Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > MMORPGs > World of Warcraft > WoW - Clase

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 16-01-2005, 20:09   #21 (permalink)
Registered User

Inger Ingeras's Avatar

Quote:
Originally Posted by RaDuke
Hunter la melee? Hmm. Cam 5% din timp ar trebui sa fii melee, pentru ca aceasta clasa sa aiba vreo noima.
Concussive Shot - Useless? este a must pentru PvP...
La fel si Improved Wing Clip...
Improved Concussive Shot...

Ok... zi-mi si mie cate poti sa faci in alea 3 secunde de stunn... pe care ai 20% sanse sa le nimeresti ... DACA sageata cu concussive ajunge la tinta fara Miss sau Evade...?
Am jucat cu improved concussive pana la lvl 43, de unde am dat unlearn si am luat Eficiency. Singura diferenta intre atunci si acum este downtime-ul [pt mana] care s-a redus simtitor iar in unele situatii e chiar inexistent.
Concussive e bun pentru ca da slow... nu cred ca mai e cazul sa folosesti 5 talent points pentru incertitudinea unor 3 secunde mari si late de stunn.

Melee Hunter...

Pentru dilema asta cel mai simplu ar si sa-ti dau user-ul si passul meu ca sa te convingi singur cat e de eficient melee-ul pentru hunter. Dps-ul la melee e foarte apropiat de cel ranged, iar agility-ul iti baga critical chance in ambele situatii.
Acuma te intreb eu care player sta sa se bata cu pet-ul in timp ce tu ii cari sageti dupa ceafa... ? Poate doar in cazul in care ai de-aface cu casteri [dar pana si astia iti dau sheep, roots si vin aproape sa nu poti trage in ei, sau fear]. In marea majoritate a situatiilor nu apuci sa dai decat un Mark, un Concussive si eventual un Sting pana iti intra adversarul in raza minima. De aici mai departe nu poti decat sa tragi de timp ca sa-si faca efectul Sting-ul si sa-l manance pet-ul de fund... Un chance to hit with melee si un Chance to dodge de pe arborele cu Survival nu ar trebui sa lipseasca dupa parerea mea [se subintelege si WingClip].

Last edited by Inger Ingeras; 16-01-2005 at 20:34..

Inger Ingeras is offline    Reply With Quote
Old 17-01-2005, 11:28   #22 (permalink)

szebah's Avatar

Deci daca dau unlearn la talents imi scoate toate punctele de la talente sau numai acolo unde vreau eu? Si imi da inapoi acele puncte sa le bag unde vreau eu sau le pierd? Ca as cam avea cateva puncte bagate aiurea!

szebah is online now    Reply With Quote
Old 17-01-2005, 12:14   #23 (permalink)
Newbie Extraordinaire

RaDuke's Avatar

Quote:
Originally Posted by Inger Ingeras
Improved Concussive Shot...

Ok... zi-mi si mie cate poti sa faci in alea 3 secunde de stunn... pe care ai 20% sanse sa le nimeresti ... DACA sageata cu concussive ajunge la tinta fara Miss sau Evade...?
Am jucat cu improved concussive pana la lvl 43, de unde am dat unlearn si am luat Eficiency. Singura diferenta intre atunci si acum este downtime-ul [pt mana] care s-a redus simtitor iar in unele situatii e chiar inexistent.
Concussive e bun pentru ca da slow... nu cred ca mai e cazul sa folosesti 5 talent points pentru incertitudinea unor 3 secunde mari si late de stunn.

Melee Hunter...

