Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Religie, credinţă, agnosticism, ateism

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 03-11-2009, 16:13   #421 (permalink)
Alexei

Haha...in cazul in care nu te-ai prins, eu parafrazam din tine stimabile...ok, hai s-o lasam balta...
Quote:
Originally Posted by adco77
evidenta(prin exemple concrete) invataturii crestine, care duce la
Simpla alaturare a unor atribute (de exemplu preot/pacatos) nu arata automat cauzalitate. Indiferent de numarul de exemple aduse. Da-o incolo de treaba, asta e o chestiune elementara...

darkzone, nu inteleg de ce incerci sa faci paralele de genul sentimente kamasutra traite in timpul sexului/ sau a incursiunilor prin biserica. Ma depaseste complet.

Stukov is offline    Reply With Quote
Old 03-11-2009, 16:31   #422 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Stukov View Post
Simpla alaturare a unor atribute (de exemplu preot/pacatos) nu arata automat cauzalitate. Indiferent de numarul de exemple aduse. Da-o incolo de treaba, asta e o chestiune elementara...
Dar arata o corelare intr-o proportie ingrijoratoare. Relatia de cauzalitate au stabilit-o psihologii si psihiatrii... sau poti experimenta personal, ca sa te convingi.

adco77 is offline    Reply With Quote
Old 03-11-2009, 17:39   #423 (permalink)
Master of Darkness

darkzone's Avatar

Quote:
[...] nu inteleg de ce incerci sa faci paralele de genul sentimente kamasutra traite in timpul sexului/ sau a incursiunilor prin biserica. Ma depaseste complet.
Dacă n-ai fi orbit de credinţă, ai înţelege că o partidă de sex executată temeinic, eventual şi cu cartea în faţă, oferă o stare de 'jdemii de ori mai bună decît cin'şpe mii de rugăciuni şi jeluiri îndreptate practic către nimeni şi nimic. Acelaşi sex care este atît de hulit şi de blestemat de credinţa "cea dreaptă". Deşi pe undeva prin Geneză există o frază celebră: "Duceţi-vă în lume, creşteţi şi vă înmulţiţi". Oare cum crezi tu că s-ar fi înmulţit "lumea" aia? Prin împrăştiere de duh sfînt în mijul fomeilor? Sau prin sfînta f*tere din care am apărut toţi pe lumea asta? Şi prin care au apărut inclusiv cretinii care au scris inepţiile din Biblie? Inclusiv cretinii care au condus Biserica atîta amar de ani şi au ajuns pînă acolo încît au înfierat actul sexual din care au apărut ei înişişi? Tu nu vezi absurdidatea situaţiei? Tu chiar nu poţi să înţelegi că religia dăunează foarte grav sănătăţii? În special celei mintale.
Şi gata, mi-a ajuns, mă duc să beau un vin fiert şi după aia să îndeplinesc o "lucrare diavolească", respectiv să "introduc Windozu" la o vădană de fo' patruj' dă ani ... ptiu, piei drace

darkzone is online now    Reply With Quote
Old 03-11-2009, 21:24   #424 (permalink)
Alexei

Quote:
Originally Posted by adco77 View Post
Dar arata o corelare intr-o proportie ingrijoratoare
Bine ca acea corelare preot/om duhovnicesc nu o vezi.

Old 04-11-2009, 10:00   #425 (permalink)
Master of Darkness

darkzone's Avatar

Quote:
Bine ca acea corelare preot/om duhovnicesc nu o vezi.
Îhî, şi staniolu' învelea ciocolata în marmotă™. Însuşi mediul duhovnicesc şi apartenenţa la acesta reprimă din start dorinţele aşa-zis lumeşti, absolut fireşti pentru un om normal dar de neînchipuit pentru un om al bisericii. Dovezi: cîte vrei, doar pe ultimele două pagini sînt vreo 3, la care se adaugă jurămintele de abstinenţă şi alte abureli. Plus alea de care se ştie la "radio şanţ" despre ce se întîmplă prin mănăstirile de călugări (cel puţin, că nici alea de maici nu-s mai răsărite), dar n-au ajuns încă în media.

