![]() |
| | #1 (permalink) | ||
|
Buna dimineata. Disclaimer: acest post poate contine intrebari ofensator de stupide pentru cunoscatorii de console! Treaba sta in felul urmator... dupa ani de pauza in gaming, zilele astea am vrut sa ma joc pe computer si am constatat ca desi am umblat relativ recent la componente pentru upgradeuri, jocurile actuale cer mai mult. M-am gandit sa iau un PS2 / Xbox, etc..dar habar nu am cu ce se mananca. Stiu ca aveam o consola acum multi ani, cu niste jocuri primitive. Si acum intrebarile: 1. Consolele astea merg pe TV si/sau monitor? Pentru TV, acesta trebuie sa fie de un anumit tip? 2. Care e defapt diferenta fata de PC? Ca vad ca au si DVD player, HDD, etc...pana la urma, de ce ati ales o consola in locul unui nou upgrade la placa grafica/procesor/memorie PC? vin ca un sistem sau tot asa pot alege intre diverse capacitati grafice, procesoare, etc? 3. Ce ati alege intre PS2, XBOX si alte chestii? Am remarcat ca oferta de jocuri pentru PS2 este mult mai mare in magazinele din RO decat pentru XBOX. Deci care dintre variante este mai populara, ofera mai putine surprize de compatibilitati, etc...si nu in ultimul rand, care ma asigura ca nu ma trezesc ca la scurt timp dupa ce am luat-o, jocurile noi aparute nu mai pot fi jucate pe ea. Multumesc pentru rabdare si intelegere. | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 1999 Location: Bucharest, Romania |
hm. pe nici o consola, NICIODATA, nu se intampla fenomenul "jocurile noi aparute nu mai pot fi jucate". ps2 si xbox sunt la sfarsitul ciclului de viata; xbox 2 va apare in 2005, ps3 in 2006 cel tarziu. asta e bine, pentru ca ai o groaza de jocuri bune pe care sa le joci ![]() ps2: mai putin robusta (depinde, eu n-am avut probleme cu consola mea si o am de trei ani; altii au schimbat cate doua-trei intre timp), mult mai multe jocuri xbox: jocuri mai putine, poti s-o folosesti si pentru filme daca o modifici (exista un media player care suporta toate codecurile existente - divx, xvid, ogm etc) Pe ambele console exista jocuri exclusive (pe care le vei gasi doar pe platforma respectiva). Exemple: Ninja Gaiden, Jet Grind Radio Future, Halo 2 pentru Xbox Gran Turismo, Final Fantasy X, Ico pentru PS2 Sugestie: du-te la www.gamerankings.com si foloseste sistemul lor de rankings pentru a vedea ce jocuri din genul tau favorit (adventure/rpg/racing/sports etc) exista, apoi citeste reviews. Have fun. | ||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
1. pe televizor. Ce tip nu stiu sa iti zic exact, dar mie mi s-a intamplat ca un ps2 sa se vada alb negru (numai jocurile "d-alea"), iar cele originale se vedeau color (mai mult ca sigur ca jocurile erau ntsc si tel nu suporta). Pe acelasi tv, xbox cu joc pe ntsc "d-ala" se vede color. Deci din punctul meu de vedere, 1 bila alba pt xbox. 2. Diferenta dintre consola/pc : Nu trebuie sa instalezi nimic, nu iti trebuie upgrade peste 2 luni ca nu se misca ultima generatie de jocuri, comodtate (jucat din pat etc). Consolele sunt standard, nu prea au modificari (ps2 are 1 varianta normala, una slim - am inteles ca nu se poate modifica si una cu karaoke). Si am preferat sa imi iau consola decat upgrade la comp ca pe consola dai banii odata (bine, si la anu pe urmatoarea generatie ). Si pt jocuri : Ninja gaiden, Kotor 2, Gladius, Mk etc.3. Jocuri noi poti sa joci pe oricare. Oferta