![]() |
| | #421 (permalink) | ||
| Alexei Join Date: May 2004 Location: земля |
Haha...in cazul in care nu te-ai prins, eu parafrazam din tine stimabile...ok, hai s-o lasam balta... Quote:
darkzone, nu inteleg de ce incerci sa faci paralele de genul sentimente kamasutra traite in timpul sexului/ sau a incursiunilor prin biserica. Ma depaseste complet. | ||
|
| | #423 (permalink) | ||
| Quote:
Şi gata, mi-a ajuns, mă duc să beau un vin fiert şi după aia să îndeplinesc o "lucrare diavolească", respectiv să "introduc Windozu" la o vădană de fo' patruj' dă ani ... ptiu, piei drace
__________________ Cu cat inveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii - Albert Einstein Better to fight for something than live for nothing - George Patton | |||
|
| | #425 (permalink) | ||
| Îhî, şi staniolu' învelea ciocolata în marmotă™. Însuşi mediul duhovnicesc şi apartenenţa la acesta reprimă din start dorinţele aşa-zis lumeşti, absolut fireşti pentru un om normal dar de neînchipuit pentru un om al bisericii. Dovezi: cîte vrei, doar pe ultimele două pagini sînt vreo 3, la care se adaugă jurămintele de abstinenţă şi alte abureli. Plus alea de care se ştie la "radio şanţ" despre ce se întîmplă prin mănăstirile de călugări (cel puţin, că nici alea de maici nu-s mai răsărite), dar n-au ajuns încă în media. Tu pe cine vrei să convingi? Şi cu ce dovezi? A, că tot veni vorba, alte dovezi, eventual mai plauzibile, în afară de Biblie mai ai? Alte scrieri sau ceva care să susţină Biblia, ai? Hmmm, aşa mă gîndeam şi eu ... ![]() PS: nu-s sigur da' cred că m-a băgat în lista de ignore (oricum, juma' de forum e în lista lui de ignore), aşa că rog pe cineva să-i aducă la cunoştinţă lui Stukov cele de mai sus. Mulţumesc.
__________________ Cu cat inveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii - Albert Einstein Better to fight for something than live for nothing - George Patton | |||
|
| | #426 (permalink) | ||
Stimabile, nu esti pe lista de ignore, si de fapt nu am pe nimeni inca pe o asemenea lista, asa ca nu mai fabula. Nu ti-am raspuns ultimului post pentru ca era de o agresivitate prea prosteasca. Ca fapt divers, spuneai ca ai participat la nunti...ai auzit tu acolo ca preotul le spune mirilor sa nu se apropie trupeste ? Statutul unui calugar este complet diferit, si cine accepta acea conditie face o alegere libera. Mai mult, nu este tinut in lanturi de nimeni daca vede ca viata respectiva nu i se potriveste, asa ca poate reveni oricand la conditia de mirean sau de om "liber". Asadar teza cum ca mediul duhovnicesc face si drege, este o gogomanie cat casa. | ||
|
| | #427 (permalink) | ||
|
Io-te aci sfaturi duhovniceşti: Pacatele care opresc de la Sfanta Impartasanie si canonisirea lor dup Extrase: Quote:
Quote:
![]() Halal morală creştină, cine dracu' le născoceşte ... pfuai
|
| | #429 (permalink) | ||
|
Legătura fiind în alăturarea de cuvinte din titlul threadului, în caz că ai uitat despre ce se discută aici. Creştinismul şi moralitatea. Întrebarea era: unde este morala creşină în "sfaturile duhovniceşti" de mai sus? Care "sfaturi" reprezintă doar un exempluu din miile de rezultate întoarse de Goagăl. Dacă ai dificultăţi în a înţelege sensul întrebării respective, pot să-mi calc pe inimă şi să-mi sacrific din puţinul timp liber ca să fac o lecţie de limba română, începând cu etimologia cuvintelor, sensul acestora, precum şi scopul şi metodologia exprimării ideilor în scris. Deşi cred că e pierdere de timp, am văzut că ai dificultăţi în a înţelege noţiuni simple, cum ar fi "absurd" sau "inutil". Iar "sfaturile" de mai sus sînt şi una şi alta, e cel puţin de bun simţ ca nici măcar să nu-ţi treacă prin cap asemenea enormităţi.
|
| | #430 (permalink) | ||
| Alexei Join Date: May 2004 Location: земля | Quote:
Quote:
Sau de fapt tu ai vrea sa se lase liber la impartasit si in conditiile astea, dar si in altele ? Bine, asta daca intelegi semnificatia impartasaniei (ca un mare etimolog ce pari a fi). | ||
|
| | #431 (permalink) | ||
|
Ca de obicei, deturnezi sensul discuţiei pe terenul tău, unde orice încercare de dialog devine inutilă. În condiţiile astea e imposibil de stabilit o linie comună pe care se poate dezvolta o comunicare coerentă, tu rămîi cu alte tale, noi ăştialalţi rămînem cu ale noastre. Cred că e cel mai elegant aşa, cu condiţia să nu ne mai împui capu' cu tîmpenii. Apropos, n-ai răspuns la întrebarea: 1. Ce dovezi ai care să susţină Biblia, în afară de ... Biblie? Pentru că argumentul "scrie în Biblie" e foarte subţire, din moment ce ăla e singurul lor unde scrie, iar o dovadă care se dovedeşte prin ea însăşi nu e o dovadă. E o absurdidate.
|
| | #432 (permalink) | ||
Dupa ce ai dus discutia de la preotii care indeamna la abstinenta sexuala, la pozitii kamasutra si pana la niste sfaturi sau niste fapte care te opresc de la impartasanie (conform unui canon gugalit de tine), nu inteleg de ce mai vorbesti de deturnarea firului discutiei. Care este firul pe care vrei sa mergi ? Quote:
| ||
|
| | #433 (permalink) | ||
|
Evident că întrebarea e absolut ontopic, din moment ce din acea Biblie scoţi morala aia creştină cu care tot baţi apa-n piuă pe-aici. Şi care "morală creştină" e sublimă dar lipseşte cu desăvîrşire. Sincer, mai multă moralitate există în kamasutra decît în aşa-zisele "învăţături creştineşti" din Biblie. În altă ordine de idei, tu cînd cauţi ceva pe Goagăl, nu te aştepţi ca rezultatele întoarse, în primele două pagini măcar, să se refere la ceea ce ai căutat? Eu am căutat "păcate+creştineşti" şi uite unde am ajuns încă din prima pagină, respectiv linkul de mai sus. Io-te ce primeşti cînd cauţi "morala+creştină" pe acelaşi Goagăl: EVZ.ro -- Morala creştină a fost ultima la coadă | VIDEO
|
| | #435 (permalink) | ||
|
Mda ... clasic, cînd nu mai ai argumente dai bir cu fugiţii. Tot n-ai răspuns la întrebarea mea. Oricum nu aştept vreun răspuns, aşa că nu te mai osteni.
|
| | #436 (permalink) | ||
Am adus argumente pana in momentul in care discutia a derapat cu citate din carti care vorbesc despre "elixirul secret al sexualitatii", aparate care amplifica forta mentala, pozitii kamasutra si alte traznai de acest gen.
| ||
|
| | #437 (permalink) | ||
|
Bun, hai s-o luăm altfel. Ce consideri tu că înseamnă "morala creştină" şi ce diferenţe vezi faţă de regulile de bun simţ ale celor 7 ani de acasă? Reguli pe care oricum le respectăm din oficiu, iar pentru pentru alea cu iz infracţional (a se vedea cele 10 porunci) există Codul Penal.
|
| | #438 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2009 | Quote:
Ce legatura are faptul ca exista Codul Penal pentru infractiuni cu morala crestina? Poti sa furi/violezi/omori fara sa te prinda Politia,dar nu si fara sa te vada Dumnezeu. | ||
|
| | #439 (permalink) | ||
| Alexei Join Date: May 2004 Location: земля | Quote:
![]() Totusi ma indoiesc ca "educatia celor 7 ani de-acasa" pledeaza pentru iubirea (pretuirea) aproapelui de exemplu. Pentru nevatamarea aproapelui cred ca pledeaza, dar pana la iubire mai este. Apoi mai exista si milostenia, altruismul...vorbeste morala amintita de tine de asa ceva ? | ||
|
| | #440 (permalink) | ||||
| Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
__________________ Cu cat inveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii - Albert Einstein Better to fight for something than live for nothing - George Patton | |||||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |