Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 41 to 57 of 57

Thread: Cadastru + intabulare - Explicatii!!!

 1. Back To Top | #41
  GIS/CAD LS's Avatar
  Join Date
  Apr 1999
  Location
  Time traveller
  hai sa fac cateva scenarii, nu stiu care din ele ti se aplica pentru ca nu stiu exact situatia:

  1. daca mama ta are doar titlu de proprietate pe teren, caz in care trebuie sa faci masuratori topografice si sa inscrii terenul la cartea funciara. te costa, in functie de locatie, suprafata. un teren de 2000 mp, cu o constructie pe el, costa in jur de 1000 lei (cu tot cu taxele de avizare) dar poate fi mai mult sau mai putin, depinde de cum negociezi cu persoana autorizata

  2. daca exista masuratori facute si sunt in cadastru, posibil sa fie facute cu ceva timp in urma cand nu era obligatorie inscrierea la Cf, caz pentru care trebuie sa il inscrii. te costa si asta ceva (nu stiu exact cat), dar du-te la OCPI sa faci cerere sa vezi daca este inscris

  3. daca exista masuratori facute si terenul e si inscris la CF, atunci doar faci cerere, si ti se elibereaza (cam 20-30 lei costa) copie dupa "plan de amplasament si delimitare al bunului imobil"

  4. daca ai masuratori facute ai si planul, coordonate pe contur, atunci poti sa faci "trasare" sau "perimetrare", adica iti delimitezi zona ta, prin puncte materializate in teren (tarusi sau orice altceva dar fix sa fie sa nu mai faci asta inca o data). evident, asta se plateste, nu atat cat masuratorile topo in sine, dar totusi platesti efortul persoanei care ti le face.

  sper ca e mai clar acum, dar sfatul meu e sa te adresezi unei persoane de la OCPI direct, acolo iti va spune exact ce sa faci, in functie de documentele pe care le ai pe teren la momentul asta.

  bafta!
  xyz

 2. Back To Top | #42
  Am facut extras dupa cartea funciara si ii inscris in ea...ma gandesc ca are si plan de amplasament si delimitare...ca inscrierea in CF ii ultima etapa dupa cadastru(schite si toate cele), si la alea o sa fac cerere daca o sa am nevoie sa mi le elibereze cum ai zis tu,numa nu am masuratoarea sa vad pana unde am teren...aia cam cat costa...numa sa masoare si sa imi puna tarusii persoana autorizata sa vad cat spatiu am...se ia dupa suprafata masurata la ar,metru patrat,hectar...sau are pret fix de masurare?
  Last edited by furiosul; 10-05-2010 at 19:28.

 3. Back To Top | #43
  Salut. Am si eu urmatoarea intrebare:
  Care este costul (estimativ) pentru intabularea unui bloc - taxe aferente plus onorariul autorizatului? Mentionez ca am nevoie de intabularea apartamentului pentru un credit ipotecar, iar `deschiderea de bloc` nu a fost inca facuta - este vorba de un bloc din provincie, P+4 cu 20 de apartamente, construit in jur de 1975.
  Daca se poate, care ar fi etapele de parcurs pentru `deschiderea de bloc` si apoi intabularea acestuia?
  Multumesc anticipat!

 4. Back To Top | #44
  Curios ca pana in prezent nu a fost atribuit numar cadastral si deschisa carte funciara colectiva la un bloc construit in 75' uite cam care ar fi etapele:

  etapa 1- masurarea imobilului (blocului) -PAD(plan de amplasament si delimitare)- atribuire nr.cadastral si deschidere carte funciara colectiva (descriere apartamente - nr.acmere, proprietari, teren aferent in folosinta/proprietate indiviza;parti comune -holuri,spalatorii,uscatorii,scra de acces,etc) ---problemele posibile pot aparea la actele de intabulare (autorizatie de construire,proces vb. la terminarea lucrarilor-cam greu de gasit din 75'---dar banuiesc ca se poate rezolva cu ceva hartii emise de primarie ori prefectura , ori poate ceva acte din arhiva ICRAL, ori asociatia de locatari (daca exzista) sa obtina o hotarare judecatoareasca -asta ar parea cea mai plauzibila varianta) costul ar fi undeva pe la 3000-4000 ron onorariu la care se vor adauga taxele 60+0.05 % din valoare imobil(care atentie poate fi destul de mare) dar nu mai mult de 5000 ron (si aici alta problema cine evalueaza valoarea imobilului ?!-posibil a obtine prin asociatia de locatari o hartie de la administratia taxe si impozite, sau mai simplu evaluata in sentinta judecatoreasca)---mentionez ca aceasta etapa ar trebui suportata de catre toti locatarii prin asociatie pentru ca de ea vor beneficia cu totii---altfel nu isi pot obtine nr. cadastral la apartamente (UI-unitate individuala,cum le denumesc cei de la ANCPI) si deschide carti funciare individuale.

  etapa 2 - masurare apartament-intocmire schite-obtinerea numarului cadastral pentru UI(apartament) si inscrierea acestuia in cartea funciara conform actelor de proprietate ---costul e undeva la 300-450 ron +120 taxe OCPI

  cele descrise mai sus sunt la regim normal, adica teoretic cam 1 luna fiecare etapa asta in conditiile in care toate actele sunt ok -altfel la orice solicitare suplimentara de la OCPI termenul se mai prelungeste cate 1 luna
  edited by ild12: citeste regulamentul cu privire la semnaturi.