Tu pe cine vrei să convingi? Şi cu ce dovezi? A, că tot veni vorba, alte dovezi, eventual mai plauzibile, în afară de Biblie mai ai? Alte scrieri sau ceva care să susţină Biblia, ai? Hmmm, aşa mă gîndeam şi eu ...

PS: nu-s sigur da' cred că m-a băgat în lista de ignore (oricum, juma' de forum e în lista lui de ignore), aşa că rog pe cineva să-i aducă la cunoştinţă lui Stukov cele de mai sus. Mulţumesc.

Old 04-11-2009, 10:10   #426 (permalink)
Alexei

Stimabile, nu esti pe lista de ignore, si de fapt nu am pe nimeni inca pe o asemenea lista, asa ca nu mai fabula. Nu ti-am raspuns ultimului post pentru ca era de o agresivitate prea prosteasca.

Ca fapt divers, spuneai ca ai participat la nunti...ai auzit tu acolo ca preotul le spune mirilor sa nu se apropie trupeste ?
Statutul unui calugar este complet diferit, si cine accepta acea conditie face o alegere libera. Mai mult, nu este tinut in lanturi de nimeni daca vede ca viata respectiva nu i se potriveste, asa ca poate reveni oricand la conditia de mirean sau de om "liber". Asadar teza cum ca mediul duhovnicesc face si drege, este o gogomanie cat casa.

Old 04-11-2009, 10:27   #427 (permalink)
Master of Darkness

darkzone's Avatar

Io-te aci sfaturi duhovniceşti: Pacatele care opresc de la Sfanta Impartasanie si canonisirea lor dup
Extrase:
Quote:
13. Dacă se va împreuna cineva înainte de cununia religioasă, 1 an să nu se împărtăsească.
17. Cei care fac malahie unul cu altul sau femeie cu femeie, 80 de zile să se canonisească mâncând hrană uscată în toate zilele si facând câte o sută de mătănii pe zi. De nu va împlini acest canon, 2 ani să nu se împărtăsească si să facă câte o sută de mătănii pe zi.
26. Dacă va intra cineva ca să se roage cu ereticii: catolicii, protestantii, adventistii, pocăitii, tudoristii, baptistii si altii de acest fel, dau dacă va mânca la praznicele lor, unul ca acela să se afurisească si dacă nu.se va căi să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a căzut din har.
Punctul 3. e demenţial
Quote:
Cine va curvi cu nora sau cu mama soacrei, 11 ani să nu se împărtăsească.
adică am dat de ta-su' lu' dracu' dacă mă iau la tăvăleală cu bunica nevesti-mii, nu?
Halal morală creştină, cine dracu' le născoceşte ... pfuai

Old 04-11-2009, 10:57   #428 (permalink)
Alexei

Legatura cu discutia fiind care ? Whatever...

Old 04-11-2009, 11:25   #429 (permalink)
Master of Darkness

darkzone's Avatar

Legătura fiind în alăturarea de cuvinte din titlul threadului, în caz că ai uitat despre ce se discută aici. Creştinismul şi moralitatea. Întrebarea era: unde este morala creşină în "sfaturile duhovniceşti" de mai sus? Care "sfaturi" reprezintă doar un exempluu din miile de rezultate întoarse de Goagăl. Dacă ai dificultăţi în a înţelege sensul întrebării respective, pot să-mi calc pe inimă şi să-mi sacrific din puţinul timp liber ca să fac o lecţie de limba română, începând cu etimologia cuvintelor, sensul acestora, precum şi scopul şi metodologia exprimării ideilor în scris. Deşi cred că e pierdere de timp, am văzut că ai dificultăţi în a înţelege noţiuni simple, cum ar fi "absurd" sau "inutil". Iar "sfaturile" de mai sus sînt şi una şi alta, e cel puţin de bun simţ ca nici măcar să nu-ţi treacă prin cap asemenea enormităţi.

Old 04-11-2009, 11:47   #430 (permalink)
Alexei

Quote:
am văzut că ai dificultăţi în a înţelege noţiuni simple, cum ar fi "absurd" sau "inutil".
Unde ai vazut tu asta?
Quote:
Iar "sfaturile" de mai sus sînt şi una şi alta, e cel puţin de bun simţ ca nici măcar să nu-ţi treacă prin cap asemenea enormităţi.
Ce enormitati te-au speriat ? Impreunarea pana in casatorie ? Masturbarea ? Nu stiam ca esti atat de sensibil, tu mare adept kamasutra.
Sau de fapt tu ai vrea sa se lase liber la impartasit si in conditiile astea, dar si in altele ? Bine, asta daca intelegi semnificatia impartasaniei (ca un mare etimolog ce pari a fi).

