![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| [PS3] Problema sistem 5.1 cu iesire optica
Mi-am luat un sistem 5.1 cu intrare optica (unu Jazz) si l-am legat la PS3. Jocurile imi merg cu surround, mp3-urile stereo - toate bune si frumoase. PROBLEMA e ca filmele (avi-uri dar si DVD-urile) merg fara sunet. Un avi cu sunet pe 5.1 imi merge cu sunet dar faza e ca se aude un ... pocanit... ceva din boxele televizorului, deci scoate si televizorul ceva. Am tv-ul legat la PS3 prin HDMI. Exista vreo optiune prin meniul PS-ului care mi-a scapat? La sound settings, bag pe digital out (optical) si bifez Dolby Digital 5.1 Ch si DTS 5.1 Ch si atat (am incercat si cu cate una bifata, la fel face). Mai sunt bifate by default (si nu pot sa le schimb) Linear PCM 2 Ch 88 kHz si Linear PCM 2 Ch176 kHz (astea sunt oare de la televizor?). | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2008 |
Daca nu ai o problema hardware atunci ar trebui sa verifici in optiunile PS3-ului si la sound options poti sa il lasi pe automatic pentru ca el oricum va folosi cat stie si poate sistemul tau 5.1. Iar apoi verifica la bd/dvd options sa ai audio optical out - bitstream (adica sistemul tau 5.1 va decoda sunetul ce se transmite din PS3) PS: alea doua setari LPCM 2 channels asa sunt by default si nu ai cum sa le modifici ... si nu, nu sunt de la televizor. bafta.
__________________ Time is always against me | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
Deci ca sa inteleg mai exact, PS3-ul e legat prin HDMI la TV iar optical cable la sistemul 5.1, corect? N-am inteles care e treaba cu Composite la tine... Eu acum am un sistem 5.1 sony care e legat la PS3 si la TV prin HDMI, dar am avut inainte un Logitech Z-5500 legat la PS3 prin optical cable si din PS3 la TV cu HDMI, setarile la PS3 erau cum ti-am raspuns mai inainte. Nu mai tin minte exact daca aveam sunet si in TV pentru ca ii dezactivasem sunetul din setarile TV-ului. Dar oricum nu cred ca ar trebui sa iti iasa sunet si din TV daca ai setat ca output-ul sa fie sistemul 5.1 care e legat cu cablu optic. Eu zic sa incerci si alt cablu optic, eventual doar pentru test incearca sa setezi sunetul sa iasa tot prin HDMI si vezi daca se aude corect sunetul din TV, sa nu fie o problema altundeva ... si cam atat ai putea testa sa vezi unde e buba.
|
| | #7 (permalink) | ||
|
am incercat si alt cablu optic (hama, gold plated) si cu asta nu am sunet deloc. Asa ca l-am bagat la loc pe ala si la fel, am sunet pt mp3-uri, in jocuri am surround dar se aude un parait de la boxele televizorului si la filme nu am deloc sunet mai are cineva ceva idei?
| |||
|
| | #8 (permalink) | ||
Hmmm, 2 cabluri care se comporta diferit, mie din ce imi povestesti imi pare a fi problema hardware. Poate ar trebui sa te duci unde ai cumparat sistemul de sunet 5.1 si sa vorbesti cu cei de acolo despre problema.
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|