 5. Back To Top | #45
  Registered User
  Join Date
  Mar 2010
  Location
  Onesti

  e simplu .

  1.Cadastrul - e termen general , gen inginerie , arhitectura etc.

  2.Intabularea este trecerea in cartea funciara a unei proprietati in baza actelor de proprietate (mostenire..etc) si a unei documentatii cadastrale avizate de oficiul judetean de cadastru.

  Ea este utila deoarece astfel se are o evidenta a terenurilor si proprietatilor si face mai dificila vanzarea frauduloasa a proprietatilor .

  Notarii iti vor cere la tranzactii un extras de carte funciara ( acest extras are o valabilitate scurta ca si cazierul , pentru a nu putea vinde simultan acelasi teren mai multor persoane )

  3. Documentatia cadastrala ( masuratoare in teren si intocmire planse supuse avizarii ) o face o persoana (sau firma) autorizata cu stampila ( parafa de cadastrist) . Aceasta documentatie se depune spre avizare la oficiul judetean de cadastru , de aceea o depune de regula tot cel care a intocmit lucrarea , dupa care ti-o da tie proprietarului .

  2. Pentru a intabula o proprietate iei aceasta documentatie avizata si impreuna cu actele de insentitate si proprietate in copie si le depui la registrul de carte funciara .

 6. Back To Top | #46
  El Chupacabra ManoNegra's Avatar
  Join Date
  Feb 2001
  Location
  Dexter's Laboratory
  Salut
  Ca tot se vorbeste de cadastru si am vazut ca sunt pe forum specialisti, pun si eu o intrebare, pentru ca ma streseaza un aspect de ceva vreme si nu stiu de unde sa o apuc.
  Am un apartament cumparat in urma cu 3 ani. Apartamentul are cadastru si intabulare. In plan, apare un balcon (practic jumatate din tot balconul jumatate fiind ocupat de vecina de langa mine ) care-mi apartine.
  Apartamentul este prevazut cu doua iesiri. Scara principala si scara de serviciu. Balconul practic este iesirea din casa, catre scara de serviciu, insa nu poti iesi pe scara de serviciu pentru ca de la jumatate este al vecinei ( nu cred ca are acte sau ceva).
  Apartamentul ei are la fel 2 intrari ( principal si de serviciu ), plus jumatate din balconul asta ( din care ar trebui sa ies eu pe scara de serviciu).
  Apartamentul de sub mine are liber acces ( la iesirea de serviciu) adica nu e jumatate cu vecinul de langa.
  Am vazut niste planuri vechi inncare era clar ca balconul era al apartamentului, pentru iesirea de serviciu.
  Cadastrul si intabularea sunt semnate si parafate de o firma, deci nu e ceva in neregula, insa, mi se pare aberant si as vrea sa-mi reintru in drepturi, sa am acces si pe scara de serviciu, asa cum era inainte. Nu exista vreun act de vanzare-cumparare al jumatatii de balcon in acte, pentru vecina de langa. Eu am luat asa apartamentul, dar ulterior mi-am dat seama de neregula asta.
  Ce sa fac, unde sa ma duc si ce pasi ar trebui sa urmez?
  Am pus si fotografia cu planul. Sageata verde arata prelungirea de la vecina cu care impart balconul.

  Multumesc fumos!
  Attached Thumbnails Attached Thumbnails Cadastru + intabulare - Explicatii!!!-plan-casa.jpg  
  I wish that all the people in the world would understand that money can be printed, but family and friends cannot.

 7. Back To Top | #47
  Registered User Intel's Avatar
  Join Date
  Apr 2001
  Location
  Bucuresti
  Salut

  Imi cer scuze ca ma bag peste topicul altcuiva dar am si eu o mica intrebare.
  Se da urmatoarea situatie: am cumparat un teren intraviran, am facut o casa pe el (ca la carte adica cu autorizatie, cu proiect etc), am facut receptia la casa, intre timp am inceput sa platesc si impozit.
  1. Trebuie sa fac cadastru/intabulare? Precizez ca nu vreau sa vand
  2. Daca da, este un termen X de la receptia casei cand trebuie facut?
  3. Daca nu l-ai facut iei amaneda? Cat?

  Multumesc!

 8. Back To Top | #48

  Am aceeasi intrebare ca si Intel

  Salutare tuturor!

  Am citit multe lucururi utile si interesante pe aici!
  Am si eu aceeasi nelamurire ca si Intel, referitoare la intabulare.

  Primaria mi-a spus ca pot construi casa (aprobari, autorizatie), inclusiv sa fac receptia.

