Results 1 to 18 of 18

Thread: cumpar aparat radio vechi

 1. Back To Top | #1

  Talking cumpar aparat radio vechi

  cumpar radio vechi cu carcasa de lemn pe lampi funtional si cu fm daca mai exista asa ceva

 2. Back To Top | #2
  up

 3. Back To Top | #3
  Am si eu o mare curiozitate : ce vrei sa faci cu ele ???

 4. Back To Top | #4
  in primul rand vreau doar unul ,si ca sa iti satisfac curiozitatea vreau sa ascult la el

 5. Back To Top | #5

 6. Back To Top | #6

 7. Back To Top | #7

 8. Back To Top | #8

 9. Back To Top | #9

 10. Back To Top | #10
  Registered User Nea`NELU's Avatar
  Join Date
  Jan 2004
  Location
  La 1 km de AiwaMan :)
  Quote Originally Posted by leonne View Post
  cumpar radio vechi cu carcasa de lemn pe lampi funtional si cu fm daca mai exista asa ceva
  Vorbeste cu Aiwa, el are sigur!
  Viata noastra valoreaza atît cît valoreaza comportamentele noastre, dar se masoara dupa ceasul care marcheaza ritmul si trecerea zilelor noastre! Profitati de fiecare secunda din viata voastra, ca si cum ar fi ultima: iubind, fiind solidari si împartasind sentimentele si emotiile voastre, construind înauntrul si în afara voastra. Dar nu uitati ca nu este un asasin cel ce omoara timpul ci este un sinucigas.

 11. Back To Top | #11
  nu am gasit nik AIWA DACA AI ASA CEVA 0729839385

 12. Back To Top | #12
  nostalgic/fabrici şi uzine nokia2010's Avatar
  Join Date
  Mar 2005
  Location
  Bucureşti
  ON-TOPIC: Mi-am amintit că cineva are de vânzare un radio cu pick-up "Estonia" 2 (la un preţ de cca 80-100 RON):
  http://rw6ase.narod.ru/ej/estonija/estonija2.html
  http://oldradio.onego.ru/60.htm
  Detalii pe P.M.

  I-am zis omului că îi dau ceva sfaturi pe privat, dar până la urmă le pun aici - am considerat că mai există oameni care vor asemenea aparate şi poate vor şi ei să ştie ce să aleagă.

  În primul rând, dacă vreţi fidelitate, ar fi bine să evitaţi aparatele româneşti.
  În afară de aparate gen Enescu 1 şi 2 (stereo), Eforie, Darclee, Modern (stereo), majoritatea aparatelor fabricate în România erau de clasă 3 (aparetele de clasă 3 sunt cele mai slabe aparate din punct de vedere al performanţelor ce au fost fabricate pe scară industrială). La "Grigore Preoteasa/Electromagnetica" (da, fabrica de telefoane) au fost asamblate nişte aparate care erau de clasă 2, dar din păcate am îneţeles că aveau nişte lămpi care sunt greu de găsit în zilele noastre (gen EF 42).

  Dacă nu vă pricepeţi la electronică şi la umblat prin aparate feriţi-vă de aparate care au lămpi din alea mari (cum erau în perioada interbelică) sau lămpi ciudate ori rare (gen EF 42, EF 85, EC 92). De exemplu eu îl aştept de nu ştiu când pe un tip să-mi dea o EC 92 (lampă de F.M./U.K.W./U.U.S/Y.K.B.) care îmi trebuie pentru un aparat pe care l-am salvat cu ocazia Marii Debarasări. EL 11 merge înlocuită uşor cu EL 84/6P14P/6P15P/6BQ5 (una dintre cele mai răspândite lămpi) ori 6P6S sau EZ 12 cu EZ 80(asta-i lampă redresoare) doar spărgând lampa uzată, şi trăgând din soclu nişte fire către un soclu nou sau se lipesc firele de pinii (picioruşele lămpii).

