Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Jocuri PC

Notices

Thread Introduction
Sistem de notare propus pentru jocuri (versiunea 1.0):
10 - perfect
9 - extraordinar
8 - foarte bun (mi-a placut foarte mult, sau exceleaza din anumite puncte de vedere)
7 - bun (mi-a placut fara rezerve)
6 - decent (a avut si parti care mi-au placut, sau mi-a placut, dar a avut si parti care m-au deranjat)
5 - asa-si-asa
4 - prost
3 - foarte prost
2 - execrabil
1 - incredibil de prost si deja periculos pentru sanatate (risc de apoplexie)
0 - trebuie sa fiu legat de scaun, cu calus in gura si perfuzie cu sedative ca sa ma joc la el

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 15-09-2003, 23:33   #1 (permalink)
42
theultimateanswer

42's Avatar

ultimul joc pe care l-ati jucat.

Mi s-a parut o idee buna sa fie un thread si aici, in genul celui de la filme. Numele jocului, cateva cuvinte o nota (eventual cate una pe fiecare segment : gameplay, grafica, inovatie, muzica, scenariu si parte artistica )

In fine, incep eu :

Giants, citizen kabuto : Probabil cel mai bun joc pe care l-am jucat. Umorul, grafica, gameplay-ul, tot sunt de nota 10. De mentionat umorul, absolut exceptional si de bun gust, jocul asta a fost pt mine mai amuzant decat 95% din comediile pe care le-am vazut. Ca punct in minus este jocul cu kabuto, care nu prea m-a incantat, asa ca am renuntat.

The longest journey - Nu am reusit sa-l termin, din cauza unui bug al jocului care nu ma lasa sa trec mai departe . Oricum, pana aici jocul a fost exceptional, de nota 10, de asemenea.

42 is online now    Reply With Quote
Old 15-09-2003, 23:54   #2 (permalink)
AxA
Registered User

AxA's Avatar

BOMBERMAN

Atomic Bomberman - joc in prostie la servici cu colegii pe care ii bat mar pana isi sterg jocul de pe computer. A doua zi si-l copiaza din nou

Singur, am jucat ultima oara o buna bucata din Mafia (pana m-am incurcat) si din GTA3 (pana m-am plictisit)...

AxA is online now    Reply With Quote
Old 15-09-2003, 23:56   #3 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Propun sa fie 4 sectiuni unde se da nota, iar nota finala sa fie media, ca si pe CG: gameplay, grafica, sunet si impresie personala.
In gameplay intra multiplayer, single-player, interfata, feeling, atmosfera, inovatie etc. Iar impresia e pt. cei care chiar vor sa fie subiectivi. Ce ziceti?

Assassin is offline    Reply With Quote
Old 16-09-2003, 00:03   #4 (permalink)
Kek
FuZzMaster

Kek's Avatar

Broken sword: Shadow of the templars 9/10 Tocmai am terminat adventure-ul full de pe Levelu' de luna asta (d'aia l-am si luat), si e super! Avand in vedere ca e facut in '96, grafica arata f. bine, lucrata cu grija si talent (mai putin personajul principal in unele faze, insa se trece usor cu vederea). Povestea este interesanta, te tine lipit de monitor. Sunetul e bun, pe alocuri se aude cam prost insa dialogurile sunt bine facute si muzica la fel. Puzzle-urile sunt logice, nu foarte grele, uneori chiar amuzante. De altfel multe dialoguri contin glume de buna calitate, lucru rar in ziua de azi. In concluzie un joc clasic, de colectie, mai ales pt genul adventure.

Kek is offline    Reply With Quote
Old 16-09-2003, 00:03   #5 (permalink)
Registered User

Viracocha's Avatar

Buna idee, cu mentiunea ca ne-am incurca un pic cam tare in subsectiuni & shit. Mai bine lasam ca la threadul de filme, plus cateva cuvinte descriptive. So, incep cu ce am pe hard acum.