Pentru dilema asta cel mai simplu ar si sa-ti dau user-ul si passul meu ca sa te convingi singur cat e de eficient melee-ul pentru hunter. Dps-ul la melee e foarte apropiat de cel ranged, iar agility-ul iti baga critical chance in ambele situatii.
Acuma te intreb eu care player sta sa se bata cu pet-ul in timp ce tu ii cari sageti dupa ceafa... ? Poate doar in cazul in care ai de-aface cu casteri [dar pana si astia iti dau sheep, roots si vin aproape sa nu poti trage in ei, sau fear]. In marea majoritate a situatiilor nu apuci sa dai decat un Mark, un Concussive si eventual un Sting pana iti intra adversarul in raza minima. De aici mai departe nu poti decat sa tragi de timp ca sa-si faca efectul Sting-ul si sa-l manance pet-ul de fund... Un chance to hit with melee si un Chance to dodge de pe arborele cu Survival nu ar trebui sa lipseasca dupa parerea mea [se subintelege si WingClip].
PvP nu inseamna numai 1v1...
Gandeste-te ca jocul este raid-based, iar la raid se vede puterea hunterului...
Deocamdata insa este gank-based, iar aici hunterul poate sta lejer in range...
Dmg ranged poate sa ajunga la valori insane, aproape de cele ale rouge-ului (magul nu intra aici in discutie )
Pe tree-ul de marksmanship exista un skill numit Mortal Shots, care nu are echivalent in tree-ul de melee si care in materie de dps (pe durate lungi) este uber. De asemenea se beneficiaza de ~15% speed increase de la tolba, un amanunt care nu e de neglijat (in fine e suparator ca avem o geanta in minus)

RaDuke is offline    Reply With Quote
Old 17-01-2005, 19:10   #24 (permalink)
Registered User

Inger Ingeras's Avatar

Ok... nu am comentat nimic la capitolul marksmanship in afara de faza cu Improved Concussive pe care o sustin in continuare. Sunt si eu maxim la lethal si mortal shots, iar scorpid sting-ul merge de minune la aversari melee.

Hunter-ul e intr-adevar o clasa predominant ranged, dar asta nu inseamna ca nu trebuie exploatat si capitolul melee. [Chiar mi-l amintesc cu placere pe un tovaras de ghilda care nici macar nu se atinsese de melee. Fugea mereu dn colt in colt de fiecare data cand intra monstrul in minimum range si ma oftica la culme ca nu puteam sa-l iau eu la topor. Pana la urma a pus mana pe un spear cu +11 agi si de atunci mi-a tot scos ochii cu 800 critical pe care ii dadea]. In fine... singurii oameni care pot veni cu argumente in sensul asta sunt cei care au jucat pana acum cu mine in party si au vazut cam de cate ori am fost nevoit sa tratez cu adversarul hand-to-hand. Va sfatuiesc sa experimentati si voi la capitolul asta ca n-aveti nimic de pierdut.

Si ca veni vorba de pvp... ma impiedic de alliance peste tot. Desolace, Tanaris, Stonetalon, Ashenvale, Stranglethorn, Hammerfall... you name it. De obicei castiga ala care da primul. In general baietii o rup la fuga daca sunt prea slabi sau ma executa scurt la melee. N-am apucat niciodata sa-i lucrez la distanta cum trebuie si m-am gandit ca niste masuri de siguranta nu mi-ar strica: Aspect of the Monkey, Chance to hit with melee, Chance to dodge, Wing Clip [cu Mongoose nici nu mai imi bat capul din cauza delayului]

Old 17-01-2005, 19:29   #25 (permalink)
Registered User

Inger Ingeras's Avatar

Quote:
Originally Posted by szebah
Deci daca dau unlearn la talents imi scoate toate punctele de la talente sau numai acolo unde vreau eu? Si imi da inapoi acele puncte sa le bag unde vreau eu sau le pierd? Ca as cam avea cateva puncte bagate aiurea!
Unlearn-ul iti scoate toate punctele ca sa le distribui tu mai departe cum crezi mai bine. E o problema totusi daca ai invatat Aimed Shot mai departe de la Trainer ca iti scoate skillu cu totul [rank 1 il aveai din talente] si tre sa platesti iar ca sa-l inveti.