  De asemenea ar fi bine să vă feriţi de aparatele care sunt realizate pe cablaj imprimat. Pe partea de audio nu e aşa de nasol dacă ai cablaj imprimat, că în afară de câteva aparate, lămpile sunt pentru puteri mici, aşa că nu riscă se spargă, însă pe partea de radio-frecvenţă situaţia e mai nasoală. La cablaj imprimat dacă ţi se topeşte o lampă s-ar putea s-o păţească şi cablajul. La cablajul clasic (cu fire) se topeşte soclul, poate ceva fire, pui un soclu nou, lipeşte fire şi gata. Plus că poţi face schimbări la soclu (dacă nu găseşti lampa de care ai nevoie poţi face ceva modificări ca să adaptezi o altă lampă).

  Aparatele vest-germane sunt mişto, dar cele din anii '60 sunt deja pe cablaj imprimat. Dacă au lămpi ECL 86 e bine. Dacă au ELL 80 mai nasol, că asta e o lampă foarte rarară şi foarte scumpă; se poate face un mic monstru şi trăgând 2 fire să pui 2 EL 95, care sunt mai uşor de găsit. Dacă are ECLL 800, fugiţi de aparat ca de dracu'.

  Cele mai bune aparate din blocul socialist au fost cele est-germane (R.D.G.-iste). Dintre ele Capri şi Rossini 6001 + 6002 (care avea boxele separate) - toate cu amplficare stereo.Am zis mai sus amplicare stereo, pt. că nu aveau montate decodorul stereo. Din păcate cele aduse în România aveau F.M. bandă est (66-72 sau 73 MHz). Cineva a promis că mie îmi face rost de un adaptor 88-108 MHz -> 66-73 Mhz. De notat că în R.D.G. pe vremea acestor aparate se folosea F.M.-ul 88-100 MHz (pe vremea aia doar americanii aveau F.M. 88-108). Fosta R.D.G. şi fosta Iugoslavie erau singurele ţări din Blocul Socialist care foloseau F.M. bandă vest.
  Au mai existat şi ceva ruseşti Hi-Fi (cele mai bune erau cele fabricate în Estonia). Estonia 2 avea F.M. 88-100 MHz. Unele pt. export aveau F.M. 88-108. Cineva are un Estonia 6 sau 7 stereo, cu decodorul stero montat. E aparat cu boxele separate, cu lămpi de putere mare (EL 34). Din păcate este aparat pe cablaj imprimat.

  Altă parte nasoală este cea cu acţionearea condensatorului variabil (cel care variind capacitatea caută posturile). În cazul unor aparate, acest condensator nu este montat direct pe axul butonului de căutare, ci transmisia mişcării de la butonul de căuatre la condesnatorul variabil se realizează prin aţa de la scală. Dacă e lărgită, alunecă... Dacă e ruptă, tare nasol, că e greu de montat...

  ATENŢIE!!! Nu toate aparatele pe care scrie "stereo" au un număr par de difuzoare (2, 4 sau mai rar 6 sau 8). Unele sunt un fel de stereo 3D.

  Nu vă speriaţi dacă pe difuzoare sunt date puteri mici, gen 2-6 W (VA). Sunt waţi D.I.N., nu R.M.S. Capri-ul meu cică scoate 2 x 4 W sau 2 x 6 W plus 2 x 1,5 W pe difuzoarele de înalte, dar se aude de măcar 2 x 10-15 W. Sau am auzit un aparat care oficial scotea 1,5-2 W, dar în realitatea scotea peste 10 W.

  AIWA, dacă am spus prostii pe aici te rog să mă corectezi


  P.S. O poză cu Capriul meu (aparatul nu este de vânzare).
  Attached Thumbnails Attached Thumbnails cumpar aparat radio vechi-picture-019.jpg  
  Last edited by nokia2010; 28-04-2008 at 01:39.
  Lucrurile vechi dăunzează grav gunoaielor moderne (cu câteva excepţii ; ex: I.T. stuff, sist. de învăţămant din Ro., pedeapsa cu moartea)
  Ştefan Tel. 0721.240.479/0749.28.38.15 h 9.30-23.00 (fără BEEP-uri , S.M.S. da).
  Paul Anka Anii '90 în România Industria în vechiul Bucureşti Cumpăr cărţi de telefon vechi

  Caut driver Nikonscan 1.6.3.

 13. Back To Top | #13
  nostalgic/fabrici şi uzine nokia2010's Avatar
  Join Date
  Mar 2005
  Location
  Bucureşti
  Am uitat să menţionez că un aparat pe lămpi va începe să funcţioneze bine deabea după ce lămpile se vor încălzi bine (cam după 10-20 minute după ce aparatul a fost pornit).
  Şi când veţi porni aparatul, stingeţi lumina în camera în care vă aflaţi pentru a putea vedea magia becurilor de scală.

  De asemenea, de evitat aparatele care au lămpi cu alimentare în serie (de exemplu lămpi din seria U). Aceste aparate au masa legată la şasiu, şi pe chestia asta rişti să te "prăjeşti" (chiar şi atunci când pui mâna pe antenă). Există o cale de a evita electrocutarea: transformatorul de protecţie (sau de separaţie) - nu-i mai ştiu exact denumirea. Acest transformator are, de exemplu la intrare 220V şi la ieşire tot 220 V, dar ieşirea nu mai are contact electric cu reţeaua. Partea proastă e că dacă ai un aparat care consumă 100 W, îţi trebuie un transformator de măcar 150 W, deci şi prin urmare vei avea un consum total de 250 W.

  Tot în categoria de evitat intră aparatele cu difzoare de impedanţă mare (750-950 ohmi). Lipsind transformatorul de ieşire audio, ele au sunet mai clar, dar bobina difuzorului este făcută din sârmă foarte subţire şi se poate arde mai repede.
  Există şi difuzoare care în loc de magnetul permanent au o bobină. Dau putere audio mai mare, dar pe bobina aia sunt 50-200 V. Totuşi, aşa vrea un aparat cu difuzoare din astea.
  Last edited by nokia2010; 28-04-2008 at 02:32.
  Lucrurile vechi dăunzează grav gunoaielor moderne (cu câteva excepţii ; ex: I.T. stuff, sist. de învăţămant din Ro., pedeapsa cu moartea)
  Ştefan Tel. 0721.240.479/0749.28.38.15 h 9.30-23.00 (fără BEEP-uri , S.M.S. da).
  Paul Anka Anii '90 în România Industria în vechiul Bucureşti Cumpăr cărţi de telefon vechi

  Caut driver Nikonscan 1.6.3.

 14. Back To Top | #14
  Administrator AIWA's Avatar
  Join Date
  Nov 2000
  Location
  Moldova lui Fane Babanu:) VS

  fara comentarii!
  dar e cam vechi topicul si din ce stiu eu am facut o oferta la un astfel de aparat si...nimic
  ***A ridica piatra este cel mai usor gest posibil...restul e calvar! ***

  ATENTIE! - regulile ariei publicitate au fost actualizate - APASA AICI

 15. Back To Top | #15
  CUMPAR radioreceptor Traviata

 16. Back To Top | #16

 17. Back To Top | #17
  Am un aparat de radio cu lampi Capri si as dori sa-l vind; mentionez ca undele ultrascurte sunt acordate in banda CCIR si sunt perfect functionale.
  Carcasa este furniruita cu nuc, difuzoarele au fost inlocuite cu unele mai noi, dar tot originale, la fel si lampile. Arata si se aude impecabil, atit doar ca ata de scala trebuie unsa, se simte o oaresce tensiune in ea.
  Avind in vedere banii investiti in reconditionarea lui, m-am gindit la un pret cuprins intre 100 - 120 Euro. Pentru cine plateste 120 Euro ofer gratuit si un alt aparat pe lampi, Oberon fabricat in RDG cam in aceeasi perioada. Si acela arata impecabil dar, din nefericire nu este functional. Contact: costidraghia@yahoo.com

 18. Back To Top | #18
  Buna ziua-Sunteti interesat de un Darcle cu Pic-up si alte trei aparate 1 Ocean 2 Vef si un Gloria pentru piese-Darcle functioneaza, toate la 100lei

 1.  

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •