Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > RPG

Notices

Thread Introduction
The Witcher Info | The Witcher Review | The Witcher v1.3 Module Edition Patch

Reply

Thread Tools
Old 26-10-2007, 09:37   #81
Registered User

TimmY's Avatar

Incearca ultimele drivere la placa video, eu nu am patit asa ceva.

Legat de jump, o sa va obisnuiti nici in NWN nu aveati jump daca imi aduc bine aminte nici in Dungeon Siege.

TimmY is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2007, 13:07   #82
¬_¬

C.@M.'s Avatar

Am o intrebare, camera si controlul sunt la fel de PRAF ca in Nevewinter Nights 2? Tinand cont ca folosesc acelasi engine... Daca da, mai bine ma lipsesc. Macar e mai optimizat ca NWN2?

C.@M. is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2007, 13:30   #83
Registered User

TimmY's Avatar

Eu m'am obisnuit cu controlul, cu F1, F2, F3 selectezi cele 3 camere. Eu folosesc F3 sa vad actiunea mai bine OTS( over the shoulder).

Am pus patchul am dat new game si am terminat prologul

TimmY is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2007, 14:18   #84
Registered User

m'am jucat aproape toata ziua de ieri, am ajuns in oras (in Vizima).

jocul asta este asa, intr'un nefel foarte curios: are parti extraordinar de bune, si parti extraordinar de proaste, adica e plina de una calda una rece! sincer sa fiu, inca nu stiu ce sa cred despre el, mai astept s'ajung si un pic mai incolo..

pana acum:

ce spunea assassin despre jump, este adevarat, desi nu foarte bine exprimat, daca se refera la ce cred eu ca se refera si m'a deranjat si pe mine: jocul este facut "pe culoar", nu merge nici stanga, nici dreapta. exact ca si'n fable. daca vrei s'ajungi dintr'o parte in alta a hartii, ocolesti nene de'ti vine sa'ti iei campii. dupa ce'am jucat jocuri RPG "roaming-free", nu mai pot inghiti chestia asta de nici o culoare. ce d-zeu, pana si distrusul de Oblivion iti da voie sa faci asta.. te simti de parca esti legat de pamant, si asta din pacate ESTE o treaba care afecteaza imersivitatea..

apropos de asta, strafe'ul este intr'un fel de n'ar mai fi. si chestia asta combinata cu plantele care AU COLLISION pe ele, duce la tot felul de frustrari legate de ocolirea lor dupa ce le'ai cules. plus ca, se simte un lag de control al personaului, cam la fel cu cel din decedatul tomb raider si din ce'am auzit, prezent si'n NWN2.

engine'ul e plin de problemute de collision, te'mpiedici in tot felul de coltisoare, vizibile sau mai putin vizibile

interfata foarte "artistica", insa din nou, din pacate, asta ii afecteaza utilitatea. as fi preferat o interfata mult mai putin inzorzonata, in care lucrurile de care am nevoie sunt mult mai usor de vazut, si nici nu'mi distruge atat de mult imersivitatea in joc (pt ca interfata in-game este destul de saritoare'n ochi, ceea ce este deranjant, cel putin pentru mine). celalalt cusur este cu aranjatul item'urilor in inventar'ul de storage de pe inn-keeper, care iti amesteca lucrurile intr'un mod cu totul de neinteles. alt minus, nu permite nici sortarea. mai sunt si buguri (mi s'a intamplat sa nu'mi pot muta lucrurile prin inventory sau prin storage, si nici sa le pot pune jos sau da altcuiva). un plus pentru partea separata din inventory cu obiecte de quest, si pentru pentru absolut tot restul (quest log, glosary, characters, locations, samd)

camera OTS este acceptabila, m'asteptam sa ma deranjeze mai mult, insa e ok. oricum incomparabila cu celelalte doua, cu care nu se poate juca decent.

filmuletul de intro este mult prea exagerat. mult. si prea lung. partea cu tae-kwon-do'ul cu ditamai monstruletul este absolut JENANTA. foarte foarte prost inceput pentru ce fel de joc se vrea a fi.

personaje foarte bine modelate, si binisor texturate. insa cu animatii cam uratele. texturile sunt un pic cam prea curatele pentru gustul meu, prefer o abordare mai apropiata de realitatile unui ev mediu pe la 1200 decat de povestile cu cavaleri in armuri stralucitoare. un mare MINUS pentru personaje care se repeta fara nici o jena. inteleg ca mult mai multe personaje diferite ar fi presupus MULT mai multa munca de modelare, insa macar un sistem de fete random dintr'o lista mult mai mare pentru NPC'uri se putae face relativ lejer. sau o lista de texturi diferite pe aceleasi modele (asa cum de altfel mai apare, insa doar pentru unele dintre personaje, vezi negutatorul mare si gras). animatiile idle MULT prea exagerate, ce d-zeu, am impresia ca bate vantul gata-gata sa rupa copacii'n jur de'mi clatina personajul in halul asta.

sistemul de skill'uri interesant, insa in mod evident neterminat. este suficient sa te uiti la partea de silver sword si sa vezi ca este o copie la indigo a celei de la steel sword (pt toate cele trei sub-seturi, strong, fast si group). doh!!!

lupta: daca nu ar fi fost parta cu stilurile de lupta witcher, ar fi fost complet dumb, click fest pe fata. asa, e oarecum mai inghitibila. oarecum.. desi departe de un sistem de lupta permisiv ca'n Gothic sau chiar si'n amaratul de Oblivion. Insa pana si treaba asta vine c'un pret: numai cu sabiile poti folosi aceste sisteme de lupta, deci orice alte arme sunt complet nefolositoare! din pacate, este exact sentimentul pe care l'am si datorita designului "pe culoar" al level'ului si lipsei jump'ului: console action RPG, in NICI UN CAZ cRPG'ul cu care se laudau. daca n'ar fi tot batut toba in legatura cu asta, ar fi fost mult mai digerabil.

in rest, la gramada:
- chestia cu mature content mi se pare oarecum inghesuita in joc, de dragul marketing'ului, fara sa aibe prea mare leg cu implicatiile in poveste, de morala nici nu mai vorbesc (cheste intarita de faptul ca filmuletele de "banged her too" sunt plasate in cu totul alta parte decat locul in care se gasesc toate celelalte fisiere de data ale jocului, si anume direct si cu nesimtire in folderul radacina al jocului). si vizionabile in jumatate de ora cu bink player'ul
- poveste dragutica pana acum, mult mai digerabila tocmai pentru ca este intr'un univers fantasy nebatut la toba ani la rand pentru omul de rand, plus c'are un iz mai european asa, care se simte si da foarte bine de altfel
- stricata insa de cutscen'urile destul de neinspirate ca realizare (regie?!!). ceva nu se leaga, si se simte foarte tare. in rau
- bataile cu pumnii, jucatul de zaruri si'n betiile sunt foarte bine facute si contribuie enorm de mult la atmosfera jocului. in special betiile, cea mai buna implementare din toate jocurile de pana acum

intr'un fel de concluzie, partiala ea (repet, abia am ajuns la partea cu dungeon'ul din Vizima) de felul ei, este un Fable european si c'o fata nitzelush mai intunecata = european mature console action hack&slash. poate la urmatorul joc..

PS: si gandul ca trebuie sa'l reiau de la inceput post-patch nu'mi da ghes deloc (spre deosebire de Bioshock de exemplu, dupa demo).. ceea ce, din pacate, spune multe despre ce impresie mi'a lasat jocul pana acum. cred c'o sa continui sa'mi mod'uiesc Oblivion'ul si s'astept Assassin's Creed'ul

Last edited by tiamat; 26-10-2007 at 16:17.

tiamat is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2007, 15:43   #85
Registered User

silentran's Avatar

mie-mi place..credeam ca va fi mai hack and slash(naspa daca se intampla asta), dar jocul mi se pare chiar ok
insa
i-am aplicat si patchul, dar la un quest din startul jocului, si anume acela in care trebuie sa prepar o potiune pentru triss(parca), cand meditez nu imi apare nici o optiune de a prepara potiunea, sa cum zice in journal/training
pana la urma cum prepar potiunile...am toate ingredientele
merci

silentran is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2007, 15:52   #86
Administrator

Assassin's Avatar

De acord cu tiamat. Si pe mine m-au deranjat lucruri ca personajele identice, deficientele pe partea de inventar, implementarea "culoarelor" intr-un joc care promitea libertate de miscare si la acest nivel (ca sa nu mai zic ca e deja un standard impus de ultimele jocuri TES si Gothic).