Old 17-01-2005, 20:23   #26 (permalink)

szebah's Avatar

ok got it ingeras!

si eu sustin melee la hunter. m-as plictisi foarte tare numai cu arcul... sincer! si nu numai de plictiseala dar fac si DPS destul de maricel uneori! poate nu ma compar cu un warrior dar totusi + pet tot e ceva!

Cheers!

Old 18-01-2005, 16:25   #27 (permalink)
Newbie Extraordinaire

RaDuke's Avatar

Avand in vedere ca rolul principal al hunterului in grup (ca si la solo, lol, dealtfel) este dps-ul, nu vad de ce as incerca sa folosesc melee (dmg mai mic) in detrimentul ranged combat.
In instantele in care am fost, arareori am fost nevoit sa lupt melee mai mult de 5% din timp (in general cand mobii sunt prea mici ca lvl si economisesc sageti sau pur si simplu cand mi-e lene sa iau distanta)...
Altminteri, exista intodeauna o tinta care poate fi supusa unui tir de ranged, iar daca imi iau aggro (adesea din cauza dmg mare), schimb tinta si o iau de la capat (mobul care m-a aggroat poate sa dea in mine lejer, ca nu port hartie).
Multishot si volley sunt alte doua motive pentru care ranged nu se discuta cu melee.

Hai sa abordam altfel problema. Din punctul de vedere al stats-urilor primare.
Astfel un hunter de melee, in principiu, are nevoie de STR pentru a avea un damage consistent. Unul de ranged poate lejer sa mearga all AGI si STA (primind si bonusurilel de crit, de dodge si de armura inerente AGI).
Asadar alt motiv pentru care un hunter de ranged este avantajat in fata unuia de melee.
In viziunea mea, hunterul este clasa de ranged combat a jocului prin excelenta, iar hunterul de melee este un hibrid palid in fata adevaratelor clase de melee.
Desigur incerc sa imi imaginez cum as ajuta party-ul ca hunter melee... Damage prea mic sa tin eficient aggro si sa dau mobii jos in timp util, iar daca reusesc sa ii tin, devin mana burner pentru priest... Warrior, Pala, Rouge; clase care pur si simplu ma fac sa par ridicol la treaba asta.

Old 18-01-2005, 17:23   #28 (permalink)

szebah's Avatar

Mai cer ajutorul ca am facut o mare prostie! Mi-am luat skinning la inceput fara leatherworking! Am ajuns lvl 30 acum si intr-un tarziu mi-am luat si eu leatherworking! Il am de 65 parca si nu mai stiu cum sa fac sa imi creasca si mie lvl la el! Spunetimi si mie ce sa fac! Am destule retete dar nu le pot invata. Skinning-ul il am de 240 parca. Am inceput sa gasesc numai heavy leather si medium si nu am cum sa le folosesc sa imi creasca leatherworkingul!

Deci astept sugestii pentru cresterea rapida a leatherworkingului! Multumesc mult!

Ideea este ca in grupuri ai cea mai mare dreptate! Nici nu ma gandesc la melee! Dar la solo hunting folosesc destul de mult melee! Ce-i adevarat in ultima vreme las OWL - ul meu in fata si trag mai mult cu arcul! Dupa ce imi maxez bow skill merg mai mult pe melee sa imi fac si sword skill si dagger skill la max... si tot asa!

Old 18-01-2005, 17:38   #29 (permalink)
Newbie Extraordinaire

RaDuke's Avatar

Pai du-te si jupoie mobi de level 10-20 ca sa iti cada light leather, sau pur si simplu cumpara-le de pe AH.
Oricum, cel putin pentru inceput, Leatherworking e o alegere cam proasta, as recomanda Mining (cel mai tare skill la facut bani)...

Old 18-01-2005, 17:49   #30 (permalink)

szebah's Avatar

nu-i problema de facut banii! ca vand piei la greu! si scot destui bani! poate nu ca altii dar... merge! cred ca asa o sa fac! trebuie oricum mai intai sa ajung lvl 100 la leatherworking sa reusesc sa fac din light -> medium. Eh vad eu cum o scot la capat pana la urma! Tot o sa pierd o noapte cu asta... cred! Cheers!

Old 18-01-2005, 17:52   #31 (permalink)
Registered User

Neuromancer's Avatar

WoW Characters
Low level mobs killing. Asta e cam singura solutie.
O sa mearga repede ca pica, ca mushtele.

Neuromancer is offline    Reply With Quote
Old 18-01-2005, 17:53   #32 (permalink)
Newbie Extraordinaire

RaDuke's Avatar

Btw, rasfoind forumurile oficiale, am dat cu nasul de asta:
http://forums.worldofwarcraft.com/th...er&T=60801&P=1
Cititi ce zic baetii mari (lvl 50+)

Old 18-01-2005, 17:54   #33 (permalink)
Registered User

am un 41 priest... si de obicei atac hunteri 1v1 chiar daca sunt cu un lvl mai mare ca mine... Majoritatea o luau la fuga incercand sa traga cu pusca in mine, si eu ma tineam dupa ei... petul il ignoram, DOTurile (366pain si 400plague) isi spuneau cuvantul... si cu vrajile DD si ciomagul meu de 35dps ii rupeam si mai si ramaneam cu 75%viata ... asta doar daca nu scoatea cele 2 sabii din dotare si ma transforma in sushi ... deci un hunter fara melee lvleaza destul mai greu in zonele cu alianta cand face solo... insa in party si raid aproape intotdeauna e mai bun ranged...

BabyButcheR is offline    Reply With Quote
Old 18-01-2005, 18:02   #34 (permalink)

szebah's Avatar

paia sta incerc si eu sa spun... in grup jos palaria... ranged all day... ; dar la solo asa eu zic ca melee este absolut necesar! cum omori un warrior 1vs1? ca se tine dupa tine si numai cu arcul nu poti sa mai tragi in el! :P

Old 18-01-2005, 18:03   #35 (permalink)
Newbie Extraordinaire

RaDuke's Avatar

Normal, obligat-fortat la PvP intervine si factorul melee. Consecutiv intervine, pe cat posibil, factorul Improved Wing Clip si Nifty Stop-Watch, sau mers normal. 2-3 focuri de ranged pot schimba soarta duelului...
Dar cum spunea si Ingeras, conteaza cine si cum da primul Most of all...

Old 19-01-2005, 09:14   #36 (permalink)

szebah's Avatar

ma bucur ca ne intelegem... in opinia mea trebuie sa tragi cam de 3 ori cu arcul inainte de a trece pe melee. dai un sting ceva mai pui eventual si un trap si totul e rezolvat... dar totul este relativ de multe ori... oricum prima sansa la melee apartine warriorului. (parerea mea)

PS: cam cu cat sa vand medium leather si heavy leather la AH? ca diferentele de pret sunt destul de maricele! in general medium le dau cu 25 silver si se vinde destul de repede! la heavy am uitat cu cat am dat ultima oara!

Old 19-01-2005, 13:02   #37 (permalink)
Newbie Extraordinaire

RaDuke's Avatar

Depinde de server.
Dai frumos search la 'medium leather' si la 'heavy leather' si vezi cu cat se vind pe serverul tau. Si te orientezi la cat sa le pui si tu

Old 19-01-2005, 19:45   #38 (permalink)
Newbie Extraordinaire

RaDuke's Avatar

Iata niste linkuri:
Un ghid de pulling
http://www.nuklearpower.com/hunter.php
Echipamentul unei orcite care mie mi se pare uber:
http://wow.allakhazam.com/profile.html?14096

Old 20-01-2005, 11:53   #39 (permalink)

szebah's Avatar

hai ca mi-am schimbat leatherworkingul cu mining! Sper sa scot mai multi bani din mining and skinning!

Old 08-02-2005, 16:37   #40 (permalink)

szebah's Avatar

sunt lvl. 34. unde sa imi pun punctele de la talente? pls hlp...

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > MMORPGs > World of Warcraft > WoW - Clase

Thread Tools

Posting Rules