de jocuri mi se pare frectie, decat daca ai bani destui incat sa iti cumperi totul original. Si daca ai, iei de afara jocurile oricum (parerea mea). Eu am avut de ales tot intre ps2 si xbox, si am preferat xboxul. In primul rand pt pct 1, dar si pt ca e mai destept. In sensul ca se vede mai bine, ai ce sa joci 1-2 ani fara sa te plictisesti, jocurile care sunt numai pe xbox sunt geniale etc. ps2 ofera tekken (pe xbox ai soul calibour 2 si e de ajuns daca iti plac d-astea), final fantasy (asta nu ai cum sa o inlocuiesti) si ultimu gta. Xboxu are si el o gramada de exclusivitati .... Decizia e a ta
__________________ Parlamentarii se zbat pentru tine, Sa impoziteze castigul tau bine. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Ai Soul Calibur 2 si pe PS2 nu doar pe Xbox. Exclusivitati PS2, in afara de deja mentionatele Final Fantasy, Ico, GTA, Tekken ar mai fi (si sunt si ele jocuri f. bune): seriile Onimusha, Devil May Cry, Xenosaga, Jak and Daxter, Ratchet and Clank sau Metal Gear Solid 3 Pe Xbox ai Halo 2, Fable, Ninja Gaiden si o serie de jocuri care sunt si pe PC gen Morrowind, Kotor, Doom 3 etc Per total Xbox are grafica usor mai buna (e totusi mai noua), are hdd (nu-mi veniti cu solutia de la ps2 pt ca nu prea e cine stie ce), mult mai bun ca ps2 la capitolul multimedia (player divx etc) si intr-adevar e ceva mai solid (mai ales dpdv al blocului optic, care pe ps2 are tendinta sa cedeze foarte repede daca folosesti blancuri dvd de slaba calitate). Insa ca numar de jocuri Xbox este in urma PS2. Acum desigur depinde de ce anume preferi. In general exclusivitatile de pe PS2 sunt mai multe la numar si sunt constituite in mare parte de jocuri produse de japonezi. Daca iti plac rpg-urile gen Final Fantasy then PS2 is the right choice. Mie personal biblioteca de jocuri PS2 mi se pare mult mai buna decat cea de Xbox (mai ales ca majoritatea celor care sunt numai pe xbox le pot juca pe PC). Si sa nu uitam de un alt aspect (e adevarat parere personala): nu pot sa sufar controllerul Xbox, cel facut de Sony pt PS2 e perfect pt mine ![]() Jocurile alb-negru de care se plangea Raiden erau mai mult ca sigur in varianta NTSC si vina apartinea tv-ului. Un Xbox modificat este intr-adevar capabil sa faca o conversie interna de la NTSC la PAL. Dar daca ai tv mai nou s-ar putea sa stie si NTSC si oricum exista de vanzare pe la Unirea niste cutiute mici pt PS2 cu rol de convertor NTSC-PAL. Concluzie: daca tii mortis la un set de jocuri pe care nu le ai pe PC (gen Final Fantasy X sau Halo 2 sau Metal Gear Solid 3 sau Fable), sau la comoditatea oferita de console, daca te intelegi cu un controller si n-o sa plangi dupa combinatia tastatura-mouse (nu ca ar fi atat de necesara la ce gen de jocuri sunt pe console) atunci o consola e de preferat in locul unui upgrade. Desigur trebuie sa tii cont ca din punct de vedere tehnic nici un joc de PS2 sau Xbox n-o sa se ridice la acelasi nivel grafic cu un joc PC de ultima generatie rulat cu toate optiunile pe maxim. Dar la fel de adevarat insa ca orice joc pe consola o sa ti se miste exact asa cum trebuie. (fara probleme de fps-uri, drivere proaste samd)
__________________ The conquest of the fear of death is the recovery of life's joy. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 |
intra pe www.modchip.com unde te poti informa despre chipuri de ps2, xbox...
| ||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Preturi la Mod-chip.com: DMS4 Pro: US$ 69 / € 69 DMS4 Lite: US$ 59 / € 59 si preturi la www.Konsole24.de : DMS4 Pro:54,95EUR DMS4 Lite:49,95EUR diferenta de 14€ respectiv 9€. Many1 | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
ca sa nu mai deschid alt thread... si eu vreau sa imi iau consola. Si eu stau pe ganduri si nu stiu ce sa aleg. Burnout 3 e si pe xbox, fable nu e pe ps2 ( parca ), halo2 - xbox... Ps2 parca are prea multe jocuri de caft si prea multe clone de final fantasy... Oricum, nu sunt decis. Ideea e ca vreau o consola si vreau multe jocuri.. bune. Deci, daca ati putea sa dati niste preturi in genul: Xbox+ nush ce chip care nush ce face + mai stiu eu ce e necesar = Ps2 + memory card ( daca e nevoie ) + chip + ... = Si bineinteles, vreau sa stiu cam ce jocuri f bune are una vs cealalta. Ico e exclus, doar pt un joc poti sa imprumuti. Tks anticipat.
__________________ Have no fear... just swallow ! | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Eu pot să-ţi spun doar ce poţi să faci/joci pe XBOX, PS2 n-am avut pe mână. Joace bune: Burnout 3, Ninja Gaiden, Fable, Halo 2, Mercenaries, Stranger's Wrath, Mech Assault / Mech Assault 2,Crimson Skies, Project Gotham Racing 2, TopSpin, Mortal Kombat: Deadl Alliance/ Deception, Soul Calibur 2 & so on ... Ce poţi să faci: - să vezi filmele direct de pe reţea (poţi să le vezi şi direct de pe CD/DVD evident) - poţi să copiezi filmele / muzica / jocurile pe HDD prin LAN, ca să nu omori DVD Drive-ul on a daily basis - poţi să te joci online, folosind reţeaua XLink Kai, chiar dacă ai consola modată şi foloseşti jocuri "de la colţ" (lucru valabil şi ptr PS2, dar lista de joace suportate ptr XBOX e mult mai mare) + multe alte chestii minore, cum ar fi posiblitatea de a vedea movie trailer-e direct de pe site-ul Apple, web radio & so on ...
__________________ Truth is relative. Pick one that works. | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
Cateodata i-mi pus intrebarea de ce uni dintre noi fac viata asa de complicata .? Inainte de a achizitiona o consola pune-ti intrebarea ce vrei sa faci cu ea. Poate vrei sa te distrezi jucand un joc singur sau cu prieteni tai ? Daca vrei sa vizionezi un film pe CD (VCD,SVCD,DiVX) sau DVD, sa asculti muzica si sa admiri fotografii ai cu siguranta un DVD Player.Majoritatea aparatelor din ziua de azi indeplinesc chiar mai mult decat cerintele omului de rand si nu costa mai mult de 75€.O Consola nu poate inlocui niciodata in total un calculator si nici un DVD Player.Daca vrei sa-ti copiezi jocurile i-ti recomand un PlayStation2.Intreaba posesori de XBOX care este procedeul de a copia un joc pe DVD si vei intelege ce vreau sa zic.Vor aduce argumentul ca se pot copia pe HD . Eu posed la ora actuala ca.180 de jocuri , la o medie de 2,5 Gb rezulta 450 Gb. Are cineva dintre voi un astfel HD ? Si sa nu uitam ca se mai aduna ! Cu Game Cube ai si mai putine sanse. Exista putine chipuri si blancuri . Producatori de jocuri lucreaza pentru toate trei firmele doar ca lanseaza jocurile decalat ca creeze avantaj numai uneia (de ochi lumi). In realitate totul este planificat si nu depinde de software ci de hardware pentru care se hotareste clientul. De fapt acesta este si sfatul meu : mergi intr-un Shop bun si testeaza-le pe toate trei. Many1 | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
