Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Jocuri PC

Notices

Thread Introduction
Prince of Persia: The Sands of Time Review @ ComputerGames.ro | Prince of Persia: Warrior Within Review @ ComputerGames.ro | Prince of Persia: The Two Thrones Review @ ComputerGames.ro |
Prince of Persia Resources @ ComputerGames.ro

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 03-12-2003, 03:06   #61 (permalink)
Registered User

ingerul's Avatar

Da dupa lungi incercari pe un geforce mx 400 si apoi pe geforce ti 2 am ajuns la o singura concluzie. Maine dimineata imi voi lua placa grafica. Este clar

ingerul is offline    Reply With Quote
Old 03-12-2003, 09:47   #62 (permalink)
Registered User

Jimmy_X's Avatar

Am pus si eu mana pe el, am facut 7% si e destul de mijto jocu`.

Jimmy_X is offline    Reply With Quote
Old 03-12-2003, 23:35   #63 (permalink)
PET
Infectious Grooves

PET's Avatar

l-am comandat si eu. Sper sa-mi mearga

Am vazut ca la unii nu a mers. Am GeForce 5200 FX ... mi-ar merge ?

PET is offline    Reply With Quote
Old 04-12-2003, 02:39   #64 (permalink)
W@R
a innebunit lupu

W@R's Avatar

Da, dar nu fenomenal

Sunt la 40 si ceva, jocul e cool.
Am jucat numai pe w a s d si mouse si cand te obisnuiesti controlul devine decent. Dar enervant la multe faze, oricum strica tot farmecul, ma simt de parca as fi pe xbox (in fine ps2).

Totusi, jocului parca ii lipseste ceva... nustuce.

Last edited by mk.W@R; 04-12-2003 at 02:57..

W@R is offline    Reply With Quote
Old 04-12-2003, 03:17   #65 (permalink)
Registered User

Kh`Ru3l's Avatar

Am ajuns pana la 75% dar am cedat psihic vroiam sa-l termin dar din moment ce practic NU are story pana acum, nu are rost sa continui. Cu camera de obisnuiesti insa controul cu keyboard + mouse e infect. Jocul devine extrem de repetitiv dupa 5 minute: space, right click, space, trage de maneta, fereste-te de sabiile din perete etc .. In plus , nu exista vreun puzzle in jocul asta care sa necesite mai multe de 2 secunde de gandire (penibil). Iar cea mai obositoare chestie e faptul ca trebuie sa omori 4 monstri de 123123 ori.

Hmm, 5/10 doar pentru grafica

Kh`Ru3l is offline    Reply With Quote
Old 04-12-2003, 10:01   #66 (permalink)
Paranoia is natural

hmm, se pare ca nu sint singurul care nu a apreciat acest joc , sau mai bine zis, nu sint singurul care a vazut si partile lui negative

AStateOfMind is offline    Reply With Quote
Old 04-12-2003, 11:32   #67 (permalink)
Registered User

cretud's Avatar

Quote:
Originally Posted by cash
mie imi merge jocul pe Geforce 4MX (128), desi la inceput ma avertizeaza ca nu e suportata; ma intreaba daca totusi vreau sa intru in joc, ii dau DA... si merge.
Sunt curios daca ma tine pana la sfarsit sau daca la un moment dat o sa "se intzepeneasca".
Chiar sunt curios cum iti merge tie pe 4MX, pentru ca la mine la lucru cu toate detaliile la minim (multe OFF) mergea cu maxim 7-8 cadre pe secunda pe 640x480. Si am 512 DDR si XP2200+. In schimb acasa pe Radeon 8500 merge perfect in 1024 cu toate full
Chieftec CX-03, CoolerMaster Real Power M620, Asus P5E, Intel E8400, 2x2GB DDR2 800+ A-Data Extreme Edition, MSI HD4890 OC 1GB, 1xHDD S-ATA2 WD 500GB, DVD-RW Samsung 22x, Creative X-Fi Gamer, Genius 5.1, Logitech G5, Logitech G15, Samsung 226BW

cretud is offline    Reply With Quote
Old 04-12-2003, 11:59   #68 (permalink)
Registered User