Old 04-11-2009, 12:11   #431 (permalink)
Master of Darkness

darkzone's Avatar

Ca de obicei, deturnezi sensul discuţiei pe terenul tău, unde orice încercare de dialog devine inutilă. În condiţiile astea e imposibil de stabilit o linie comună pe care se poate dezvolta o comunicare coerentă, tu rămîi cu alte tale, noi ăştialalţi rămînem cu ale noastre. Cred că e cel mai elegant aşa, cu condiţia să nu ne mai împui capu' cu tîmpenii. Apropos, n-ai răspuns la întrebarea:

1. Ce dovezi ai care să susţină Biblia, în afară de ... Biblie? Pentru că argumentul "scrie în Biblie" e foarte subţire, din moment ce ăla e singurul lor unde scrie, iar o dovadă care se dovedeşte prin ea însăşi nu e o dovadă. E o absurdidate.

Old 04-11-2009, 12:18   #432 (permalink)
Alexei

Dupa ce ai dus discutia de la preotii care indeamna la abstinenta sexuala, la pozitii kamasutra si pana la niste sfaturi sau niste fapte care te opresc de la impartasanie (conform unui canon gugalit de tine), nu inteleg de ce mai vorbesti de deturnarea firului discutiei. Care este firul pe care vrei sa mergi ?
Quote:
Ce dovezi ai care să susţină Biblia
Ti se pare o intrebare ontopic ?

Old 04-11-2009, 14:23   #433 (permalink)
Master of Darkness

darkzone's Avatar

Evident că întrebarea e absolut ontopic, din moment ce din acea Biblie scoţi morala aia creştină cu care tot baţi apa-n piuă pe-aici. Şi care "morală creştină" e sublimă dar lipseşte cu desăvîrşire. Sincer, mai multă moralitate există în kamasutra decît în aşa-zisele "învăţături creştineşti" din Biblie.

În altă ordine de idei, tu cînd cauţi ceva pe Goagăl, nu te aştepţi ca rezultatele întoarse, în primele două pagini măcar, să se refere la ceea ce ai căutat? Eu am căutat "păcate+creştineşti" şi uite unde am ajuns încă din prima pagină, respectiv linkul de mai sus. Io-te ce primeşti cînd cauţi "morala+creştină" pe acelaşi Goagăl: EVZ.ro -- Morala creştină a fost ultima la coadă | VIDEO

Old 04-11-2009, 21:22   #434 (permalink)
Alexei

OK, opinia ta este ca gasesti o morala mai buna in kamasutra. N-am nimic impotriva. Eventual, iti poti crea si un topic in care sa dezbati pe tema asta (probabil o sa ai suficienti parteneri de discutie).

Old 04-11-2009, 21:41   #435 (permalink)
Master of Darkness

darkzone's Avatar

Mda ... clasic, cînd nu mai ai argumente dai bir cu fugiţii. Tot n-ai răspuns la întrebarea mea. Oricum nu aştept vreun răspuns, aşa că nu te mai osteni.

Old 05-11-2009, 09:45   #436 (permalink)
Alexei

Am adus argumente pana in momentul in care discutia a derapat cu citate din carti care vorbesc despre "elixirul secret al sexualitatii", aparate care amplifica forta mentala, pozitii kamasutra si alte traznai de acest gen.

Old 05-11-2009, 09:52   #437 (permalink)
Master of Darkness

darkzone's Avatar

Bun, hai s-o luăm altfel. Ce consideri tu că înseamnă "morala creştină" şi ce diferenţe vezi faţă de regulile de bun simţ ale celor 7 ani de acasă? Reguli pe care oricum le respectăm din oficiu, iar pentru pentru alea cu iz infracţional (a se vedea cele 10 porunci) există Codul Penal.

Old 05-11-2009, 10:15   #438 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by darkzone View Post
Bun, hai s-o luăm altfel. Ce consideri tu că înseamnă "morala creştină" şi ce diferenţe vezi faţă de regulile de bun simţ ale celor 7 ani de acasă? Reguli pe care oricum le respectăm din oficiu, iar pentru pentru alea cu iz infracţional (a se vedea cele 10 porunci) există Codul Penal.
Unde ti se pare ca sunt respectate din oficiu acele reguli? Vrei sa le respecti bine,nu vrei la fel de bine,nu te constrange nimeni.
Ce legatura are faptul ca exista Codul Penal pentru infractiuni cu morala crestina? Poti sa furi/violezi/omori fara sa te prinda Politia,dar nu si fara sa te vada Dumnezeu.

codrin23 is offline    Reply With Quote
Old 05-11-2009, 10:30   #439 (permalink)
Alexei

Quote:
Originally Posted by darkzone View Post
Ce consideri tu că înseamnă "morala creştină" şi ce diferenţe vezi faţă de regulile de bun simţ ale celor 7 ani de acasă
Pai ramane sa definesti si tu "regulile de bun simţ ale celor 7 ani de acasă", iar daca-s identice cu cele crestine, atunci nu-i nici o problema. Se pot numi oricum

Totusi ma indoiesc ca "educatia celor 7 ani de-acasa" pledeaza pentru iubirea (pretuirea) aproapelui de exemplu. Pentru nevatamarea aproapelui cred ca pledeaza, dar pana la iubire mai este. Apoi mai exista si milostenia, altruismul...vorbeste morala amintita de tine de asa ceva ?

Old 05-11-2009, 11:02   #440 (permalink)
Master of Darkness

darkzone's Avatar

Quote:
Originally Posted by codrin23 View Post
Unde ti se pare ca sunt respectate din oficiu acele reguli? Vrei sa le respecti bine,nu vrei la fel de bine,nu te constrange nimeni.
Opa ... deci respectarea celor 10 porunci înseamnă constrîngere, nu? Dacă nu le respecţi te haleşte bau-bau, nu? Şi o să arzi în flăcări în fundu' iadului, nu? Priceless

Quote:
Originally Posted by codrin23 View Post
Ce legatura are faptul ca exista Codul Penal pentru infractiuni cu morala crestina? Poti sa furi/violezi/omori fara sa te prinda Politia,dar nu si fara sa te vada Dumnezeu.
Spoune-le asta ălora de-au murit aiurea în Evul Mediu. Şi nu numai, au existat şi relativ recent crime şi omoruri în masă în numele unui Dumnezeu practic inexistent. Unde era Dumnezeul tău în momentele alea? Sau a fost de acord cu acele crime? Priceless ... again

Quote:
Pai ramane sa definesti si tu "regulile de bun simţ ale celor 7 ani de acasă", iar daca-s identice cu cele crestine, atunci nu-i nici o problema. Se pot numi oricum
Păi, ar fi aşa: bunul simţ în primul rînd (asta depinde, evident, de mediul în care creşti şi te dezvolţi), să nu pui mîna pe ce nu-i al tău, să nu dai cu şişu' în ăla de lîngă tine doar pentru că nu-ţi place de mutra lui, celui de lîngă tine să nu-i impui cu japca voinţa ta (ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face) şi multe altele. Dacă n-ai fost învăţat de mic cu astea, cu atît mai puţin le vei învăţa cînd vei fi mare. Ca să îţi arăt şi reversul medaliei, un terorist crescut de mic într-un mediu violent şi plin de ură va considera absolut corectă şi morală, pentru el, detonarea bombei în care se înfăşoară, pentru că el nu ştie şi cealaltă faţetă a realităţii. E atît de simplu, dar se pare că e prea simplu

Quote:
Totusi ma indoiesc ca "educatia celor 7 ani de-acasa" pledeaza pentru iubirea (pretuirea) aproapelui de exemplu. Pentru nevatamarea aproapelui cred ca pledeaza, dar pana la iubire mai este. Apoi mai exista si milostenia, altruismul...vorbeste morala amintita de tine de asa ceva ?
Dacă ar respecta toţi măcar acele reguli sînt convins că am trăi într-o lume mai bună. Poţi să mă numeşti idealist, poate sînt, poate nu, dar e de gîndit aici.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Religie, credinţă, agnosticism, ateism

Thread Tools

Posting Rules