Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > RPG

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 06-11-2009, 02:31   #521 (permalink)
Registered User

Am 10 ore in joc si pot spune ca nu prea simt level scalingul. Tot ce e cu nick alb distrug instant pot sa fie si 8 o data . Si joc pe hard . Tocmai a facut si gagica lvl si i-am bagat si un punct la heal . Marfa.

Alta e problema cand sant 1 galben + 3 sau mai multi albi. Atunci e de munca. Portocaliu + 1 alb = instant death .

Btw unde gasesc si eu informatii despre cum functioneaza rogue ? Am de ceva timp un sword 1h in main hand si sant curios daca mai functioneaza backstabul si cu altceva decat daggers. In tooltips nu scrie nimic despre si nici nu imi pot da seama din dmg scroll e prea haotic. Acum duc lipsa unui sheet al actiunilor asa cum era in NWN

slicker is offline    Reply With Quote
Old 06-11-2009, 03:06   #522 (permalink)
FAQ
PitLord

FAQ's Avatar

Sunt un pic stuck, cine a terminat partea la Dwarfi daca poate sa imi lase un indiciu, multumesc anticipat:

FAQ is offline    Reply With Quote
Old 06-11-2009, 04:03   #523 (permalink)
Registered User

Lucifer's Avatar

Nu prea inteleg de ce se plange lumea de dificultate. Da cand esti mic trebuie sa pui si capu la contributie, nu te arunci ca besmeticu in 10 arcasi si pe urma urlii pe forum ca jocul e prea greu, asta nu e diablo sa dai click ca dementu sau alte patachine de jocuri care se dau drept RPG.

Vezi ca sunt multi care te asteapta, intra intr-o camera, ii tragi 1 cate 1. Le dai la oameni "hold position" ca sa nu plece ca dementii si cam asta e toata treaba. Ai de batut un boss mai greu cu ceva minioni pe langa el ? Pai omoarai pe aiai mici inainte dupa care, daca nu ai un caracter care sa il poata tanka, asta e alergi cu el prin toata camera in timp ce ceilalti il omoara.

De aia exista optiunea sa dai pauza cand vrea muschiul tau, da in fine ce sa cer de la generatia "cornulet cu lapte" care de catva ani incoace e invatata sa tina apasat W si Mouse1 timp de cateva ore pentru a termina un joc...

Cat despre level scaling, e oky, cand eram mic orice grup mai mare de 3 era o problema, acuma sar cu pieptu dezgolit intr-un grup de 20 si nu patesc nimic. Deci atributele alea fac ele ceva. Fata de Fallout 3 unde de la inceput si pana la sfarsit tot 2 gloante trebuie sa tragi intr-un sobolan.

Intr-o alta ordine de idei, am aruncat un ochi pe statistici:

Amount of Dragon Age: Origins Complete: 26%
Map Explored: 56%

Am mai bine de 30ore jucate, la o prima vedere oamenii nu au glumit cand au zis ca jocu tine cam 60 ore si asta daca vrei sa zbori prin el fara prea multa bataie de cap cu questuri secundare.

Pana acuma sunt foarte multumit de joc, pentru mine este clar un joc mult peste kotor si mass effect, iar despre cel din urma am niste dubii serioase daca poate fi numit RPG.

Lucifer is offline    Reply With Quote
Old 06-11-2009, 04:10   #524 (permalink)
Registered User

nickelback's Avatar

Quote:
Originally Posted by FAQ View Post
Sunt un pic stuck, cine a terminat partea la Dwarfi daca poate sa imi lase un indiciu, multumesc anticipat:

acealsi lucru intrebasem si eu...
rezolvare :
.

Am aproape 50 de ore .. n-am ce sa mai adaug ..cu cat joc mai mult cu atat imi place si mai mult ..
Sunt curios cum calculeaza procentaju final al jocului... o curpinde si DLC-urile ? si codex-urile ?

nickelback is offline    Reply With Quote
Old 06-11-2009, 04:13   #525 (permalink)
Registered User

Shade®'s Avatar

Da, primul rogue e din Lothering: Leliana.
Btw, după ce părasești o zonă mai există posibilitatea să te întorci acolo ? De ex., dacă am trecut de Lothering mă mai pot întoarce în Korcari Wilds ? Daca da, când și cum ?

Shade® is offline    Send Message via Xfire to Shade® Reply With Quote
Old 06-11-2009, 04:14   #526 (permalink)
Registered User

Sir Dracu's Avatar

Lothering va fi nimicit la un momentdat de blight

edit : tare
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Image00001.jpg
Views:	152
Size:	394.3 KB
ID:	546822  

Vand imobil 3 camere [ tel: 0747789610 ]
http://forum.computergames.ro/170-im...l#post40370709

Sir Dracu is offline    Reply With Quote
Old 06-11-2009, 04:17   #527 (permalink)
Registered User

Shade®'s Avatar

Deci să înțeleg că o dată ce ai părăsit o locație nu te mai poți întoarce acolo ? Sau ?

Shade® is offline    Send Message via Xfire to Shade® Reply With Quote
Old 06-11-2009, 04:23   #528 (permalink)
Registered User

Sir Dracu's Avatar

Pana la urma cum se invata specializarea? Am 2 pct la mag, inca n-am gasit cartea pt blood magic, habar n-am pe unde e, dar totusi heal magic de la wynne cum se invata? N-am nici o optiune de dialog legat de asa ceva si am vb cu ea cclau, iar likeness e pe la 80%

Old 06-11-2009, 04:28   #529 (permalink)
FAQ
PitLord

FAQ's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shade® View Post
Deci să înțeleg că o dată ce ai părăsit o locație nu te mai poți întoarce acolo ? Sau ?
Daca treci de punctul cand blight-ul ajunge la Loithering nu te mai poti duce, e distrus satul ala. Poti sa vezi pe harta cu negru pana unde se intinde blight-ul. Mai sunt inca 4 locatii pe care le stiu care vor aparea temporar pana cand o sa termini ce ai de facut in ele (adica faci quest-ul respectiv) si care la fel se vor face gri si nu le mai poti selecta (Ostgard se adauga la lista si la fel si Korcari Wilds. In rest locatiile majore poti sa le revizitezi.

Quote:
Originally Posted by nickelback View Post
acealsi lucru intrebasem si eu...
Da, merci. Am rezolvat intre timp. Am intrat in casa aia de cel putin 3 ori si de asta n-am mai fost dupa un anumit pas in quest. Am luat tot orasul iar de la capat si acum am trecut.

Quote:
Originally Posted by Sir Dracu View Post
Pana la urma cum se invata specializarea? Am 2 pct la mag, inca n-am gasit cartea pt blood magic, habar n-am pe unde e, dar totusi heal magic de la wynne cum se invata? N-am nici o optiune de dialog legat de asa ceva si am vb cu ea cclau, iar likeness e pe la 80%

Old 06-11-2009, 04:42   #530 (permalink)
Nick anterior: aLeXb

Zircon's Avatar

Quote:
Originally Posted by Lucifer View Post
Vezi ca sunt multi care te asteapta, intra intr-o camera, ii tragi 1 cate 1. Le dai la oameni "hold position" ca sa nu plece ca dementii si cam asta e toata treaba. Ai de batut un boss mai greu cu ceva minioni pe langa el ? Pai omoarai pe aiai mici inainte dupa care, daca nu ai un caracter care sa il poata tanka, asta e alergi cu el prin toata camera in timp ce ceilalti il omoara.
Esti amuzant. Pull-urile "destepte" sunt tot o forma de cheat, fiind posibile doar pentru ca AI-ul e cam tampit si are bug-uri. Nu e mare diferenta intre jucat pe easy si 10 tentative de pull, pana merge una. In plus, o sa remarci ca nu functioneaza peste tot din motive de lipsa de spatiu si/sau dialog-mode, care iti aduce tot party-ul in acelasi loc.

