Results 1 to 8 of 8

Thread: Meseria de agent imobiliar in 2011

 1. Back To Top | #1

  Meseria de agent imobiliar in 2011

  Cum este aceasta meserie in anul 2011 avand in vedere criza economica?

  Sunt interesat de a lucra ca agent imobiliar pentru ca ar fi un job care imi place . In ultimele 9 luni am schimbat 3 joburi pentru ca nu mi-a placut nimic din ce faceam . Nu ma astept sa ajung la castiguri de 3.000lei din primele luni asa cum mi s-a spus la un interviu pentru acest post ,dar nici sa muncesc 2-3 luni fara sa fac vreo inchiriere / vanzare . Firma la care am fost la interviu se ocupa doar cu inchirierile si ofereau un comision de 35% din pretul de inchiriere ,fara salariu fix .

  Ce asteptari am ? In prima luna de munca daca as face 1 sau 2 inchirieri ar fi ok . Apoi minim 800-1000 lei/luna . Credeti ca e posibil ?

  Va multumesc si astept cu nerabdare sfaturile/parerile voastre despre asta...

 2. Back To Top | #2
  Registered User Barney Ross's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Location
  Bucureşti
  Cum adica fara salariu fix? Nici macar un minim de 1.000-1.500 de lei pe luna? In Bucuresti??? E legal asa ceva?

 3. Back To Top | #3
  جعل العقول القذرة الغبار quattro's Avatar
  Join Date
  Jan 2007
  Location
  Onesti/BC
  Normal ca e legal, am lucrat in domeniu si se facea un contract de colaborare. Balder fara sa te dezamagesc e foarte greu in ziua de azi sa fii agent imobiliar. Dupa cum ai spus tu ca firma se ocupa doar cu inchirieri castigurile sunt foarte mici(de ex la o inchiriere de 300 euro tu castigi 100, o inchiriere nu o faci zilnic, oamenii vor multe pe bani putini), chiriile au scazut foarte mult si lumea se fereste de agentii tocmai pt a nu plati comision. Probabil ti se va da o masina sa te deplasezi dar nu iti asigura ei benzina sa te plimbi tu sa vizionezi case si apartamente, trebuie sa ai si rezultate. Pe timpul in care am lucrat eu, ei imi dadeau un plin care intr-o sapt era gata iar dupa alimentam din buzunarul meu. Parerea mea e ca mai bine ai cauta un post de agent vanzari. Ai un salariu fix + procent din incasari, numai ca aici se cere experienta pe cand la imobiliare nu prea.

  @Barney Ross - Nu are cum sa-ti dea salariu fix(sau exista posibilitatea, dar ai target-uri (de ex 5 inchirieri pt 1500 Ron)). Daca nu faci nici o inchiriere de unde sa-ti dea ei salariu ? E cu dus si intors: daca ai noroc, stii sa vorbesti si nu te demoralizezi repede poti face bani insa tot sceptic raman.
  "Imi place sa cred ca nu am pierdut nimic, iar daca am pierdut inseamna ca nu mi-a trebuit !!!"

 4. Back To Top | #4
  Amuzant
  Meseria asta presupune sa fi un sacal pentru aia 3000, insa daca salivezi la ei, ai pomenit de ei, ba chiar iti place deja meseria desi nu pari a sti multe despre ea imi pari a fi de o naivitate aproape dragalasa.

  Pronostic: nu vreau sa se adevereasca, dar, 4 joburi in 10 luni imi pare corect. Cota: 10/1.

 5. Back To Top | #5
  Daca nu ai facut aceasta meserie inca din vremea cand chiar mergea acum este ft greu sa te apuci. Cei cu o oarecare vechime la activ (4-5-6 ani) inca mai castiga 'cat-de-cat', insa sa o iei de la 0 acum e greu.

  Poate doar daca ai destul fler, putere de convingere si rezisti la mult stres.
  Salariu minim nu vei primi, doar comision daca reusesti sa faci ceva.
  Nu te opreste nimeni sa incerci.
  This kid also enjoys vitamin H .

 6. Back To Top | #6
  Registered User Barney Ross's Avatar
  Join Date
  Aug 2010
  Location
  Bucureşti
  Quote Originally Posted by quattro View Post
  Daca nu faci nici o inchiriere de unde sa-ti dea ei salariu ?
  Poate a fost o luna proasta. Nu cred ca o agentie mare gandeste asa... Daca e cum spui tu (inclusiv faza cu benzina), mai bine faci pe agentul imobiliar pe cont propriu...

 7. Back To Top | #7
  جعل العقول القذرة الغبار quattro's Avatar
  Join Date
  Jan 2007
  Location
  Onesti/BC
  Da, dar ca sa faci pe cont propriu trebuie sa-ti faci un PFA, iti trebuie un sediu, implica cheltuiala.
  Eu de ex in prima luna in care am lucrat am facut o singura inchiriere(o casa) de unde am castigat 150 euro, procentul era la fel, 35%. Sincer nu recomand sa incerci aceasta meserie momentan.
  "Imi place sa cred ca nu am pierdut nimic, iar daca am pierdut inseamna ca nu mi-a trebuit !!!"

 8. Back To Top | #8
  Am un prieten, care de prin 2003 a fost agent imobiliar, deci multa experienta. Si se pricepea destul de bine la ce facea, dat fiind ca prin 2007 ajunsese sa aiba cheltuieli lunare cu rate, chirii, cheltuieli mancare, etc, de aproximativ 1000 euro, pe care cum-necum si le acoperea, ba chiar punea si deoparte pt concedii misto, chestii. Vreo 2-300 euro era rata la masina, luata prin firma cu avans de vreo 2500 euro.

  Daca 2008 si 2009 s-a mai tarat cum-necum, anul trecut a pierdut masina, a platit degeaba vreo 6-7000 euro parca la ea. Toamna trecuta a renuntat la imobiliare, stressul de a nu sti daca ai vreun ban la sfarsitul lunii era mai neplacut decat certitudinea ca nu ai niciun ban la sfarsitul lunii.

  Acum 2 luni s-a angajat distribuitor, sau ce e ala care merge din magazin in magazin sa ia comenzi. La sfarsitul fiecarei luni are 20 mil cash, net, legal. Poate chiar va incepe sa strice statistica Gfk.

  Din experienta lui si prin ce a trecut in ultimii 3 ani, as spune ca NU este un moment bun sa fii agent imoboliar. Si precum se spune, omul destept invata din greselile lui, omul intelept invata si din ale lui si din ale altora. Se poate substitui "greseala" cu "experienta".

 1.  

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •