brat Mount & Blade
Thread Introduction
Page 1 of 21 123411 ... LastLast
Results 1 to 20 of 407

Thread: Mount & Blade

Registered User Silenti's Avatar

Mount & Blade

http://www.taleworlds.com/
    Un rpg medieval foarte dragut facut de niste amatori, aflat in momentul actual in beta, dar cu destul content.
    Grafic wise arata ca un MMORPG de acum 4-5 ani, insa e foarte addictive. Ce mi-a placut cel mai mult la el este ca nu are magii si nici monstrii sau alte chestii fantastice, e pur si simplu cafteala cu otel intre oameni.
    Bataliile pot fi si 100 vs 100 (de aici si grafica slaba), si necesita destul skill, nu numai stats-uri.
    Nu stiu ce sa scriu acum despre el, si nici nu prea am chef sa ma gandesc, insa merita incercat. Jocul are doar 37 MB si poate fi downloadat de pe site-ul oficial. Merge jucat full features pana la nivelul 6.
    Pe mine m-a impresionat atat de mult acest proiect de amatori incat l-am cumparat in beta (14$).
    the light at the end of his mental tunnel showed only more tunnel

Administrator Assassin's Avatar
    Clientu' de azi, victima de maine

Despre carti (deocamdata).

Registered User stunn's Avatar
    Imi place foarte mult mecanica luptelor, cautam de mult timp ceva de genul asta si in afara de "Die by the Sword" nu gasisem nimic interesant. Bine, cu sabia ai doar 4 miscari practic nu ca in DbtS unde o duceai din mouse cum vroiai, dar macar se face collision pentru fiecare lovitura si nu e target based. La fel si la trasul cu arcul, si la lance, shield, etc, foarte frumos. Si nu in cele din urma poti lupta calare cu sabie, lance, shield, arc, etc ! Poti recruta diversi indivizi, pe care sa-i echipezi, sa faci raiduri, sa protejezi caravane, si altele. Jocul e compus din locatii 3D, nu e full 3D universul, miscarea intre orase sau trupe are loc pe o mini-harta dar luptele au loc in full 3D. Trebuie incercat cum a spus si Silenti, sunt prea multe de spus si e mai simplu sa-l luati.

Grafica nu e proasta pentru ca trebuie sa suporte multe caractere pe ecran, ci pentru ca modelele, texturile, codul, practic totul, e facut de amatori. Texturile sunt repetitive si neinspirat combinate, de-asta are jocul doar 37MB, dar sincer nu ma prea deranjeaza pentru ca oricum majoritatea timpului l-am petrecut in arena. Pun pariu ca nu duce nici 100 de caractere simultan la cum pare facut codul in spate, cu atat mai putin 200, dar in fine. Eu zic ca nu e asa importanta grafica, pana la urma nici chiar urata nu e, si la cat de captivante sunt luptele who cares.

Pacat ca nu are multiplayer (si nici n-o sa aiba), pentru ca din ce am vazut relativ la "story" e neglijabil ca sa ma exprim delicat, si nici nu-ti da vreo speranta ca va fi diferit in versiunea finala. Am sa-l cumpar totusi pentru ca merita incurajata initiativa.

Merita incercat pentru cine vrea sa "get medieval" mai ales ca e mic demo-ul.

Registered User Silenti's Avatar
    Cateva idei:
    Ma joc de 3 zile gramada aproape numai pentru mecanica bataliilor. Am descoperit ca damage-ul facut de pe cal depinde si de viteza calului. Nu stiu daca se ia viteza relativa fata de tinta, dar mie asa mi se pare.
    Intr-adevar, in setarea maxima jocul tine lupte de 20 vs 20, si restul unitatilor vin ca intariri dupa ce mor primele, dar eu am mult peste 100 fps in aceasta setare, deci ar mai tine.
    Am citit ceva pe forumuri, si jocul e facut decat de un tip si nevasta-sa, destul de misto pentru un proiect de 2 insi. La story se lucreaza, si fata de ce am citit despre vechea versiune se fac mereu update-uri semnificative.
    Incredibil cat e de mare si activa comunitatea de pe forum pentru un proiect asa mic. Au apararut deja cateva mod-uri, pe care insa nu le-am testat, si vreo 2 site-uri de fani.

