Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Console > PlayStation 2 / PlayStation 3

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 29-07-2008, 21:17   #1 (permalink)
Registered User

upmax's Avatar

Playstation 4 Preview

Quote:
Originally Posted by VE3D
PlayStation 4 Preview

Forbes took a sneak peak at Sony's PlayStation 4. Well, sorta. They mostly poll different developer types about what sort of features they'd like to see on it and other fun stuff like that.

While every developer has its preferences, they ultimately tend to be hardware agnostic--and will support whoever wins out. The general hope, though, is that the consoles end up using a shared architecture.

"The worst case is, Microsoft, Sony and Nintendo all pick a different interface," says id Software's John Carmack. "That's because you have to program so differently for [the different architectures]. … If we end up with a diverse set of GPUs [graphics processing units], it would make life difficult."

Laying odds on who will win the GPU battle is a fool's errand right now. Both Nvidia and Intel are still in the early stages of development and haven't shown proof of concept models for the advanced chips.

"The truth is, we just don't know," Carmack says. "No one has done the comparative programming to determine if one of these is better than the other. … If nothing else, we'll have games that are better than they are now, but radical shifts? It's too early to tell."

The PS4: Coming your way in 2018 or so...
Cale lunga pana in 2018..

upmax is offline    Reply With Quote
Old 29-07-2008, 21:26   #2 (permalink)
Registered User

Uziwood's Avatar

Pana atunci e cale lunga, sigur o sa mai apara multe inovatii...

PSN ID: AllexUziwood

Uziwood is offline    Reply With Quote
Old 29-07-2008, 23:53   #3 (permalink)
Registered User

Chifteluta's Avatar

Quote:
Originally Posted by Uziwood View Post
Pana atunci e cale lunga, sigur o sa mai apara multe inovatii...
Eu sper sa mai traiesc pana atunci.

E prea tarziu 2018. Noua generatie de console o estimez sa apara maxim prin 2012.
Un clasic al Forumului a zis: "Da, intr-adevar, recunosc suprematia PCului asupra consolelor, dar ca sa ajung sa fac un PC performant m-ar costa cat toate consolele LASTGEN la un loc. Si la anu', tot un PC prost o sa am."

Chifteluta is offline    Reply With Quote
Old 30-07-2008, 01:48   #4 (permalink)
Nick anterior: Whythe

Mavone's Avatar

PS4 preview? Văd mai mult un preview al consolelor "next-next gen" ca să zic aşa. Cât despre domnul Carmack, are un trecut care merită tot respectul, păcat că istoria se schimbă.

Mavone is offline    Reply With Quote
Old 30-07-2008, 02:09   #5 (permalink)
Registered User

cryo69's Avatar

In doi, trei ani PS3-ul va fi 'rupt' de performantele grafice ale unei placi de PC.
Asadar 2018 e intr-adevar mult prea tarziu pt. o schimbare.

cryo69 is offline    Reply With Quote
Old 30-07-2008, 08:41   #6 (permalink)
Registered User

upmax's Avatar

Quote:
Originally Posted by Chifteluta View Post
Eu sper sa mai traiesc pana atunci.

E prea tarziu 2018. Noua generatie de console o estimez sa apara maxim prin 2012.
Poate noua generatie de xbox in 2012.. ps3 e deja (noua generatie)

upmax is offline    Reply With Quote
Old 30-07-2008, 09:19   #7 (permalink)
Registered User

Lucifer's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mavone View Post
PS4 preview? Văd mai mult un preview al consolelor "next-next gen" ca să zic aşa. Cât despre domnul Carmack, are un trecut care merită tot respectul, păcat că istoria se schimbă.
prietene, istoria nu se schimba niciodata, cred ca ai gresit expresia

Quote:
Originally Posted by cryo69
In doi, trei ani PS3-ul va fi 'rupt' de performantele grafice ale unei placi de PC.
PC-u a batut tot timpu consolele la capitolul grafica.

Cat despre Playstation 4 Preview, abureli dastea pot sa scriu si eu pe net, ma intreb daca gasesc agariciu care sa dea copy paste pe forumuri...

Lucifer is offline    Reply With Quote
Old 30-07-2008, 09:28   #8 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

Quote:
Originally Posted by cryo69 View Post
Asadar 2018 e intr-adevar mult prea tarziu pt. o schimbare.
pai si PS2 era rupt de mult cind a iesit PS3, insa asemenea comparatii nu conteaza. sunt pur si simplu 2 piete diferite, cu target diferit si cu un model de business diferit. PS2 inca se vinde si a trecut parca de 140mil unitati, iar jocuri ptr ea inca apar. Sony nu va scoate urmatoarea consola pentru ca iese urmatorul Xbox. sunt convins ca PS3 este destul de puternica sa ii faca fata cu un upgrade pe partea de ram si video. imi aduc aminte ca se spunea, inainte sa apara PS3, ca va fi configurabila, ca vor putea exista mai multe configuratii hardware. este posibil ca, in urma unei amenintari din partea MS, sa iasa un PS3.1, practic un PS3 cu hardware upgradat.

imi aduc aminte ca acum un an si ceva cind am sustinut ca probabil Sony va implementa vibratii in controller, unii mi-au sarit in cap, ca nu, cummsa fie posibil asa ceva ca nu ai voie sa schimbi configuratia. probabil ca asa o sa se intimple si de data asta, insa ma gindesc ca odata cu acest upgrade, probabil ca se va putea implementa si o scalare, astfel incit jocul sa ruleze cu texturi hi-res si mai multe poligoane daca se detecteaza noul hardware, sau cu texturi low-res si mai putine poligoane pe "vechiul" hardware. in fond, cred ca ar trebui dublat ramul si marita viteza de operare a GPU-ului ca sa se realizeze asta, insa intru intr-un domeniu in care nu ma pricep (poate unii care au ceva cunostiinte ref programarea jocurilor pe PS3 sa isi dea cu parerea). anyway, ideea e ca ar fi probabil destul de usor de suportat aceasta schimbare de catre developeri.
I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think

h0stile is offline    Reply With Quote
Old 30-07-2008, 09:39   #9 (permalink)
Registered User

MrMxyzptlk's Avatar

h0stile nu sunt de acord. un upgrade la hardware la console ar fii prostie pentru ca am intra cu ei intr-o cursa de upgrade ca la PC si tocmai asta e magia consoalelor ca nu tre sa te bati la ca cu upgraderuri. stii ca daca ai un PS3 toate jocurile merge ce sunt jocuri PS3 si nu trebuie sa te uiti daca e PS3.0 sau PS3.1 ...

MrMxyzptlk is offline    Reply With Quote
Old 30-07-2008, 09:50   #10 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

pai nu cred ca ti-ai bate tu capu cu nimic. daca ai noua consola ai o grafica mai buna, daca nu, nu. mie mi-ar placea ca toate jocurile din ultimul timp sa fi fost randate intern 1080p si nu 720p sau sub. singura bataie de cap ar fi pentru developeri care ar trebui sa se descurce cu 2 configuratii hardware (din fericire aproape identice). ma rog, adevarul e ca in cazul PS3 majoritatea abia daca se descurca cu una, asa ca doua cred ca ar fi prea mult pentru ei. poate peste 3-4 ani.
I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think

h0stile is offline    Reply With Quote
Old 30-07-2008, 09:51   #11 (permalink)
Registered User

can1b@lu's Avatar

Si mai ganditi-va ce pierderi masive vor avea aia de la Sony de pe urma campaniei de "schimbare a consolelor vechi cu cele noi", caci nu cred ca vor exista oameni carora sa le convina ca au o consola mai proasta, desi toate poarta acelasi nume-PS3.Eu stiam din anumite zvonuri ca PS4 ar trebui sa apara cam prin 2012-2013, nicidecum 2018.
Upmax:cred ca omul acela confunda lifespan-ul(durata de "viata" a software-ului pt acea platforma) cu timpul necesar aparitiei unui succesor-in cazul asta PS4.

can1b@lu is offline    Reply With Quote
Old 30-07-2008, 10:06   #12 (permalink)
Registered User

gorrocs's Avatar

Eu nu vad PS4 mai devreme de 2013-2014, se pot face inca multe lucruri foarte tari pe PS3. Ce astept si cu siguranta va veni este un PS3 slim, unul care sa-l pot cara eventual dupa mine cum fac cu PS2-ul.

gorrocs is offline    Reply With Quote
Old 30-07-2008, 11:25   #13 (permalink)
Registered User

consol3's Avatar

Noul xbox va fi lansat la sf sau jumatea lui 2009 si cred ca playstation va trebui sa faca fata concurenteideci in 2011-2012 sigur va fi ps4

consol3 is offline    Reply With Quote
Old 30-07-2008, 11:30   #14 (permalink)
Registered User

can1b@lu's Avatar

Quote:
Originally Posted by consol3 View Post
Noul xbox va fi lansat la sf sau jumatea lui 2009 si cred ca playstation va trebui sa faca fata concurenteideci in 2011-2012 sigur va fi ps4
La fel si aici, de unde esti sigur?Stiam(tot din surse neoficiale) ca noul xbox va fi lansat la sfarsitul lui 2010.Si pare destul de credibil zvonul, daca stai sa te gandesti.Daca l-ar lansa pe la jumatatea lui 2009 cei de la M$ si-ar taia craca de sub picioare ca X360 inca o duce bine cu hardware-ul.