  Dar, dupa aceea va trebui sa fac intabularea (de ce trebuie sau cui foloseste?) numai ca, inteleg ca in mod abuziv, OCPI nu iti face intabularea daca terenul este agrico (desi exista o lege care scuteste de scoaterea din circuitul agricol acele terenuri care au fost introduse in intravilan printr-un PUG al Primariei)

  Vezi aici:teren intravilan arabil Pagina 1 - Forum, Avocatnet.ro

  Multumesc foarte mult pentru orice ajutor!

  ConstruireaCasei.wordpress.com

 9. Back To Top | #49

  intabulare fara titlu de proprietate?

  salutare tuturor.am si eu o situatie mai grea si astept niste sfaturi si lamuriri.am o casa la tara si un teren langa casa dar numai casa si 250 de mp is intabulate iar restul terenului nu.problema e ca nu am acte pe terenul care nu e intabulat ci fratii mamei mele au ceva acte de mostenire pt toate pamanturile ce le lasat mostenire bunicul mostenire la toti copiii lui.bunicul a murit si pana in ziua de azi nimeni nu sa interesat sa intabule pamanturile ci doar sau inteles verbal asupra partii ce le revin fiecaruia.....acuma eu as vrea sa intabul si terenul de langa casa ce lam primit mostenire(verbal) dar nu am nici un act,nu am titlu de proprietate pe el.sper ca am fo inteles cat de cat si sami oferiti ceva solutii.o sa mai las completari daca trebuie.ms mult

 10. Back To Top | #50
  O intrebare?
  Bloc de locuinte construit in 1980, nu are carte funciara colectiva. DAr fiecare apartament este intabulat. ce trebuie sa faca pentru a deschide cartea funciara colectiva....eu vreau sa cumpar uscatorul....si fara C.F. colectiv nu pot.

 11. Back To Top | #51
  ofcors m3's Avatar
  Join Date
  Jan 2005
  Location
  O tara mai plina de maimutoi decat ۩.Disneyland.۩
  cat costa sa faci cadastru si intabulare la un apartament de 2 camere in bucuresti?
  Vand/Schimb Nissan Almera 2006 107.000km

  “Men have become tools of their tools” - Henry David Thoreau
  Useri neseriosi: PesteImputit

 12. Back To Top | #52
  Grand Shaman m-m-c's Avatar
  Join Date
  Sep 2006
  Location
  Bora-Bora
  120 e pretul fix pentru taxe OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara) apoi se adauga onorariul celui care-ti face documentatia si masuratorile (cam 300-400 lei din ce-mi aduc aminte).

 13. Back To Top | #53
  Banned
  Join Date
  Sep 2006
  Location
  Bucureşti
  Are cineva un sfat pentru mine? Vanzatorul unui apartament cu doua balcoane are acte doar pe un singur balcon, asa l-a cumparat de la Icral. In CF apare un singur balcon, in releveu doc cadastrala apare tot un singur balcon. Insa sunt doua, al doilea are vreo 7 metri patrati. Exista riscul ca asociatia de proprietari sa revendice balconul drept parte comuna si sa ma oblige sa platesc chirie sau sa il cumpar la pretul pietei?

 14. Back To Top | #54
  GIS/CAD LS's Avatar
  Join Date
  Apr 1999
  Location
  Time traveller
  Asociatia nu revendica nimic. Tu poti, dar obtine de la vecini semnătura ca sunt de acord sa folosesti doar tu balconul. Altfel, nu te obligă nimeni sa inchiriezi. Cel mult, poate, sa il foloseasca si altii!
  xyz

 15. Back To Top | #55
  Salut! Proprietarul trebuie sa mearga la ICRAL sa isi rectifice actul ...sa ii treaca si al doilea balcon.Dupa care actualizezi si la cadastru in baza actului rectificat
  Nu poate revendica nimeni nimic...nu ai nevoie de acordul nimanui..poti sa lasi situatia asa,dar in cazul in care vrei sa vinzi cu credit de la banca (caz in care vine un evaluator) banca nu va acorda creditul pt. acesta problema.

 16. Back To Top | #56
  @LS pe bune?!? intra vecinii prin casa mea sa-si usuce rufele la mine pe balcon?

 17. Back To Top | #57
  Salut!

  Am si eu o situatie mai dificila.
  Casa parintilor mei este pe numele bunicilor mei , de-alungul anilor o parte din casa veche a fost demolata si reconstruita o casa nou dar fara proiect si aprobare (clar planul vechi nu mai corespunde noii contructii), cealalta parte a casei a fost demolata cu proiect de demolare.
  De ani de zile nu s-a mai facut cadastru si nimic...
  Acum eu vreau sa cumpar casa de la bunica mea si va trebui sa fac abosolut tot ce ii trebuie cadastru intabulare.
  Puteti sa imi spuneti care sunt pasii pentru tot si cu aproximatie costurile pentru a aduce totul pe drumul cel bun ?

  Va multumesc !

 1.  
Page 3 of 3 FirstFirst 123

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •