Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Cum, cât, unde?

Notices

View Poll Results:
0 0%
Voters: 0. You may not vote on this poll

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 05-11-2009, 00:51   #1101 (permalink)
Registered User

Baracuda's Avatar

Mom, eu nu spun ca nu sunt frumoase. In poze si mie imi plac unele modele chiar foarte mult doar ca, pentru mine cel putin, feelingul unui +/- 35mm (care probabil este si subtire) nu este deloc multumitor. Asta nu inseamna ca le vad undeva mai "jos" doar pentru faptul ca au ceva mm in minus, la ceasuri marimea nu conteaza . Poti sa-ti cumperi un Invicta diver de 52mm cu 300$ si poti sa-ti cumperi un JLC de 34mm cu 3000$.

E chestie pur si simplu de gust, asa cum alti oameni vad 44+ ceas "extrem" - ca sa citez dintr-un reply postat pe ceasornicar la poza pusa de AFX.

EDIT -

In alta ordine de idei, cei care aveti ceasuri automate, imi puteti recomanda un winder ? Folositi ? Gasesc in .ro sau tot netul ramane baza ?

Last edited by Baracuda; 05-11-2009 at 01:09..

Baracuda is offline    Reply With Quote
Old 05-11-2009, 09:03   #1102 (permalink)
Registered User

Gzhazh's Avatar

Eh uite cu ocazia asta, mai exact recomandarile voastre, am ajuns ei eu la concluzia ca unul de 37 mm, nu cred ca mi s-a potrivi. Then again nu vreau nici extreme, cred ca marimea potrivita ar fi undeva pe la 42 mm. Cele de la Golana arata intr-un mare fel si as fi tentat. Problema e ca depasesc un pic bugetul alocat in mod normal ca pret, si mult de tot daca stau sa ma gandesc cat mai adaug la taxe de expediere. Le gasesc undeva de vanzare in RO ? De ex un ceas de 149 de dolari iese undeva pe la 210 cu international shipping, daca se mai adauga si vama i'm funked.

Voi cum procedati ?

Vand:
Vand:

Gzhazh is offline    Reply With Quote
Old 05-11-2009, 09:11   #1103 (permalink)
Registered User

bogrado's Avatar

Quote:
Originally Posted by Baracuda View Post
In alta ordine de idei, cei care aveti ceasuri automate, imi puteti recomanda un winder ? Folositi ? Gasesc in .ro sau tot netul ramane baza ?[/B]
Ceasuri Germane
Watch winders | Domann watchwinders, watchboxes and watches

bogrado is offline    Send Message via Google Talk to bogrado Reply With Quote
Old 05-11-2009, 09:26   #1104 (permalink)
Registered User

Made in China's Avatar

Winderele cele mai bune stiu ca sunt Underwood (London). Poti sa-ti iei cabinet mic si cu module, si pe masura ce-ti creste colectia schimbi doar cabinetul cu unul mai mare.

Made in China is offline    Reply With Quote
Old 05-11-2009, 09:29   #1105 (permalink)
Registered User

bogrado's Avatar

Printre cele mai apreciate windere sunt Orbita, dar preturile sunt pe masura.

Old 05-11-2009, 10:56   #1106 (permalink)
mom
Ride the snake

mom's Avatar

Eu nu vorbeam de poze , ci chiar de cum se simt cind sunt purtate pe mina. Si eu am ramas uimit.
Si am mai observat ceva: Exista ceasuri cu diametre egale dar care par mai mici unele decit altele. De ex, un Breitling chiar si la 44 sau la 47mm pare mai mic decit un Omega sau alt ceas de acest diamentru; cauza este forma bezelului si inelul interior.

Winder-ul trebuie sa fie de calitate (si am vazut ca se gasesc cam la toate firmele mari de ceasuri de prin ro), altfel nu mai cumperi. Eu , de cate ori gasesc un winder bun, e atit de scump incat ma razgindesc si imi spun ca mai bine dau banii pe un ceas...

mom is offline    Reply With Quote
Old 05-11-2009, 20:05   #1107 (permalink)
On a Highway Near You

Roadkill's Avatar

Am citit un review pozitiv pentru S1 watch winders acum ceva timp, aici: does anyone have/use a watch winder ? - AVForums.com Am tot amanat sa comand unul pentru ca imi port alternativ ceasurile, dar tinand cont ca o sa imi fac cadou un ceas cat de curand, am sa iau un winder low-cost si va anunt cum merge.

