Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Console > PlayStation 2 / PlayStation 3

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 13-03-2008, 13:00   #221 (permalink)
Registered User

jafar's Avatar

probleme cu conexiunea la net

Am si eu o problema legata de conexiunea la net. Poate ma puteti ajuta. In manual scrie ca ar trebui sa recunoasca singur tot si netu sa mearga perfect. Evident, asta nu s-a intamplat (ce surpriza) si mi-am configurat setarile singur. Netul nu merge iar cand incerc sa testez conexiunea, IPurile sunt OK dar testul de network il pica. Imi spune ca nu s-a putut conecta la retea si ca este o eroare de DNS.

Trebuie sa specific ca IPul, GW, DNS sunt puse manual de mine si verificate de cateva ori, deci teoretic nu de aici ar trebui sa fie problema. Netul e de la una din faimoasele retele de cartier (BestNet).

P.S.: exact aceleasi setari pe care le-am configurat pe PS3, sunt si pe PC si netul merge fara nicio problema. Nu folosesc router sau switch.

jafar is offline    Reply With Quote
Old 13-03-2008, 14:06   #222 (permalink)
Registered User

Poate ai verificare de MAC address(si la mine la reteaua mea de cartier e la fel), ai putea sa-i suni pe provideri sa te lamureasca.

ciocanul is offline    Reply With Quote
Old 13-03-2008, 15:43   #223 (permalink)
Registered User

jafar's Avatar

Coreeect! Am uitat complet de asta!!! Asa e! O sa sun sa vad ce putem rezolva.

Multumesc frumos!

Old 14-03-2008, 07:27   #224 (permalink)
Registered User

drati71's Avatar

Un UP pentru postul meu *220, poate se gaseste cineva cunoscator sa-mi raspunda si mie...

drati71 is offline    Reply With Quote
Old 14-03-2008, 13:15   #225 (permalink)
Registered User

10 ms e cam mare. Ia-ti plasma de 42 si esti mai ok. Panasonic. Vezi ca exista un thread imens pe site la Video care se ocupa de astea.

livon swonk is offline    Reply With Quote
Old 14-03-2008, 15:45   #226 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by drati71 View Post
Am de gand sa-mi iau un LCD de 47" FullHD, insa la specificatii scrie ca are timpul de raspuns de 10 (MPRT). Atat scrie, probabil ca sunt ms, deci as vrea sa stiu daca afecteaza in vreun fel jocurile de pe PS3 avand acest timp de raspuns relativ mare.
Deasemenea, cand apare, as vrea sa-mi iau si un tuner digital pentru PS3, PlayTV, dar nu stiu daca la noi ar merge, ma gandesc ca pe langa partea digitala, ar trebui sa mearga si pe analog. Oare!?
MPRT = Motion Picture Response Time, e un standard nu o unitate de masura. Corect ar fi fost MPRT=10ms. Oricum 10ms mi se pare un timp de raspuns urias, o sa vezi tot ce se misca cu coada de cometa.

Despre tuner-ul digital de PS3 nu stiu prea multe. Teoretic ar trebui sa fie DVB-T, iar din cate stiu eu , la noi mia dureaza pana are sa fie implementat acest standard (ceva probleme cu alocarea frecventelor, nu stiu foarte exact). Daca e digital nu merge pe analog, sunt doua echipamente complet diferite.

sobolanul is offline    Send Message via Google Talk to sobolanul Reply With Quote
Old 15-03-2008, 00:12   #227 (permalink)
Registered User

drati71's Avatar

Mersi de raspunsuri, intre timp mi-am luat unul care are 4ms, care e ok!

drati71 is offline    Reply With Quote
Old 15-03-2008, 13:34   #228 (permalink)
Registered User

arslanyy's Avatar

Quote:
Originally Posted by sobolanul View Post
Raspunsul scurt si corect in 99% din cazuri este "NU".
si in alea 1% dintre cazuri e vina PS3-ului?
Ma refer la ecranele de tip LCD (lasam deoparte CRT si PLASMA).

arslanyy is offline    Reply With Quote
Old 17-03-2008, 22:03   #229 (permalink)
Registered User

jafar's Avatar

Hmmm tot eu cu problema de conectare Am sunat la baietii de la net si mi-au adaugat MACul PS3ului in tabela lor faimoasa dar tot nu merge. Am cautat eroarea pe net si se pare ca pe cat e de faimoasa, pe atat nu gasesc raspunsuri pentru ca lumea fie foloseste router, fie are wireless (probabil tot de la router) si raspunsurile pe care le-au primit nu ma ajuta f tare

Eroarea e "DNS error 8002AE1D". Poate a mai intalnit cineva si poate sa ma ajute? Din pacate, ca un facut, pe forumul oficial exista o lista de erori cunoscute dar asta nu era una din ele (ma mir tinand cont ca am gasit o groaza de forumuri locale cu discutii pe aceeasi tema)

Old 17-03-2008, 22:09   #230 (permalink)
House M.D.

trickz's Avatar

jafar: upc? daca da, sugerez schimbarea de conexiune.

trickz is offline    Send Message via Xfire to trickz Reply With Quote
Old 18-03-2008, 00:03   #231 (permalink)
Registered User

jafar's Avatar

Nu UPC BestNet. Partea mai tare e ca am gasit pe oficial niste DNSuri din State cu care a mers cateva minute, dupa aia a clacat iar (probabil pt ca erau din State... conexiunea proasta... don't know...)