nu cred ca am unde sa testez console ideea e ca nu tin NEAPARAT sa vad filme pe xbox ( chiar asa, merge sa vad filme divx, xvid etc ? ) vreau sa ma joc considerati ca sunt afon total si aratati-mi avantajele si dezavantajele fiecareia ( ps2 sau xbox, gc nu ma intereseaza ) atat in ceea ce priveste jocurile in sine cat si modarea, copierea pe dvd etc eu stiu ca in nero e o optiune de scriere speciala pt dvd-uri pt xbox, nu stiu altceva si nu in ultimul rand vreau PRETURI. CEva de genul: cumperi consola de aici - link - cu pretu asta, iei chip de aici - link - cu pretu asta, o modezi la cutarica - link, nr tel etc - cu atata, etc
__________________ Have no fear... just swallow ! | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
|
Ok ia sa vedem ca aici ceva nui ok. Deci la Ps2 ca sa faci update se soft la MediaPlayer-ul lui trebuie sa ai CD sau sa ai placa network si harddisk in el si apoi faci de pe Pc. Asai? Ok la Xbox doar tre sa ai un cablu si o placa de retea in Pc si iaca cata update-ul. Sa nu vorbim despre diferentele de functionare dintr-e cele doua sisteme. Procodeul de a copia un joc de Xbox pe DVD? Alo? Despre ce vorbim? Exact asa se copiaza ca si cel de Ps2. Si cum adica aducem agrumentul? Pai ba la box primesti din start plaka network incorporate cand la Ps2 poti sa mai scoti 50 de Eur separat. La Xbox doar bagi cablu in spate si hopp deja poti s-al manipulezi de pa Pc. Eu de cand am Xbox-ul de doua ori am folosit cititoru de DVD a X-box-ului. Abosolut tot ce am pe HDD de 80gb-ul din el le pun de direkt de pe PC. Si care este faza cu jocurile? Fi mai ma explicit ca nu inteleg. Tocmai tu ai zis ca pe Ps2 sunt mai multe jocuri nu? Alea pe ce dumnezeu le tii? Ai hard de 450 gb ? ![]() Ok deci hai sa zik eu akum : Ps2(chip) : -mai multe jocuri (dar sa nu uitam ca din aceste mai multe jocuri 80% sunt niste porkarii) -maneta comoda -jocuri excluzive care de obicei sunt super faine (aici palaria jos) -pentru a avea Harddisk din pacate mai trebuie luat network adapter -daca nu ai Harddisk trebuie sa ai memory card de 8 mega care deja la 10 jocuri este ff putin X-box (chip): -mai putine jocuri -jocuri excluzive care de obicei sunt super faine -grafica minunata care este necomparabila fata de Ps2 -cea mai comoda maneta (parerea mea) -se poate baga in el HARDDISK fara nici o problema -are network adapter incorporat -din oficiu are in el un Hardisk de 10 giga si nu avem nevoie de memoricard separat caci putem salva pe el (pana nul schimbam cu unul mai mare desigur) -jocurile care le luam de pe net sunt mult mai mici ca marime fata de cele de Ps2 (in marea majoritate) Vrea sa stiti ca am avut si am Ps2 de aproape doi ani jumate dar de cant am Xbox de atunci pe Ps2 se aduna praful. Ultima data la MGS3 l-am pus in functiune.
__________________ Nu mai sunt joburi momentan. (Paul, Vladimir si Vasile pe cont.) If it tastes like chicken, looks like chicken, and feels like chicken, but Jack Bauer says its beef. Then it's fucking beef. | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
Scuzati de greselile de tipar dar ma grabesc
__________________ Nu mai sunt joburi momentan. (Paul, Vladimir si Vasile pe cont.) If it tastes like chicken, looks like chicken, and feels like chicken, but Jack Bauer says its beef. Then it's fucking beef. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|