Magazinul e asta in caz ca va e lene sa cititi tot threadul: http://www.watch-tool.de/shop.php

Roadkill is online now    Reply With Quote
Old 05-11-2009, 20:59   #1108 (permalink)
Registered User

bogrado's Avatar

Eu am asa ceva luat de pe ebay cu vreo 40 eur. Isi face treaba.

Old 05-11-2009, 21:58   #1109 (permalink)
Registered User

Made in China's Avatar

Daca ar fi sa alegeti un singur ceas, indiferent de pret sau alte retineri, care ar fi?

Al meu cred ca Patek Philippe 5207 Grand Complication (a fost prezentat in 2008 dar nu stiu de ce nu a fost inclus in oferta inca).

De dimensiune medie (41mm), purtat la mana nu arata cu nimic ce piesa extraordinara este. Dotat cu tourbillon, minute repeater, calendar perpetuu care schimba instantaneu data, fix la ora 12 noaptea, fazele lunii si indicator zi/noapte. Carcasa de platina, capacul de pe spate lasa sa se vada mecanismul inclusiv tourbillon-ul... un sleeper si un performer incredibil Cred ca mi-ar fi mila sa-l pun la mână

Si cum nu m-am putut decide la unul singur, mai pun unul: A. Lange&Sohne Lange 31. O incredibila piesa cu o rezerva de putere de 31 de zile!

Ca sa inchei, Greubel&Forsey Tourbillon 24 secondes incline. Deci nu am cum sa ma decid intre aceste trei modele exceptionale. Oricare dintre ele mi-ar implini viata

http://www.youtube.com/watch?v=_vQtp_9M6SA

Deci pur si simplu ingheti cand vezi cum merge ceasul asta... Mi se strange stomoacul de nervi
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	PATEK_5207_02_c.jpg
Views:	60
Size:	371.6 KB
ID:	546725   Click image for larger version

Name:	22261.jpg
Views:	52
Size:	50.2 KB
ID:	546729   Click image for larger version

Name:	greubel-forsey.jpg
Views:	60
Size:	94.2 KB
ID:	546735  

Last edited by Made in China; 05-11-2009 at 22:18..

Old 05-11-2009, 22:12   #1110 (permalink)
On a Highway Near You

Roadkill's Avatar

Acum, cel din attachement (Richard Mille RM021). Pana acum cateva luni, orice model Zenith Port-Royal.
Attached Thumbnails

Name:	front.jpg
Views:	61
Size:	214.9 KB
ID:	546734  

Old 05-11-2009, 22:21   #1111 (permalink)
Registered User

Made in China's Avatar

Zenith este o marca cu totul si cu totul aparte.. Nu i-am inclus pentru ca joaca din punctul meu de vedere in alta liga. Nu clasic. Nu ai cum sa le compari. Dar sunt geniali, axandu-se totusi pe ce materiale noi folosesc, design inovativ, etc. Nu pe traditie si migala dusa la extrem.

Last edited by Made in China; 05-11-2009 at 22:31..

Old 05-11-2009, 23:05   #1112 (permalink)
Nick anterior: Spy0nu

Necromonger's Avatar

Demult ma fascineaza ideea unui ceas WW2 german army.Ceva in genu aluia din poza, sau foarte asemanator.
Am vazut ca sunt multe modele WW2 dar acela m-ar face sa-l port.
Pot gasi asa ceva si la preturi acceptabile?

Stiu ca astea sunt si foarte mari, iar mana mea e mica, nu vreau nici sa stau cu antena la mana.
Daca e zgariat in cateva locuri plus o julitura de glont, cu atat mai bine.
Attached Thumbnails

Name:	laco1kv8.jpg
Views:	68
Size:	88.2 KB
ID:	546759  

Necromonger is offline    Reply With Quote
Old 05-11-2009, 23:15   #1113 (permalink)
On a Highway Near You

Roadkill's Avatar

Quote:
Originally Posted by Made in China View Post
Nu pe traditie si migala dusa la extrem.
Nu vreau sa intru intr-o polemica dar aici nu sunt de-acord, decat daca vrei sa dam o alta definitie cuvintelor "traditie", "migala" si/sau "la extrem". Este o marca de traditie, pentru ca are o istorie indelungata (1860 smth). Cat despre atributul "migala", nu e indeajuns ca isi fac propriile mecanisme si ca sunt mari inovatori in ceea ce priveste complicatiile? Adica ok, nu sunt Breguet, dar nu cred ca e corect sa ii apreciezi doar pentru materiale si design.