Zircon is offline    Reply With Quote
Old 06-11-2009, 05:00   #531 (permalink)
Registered User

Sir Dracu's Avatar

Old 06-11-2009, 06:03   #532 (permalink)
FAQ
PitLord

FAQ's Avatar

Lol Sir Dracu ... you're royally phucked =). Eu nu am citit si am putut sa iau Blood Mage. Joc pe aliniament evil cu caracterul asta (stiu ca jocul nu are asa ceva dar e din D&D) asa ca incerc intotdeauna in dialoguri sa "tin cu aia rai". Le raspund cat mai in greata la cei buni si incerc sa ajut partea chaos/evil asa ca in momentul cand am avut dialogul acolo am ajuns la intelegere (la fel si in Circle of Magi, tot o optiune din asta ai cu o Succubus, am lasat-o sa il ia pe un templar si sa plece fericita), pacat ca nu pot sa trec de partea Blight-ului ... cel putin nu inca =).

In alta ordine de idei, vroiam poate sa ajung sa creez Storm of the Century dar trebuie sa ai 3 mages in party. Trebuie castate 3 vraji deodata: Tempest, Blizzard si Inferno. Good luck with that.

Old 06-11-2009, 07:06   #533 (permalink)
Registered User

Agentul007's Avatar

numai pot sa ma intorc la lothering zicetimi alt rogue :|

Agentul007 is offline    Reply With Quote
Old 06-11-2009, 08:15   #534 (permalink)

Ransom's Avatar

Ransom is offline    Reply With Quote
Old 06-11-2009, 09:11   #535 (permalink)
Pervs R me

TheCrusher's Avatar

Se pare ca Lockpickul este cam prioritar la rogue ... sunt in tower si am dat peste 2 cufere pe care nu le pot deschide, si sunt deja lvl 2 Picklock, sa fac lvl 3? Se merita? Dar Pickpocket?

TheCrusher is offline    Reply With Quote
Old 06-11-2009, 09:20   #536 (permalink)
Registered User

Lucifer's Avatar

Chiar daca bagi 4 pcte tot pot sa dai peste cufere pe care nu le poti deschide, asta din cauza ca tine si de cunning. Cat daca se renteaza sau nu, pana acuma nu am gasit nimic extraordinar prin ele... poate doar niste scrisori care trebuie stranse pentru un quest.

Old 06-11-2009, 09:55   #537 (permalink)
Registered User

Silenti's Avatar

Quote:
Originally Posted by Lucifer View Post
Cat despre level scaling, e oky, cand eram mic orice grup mai mare de 3 era o problema, acuma sar cu pieptu dezgolit intr-un grup de 20 si nu patesc nimic.
Nu e deloc oky, are o gramada de faze ciudate care distrug imersiunea in atmosfera jocului.
Cel mai rau m-a deranjat la dwarfi unde sunt acum. Bat in arena campionul dwarfilor cu echipa lui de soc pentru a avea probleme un pic mai tarziu cu niste hired thugs. Prin Deep Roads ai niste batalii mai speciale care se vede c-au fost scalate special. E un enemy party mic la inceput la care am murit de o gramada de ori, urmeaza vreo 3 ore de taiat darkspawn fara sa trebuiasca sa pun macar o pauza desi sunt party-uri aproape identice cu ala de la inceput, iar unde am ajuns acum am avut o batalie cu un party imens dar la care picau aia din 2 lovituri ca sa faca posibila invingerea lor.

Deci nu, solutia unui challange constant nu este level scaling, oricum ai da-o asta genereaza situatii ciudate. Solutia este un level design muncit.

Iar la faza cu pull ti-a raspuns foarte bine Zircon.

Silenti is offline    Reply With Quote
Old 06-11-2009, 10:14   #538 (permalink)
Registered User

Lucifer's Avatar

Eu sunt acuma in Deep Roads iar la acel grup am dat click dreapta pe ei si au murit instant, nici nu m-am chinuit sa pun pauza. Da eu sunt 16, poate tu esti mai mitite sau paote ai un party dubios fara tank / healer... de unde sa stiu eu ce faceti voi acolo cand eu nu mai am probleme de genu asta de pe la level 10.

Ce a explicat Zircon e de domeniul fanteziei, exista vreo axioma in jocuri ca daca inamicii sunt la distanta x unu de altu cand tragi in unu trebuie sa vina toti ? Pai daca e asa de ce nu vin bre toti de la incepu cand intri intr-o zona noua.

Da e oky, adica in jocuri ca farcry / crysis plangem ca inamici te vad din capatul celalalt a hartii si vin toti gramada, iar aici nu e bine ca nu se intampla asa. Oricum ai dao tot exista un vesnic nemultumit frustrat si de fazele scriptate pentru ca un personat paseste cu stangu in fata.

Old 06-11-2009, 10:28   #539 (permalink)
Registered User

LordRevan's Avatar

Am ramas blocat la partea Circle of The magi cand esti prins in The Fade:

Mentionez ca m-am uitat si peste acel walkthrough al carui link era dat in acest thread, dar nu scria nimic nici acolo.

LordRevan is offline    Reply With Quote
Old 06-11-2009, 11:03   #540 (permalink)
FAQ
PitLord

FAQ's Avatar

Tind sa ii dau dreptate lui Lucifer, si eu am intrat la Dwarfi la lvl 15. Acum sun 17 si nu am probleme majore cum nu am avut nici pana acum. Cele mai multe loads (si prin asta spun 2-3) le-am avut la Boss efectiv. In rest conteaza mult cum ti-ai facut party-ul si ce spells/abilities ti-ai luat. Party-ul meu contine Spirit/Blood Mage, Entropy Mage, Berserker, Warrior/Templar. Cei 2 melee pun tot timpul niste aure cu +def, attack, taunt/aggression etc., iar cu mages am cateva spells AOE cu care fac combos gen AOE Sleep+AOE Waking Nightmare (combo de crowd control foarte bun pe Entropy Mage), Blood Wound (AOE CC din nou) +Virulent Walking Bomb si Walking Bomb (efecte devastatoare cand pocnesc cei doi care au bombs pe ei) si tot cu Spirit Mage dau un combo Force Field+Crushing Prison (target-ul nu pateste nimic dar combo-ul creaza o explozie in jur). Pe langa astea cei doi melee macelaresc ce ramane si mages cu staff de la distanta. Daca sunt ambushed am pe ambii magi Mind Blast (AOE stun) si pe un warrior Warcry+Superiority (AOE knockback).

Sunt metode multiple de a crea crowd control cu combo-uri de abilitati/spells sau clase. Astea sunt cele atipice pentru ca normal in seriile BG, NWN foloseam Web, Grease, Fireball, repeat.

Trebuie sa folositi cu cap caracterele pe care le alegeti in party.
Exemple:
-rogue trebuie pozitionat cat mai des in spatele target-ului pentru damage eficient si folosit poison pe arme(tot la rogue l-am scriptat ca in momentul in care vede Enemy sa intre in Stealth automat, pe urma il ghidez in spatele cuiva si automat backstab critt);
-warrior trebuie alese corect skill-urile cele mai importante mai ales daca e tank (un pic de research inainte sa bagi skill points nu strica, citesti ce fac abilitatile si iti faci un plan);
-mage, la fel, trebuie planificate spell-urile. Trebuie luate cateva macar din cele esentiale pentru crowd control si AOE damage.
-arcas, folosite sagetile cu +dmg elemental, pozitionare in flanc/spate fata de inamici pentru damage eficient.
In Dragon Age nici nu am folosit pana acum healer dedicat, am un singur spell Heal pe unul din magi, e indeajuns pentru party-ul meu.

Pentru boss fights sunt cateva abilitati/spells care ii incetinesc sau sunt folositoare la ei. Am vazut ca sunt bagate in script-urile AI-ului si daca selectezi la caractere diferite presets ai la un moment dat unele abilitati cu conditia "Enemy Elite or higher". De obicei sunt spells de rank mare single target care pot incetinii bosii intr-o anumita masura.

In rest e vorba doar de tactici. Level scaling-ul imi place, in BG erau multe combinatii de party cu care faceai steamroll tot jocul si rar simteai ceva dificultate. La fel si in NWN. In asta macar jumatate din lupte sunt cat de cat challenging si nu pot folosi aceasi tactica la nesfarsit in fiecare harta. E placut si ma tine in joc (45 de ore/24% completed/65% explored). Acum sunt pe cale sa termin tot la Orzammar si sa vad cat sare procentajul la completed ca sta de mult asa, am o gramada de quests de turn in.

Last edited by FAQ; 06-11-2009 at 11:19..

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > RPG

Thread Tools

Posting Rules