Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > RPG

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 17-08-2005, 15:59   #41 (permalink)
Registered User

Revenant's Avatar

Diablo I si II..tb s recunoastem k diablo I e mama lor(sau tatal)...

Revenant is offline    Reply With Quote
Old 17-08-2005, 20:29   #42 (permalink)
Registered User

Bogy's Avatar

Nicky_Santoro dupa cum vezi si la fanii inraiti de RPG Diablo nu poate fi numit RPG cu adevarat ci un hack & slash, oricum nu intru iar in detaliile astea.
Planescape Torment este RPG 100%. Daca iei in considerare faptul ca iei parte la o aventura in cadrul jocului nu poti spune ca e Adventure, ca asa si la BG si IWD si NWN iei parte la o aventura dar ele nu sunt Adventure nicidecum. Oricum a fost o afirmatie negandita din partea lui toro_ ro asa ca o las balta.

PS: Povestea in PT nu e deloc liniara!!! Iar faza cu experienta mai mare dupa quest-uri decat cea din kill-uri apare si in D&D asa ca nu vad legatura cu Adventure.

Bogy is offline    Reply With Quote
Old 17-08-2005, 21:03   #43 (permalink)
Registered User

k'tav wrote:
Quote:
nu stiu ce ai vrut sa zici, stiu doar ca ai zis ca PST e MAI MULT adventure decat rpg.

invata mai intai sa faci o conversatie inainte sa intri pe un forum, nu daca nu iti convine ce zice altu incepi sa faci pe inteligentu ca de multe ori exista riscu sa te faci de ras... cu searchu ala pe google exact asta ai dovedit, ai obtinut 156 de rezultate cautatnd: planescape+torment+"role-playing adventure" - un lucru extraordinar, cred, pt tine... in schimb daca cauti cu: planescape+torment+"role-playing game" o sa ai un soc probabil...
asta ca sa iti dai seama cat de adventure e jocu si cat de rpg e, folosind o metoda stupida, dar propusa de tine, adica cautarea pe google
asta o fost feeling-ul meu, pentru ca accentul in joc s-o pus pe poveste shi nu pe combat...

da frate, eu ma dau inteligent cand zic urmatoarele:
Quote:
"role playing adventure" - hai ca asta e tare, deci tie din descrierea asta ti se pare mai important termenul adventure, care aici nu se refera la genul unui joc, ci la sensul propriu al cuvantului, in schimb role play nu are nici o importanta???
Quote:
apropo, un rpg NU trebuie sa fie axat pe combat ca sa fie mai rpg decat adventure, ci din contra, pe story si dialog. alea bazate pe combat se numesc hack and slash...
Quote:
sunt de acord cu ce ai spus, asta era si parerea mea. dar oricat de adventure oriented ar fi PST NU il poti numi adventure si nu RPG! jocul este RPG 99%. dar, doar prin faptul ca este RPG evident ca are elemente adventure, si diablo are in proportie de ~5%...
bogy wrote:
Quote:
Planescape Torment este RPG 100%. Daca iei in considerare faptul ca iei parte la o aventura in cadrul jocului nu poti spune ca e Adventure, ca asa si la BG si IWD si NWN iei parte la o aventura dar ele nu sunt Adventure nicidecum. Oricum a fost o afirmatie negandita din partea lui toro_ ro asa ca o las balta.
jack_sparrow wrote:
Quote:
Partea de "story-oriented" cred ca da un feeling celor care au mai jucat adventure games, dar nu se innebunesc dupa rgp-uri sa aprecieze acest joc. Cunosc asemenea persoane - care intamplator sau nu, dupa ce au jucat acest joc nu le-a mai placut nici un alt rpg (desi au incercat jocuri precum BG). Si au spus exact ceea ce spune toro_ro (ce anume i-a atras la joc - elementele de adventure). Aceiasi oameni urau cu pasiune partile de combat din joc
jack_sparrow ai dreptare in procent de 90%, cu o singura exceptzie...nu urasc partea de combat, dar in PST mi s-o parut ca era de forma ...

ideea este urmatoare, bogy shi k'tav nu vor sa accepte ca cineva sa zica ca PST este de un RPG/adventure, shi probabil ca nu are de-a face cu persoana mea sau cu facultatzile mele mentale...de ce? nu stiu...

toro_ro is offline    Reply With Quote
Old 17-08-2005, 22:20   #44 (permalink)
k'davr

k'tav's Avatar

mah, noi suntem printre putinii care se obosesc sa discute cu adevarat despre rpguri, ca altfel nici nu ma deranjam sa discut cu unu care zice ca PST e adventure... vad ca acuma ai mai nuantat'o zicand ca e RPG/adventure.
oricum fiecare are dreptu la parerile lui, noi avem o experienta destul de mare in materie de RPG, ai putea invata cate ceva de la noi... te asteptam pe www.roleplay.ro sa vedem cati rpgisti mai sunt de acord cu parerea ta.

k'tav is offline    Reply With Quote
Old 18-08-2005, 10:05   #45 (permalink)
uninstitutionalized sociopath

Nicky_Santoro's Avatar

Deci Diablo I a fost primul RPG ... dupa aceea a aparut baldur's gate la care stateam 1 ora ca sa aleg un caracter si dupa 3 luni observam ca am dezvoltat vrajile slabe si alte lucruri. Nu il critic ci doar spun ca a fost prea complex. La Diablo II cel putin a fost totul super ok ca si complexitate, nu puteai sa te dezvolti pe mai multe parti, nu puteai sa ai arme proaste. Deja skill-ul, abilitatile unui jucator se vedeau intre 2 de acelasi nivel/rasa pe cand la Baldur's gate din 20 de jucatori, nici unul nu se aseamana. Poate unii chiar aici gasesc frumusetea. Nu prea sunt de acord ca Diablo I si II au fost hack & slash ... de ce ? pt ca erai non stop in priza si omorai la greu .... gaseai arme si castigai experienta .... am ajuns cu Barbarul la lvl83 si incepusem cu Paladinul, nu l-am dezvoltat bine la lvl45 deja era varza cu spell-urile, le dezvoltasem cam slabut si cu sorceress lvl68. In schimb ca RPG care s-ar fi apropiat de gusturile mele, este Dungeon Siege ... pacat ca aceste jocuri iti mananca foarte mult din timp, o combinatie intre quest/read/explore si hack&slash ca sa citez de mai sus. Diablo a fost mai sarac in elemente explore si quest si poate de aceea mi-a placut.
PS: putem sa includem si GTA San Andreas in lista de rpg-uri ... ca are si asta elemente de rpg in el, de ce nu?
I just stare at my desk, but it looks like I'm working. I do that for probably another hour after lunch too, I'd say in a given week I probably only do about fifteen minutes of real, actual, work. - Office Space -

Nicky_Santoro is offline    Reply With Quote
Old 18-08-2005, 10:09   #46 (permalink)
k'davr

k'tav's Avatar

diablo primul rpg?? ok, nu mai zic nimica...

Old 18-08-2005, 10:40   #47 (permalink)
Registered User

k'tav wrote:
Quote:
mah, noi suntem printre putinii care se obosesc sa discute cu adevarat despre rpguri, ca altfel nici nu ma deranjam sa discut cu unu care zice ca PST e adventure... vad ca acuma ai mai nuantat'o zicand ca e RPG/adventure.
ma k'tav, daca citesti post-urile mele o sa vezi ca nu am zis niciunde ceva de genul ca PST este doar adventure, asta in nici un caz... deshi intradevar remarca
Quote:
"Planescape Torment ... asta e mai mult adventure decat RPG, dar o fost fain deshi o fost un joc unfinished de catre developer..."
o fost cam neinspirata... cred ca vroiam sa spun ca am jucat foarte putzine RPG-uri in care povestea sa fie asha de bine gandita, ceea ce pe mine m-o facut sa ma gandesc la genul adventure...

o sa vin shi eu pe site-ul ala, dar numai vreau sa discut despre tema asta...

Old 18-08-2005, 10:48   #48 (permalink)
Registered User

k'tav nu prea pot sa fac multe pe site-ul tau [cred!?] www.roleplay.ro

tot imi da erori legate de XML, adika de tag-uri...folosesc IE 6.0, sa fie asta problema ori e in development?

Old 18-08-2005, 10:52   #49 (permalink)
k'davr

k'tav's Avatar

:| mah esti singuru care are problemele astea... incearca pe forum http://www.roleplay.ro/forum/

in opera si firefox merge f bine... da imi inarca pagina si in ie6, singura diferenta e ca logoul nu e centrat

Last edited by k'tav; 18-08-2005 at 11:12.

Old 18-08-2005, 23:35   #50 (permalink)
Registered User

imi merge din firefox...nu stiu de ce imi dadea erori mai devreme...

Old 20-08-2005, 00:56   #51 (permalink)
Registered User

H3r0in Klan's Avatar

Cel mai tare RPG of all F%#@ times este (parerea mea) Counter Strike!!!!!

H3r0in Klan is offline    Reply With Quote
Old 20-08-2005, 00:57   #52 (permalink)
Registered User

H3r0in Klan's Avatar

Serios akum mie imi place DS2...si ca mmorpg cel mai tare cred ca este WoW.

H3r0in Klan is offline    Reply With Quote
Old 26-08-2005, 10:53   #53 (permalink)
Registered User

mafte's Avatar

pt mine a fost un mmo , shi anume project entropia , rpg tare a fost diablo dar de multa vreme , shi neverwinter nights

mafte is offline    Reply With Quote
Old 27-08-2005, 23:24   #54 (permalink)
Registered User

MagicB's Avatar

apropo de terminat jocu fara combat, si in Fallout 2 merge aproape fara sa te bati, greu dar merge, ce e fain e ca poate fi terminat intre 2 ore si 2 saptamani, depinde de tine in ce fel vrei sa il joci

C.F. Gauss

MagicB is offline    Reply With Quote
Old 28-08-2005, 16:05   #55 (permalink)
Registered User

hardogu's Avatar

Wink

Shining Force 1 si 2 pe mega drive si Shining Force pe saturn...cele mai tari...inca le mai joc!!!

hardogu is offline    Reply With Quote
Old 28-08-2005, 17:17   #56 (permalink)
Paranoia is natural

Santoro, diablo NU este primul rpg, ca nu shtii tu e alta poveste.

Apoi, astea 2 se bat cap in cap:

"Nu prea sunt de acord ca Diablo I si II au fost hack & slash ... de ce ? pt ca erai non stop in priza si omorai la greu"

Cam asta e definitia hack&slash-ului :P.

Ok, am prins ideea, iti place diablo/diablo2 foarte mult, dar asta nu iti da voie sa faci afirmatii aberante .

Plus ca ... cei mail multi "fani" RPG asta cauta si apreciaza, complexitatea.

AStateOfMind is offline    Reply With Quote
Old 28-08-2005, 19:28   #57 (permalink)
Registered User

hardogu's Avatar

Talking

Primul RPG a aparut in 1980 si se numea Wizardry...in nici in caz diablo...precum zici tu...

hardogu is offline    Reply With Quote
Old 29-08-2005, 01:09   #58 (permalink)
k'davr

k'tav's Avatar

defapt primul RPG cu grafica, pt ca despre asta vorbim aici, este Akalabeth aka Ultima 0 urmat indeaproape de wizardry

Old 29-08-2005, 03:11   #59 (permalink)
Paranoia is natural

http://www.armchairarcade.com/aamain...php?article.60

geeezas, cine putea sa joace asha ceva??????? (intreaba un individ care a prins era HC'85 - rofl)

AStateOfMind is offline    Reply With Quote
Old 30-08-2005, 23:07   #60 (permalink)
Registered User

Abe`sPC's Avatar

Howdy! E o onoare sa pot participa la o discutie cu profesionisti ai Rpg-ului , pt. ca oricine zice ca Fallout (1 si 2) e cel mai tare RPG inseamna ca stie despre ce vb. si ca a trecut prin multe de genul asta ( Fallout nu e o forta in gameplay, da , si cu siguranta nu in grafica, dar merge spre limite cu feelingul). Sigur, mai sunt si altele Diablo 1 ( cel mai bun sistem de nivele si ceva poveste) , NWN ( cea mai tare grafica 3d ) , dar sunt foarte multumit cand vad ca cei mai multi recunosc meritele Fallout-ului.
Eu unul astept Fallout-ul 3 . Restul , citez : hack and slash!

Abe`sPC is offline    Reply With Quote
Advertisment
Inscrie-te in ActionLiga - locul pentru cei care vor un joc rapid si spectaculos
Reply

Computer Games Forum > Gaming > RPG

Thread Tools

Posting Rules