Viracocha's Avatar

Nu exista joc care sa nu aiba parti negative, insa pot fi usor date la o parte cand majoritatea covarsitoare a produsului in sine este atat de buna. Ca nu va place jocul din motive de gust, pot accepta fara nici o problema si, mai mult, incurajez o asemenea atitudine, insa sa dai la cel mai dotat joc dpdv grafic de pe piata nota 5, inseamna ca esti cel putin dus cu pluta. In aceeasi masura, camera este absolut beton daca o lasati in pace. Daca va chinuiti in permanenta sa umblati la ea, va genera cele mai bizare unghiuri cu putinta. Nu stiu cum sa spun, dar mai este vorba si de user error. Nu controlezi o camera care se chinuie (si reuseste default) sa ia in cadru urcaturi pe pereti, jumpuri imense si ce mai stie disperatul sa faca in joc la fel ca in Max Payne, unde totul era drept, straightforward si, foarte important, pe acelasi plan. Camera este beton, invatati sa o folositi.
Atata timp cat skillurile personajului sunt realizate profesional si sunt distractiv de folosit, indiferent ca le folositi o data sau de o mie de ori in joc, mi se rupe de paispe ori ca sunt relativ putine. Ce cacat vroiati, mortal kombat, cu babalitati, frendshipuri si headshot-uri ? E Prince of Persia, baiatul face exact ce facea in versiunile anterioare, and then some, avand in vedere ca jocul este 3D.
Morons....

Viracocha is offline    Reply With Quote
Old 04-12-2003, 12:06   #69 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

mda...aseara dupa ca trecusem si eu de 50% m-a lovit. Unde e domne povestea? Asta nu e joc, e circ. E pur si simplu circus simulator. Grafica e intr-adevar misto, soundtracku la fel dar pe partea de gameplay devine chiar obositor. A ajuns sa ma enerveze doar faptul ca tre sa intru in first person sa ma uit in jur sau ca trebuie sa folosesc alternate view ca sa gasesc calea pe care trebuie sa o apuc.

PS Cred ca m-am si blocat, nu sunt sigur ptr ca nu m-am uitat prin jur foarte bine, dar la prima vedere sunt cam blocat la nivelul ala unde trebuie sa mergi pe barne si sa-ti tii echilibru in timp ce te ataca pasarile.
I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think

h0stile is offline    Reply With Quote
Old 04-12-2003, 13:24   #70 (permalink)
Paranoia is natural

Viracocha. da, corect, dar asta atunci cand camera se pozitioneaza cat de cat FAVORABIL, la un moment dat pe o barna din autopozitionarea aia a ei nu mai puteam sa ma intorc, indiferent ce tasta foloseam, puteam doar sa merg "stanga dreapta", indiferent daca apasfam "fatza spate", si era si int-o pozitzie in care nu se prea mishca, a dreaq camera. Da, e fruos jocul, dar asta nu inseamna ca trebuie sa accept partile negative care sint exact acolo unde nu ar fi avut ce cauta. Ce mai, un joc trebuie sa il joci din placere, nu sa itzi genereze nervi pt ca nu iti ies chestii care ar fi trebuit sa fie "simple".

AStateOfMind is offline    Reply With Quote
Old 04-12-2003, 13:25   #71 (permalink)
Registered User

Viracocha's Avatar

Si cine spune ca un circus simulator nu poate fi joc ?. Ce aveti frate impotriva unui arcade ?
La nivelul ala topai din barna in barna pana ajungi in coltul opus save pointului, unde e un switch. Se coboara o scara, te dai jos, mai e un switch contra timp, si de acolo vezi tu.

Old 04-12-2003, 14:34   #72 (permalink)
42
theultimateanswer

42's Avatar

Sa spun si eu cateva cuvinte. Ca tip de joc, da, intr-adevar, este un arcade. genul arcade este invechit si parea ca a disparut complet. Si, desi inferior ca complexitate si posibilitati unui rpg sau shooter, sa zicem, jocul a reusit sa depaseasca tot ce am jcuat pana acum. Nu prin realism, nu prin super reflexii, nu prin super combouri ca la mortal kombat, ci prin perfectiunea cu care putinul pe care il are jocul a fost realizat. Grafica, desi saraca in poligoane si refelxii&stuff, este cea mai FRUMOASA (atentie, nu realista, zic asta pentru ca unii mor dupa realism) grafica pe care am intalnit-o vreodata. E greu de inteles, pentru ca e necesar un minim de simt artistic pentru asta, dar felul in care a fost finisata, post-efectele de haze si halo-uri, folosirea culorilor, m-au lasat masca, si nu imi venea sa mai joc, stand sa admir peisajul.

Urmatorul plus, atmosfera, m-am integrat perfect in joc din prima clipa si nu am mai putut sa-l las din mana pana nu l-am terminat. Muzica superba orientala, sunetul, voice actingul, toate m-au facut sa devin imediat una cu personajul, sa simt precum el.

Povestea. Exact asta e. E o poveste. De udne pana unde trebuie analizata ? Normal ca e un nonsens, dar povestile nu trebuiesc studiate, ci ascultate. Iar povestea de dragoste mi s-a parut cea mai sincera pe care am intalnit-o vreodata intr-un joc.

Gameplay. Ca gameplay a fost perfect, nu prin rupere in figuri si combouri, ci prin cat de bine a fost realizat atat cat e. Micile detalii, gaurile stralucitoare pe care le lasi in inamici, Senzatia pe care o ai cand ii lovesti cu pumnalul si "ingheata" , apoi il despici in 2, felul natural si nefortat in vreun fel in care decurge lupta. singurul lucur pe care i-l pot reprosa e ca devine frustrant sa tot vezi cum vin randuri dupa randuri de dusmani si nu stii cand se vor termina. Cam atat. In rest e perfect si la capitolul asta.

Camera si control : astea le-am mai discutat, e deranjant doar pentru cineva pe care nu l-a prins jocul, si joaca doar ca sa treaca timpul. Pe mine de ce nu m-au deranjat deloc ?

In fine, ce am de spus e ca imi e cidua si imi pare rau pentru cei carora nu le-a placut jocul, pentur ca efectiv nu au idee ce experienta superba au ratat, ce evadare din realitate intr-o lume de basm au pierdut.

42 is offline    Reply With Quote
Old 04-12-2003, 14:45   #73 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

nu am nimic cu faptul ca e arcade, dar nu are poveste. Inteleg sa faci un joc gen nfs fara poveste dar nu Prince of Persia. E inadmisibil asa ceva. Partea de acrobatie e fff misto (uneori si asta e un puzzle in sine), partea de bataie poate deveni chiar nasoala (cand nu poti sa te mai ridici ptr ca te-au inconjurat aia si dau in continuu in tine, plus ca devine fff repetitiva nefiind prea multe combouri si neavand posibilitatea de a debloca unele noi de ex), povestea e ZERO. Merita cel muult 80, si asta din cauza ca trebuie sa-i recunosc meritele in materie de grafica si muzica.

Quote:
Povestea. Exact asta e. E o poveste. De udne pana unde trebuie analizata ? Normal ca e un nonsens, dar povestile nu trebuiesc studiate, ci ascultate. Iar povestea de dragoste mi s-a parut cea mai sincera pe care am intalnit-o vreodata intr-un joc.

lunetistu, citeste si tu pe net care este definitia unei povesti, cu ce se mananca, ce elemente trebuie sa contina samd. Pana atunci iti dau eu o idee. Orice lucru care se spune intr-o poveste trebuie sa impinga actiunea mai departe (cum spun americanii sa sprijine avansarea actiunii). Fara asta avem un documentar sau in cel mai fericit caz (cel de fata) o telenovela in care ritmul este mult incetinit. Iarta-ma, dar pana la 50% nu s-a intamplat nimic in afara de cateva fraze pe care le spune el ca "simte ceva in legatura cu ea, ptr ca apoi, dupa cateva nivele, sa afirme ca vrea sa puna picioru in prag, ca prea ii comanda ea ce sa faca, citez "precum unui sclav". Cea mai sincera? LOL
I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think