Nu va lua peste 89, asta-i sigur. Totusi, nu poa' fi negat este ca jocu' are stil. Sunt destul de dezamagit, am avut mari sperante de la el. Ma gandeam ca ar fi ce tre' sa fie Gothic 3. Pe de alta parte, nu este un joc prost/mediocru, dimpotriva.

Apropo, mi se misca flawless pe E6850, 8800 GTS 640MB, 4GB Ram, Win XP, 1280x1024, AA4x, AF16x Totusi, in timpu' anumitor cutscenes imi scad FPS-urile undeva pe la 13-19, ceea ce e dubios avand in vedere atat racheta de sistem, cat si faptu' ca respectivele secvente n-arata nimic care sa te dea pe spate dpdv vizual, ci cam aceleasi chestii pe care le roade procu' si placa video cand esti in joc.

Assassin is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2007, 16:15   #87
Registered User

eu l'am jucat pe sistemul din semnatura, E6600, 8800 GTS 640MB, 4GB Ram, Win XP, 1680x1050, AA2x, AF8x si merge decent. in timpul cut-scene'urilor baga efecte de post procesare la greu, si de aia rupe FPS'ul.

PS: aaa, ca mi'am adus aminte, pana si concursul ala de baut este stricat de faptul ca de fiecare data iti re-apare interfata MARE pe ecran ca sa'ti alegi bautura pt tura urmatoare.. puteau si ei sa faca o chestie mica doar cu bauturile din inventar sa apara pe ecran, dar nu.. bei si pac! ditamai hardughia pe ecran de nu se mai vede nimic @#$@#$)

Last edited by tiamat; 26-10-2007 at 16:37.

tiamat is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2007, 16:48   #88

Dead Ghost's Avatar

Nu stiu, mie mi se pare ca jocul are un iz de kitch, mai ales la cardurile alea cu femei dezbracate. Imo...

Dead Ghost is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2007, 17:12   #89
Registered User

romustdie's Avatar

Haidi bre da ci ai cu saracile carduri with secsi wumens.(Btw cred ca in gothic 2 am fost la tipa aceea din harbor de n ori ca nu reuseam sa rezolv un quest in care era implicata si ea si tot dadeam cate 50 gold poate poate zice quest completed)
Cred ca e un fel de bonus de vreme ce imaginea e toata in ceata sa fii tu implinit.
Pana acum un joc bun...stiu ca nu e explore free dar totusi si fable o fost la fel si mie sincer mi-a placut jocul(cred ca xbox 360 am sa-mi iau din cauza lui).And btw pentru un joc fara prea mult hype e mai mult decat ok iar aparitia patchului inca de la inceput care ii rezolva x probleme ma face sa-i dau o bila alba.(Cine se plange ca trebuie sa inceapa jocul din nou amintiti-va ca jocul apare maine oficial asa ca nu are nici o vina producatorul)

L.E: Si mie mi se parea natural dar nu cred ca aveau baietii stripteuze doar "case de toleranta".

Last edited by romustdie; 26-10-2007 at 17:31.

romustdie is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2007, 17:19   #90

Dead Ghost's Avatar

Sa nu ma intelegi gresit, nu am nimic cu prostituatele din joc (sunt impotriva cenzurii de orice fel), doar ca felul cum sunt desenate acele cartonase, mi se par f kitch. Plus ca nu prea le vad sensul...Mai repede as fi vrut sa vad prin baruri fetiscane topless care danseaza pe scena, decat pe acele cartonase. Asa mi se parea mult mai natural includerea lor.

Dead Ghost is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2007, 20:06   #91
Registered User

doro69's Avatar

Quote:
Apropo, mi se misca flawless pe E6850, 8800 GTS 640MB, 4GB Ram, Win XP, 1280x1024, AA4x, AF16x Totusi, in timpu' anumitor cutscenes imi scad FPS-urile undeva pe la 13-19, ceea ce e dubios avand in vedere atat racheta de sistem, cat si faptu' ca respectivele secvente n-arata nimic care sa te dea pe spate dpdv vizual, ci cam aceleasi chestii pe care le roade procu' si placa video cand esti in joc.
ce loading time ai cu sistemul asta? la mine cu a64 3000+ 1gb ram 8600gt si raid am cam 2:30 minute. e imens! mi-e scarba sa intru in joc numai pentru ca odata la 10-15 minute trebuie sa stau dupa loading-ul ala infect.

doro69 is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2007, 20:08   #92
Parazit

Gizăs's Avatar

De faza cu saritul a suferit si Loki. Asta e, life goes on.