Old 30-07-2008, 11:39   #15 (permalink)
Registered User

MrMxyzptlk's Avatar

ps3 are un ciclu de viata de 10 ani in teorie. a fost lansat in 2006 deci asta inseamna 2016. Insa acest ciclu nu inseamna ca nu va fii lansat PS4 intre timp. sa luam numai cazul lui PS2 care la randul sau are un ciclu de 10 ani in teorie, si vezi ca s-a lansat in 2000, inca mai are suport si in teorie va avea pana in 2010. PS3 a fost lansat dupa 6 ani de la lansarea PS2. Deci putem deduce ca nu este o irealitate 2012-2013 care ar fii iarasi 6 ani dupa lansarea de la PS3 ...

MrMxyzptlk is offline    Reply With Quote
Old 30-07-2008, 11:51   #16 (permalink)
Registered User

consol3's Avatar

Cam asa daca nu se lanseaza pana in 2012 sigur batranul pc il va depasi cat despre 360 stiu ca inca are hardware puternic nu degeaba in afara se spune ca xboxul are grafica mai buna ca ps asta depinde de gusturi dar cert e ca xboxul urmator va fi lansat mai devreme ca ps4!

consol3 is offline    Reply With Quote
Old 30-07-2008, 12:00   #17 (permalink)
Registered User

Uziwood's Avatar

Daca o sa il lanseze la fel de vreme ca 360 si cu aceeasi calitate, ma lipesc...

PSN ID: AllexUziwood

Uziwood is offline    Reply With Quote
Old 30-07-2008, 14:52   #18 (permalink)
Registered User

can1b@lu's Avatar

consol3:In ceea ce priveste grafica "batranul PC" a cam depasit consolele(deocamdata doar cu un tiitlu-tampenia de Crysis) de aproximativ jumatate de an. Sper din tot sufletul sa ma contrazica titluri ca GOW3/Heavy Rain/si voi mai spune-ti care.Problema este ca in cel mai fericit caz PS3 va mai rezista(grafic vorbind) cam la acelasi nivel cu PC-ul maxim 2 ani de acum incolo.De X360 nici nu mai vorbesc, ca desi are un hardware bunicel la ora actuala, si-a cam atins limiitele cu Gears 2, si dupa cate vad nu are anuntat niciun titlu visual-mind-blowing.Ps3 ramane cu atuul "potentialului nefolosit din spatele Cell-ului", dar si cu Bluray-drive-ul care ii confera un avantaj destul de mare in fata privipalului contracandidat.
Pana la urma, grafica ar trebui sa ramana pe planul secundar(pt orice gamer adevarat), din moment ce este imposibil ca un device aparut in 2006 sa tina pasul cu altul care se imbunatateste constant.O consola este ceva cu-adevarat impresionant in primul an(inca odata vorbesc strict de hardware), dupa care isi cam pierde din "stralucire".Jocurile sunt ceea ce fac din ea un hit.

Old 30-07-2008, 15:22   #19 (permalink)
Registered User

GrayFox's Avatar

in loc sa va bucurati de ps3 va ganditi deja la ps4

I like long walks especially when they're taken by people like you!

GrayFox is offline    Reply With Quote
Old 30-07-2008, 15:46   #20 (permalink)
Registered User

MihaiCM's Avatar

Quote:
Originally Posted by can1b@lu View Post
De X360 nici nu mai vorbesc, ca desi are un hardware bunicel la ora actuala, si-a cam atins limiitele cu Gears 2, si dupa cate vad nu are anuntat niciun titlu visual-mind-blowing.
Alan Wake.

P.S. E trist daca unii inca mai considerati ca CPU-ul ala din PS 3 ar fi Sfântului Graal. Au trecut deja 3 ani de cand Sony incercau sa ne bage in cap idei de genul "cu un PS 3 e ca si cum am avea un supercomputer in propria sufragerie", eu unul cred ca e cazul sa trecem peste marketingul acela ieftin. Pana la urma Intel deja scoate de aproape un an procesoare pentru PC-uri care fac Cell-ul sa para ca o jucarie.

MihaiCM is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Console > PlayStation 2 / PlayStation 3

Thread Tools

Posting Rules