Old 04-12-2003, 14:51   #74 (permalink)
Registered User

cash's Avatar

pt. cretud

intr-adev, ma joc in 800X600 dar pana acum merge acceptabil (in ciuda faptului ca am un 1600XP si doar 256 DDR). placa video e Palit Daytona GF4MX si e de 128 mega.
...sincer sa fiu, jocul merita mai mult...sau mai bine zis e pacat sa-l joci pe un calc slab...dar ata ete

cash is offline    Reply With Quote
Old 04-12-2003, 14:56   #75 (permalink)
42
theultimateanswer

42's Avatar

Vezi, exact asta spun. In functie de cat de mult te-a captivat jocul la inceput il vezi altfel. Mie mi s-a parut ca povestea jocului a fost cat se poate de bine dezvoltata, si superba. Nu a fost genul in care impusti 10-20 inamici, iti mai da un film cu o parte din poveste. Exista filmul de inceput, exista jocul, exista filmul de sfarsit. Nu simit lipsa povestii nici un moment, pentru ca e jocul e prea frumos si este el insusi continutul povestii. Iar la final nu simti ca ai jucat un joc, ci ca ai vazut un film foarte bun. Dar, in momentul in care la inceput nu ti-a placut ceva, si nu te-a captivat pe deplin, totul se duce de rapa si vei vedea in orice un defect.

Old 04-12-2003, 15:06   #76 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

Quote:
Dar, in momentul in care la inceput nu ti-a placut ceva
Din contra, inceputul este extrem de promitator. Filmul este desavarsit iar primele nivele iarasi sunt interesante. La jumatate a devenit fffff plictisitor.

PS In schimb de ce nu zice nimeni nimic de level design. Asta da, e de nota 10 (design/functionalitate), iar existenta lui alternate view chiar se impunea.

Old 04-12-2003, 15:34   #77 (permalink)
Registered User

Marduk's Avatar

Acum l-am terminat si eu .... mi-a placut mult ... e adevarat ca dupa 81 % m-am enervat la 2 chestii rau de tot ... era sa dau compu' de pamant dar deh .... nu ma ducea pe mine capul ... Daca l-a mai terminat careva poate imi spune si mie de unde iau si eu melodia de pe genericul de sfarsit pentru ca e bestiala . Mersic .

P.S. Don't give up playing ... finalul e misto !

Marduk is offline    Reply With Quote
Old 04-12-2003, 16:30   #78 (permalink)
42
theultimateanswer

42's Avatar

Nu stiu, dar mi-am adus aminte ca m-am trezit intr-o dimineata cu ea in minte. Cand o gasesc, iti zic, si eu caut tot soundtrackul.

Old 04-12-2003, 17:03   #79 (permalink)
Registered User

Marduk's Avatar

Multam frumos Lunetsitule !

Marduk is offline    Reply With Quote
Old 04-12-2003, 17:44   #80 (permalink)
Registered User

Viracocha's Avatar

Sunt de parere ca o poveste "clasica", cu cutscene-uri intre misiuni, evolutie de scenariu si intorsaturi de situatie (eventual) nu ar fi facut deloc bine jocului. Este suficient intro-ul si primele 2, 3 nivele ca sa intelegi despre ce este vorba, unde trebuie sa ajungi, aka ipoteza. Urmeaza dispozitia, unde stiind ce ai de facut avansezi catre scop, cu sistemul excelent de joc (ma refer in special la the dagger of time), urmand ca in sanctiune sa ramai cu gura cascata urmarind finalul si, poate (ca tot e sanctiune) sa iti dai seama care era pedeapsa daca nu terminai jocul, cum ar veni. Apoi, peste poveste se presara love-ul intre prince si gajica, care pe mine m-a captivat, in special, catre final. Iar dupa ce ai terminat jocul realizezi ca tot gameplay-ul, toate fazele cu "viziuni" la save game, replay-ul si gagica au fost integrate intr-un sistem BETON care nu poate fi apreciat decat daca il termini.
E treaba de gust, clar, insa prefer aranajamentul floral din Prince, decat florile de mort din alte jocuri cica complexe in scenariu.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Jocuri PC

Thread Tools

Posting Rules