Gizăs is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2007, 20:10   #93
Registered User

romustdie's Avatar

Cum sa ai 2-3 minute?
Mi se pare enorm.Te referi la loadinguri de zone sau de chapter?

Old 26-10-2007, 20:12   #94
Registered User

doro69's Avatar

pai si cand intru intr-o casa cred ca sta 1 min :/

Old 26-10-2007, 20:15   #95
Registered User

romustdie's Avatar

Damn la mine mai mult de 4-5 secunde nu sta (o fi si sistemu mai puternic), cred si eu ca esti stresat la un load de 1 minut la o casa...
Imi aduce aminte de Revenant-ala avea un kil de loadinguri.

Old 26-10-2007, 20:24   #96
Registered User

din cate vad conteaza ramu la loadings...eu am 2gb si in 3-4 sec incarca...la un prieten cu 1 gb sta vreo 20-25 sec la o casa...eu cu e6600,el cu x2 6000+

kensky is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2007, 20:39   #97
Administrator

Assassin's Avatar

Quote:
Originally Posted by doro69 View Post
ce loading time ai cu sistemul asta? la mine cu a64 3000+ 1gb ram 8600gt si raid am cam 2:30 minute. e imens! mi-e scarba sa intru in joc numai pentru ca odata la 10-15 minute trebuie sa stau dupa loading-ul ala infect.
Cam 3 secunde intre zone. O secunda cand intru/ies din case.

Assassin is offline    Reply With Quote
Old 27-10-2007, 01:48   #98
ULK
Registered User

Fara 2 Gb ram nu avem ce cauta. Am intrerupt jocul pana vine procul pe sistemul cu 2 Gb Ram ..ca pe astalat cu 1 Gb ..loading interminabil. Nu spuneti ca dece nu pun Ram din sistemul ala ....pentru ca e diferit.DDR si DDr2.
Nu e joc excelent, dar atat lipici are la mine sa il reiau pe celalalt sistem cu mai mult RAM.
Intre chaptere eu cred ca am si 3 minute and so..(Opteron 144 si 1 Gb Ram DDr 500)

ULK is offline    Reply With Quote
Old 27-10-2007, 06:04   #99
Registered User

Weezer's Avatar

Am avut ceva probleme la a invata cum sta treaba cu partea de combat. Initial am crezut ca trebuie sa apas left click incontinuu...
La capitolul story toate bune si frumoase, pare promitator. Muzica e de zile mari, mai ales cand...ahem...moare unul din tipi(nu zic cine). Voice acting bun, grafica draguta. E singurul joc ce mi-a setat rezolutia si detaliile la maxim. In timpul cut-scene-urilor parca se observa o scadere a frame-ului dar in joc n-am probleme.
Imi place foarte mult jurnalul. E printre cele mai bune realizate. Ai informatii despre personaje, locatii etc si informatiile necesare questurilor in cateva randuri.
Nu stiu daca asta e numai la inceput dar nu pot cara arme in inventar. Daca vreau sa iau un cutit de rezerva sa-l vand nu pot...nu prea vad cum treaba asta ar da mai realist cand pot inghesui in buzunare zeci de potiunii, sticle samd.
Deocamdata prima impresie e foarte buna. Singurele minusuri sunt ecranele de loading(mai nou le urasc oriunde le vad) si faptul ca jocul nu ofera o libertate deplina de miscare. Ar mai fi si unele inconveniente in lupta cand mi se intampla sa nu pot ataca inamicii in preajma unui aliat, se pare ca patchul nu a rezolvat treaba asta.

Weezer is offline    Reply With Quote
Old 27-10-2007, 15:30   #100
Registered User

doro69's Avatar

deci ma bate "the beast" de-mi sar dintii pe pereti :|

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > RPG

Thread Tools

Posting Rules