Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Console > PlayStation 2 / PlayStation 3

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 11-10-2008, 12:25   #1 (permalink)
Registered User

NytrouSoX's Avatar

PC--PS3 Media Server Connection

Poate unii dintre voi stiu ce reprezinta acest Media Server, iar altii poate ca nu stiti. Media Server-ul este un mod de interconectare a 2 sau mai multe dispozitive aflate in aceeasi retea(mai simplu spus, Sharing de fisiere intre cele doua-lucru care ar putea fi de mare ajutor deoarece nu ar mai fi nevoie sa trageti filmele pe un dvd sau eventual sa le cumparati originale pentru a le vedea pe TV in loc de monitor, ele putand fi rulate prin PS3 respectiv XboX de la calculator).

Probabil cei mai multi detinatori de PS3 sau XboX360 aveti si internet pe consola preferata si foarte probabil nu aveti decat un abonament la internet pe care il folositi pentru conectarea la internet atat a consolei cat si a calculatorului personal.

Aici aveti absolut toate detaliile de care aveti nevoie. In PC cel mai usor si sigur se face Media Server-ul cu Windows Media Player 11.

Problema mea este urmatoarea: PC-ul nu vede PS3-ul si nici PS3-ul PC-ul. Poate se vor gasi unii din voi care fie au facut-o deja fie vor reusi s-o faca si ma veti ajuta. Intrebarea mea e una simpla: E strict necesara folosirea unui switch(router) sau daca am modem cu mai multe porturi poate lucra acesta pe post de router? Va intreb pentru ca asta e singurul lucru care nu e exact ca in manualul PS3, si anume faptul ca pe schema arata ca internetul intra in modem, din modem in router si abia din router se imparte catre PC si PS3.

Va multumesc mult si daca cineva imi poate da un sfat astept raspunsuri pe acest thread.

Vand Monitor 17'', 2xHDD, TVtuner (thread)

NytrouSoX is offline    Reply With Quote
Old 11-10-2008, 13:46   #2 (permalink)
Registered User

Gabell's Avatar

Eu am reusit sa le conectez printr-un router wireless care nici macar nu e la mine in casa ), ca sa zic asa, am net gratis, acum nu stiu pana cand.

Eu cred ca iti trebuie neaparat un router, dar sa-si dea cu parerea si altii care se pricep mai bine decat mine.

Gabell is offline    Reply With Quote
Old 11-10-2008, 13:56   #3 (permalink)
Registered User

NytrouSoX's Avatar

super misto de tine)...eu am vreo 3-4 retele wireless pe care le vede PS3-ul...dar toate sunt cu parola ...

legat de router, si eu cred ca imi trebuie, dar initial ma gandisem ca daca modemul meu are 1 port de intrare si 4 de iesire...practic poate lucra si pe post de router...dar se pare ca nu prea poate). MS de raspuns

Old 11-10-2008, 17:57   #4 (permalink)
Registered User

dinamovistu's Avatar

Salut,
Iti trebuie un router. Bine, e cea mai misto varianta dpdv al cablurilor etc.
La mine am cablul de net in router( Lynksys WRT54GL), un cablu din router intra in PC iar PS3 wireless se conecteaza la router.
Eu folosesc ca media server Tversity. Si automat PS3 si PC-ul fiind in aceeasi retea se pot vedea, implicit vazand si media server dc exista.
TVersity - Home
Foloseste si functia de search pt ca exista un thread deja pe aria de PS3 despre Media servers etc.
Dc ai nevoie si de alte detalii please let me know.
Bafta.

dinamovistu is offline    Reply With Quote
Old 12-10-2008, 10:42   #5 (permalink)
Registered User

Am un prieten care are net de la romtelecom (modem), foloseste windows media player11, ps3-ul a vazut conexiunea la internet/pc din momentul cand a bagat cablul in el, l-a lasat sa se configureze singur.
Eu personal am fiberlink, pot sa fac media server sa vad filme pe ps3, insa nu pot sta simultan si cu pc-ul si cu ps3-ul pe internet (nu ma deranjeaza chestia asta).
Teoretic daca ai modem, du-te la network si lasa-l sa se configureze singur, poate o sa mearga si la tine. Daca ai router, da-mi un pm, o sa incerc sa te ajut.

Moronel is offline    Reply With Quote
Old 13-10-2008, 05:16   #6 (permalink)
Registered User

cielo's Avatar

Quote:
Originally Posted by NytrouSoX View Post
...initial ma gandisem ca daca modemul meu are 1 port de intrare si 4 de iesire...practic poate lucra si pe post de router...dar se pare ca nu prea poate). MS de raspuns
Si totusi ce model este cutiuta asta? Daca are 4 porturi LAN atunci in mod evident are si functie de NAT in el, adica iti poate routa conexiunea la internet

cielo is offline    Reply With Quote
Old 13-10-2008, 18:06   #7 (permalink)
Registered User

NytrouSoX's Avatar

in primul rand va multumesc tuturor pentru idei si ajutor.

am rezolvat pana la urma . in speranta ca poate o sa mai ajut pe cineva cu repararea greselii mele o sa va zic de la ce era. Inainte sa am net prin modem, aveam net normal care intra direct in placa de retea, si atunci am vorbit cu cei de la firma ca nu vroia sa-mi mearga netul pe PS3 deoarece ei aveau in baza de date Mac Adress-ul de la PC-ul meu, iar cel de la PS3 nu-l recunostea, asa ca mi-au zis sa pun la PC Mac-ul de la PS3 si ei vor baga in baza lor de date in loc de cel de la PC, cel de la PS3, si vor merge amandoua. Eu am schimbat netu si am uitat de faza aia si ma tot enervam ca nu puteam sa am net in acelasi timp pe ambele pentru ca ori ma dadea afara de pe mess la calc cand intram pe PS3 ori de pe PSN cand intram la calc pe mess. Schimband Mac-ul de la calculator acum merg amandoua simultan si merge si Media Server-ul.

Daca cineva are nevoie de ajutor imi dati un PM si daca pot va ajut cu cea mai mare placere. Inca o data, multumesc tuturor

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Console > PlayStation 2 / PlayStation 3

Thread Tools

Posting Rules