Un prieten mi-a sugerat sa incerc DNSuri din alte retele (a citit pe un alt forum) dar nici asa nu a mers... Oricum, daca schimb DNSul imi da alta eroare

Old 18-03-2008, 08:43   #232 (permalink)
Registered User

arslanyy's Avatar

Quote:
Originally Posted by jafar View Post
Hmmm tot eu cu problema de conectare Am sunat la baietii de la net si mi-au adaugat MACul PS3ului in tabela lor faimoasa dar tot nu merge. Am cautat eroarea pe net si se pare ca pe cat e de faimoasa, pe atat nu gasesc raspunsuri pentru ca lumea fie foloseste router, fie are wireless (probabil tot de la router) si raspunsurile pe care le-au primit nu ma ajuta f tare

Eroarea e "DNS error 8002AE1D". Poate a mai intalnit cineva si poate sa ma ajute? Din pacate, ca un facut, pe forumul oficial exista o lista de erori cunoscute dar asta nu era una din ele (ma mir tinand cont ca am gasit o groaza de forumuri locale cu discutii pe aceeasi tema)
Mie imi detecta IP-ul dar statea prea mult sa se conecteze la net si imi dadea eroare de DNS precum tie(am uitat codul erorii). Am sunat la provideri si m-au pus sa fac testul cand lucrau ei ceva p-acolo. Apoi mi-am facut cont pe PSN si gata.

Old 18-03-2008, 09:11   #233 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

incearca sa folosesti alte DNS-uri.

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 18-03-2008, 10:09   #234 (permalink)
Registered User

jafar's Avatar

Quote:
Originally Posted by arslanyy View Post
Mie imi detecta IP-ul dar statea prea mult sa se conecteze la net si imi dadea eroare de DNS precum tie(am uitat codul erorii). Am sunat la provideri si m-au pus sa fac testul cand lucrau ei ceva p-acolo. Apoi mi-am facut cont pe PSN si gata.
O sa incerc si asta sa vedem. Poate poate... desi pe PC nu am absolut nicio problema. Multam!

Old 18-03-2008, 10:15   #235 (permalink)
Registered User

arslanyy's Avatar

Quote:
Originally Posted by jafar View Post
O sa incerc si asta sa vedem. Poate poate... desi pe PC nu am absolut nicio problema. Multam!
Vom vedea. Sa ne anunti ce rezolvi. Acum va rog frumos sa imi spuneti si mie daca in alea 1% dintre cazuri, cand TV-ul capata imagine mai proasta dupa folosirea consolei, e vina PS3-ului sau nu. Ma refer la ecranele de tip LCD (lasam deoparte CRT si PLASMA). Ca voiam sa investesc intr-un TV LCD SONY dar as ramane socat daca asta "mic si negru" l-ar ucide.

Old 18-03-2008, 22:06   #236 (permalink)
Banned

party_man's Avatar

se poate pune PS3 pe monitor?

party_man is offline    Reply With Quote
Old 18-03-2008, 22:38   #237 (permalink)
Registered User

mihai_89's Avatar

Quote:
Originally Posted by party_man View Post
se poate pune PS3 pe monitor?
Da, iti trebuie un adaptor RCA -> VGA stiu ca vazusem in Unirea, anul trecut, ceva asemnator.

mihai_89 is offline    Reply With Quote
Old 19-03-2008, 07:33   #238 (permalink)
Registered User

griever13ro's Avatar

Quote:
Originally Posted by mihai_89 View Post
Da, iti trebuie un adaptor RCA -> VGA stiu ca vazusem in Unirea, anul trecut, ceva asemnator.
Nu e o solutie pt ca RCA nu iti da HD. Deci iti trebuie cablu HDMI daca monitorul tau suporta HDMI sau un VGA Box, daca monitorul tau e mai vechi si nusuporta HDMI. Este bine de stiut ca rezolutia va fi 16:9, adica e un pic mai complicat daca nu ai monitor cu ecran lat.

griever13ro is offline    Reply With Quote
Old 19-03-2008, 10:52   #239 (permalink)
Banned

party_man's Avatar

Quote:
Originally Posted by griever13ro View Post
Nu e o solutie pt ca RCA nu iti da HD. Deci iti trebuie cablu HDMI daca monitorul tau suporta HDMI sau un VGA Box, daca monitorul tau e mai vechi si nusuporta HDMI. Este bine de stiut ca rezolutia va fi 16:9, adica e un pic mai complicat daca nu ai monitor cu ecran lat.
daca nu are difuzoare monitorul cum pot un sistem audio pe PS3?

party_man is offline    Reply With Quote
Old 19-03-2008, 11:14   #240 (permalink)
Fun... anyone?

Catallin's Avatar

Ca sa pui PS3 pe monitor si sa ai si full HD trebuie in primul rand sa ai full HD la monitor, sa fie capabil HDCP si sa ai adaptorul acesta care, dupa cum zici ce site-ul producatorului "Supports 480p, 720p, 1080i, and 1080p".

Legat de sunet, daca nu are monitorul sau nu esti multumit de sunetul oferit de monitor, atunci sansa ta este sa te conectezi prin optic. Iei un sistem audio care are conectare optica si ai scapat de griji. Sau, daca ai o placa de sunet cu intrare optica atunci conectezi acolo si o sa ai sunetul pe sistemul pe care-l ai la PC.

Facilitez achizitionarea de pe PSN.

Catallin is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Console > PlayStation 2 / PlayStation 3

Thread Tools

Posting Rules