Se pare ca daca vrem concepte noi in jocuri trebuie sa ne asteptam asta de la producatori mici si independenti. Traiasca distribuirea pe net.
    Last edited by Silenti; 11-01-2006 at 08:21.
    the light at the end of his mental tunnel showed only more tunnel

Administrator Assassin's Avatar
    Clientu' de azi, victima de maine

Despre carti (deocamdata).

Registered User unknownhumanoid's Avatar
    MOUNT & BLADE !!!!

DE NECREZUT! Ce au reusit sa faca doi oameni!!

Jocul asta e senzational! Nu prea pare la primul load din cauza grafici precare a oraselor si a unor lipsuri care pot fi trecute cu vederea avand in vedere bugetul. Totusi personajele si caii nu arata asa rau! Combatul reprezinta tot jocul defapt.

Luptele pe cai sunt exreaordinare! De remarcat sunt urmatoarele chestii: calul trece din galop in trap, sunetul pasilor e sincronizat perfect cu animatia, atunci cand moare se prabuseste realist aruncand calaretul 'peste bord' Calul se inclina in directia de mers, capul lafel. Animatiile sunt cele mai adevarate pe care le-am vazut pana acum!!

Singurul aspect negativ e ca atunci cind te lovesti de ceva cum ar fi un zid se opreste pur si simplu ridicandu-se pe doua picioare si nu primeste nici un damage. Ar fi trebuit o licenta la Havok Dynamics de vro' cateva zeci de mii de euro pt. asta

Elementele de RPG sunt foarte bine puse la punct. Evolutia personajului te tine in frau si jocul te cam prinde. Sunt foarte multe skill-uri bine gandite si multe aspecte ce tin de realism pe care nici un joc nu le-a avut pana acum. (ex. damage-ul armelor e direct proportional cu viteza armei, greutatea ei etc.)

Pt. cei ce-l joaca prima oara - Sa nu va dezamageasca faptul ca la inceput animatiile combatului sunt lente si stangace. E din cauza ca nu aveti skill-uri..

E bine ca totusi poti face bani si experienta participand la luptele in arena. Nu m-am plictisit nici dupa 40-50 de astfel de lupte. Chiar daca sunt random e bine sa canalizezi personajul pe una - maxim doua arme pt. ca atunci cand iesi afara din oras dai de adversari grei. Deci e bine sa iesi din oras macar cu o arma puternica pe la 800dinari.

Deci jocul merita jucat la greu! Sunt fan deja

Ar trebui sa se uite si alti producatori cu bani la ei si sa invete. CUm ar fi Bethesda care a lansat un MAKING OFF in care o doamna prezenta un cal si zicea ca nu poti sa misti un os al calului fara ca toate celelalte sa nu se miste si ele la randul lor. CA in final caii din Oblivion sa fie un fel de roboti sub forma de cai inutili si mai lenti decat un Kajith!!!!!

Vreau sa-l cumpar, dar nu am card Ar terbui incurajati baietii astia.
    Daca are cineva vreun serial 'de imprumutat' sa-mi zica si mie. Pana imi fac card.

Download mountandblade_0751_setup.exe http://www.taleworlds.com/mb_download.html
    Last edited by unknownhumanoid; 18-05-2006 at 12:19.

Nick anterior: El_Cid El_Cid's Avatar
    Super tare joculetul- pacat ca e limit la level 6 :|
    totusi 14$ nu dau pe el

Cine vrea sa-l joace PM me

E un mod marfa LOTR - The_Last_Days. A ajuns la versiunea 2.1 (!!!)

E uimitor ce se intampla pe forumul oficial! Sunt sub-forumuri pentru fiecare mod! Geezz! Nici la Bethesda n-am vazut asa ceva!

Comunitatea a inceput sa creasca! Si poate si beneficiile producatorilor, ceea ce e bine pentru viitorul jocului!

Sa-mi zici dupa ce ai jucat.
    Eu am pus story-mod
    Bataile sunt prea misto -arbaletele se fol altfel decat arcurile prea tare.
    mai ales modurile alea adauga la arme si la cai and shit, au facut si storyline, ca el vanilla zici ca-i GTA

Registered User emenem's Avatar
    uf cand am pus e asta acu un an aproiape nu erati asa enuziasti )

hehe... poate e mai buna versiunea asta
    modurile fac toti banii... ma rog - daca i-ai dat

Eu habar n-aveam de jocul asta! De unde sa afli de el??
    Am vazut din intamplare topikul si am fost curios.
    Cand vor scoate finalul pe piata va fi cu totul altceva.

Am ajuns si eu la level 12. Macelaresc in veselie pirati. M-am luptat cu o gasca de 19+8 Vairgh(!!!) singur!! geeez.. tuff madre facars/ am murit de mai multe ori. 7 erau pe cai!
    M-am invartit in jurul lor lovindu-i razant cu toporul de 42 damage (skill pe two-handed 135, power strike 6) si mai casapeam cate unul din mers. Loviturile sunt decisive 90% cand am viteza dau damage de aprox 80!!!
    Am si ceva skill pe throw, un set de 16 sulite cu damage 30. Inainte sa ii macelaresc ma invart in jurul lor si le arunc . Head Shots are my favorite!!

Imi place controlul. N-am nimic de reprosat. Si e misto ca poti sa orientezi camera cum vrei tu cand esti pe cal. Poti sa te uiti in lateral atunci cand ii despici creierii unuia. Decapitatile si mutilarile sunt pe future list.

Hei! Am si un personaj arcas!! E beton. Am reusit sa fac un dificulty-shot de 8.0 !!!! (bow skill a crescut cu 2 puncte) L-am nimerit pe unul de pe cal in cap de la o distanta foarte mare.

Deocamdata am 3 soldati pe cai. Unuia dintre ei, pe care l-am racolat dintr-o carciuma pot sa-i vand tot ce vreau (party talk). Deci pot sa-l dotez cu tot ce vreau
    Last edited by unknownhumanoid; 30-05-2006 at 15:32.

Mai incearca cineva?

Registered User emenem's Avatar
    ce sa incerc ca fac si eu un lvl acolo fac o mica armata ...arme armuri ..si poc ...limita de lvl mai bine nu

Registered User
    L-am incercat si eu pt prima data acum vreo 3-4 luni….bineineles k dupa primele sec. ma tenta f tare “escape”-ul dar intr-un fel sau altul am ajuns in “training”, dupa care in bataliile cu piratii. Mi-a fost de ajuns. Am uitat si de grafica si de apa aia verde si de tot. De mult asteptam un asemenea joc, fara magii, animale care vorbesc, dragoni, alieni, arme cu lasere, de 10x mai mari decat omu si alte SF-uri.
    Acum cateva zile am incercat modul “Expanded Gameplay mod”, care, desi are anumite buguri, este mult mai fun. Bataliile sunt mai spectaculoase dar si mai grele, au fost introduse noi unitati (cele ramase fiind modificate), evolutia personajului dar si a party-ului are loc mai lent, ceea ce e bine; in varianta originala dezvoltarea armatei avand loc prea repede, dupa care jocul devenea plictisitor.
    Recomand modul asta fanilor (si nu numai) M&B!

emenem PM me sa rezolvam cu limita aia de level

alex04 iti recomand si moduri care baga storyline

Registered User
    si mie mi se pare dragut... ma poate ajuta cineva cu limita de nivel?
    edit: s-a rezolvat, multumesc unknownhumanoid
    inca un edit: nu s-a rezolvat, doar zicea el ca s-a rezolvat...tot ma scoate din joc o sa incerc de la capat, cu un joc nou...sper sa mearga de data asta
    ultimul edit pe postul asta: gata, am rezolvat definitiv. multumesc inca o data lui unknownhumanoid
    Last edited by born2lose; 23-07-2006 at 14:20.

Registered User
    tare sa ai joc full ca asta. ce bine ar fi!

Hei, a aparut de ceva timp versiunea 0.808.
    O sa o incerc si revin cu detalii. Mai a jucat cineva pana acum?

http://www.taleworlds.com/mb_download.html
    ...AND PEOPLE SAY SEQUELS ARE NEVER AS GOOD AS THE ORIGINAL!

1.  
    Free Online Strategy Games - Last Post
Page 1 of 21 123411 ... LastLast