorului Cell Broadband Engine? Intrebati-l pe MonkY, din ce tin minte a testat in Folding@home diferentele intre un quad core (sper sa-mi aduc aminte corect) si un PS3... Nu vreau sa reamintesc rezultatele pentru ca PC-ul ar fugi intr-o vizunie si nu ar mai iesi la lumina in viata lui de rusine.

E greu sa compari GTA IV cu Burnout paradise datorita complexitatii covarsitoare a lui GTA IV ce contine o lume intreaga cu mult mai multe entitati AI decat Burnout si nu numai...
Folding-ul nu e cel mai bun mod de a masura puterea unui CPU X86 deoarece CPU-ul nu exceleaza in calculul respectiv,e ca si cum ai pune un CPU sa faca calcul masiv paralel (treaba GPU-ului) for example,insa daca tot vorbim de folding un ATi 3870 scoate de 2X mai mult decat Cell iar Nvidia e GTX 280 de 5X mai rapid.
Cell are un mare atuu asta daca developerii il utilizeaza si anume faptul ca poate calcula shaderele fara un mare ajutor de la RSX ce e destul de slab => calitatea mai slaba in medie a graficii lui PS3 vs. X360 ce foloseste o versiune avansata a lui X1900 cu o arhitectura unificata (destul de nefinisata ce e drept).
Sunt de acord cu tine la ultima parte cei ce arunca o groaza de bani pe PC sunt ori snobi/ori slabi de inger ori entuziasti peste masura dar acum fiecare cu gusturile lor totusi in ziua de azi cu ~500-600$ (fara monitor) poti face un PC ce va rula jocurile mai bine decat oricare din console (cu conditia ca jocurile sa fie optimizate cat de cat...) la o rezolutie si un nivel calitativ cu al consolelor.
Nu poti zice ca toti utilizatorii PC pirateaza cum nu poti zice ca toti detinatorii de console sunt prosti...
LE:Ca idee pe o configuratie de 600$ (configuratia mea) pot rula Gears of War la 1920x1200 vs. 1280x720 pe console cu toate la maxim si 16XAF + texturi mai bune la 50-60FPS constant.

Last edited by 2K; 28-05-2008 at 02:00.

2K is offline    Reply With Quote
Old 28-05-2008, 01:51   #528

Dead Ghost's Avatar

Quote:
Ca PS3-ul foloseste blur (post-procesare) pentru a ascunde lipsa AA-ului, ca Xbox 360 are pop-in la grafica pentru ca streameaza datele de pe disc, etc. Ma intreb pe ce display-uri jucati toti cei care faceti aceste afirmatii...
Am un LCD Toshiba de 32", stau la 1.5 m-2m distanta de el (btw, intre 1 m si 2 e distanta recomandata pt 32") si pe el se vede ca naiba GTA-ul. Alte jocuri de pe ps3 se vad superb. Concluzia se stie.
Din curiozitate am conectat ps3-ul si la un monitor lcd de 22" si am stat normal la el (ca si cum as sta la pc) si tot se vad zimti, blur and shit. Deci nu, imi pare rau, dar se vede ca naiba, sub standardele majoritatii jocurile de pe ps3 (sau xbox, de ce nu), iar singurul vinovat pt asta e lipsa aa-ului, rezolutiei mici si unui efect de post procesare care blureaza prea mult imaginea). La xbox e ceva mai clar, dar tot nu e mare diferenta.

Cat despre comparatia cu Burnout, eu nu as sari asa de repede la concluzii. GTA are si spatii interioare prin unele cladiri, are si multi pietoni, care interactioneaza, orasul mi se pare mai detaliat, sunt mai multe chestii care pot trage performanta in jos in joc, nu numai engineul si optimizarea.
Spui ca Burnout va avea greutati in a rula pe pc? Poate, dar asta daca va fi portat cu picioarele, pt ca in rest nu au nicio scuza.
Poti sa spui multe, f multe in defavoarea pc-ului, dar NU si ca este mai slab din punct de vedere hardware, al performantelor, decat o consola next-gen. Asta, sper sa nu te superi, dar este o opinie pe care nici nu merita sa o mai argumentez.
Referitor la PS3, o fi avand procesorul Cell f bun, nimic de zis, dar il trage in urma placa grafica. Xbox e mai echilibrat din punctul asta de vedere. Ca idee, placa video face munca cea mai grea in jocuri, asa a fost mereu si asa va fi (cel putin pana cand o sa se treaca pe ray-tracing). Dar ma rog, deja o dam in alte lucruri, ideea era ca e pueril sa compari puterea de calcul disponibila pe pc cu cea de pe o consola next gen. Da, pc-ul sufera de multe probleme, driveri prosti, incompatibilitati, cost mare componente, etc, se stiu lucrurile astea, dar ca perf bruta, nu exista termen de comparatie cu o consola. Sry, dar asta e adevarul.

Last edited by Dead Ghost; 28-05-2008 at 03:22.

Dead Ghost is offline    Reply With Quote
Old 30-05-2008, 05:17   #529
Bă, ce te uiţi ?

omgwtf's Avatar

Daca pana la urma urmei nu o sa apara pe pc o sa-mi iau consola doar ca sa joc gta

omgwtf is offline    Reply With Quote
Old 30-05-2008, 09:31   #530
Registered User

Bylly's Avatar

Same here, zilele astea se face trecerea la the dark side

Old 30-05-2008, 13:26   #531
Bă, ce te uiţi ?

omgwtf's Avatar

Asa repede?..eu inca mai rezist ..vara asta poate

Old 30-05-2008, 13:35   #532

Dad Savage's Avatar

eu nu-mi fac griji,daca o sa apara pe pc o sa fiu fericit ca pot sa-l joc la rezolutie aproape dubla si control asa cum imi place...iar daca nu,noroc bun,chiar nu-mi pasa

Dad Savage is offline    Reply With Quote
Old 30-05-2008, 16:20   #533
Registered User

Bylly's Avatar

Controlul e cel mai bun pe platforma pentru care a fost gandit jocul, de ce crezi ca se plange toata lumea de controlul lui GRID varianta PC? fiindca nu au controllerul original...

Oricum am decis sa renunt la goana nebuna dupa upgrade, banii nu se justifica in nici un chip, am un e6600, 1tb stocare 8800gts 320/320... ma tine muuuult timp daca nu o sa ma mai joc pe pc, oricum nu mai am chiar asa mult timp si daca termin un joc o data la 2 luni e numai bine...

Pe placa video am dat 1000 roni acum ~ un an; acum sa fiu fericit daca o vand la 350 - asta e bataie de joc, nu e de mirare ca pcurile pierd din ce in mai mult teren in fata consolelor

Old 30-05-2008, 17:49   #534
Nick anterior: optick

sequential one's Avatar

ce chestie...si eu ma gandeam sa rezist vara asta...si daca nu o sa apara pe pc (ceea ce nu cred) o sa cumpar consola, cu toate ca nu imi imaginez altfel decat la tastatura condusul masinii si controlatul personajului....nu m-am mai jucat nici o data pe consola

Vand: blugi 3/4 Kenvelo si Samsung SGH-D490

sequential one is online now    Reply With Quote
Old 30-05-2008, 21:42   #535
Registered User

si eu m-am jucat de curand pe un ps3 si un xbox360...este prima oara cand ma joc pe o consola....e putin dificil pana de obisnuiesti cu controlul si acel joystick care il folosesti drept orientare(mouse) insa pana la urma e super ok si ii mult mai fain si mai realist

sarin07 is offline    Reply With Quote
Old 31-05-2008, 01:38   #536
Bă, ce te uiţi ?

omgwtf's Avatar

Asta e problema si nu avem ce sa-i facem..eu nu cred ca voi renunta totusi la pc chiar daca voi il priviti asa mai cu dispret din cauza upgradeului..Eu am placa video cu dx9 si jocurile care sunt scoase acum merg la rezolutie buna si nu in reluare..o sa tina cat o sa tina si dupa aceea o sa iau alta..Plus ca atunci cand ma gandesc ca fac upgrade, nu ma gandesc cu cat o sa vand piesa ca se stie din start ca valoarea scade cu minim 50%..Ganditi-va bine cu ce platforma sunteti ce iubiti si cat sunetiti dispusi sa bagati ..mult noroc !

Old 31-05-2008, 11:56   #537
Registered User

Tekken's Avatar

Dedicatie video aici si aici. Nicio grija, va veni si pe pc.

Tekken is offline    Reply With Quote
Old 31-05-2008, 13:57   #538
Bă, ce te uiţi ?

omgwtf's Avatar

Superbe videourile..

Old 31-05-2008, 14:31   #539
Nick anterior: El_Cid

El_Cid's Avatar

eu sunt sigur ca o sa apara si pe PC

El_Cid is offline    Reply With Quote
Old 31-05-2008, 14:45   #540
Nick anterior: optick

sequential one's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tekken View Post
Dedicatie video aici si aici. Nicio grija, va veni si pe pc.
foarte tari ambele video. gta is geting better and better

Vand: blugi 3/4 Kenvelo si Samsung SGH-D490

sequential one is online now    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Jocuri PC

Thread Tools

Posting Rules