Old 05-11-2009, 23:20   #1114 (permalink)
Registered User

Made in China's Avatar

Da, nu asta am vrut sa spun. Ci doar ca promoveaza alte valori, promoveaza inovatia extrema, alinierea planetelor, samd. E ca un fel de Lamborghini, pe cand un Patek e mai degraba un Bentley Arnage mai old school asa

Old 06-11-2009, 07:36   #1115 (permalink)
Registered User

bogrado's Avatar

Quote:
Originally Posted by Necromonger View Post
Demult ma fascineaza ideea unui ceas WW2 german army.Ceva in genu aluia din poza, sau foarte asemanator.
Am vazut ca sunt multe modele WW2 dar acela m-ar face sa-l port.
Pot gasi asa ceva si la preturi acceptabile?

Stiu ca astea sunt si foarte mari, iar mana mea e mica, nu vreau nici sa stau cu antena la mana.
Daca e zgariat in cateva locuri plus o julitura de glont, cu atat mai bine.
Ceasul din poza ta are diametru 42mm si costa 350 eur varianta pe quartz. Dimensiune mai mica de atat nu cred ca gasesti la tipul asta de ceas.

Old 06-11-2009, 08:32   #1116 (permalink)
Blood & Guts

P@TRYK's Avatar

Location: Bucharest●●●Yeahhh buddy!●●●Lightweight baby!●●●Ain't nuthin' but' a peanut!●●●
Ma doare capul cand ii aud pe unii ca un ceas de 44mm e "prea mare", imi vine sa rad.
Cel mai mic ceas al meu are 46mm si deja vreau sa scap de el pt. ca il consider prea mic, urmatorul are 48mm si cel mai mare are 62mm, toate ceasurile le-am masurat fara crown, ca asa cel de 62mm ajungea la 68mm. Cel de 48mm are o grosime de 18mm, ca sa va faceti o idee cat de criminal poate sa arate pe mana.
Intradevar cel de 62mm(Nautica NMX-62) este declarat cel mai mare ceas din lume si e putin exagerat, dar asta imi place la el.

Urmatoarea achizitie va fi un U-boat FlightDeck de 55mm, salivez de peste 1an la asa ceva.

P@TRYK is offline    Reply With Quote
Old 06-11-2009, 08:47   #1117 (permalink)
Registered User

bogrado's Avatar

Exista acum tendinta asta de a face ceasurile cat mai mari, fara nici un motiv, doar ca asa e moda. Asa s-a ajuns la hidosenii (din punctul meu de vedere cel putin) de 50-60 mm. Dar ma rog, probabil ca dau bine prin cluburi sau anumite locuri.
La ceasurile fashion gen Nautica, sau alte minuni, n-ai ce sa comentezi, dar din pacate si manufacturile au cam luat-o pe panta asta a modei. Vezi Zenith de exemplu.

Last edited by bogrado; 06-11-2009 at 09:04..

Old 06-11-2009, 09:03   #1118 (permalink)
Blood & Guts

P@TRYK's Avatar

Location: Bucharest●●●Yeahhh buddy!●●●Lightweight baby!●●●Ain't nuthin' but' a peanut!●●●
Quote:
Originally Posted by bogrado View Post
de 50-60 cm
mm

P@TRYK is offline    Reply With Quote
Old 06-11-2009, 09:04   #1119 (permalink)
Registered User

bogrado's Avatar

Asa e, am corectat.

Old 06-11-2009, 10:29   #1120 (permalink)
Registered User

Megalomaniac's Avatar

Quote:
Originally Posted by Made in China View Post
Si cum nu m-am putut decide la unul singur, mai pun unul: A. Lange&Sohne Lange 31. O incredibila piesa cu o rezerva de putere de 31 de zile!
Da, asta da, o piesa deosebita. E printre cele mai frumoase, dincolo de ce-are in interiorul carcasei.

Megalomaniac is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Cum, cât, unde?

Thread Tools

Posting Rules