-Giants: Citizen kabuto 9/10. Absolut senzational din punct de vedere al umorului, varietatii de gameplay si a graficii care inca rupe si acum, la atata vreme dupa aparitie. Joc de colectie, fara nici o urma de indoiala.

-Midnight Club 2: 8/10. Gameplay extraordinar de lipicios, insa dificultatea exagerata si aspectul de consola al jocului il faulteaza puternic. In plus, interfata nu e optimizata pt PC. Putea fi un super mega joc; asa, e doar bun.

-Ricochet: 7/10. Clasicul Arkanoid, in remake de la niste gigei numiti Reflexive Entertainment. Este deosebit de fun (joc mic si cool, conform definitiei Game Over), dar pana la urma devine repetitiv.

Viracocha is offline    Reply With Quote
Old 16-09-2003, 00:50   #6 (permalink)
42
theultimateanswer

42's Avatar

de fapt mi s-ar parea mai corect sa fie 2 sectiuni, single player si multiplayer, pt ca in felul asta un joc care nu ar avea decat una din cele 2 moduri sa nu aiba de pierdut. Plus ca sp si mp sunt chestii complet diferite, cu criterii diferite de evaluare
deci propun :
-single player
-multiplayer
-grafica
-sunet
-impresie

Old 16-09-2003, 01:05   #7 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Nu, daca un joc nu are multiplayer, atunci nu se ia in considerare. Dc sa ii scazi din nota daca nu are multiplayer?

Assassin is offline    Reply With Quote
Old 16-09-2003, 02:13   #8 (permalink)
Registered User

GangStarr's Avatar

Si daca jocul are mp dar nu are jucatoru` retea?
Ma rog.
La mine pe hard stau 2 jocuri de multa vreme si vor mai sta.

Live for Speed 8.6/10
Gameplay - 9/10 Control foarte bun chiar si cu tastatura, daca joci cu mouse insa atunci e superb, controlul nu mai este secvential ca la keyboard, este ca la volane. Are putine bug-uri, si se misca bine si pe sistemele mai slabe. Fizica masinilor este cea mai realista din cate am vazut pana acum, insa vederea din spatele masinii arata o comportare putin ciudata a acestuia in curbe. Deasemenea toate masinile au o tendinta prea exagerata sa derapeze chiar si la viteze mici, ceea ce face ca pilotatul masinii pe o cursa mai lunga sa fie obositoare pentru jucator datorita atentiei marite necesare la volan. (ce-am scos-o )
Grafica - 8/10 Desi grafica masinilor este "curata" si detailata, nu pot sa-i dau punctaj mai mare din cauza faptului ca toate masinile au geamuri negre si nu se vede inauntru. Fumul scos de cauciucuri este nerealist si dispare prea repede. Circuitul nu are cine stie ce finete, este chiar putin pixelizat si sincer mi s-a parut ca circuitul din NFS 5 este mai lucrat.
Sunet - 9/10 Motoarele suna bine. Intrucat jocul nu are licenta pentru masini, banuiesc ca nici programatorii n-au primit wav-uri cu sunetele reale ale motoarelor...dar cu toate astea suna bine.
Impresie Generala - Ar fi fost un joc excelent...din pacate programatorii au ales o metoda infecta de a licentia jocul si anume activarea acestuia odata la fiecare instalare a jocului sau a schimbarii configuratiei hardware. Singurul minus major al jocului.

Al doilea joc de pe hdd este Q3 Arena, dar banuiesc ca toata lumea stie despre ce e vorba, asa ca nu mai tocesc tastatura degeaba.
Referitor la faza cu subcapitole gen grafica, gameplay, sunet etc... mie mi s-a parut ca am scris cel putin un minireview or smth...pentru ca odata ce ai inceput sa-i analizezi la joc diferite capitole, nu mai poti sa trantesti 2-3 cuvinte si gata...trebe sa scrii ceva acolo totusi. Si nu stiu cati ar fi dispusi sa faca un review de fiecare data cand pomenesc de un joc...io o fac din placere, n-am treaba, da` nu vreau sa fiu singuru prostu care numa el face asta...`om vedea.

GangStarr is offline    Reply With Quote
Old 16-09-2003, 04:03   #9 (permalink)
Registered User

Viracocha's Avatar

Imi mentin parerea cu complicatul inutil. Pe mine, de exemplu, nu ma intereseaza o analiza detaliata a acestor categorii propuse de fiecare user in parte, ci doar o parere personala generalizata, plus o nota la fel de generala si subiectiva. Daca vreau review, ma duc pe site-uri care se ocupa de chestia asta (cg included). Hai sa il lasam cu nota simpla, fara subcategorii. Doar ceva general, atat. Daca vi s-a parut ca are un multiplayer bestial, sau o grafica iesita din comun, mentionati acest aspect in descrierea atasata notei.
Parerea mea.

Viracocha is offline    Reply With Quote
Old 16-09-2003, 06:05   #10 (permalink)
PET
Infectious Grooves

PET's Avatar

Astazi am jucat in LAN Soldier of Fortune 2. Nu pot sa-mi fac o impresie prea mare...dar la multimplayer e 7/10

PET is offline    Reply With Quote
Old 16-09-2003, 06:34   #11 (permalink)
Registered User

Fallout 2

Este cel mai adevarat joc care l-am jucat VREODATA !!!

Are 9.5 din parte mea (avea 10 dar ame o multime de buguri...)

nemesys is offline    Reply With Quote
Old 16-09-2003, 09:37   #12 (permalink)
42
theultimateanswer

42's Avatar

ziceam ca si in cazul in care are si mp si sp, cele 2 sunt experiente complet diferite, sau poate ca exceleaza la single prin o poveste deosebita, o atmosfera exceptionala, dar suge la multi. Oricum nimeni nu se oboseste sa dea note pe categorii . Plus ca dupa mine si grafica si sunetul intra la gameplay, si ori o sa dau note detaliat, ori una singura, care orisicum este subiectiva, fiecare da note dupa cum i s-a parut lui jocul respectiv.

Old 16-09-2003, 09:58   #13 (permalink)
Moderator

Talking ma bag si eu in seama...

Ultimul joc jucat : Quake 2 in singleplayer. Ii dau o nota buna .
Penultimul joc jucat: Quake 1 in singleplayer. Gameplay 10. Impresie generala 10. Multiplayer 10.
Si in multiplayer: Heroes 3, nota foarte mare dar nu 10. Sah, nota 10. Table, nota 8. Aaa, sau era vorba doar de jocuri pe calculator???

axelg is offline    Reply With Quote
Old 16-09-2003, 10:30   #14 (permalink)
42
theultimateanswer

42's Avatar

pai depinde de sah. Avea atmosfera ? Ai jucat in multi, nu ? Cele 2 rase erau echilibrate ? Grafica, muzica, cum erau ?

Old 16-09-2003, 10:43   #15 (permalink)
Moderator

Eu am fost rasa neagra, din pacate rasa alba a fost mult peste
Grafica era ca la mine acasa, nimic nou de la ultimul update, cam de multisor...
Si tot unul din ultimele jocuri jucate: Civilisation I, grafica 1, gameplay 9. Dar banuiesc ca nu intereseaza pe nimeni ....

axelg is offline    Reply With Quote
Old 16-09-2003, 11:48   #16 (permalink)
Taiko

Hideyoshi's Avatar

Ce ma mai joc lately:

C&C Generals - 8/10 (grafica zdrobitoare pentru un RTS, multiplayer ok, singleplayer obosit)

shi o porcarie de joc, pe care insa o joc mai mult pentru sunete shi umbra de feeling pe care mi-o lasa, Star Wars Galactic Battlegrounds, un fel de AOE cu rase din universul Star Wars. Tot ce va pot spune este ca va avea viatza scurta pe hard disc. 3/10

Hideyoshi is offline    Reply With Quote
Old 16-09-2003, 16:07   #17 (permalink)
Registered User

maxescu's Avatar

Mercedes Benz World Rally: ( 6/10 )
Interesant pana la partea cu depasirile care e facuta execrabil... Adica tot ce e fain e ca are Mertzane... toate modelele si e nice. Grafica e chiar okay, sunetu' (mai ales masinilor) e de nota DOI!!! (2), per total merita incercat.

Counter-Strike 1.6: ( 8.5/10 )
Interesant, binevenit. O sa mai lungeasca viata CS-ului destul de mult de acum incolo. La prima vedere a primit niste imbunatatiri vizuale care erau binevenite. Nu prea am avut timp sa vad toate armele noi cum se comporta and all dar overall abia acum mi se pare un joc inchegat si matur pentru cat de popular este

Republic-The Revolution: ( 6/10 )
Foarte mare mi'a fost dezamagirea dupa cateva ore bune de joc. E... cum sa zic eu... obositor

Age of Wonders: Shadow Magic: ( 5/10 )
Este un joc pe care eu unu' nu l-am inteles niciodata. Am inteles ca asta o sa fie mai diferit... Ei... nu este... Mie mi se pare un joc de duzina... Foarte enervant... Poate e numai pentru cunoscatori/fani...

Tony Hawk Pro Skater 4: ( 10/10 )
Great as usual! Una din serile de jocuri favorite ale mele. Grafica este excelenta, sunetele la fel, gameplayul de nota 10. Te prinde jocu' asta chiar daca nu esti fan sau chiar daca nu esti mare gamer. Merita incercat daca ai timp sa pierzi vreo 2 zile

TRON 2.0: ( 9/10 )
Este un joc foarte misto! Imi pare rau ca nu am avut sa-i dedic mai mult timp (work to do, money to make ) da' e in queue meu pe primu' loc cand o sa am timp mai mult. Dar din cate am jucat mi se pare super fain! Idee cat de cat originala si feeling cat incape! Ar avea cateva imbunatatiri din partea mea da' e okay si asa cum e. Grafica e de ~nota 10 (a se juca cu AA si Aniso.), sunetele sunt interesante. Pe partea de multiplayer nu am apucat sa-l joc dar cred ca e destul de fain cu toate ca am citit niste reviewuri in care se zicea ca pe cat e de nota 10 singleplayerul pe atat de prost e multiplayerul... ramane de vazut/testat!

si... Starcraft Broodwar: ( 10/10 )
no comment!

PS: Da... ma joc destul de mult cand am timp :P

maxescu is online now    Reply With Quote
Old 16-09-2003, 16:30   #18 (permalink)
Registered User

cash's Avatar

PRAETORIANS

superjoculetz. 8/10 ...chiar 9/10 as zice...
campania single player foarte faina; plus ca sunt vreo 2 batalii chiar dificile( chiar si pe easy mode )

cash is offline    Reply With Quote
Old 16-09-2003, 17:49   #19 (permalink)
Registered User

Cold Zero 7/10, captivant,
bug care il face sa iasa in desktop cand setez texturile pe high quality,
...cica mix Jagged Alliance cu Commandos...da, oarecum, plus doua damigene de Jo Wood. Joc de weekend.

Alexadi is offline    Reply With Quote
Old 16-09-2003, 18:00   #20 (permalink)
True Evil

Wargasm's Avatar

Lionheart 6,5/10,la inceput pare rpg-ul anului dar pe urma te apuca nervii si plictiseala.

Age of Wonders 4/10,absolut penibil,in afar de interfata care e reusita nu aduce nimic original ci mai mult face de ras genul tbs.

Mistmare 6/10,animatie bunicica,atmosfera idem,story penibil si control...aoleu rar asa ceva,doamne nu e posibil sa existe un joc cu un asa control execrabil.

Wargasm is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Jocuri PC

Thread Tools

Posting Rules