Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Cum, cât, unde?

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 14-05-2007, 14:56   #1 (permalink)
Little Member

Kidu's Avatar

TV pe net

http://www.i-tv.ro
43 de posturi, calitate f buna. Deocamdata e gratis, asa ca astept opinii. Am facut cont aseara si azi dimineata mi l au activat...probabil ca se fac manual...
DIn punctul meu de vedere, in primul rand, trebuie sa ofere doua versiuni, low si high resolution, in versiunea actuala, cei 2.5mb ai mei sunt insuficienti...

Sunt curios cat va costa; cat ati fi dispusi sa platiti pentru asa ceva?!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	112952_itv.JPG
Views:	490
Size:	231.7 KB
ID:	222035  

Kidu is offline    Send Message via Google Talk to Kidu Reply With Quote
Old 14-05-2007, 15:04   #2 (permalink)

szebah's Avatar

Foarte interesant avand in vedere ca mi-au taiat accesul astia de la Astral (deh de cand nu mai vin sa taie chitanta la usa nu s-a mai dus nimeni sa plateasca).

Depinde si cata banda mananca deoarece multe din conexiunile la net nu cred ca vor suporta acest lucru. Ca pret probabil cateva zeci de RON as fi dispus sa dau.

Numai bine.

szebah is offline    Reply With Quote
Old 14-05-2007, 15:43   #3 (permalink)
Registered User

Mendex's Avatar

e super ideea, sunt doar posturi straine sau si romanesti??

depinde cat si ce posturi ofera, as fi dispus sa platesc 2-3 euro / luna, si sa ma uit de oriunde am acces la net la tv

Mendex is offline    Reply With Quote
Old 14-05-2007, 15:57   #4 (permalink)
Dinamovist pan' la moarte

JoeDirt's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mendex View Post
e super ideea, sunt doar posturi straine sau si romanesti??

depinde cat si ce posturi ofera, as fi dispus sa platesc 2-3 euro / luna, si sa ma uit de oriunde am acces la net la tv
Si eu , dar sa fie mai mutle programe . De preferat un sky sports , un BBC , un CCTV 5 , si alte posturi din SUA ( Cartoon Network , NBC , CNN , FOX etc ) si Marea Britanie .

JoeDirt is offline    Send Message via Google Talk to JoeDirt Reply With Quote
Old 14-05-2007, 16:03   #5 (permalink)
Registered User

mariko's Avatar

Nice. Aş plăti pentru aşa ceva. Nu în acest moment (limita de download nu mă lasă să mă uit la televizor), dar cu siguranţă va fi o opţiune pentru când mă voi întoarce acasă.

mariko is offline    Reply With Quote
Old 14-05-2007, 20:05   #6 (permalink)
astro

.:indie:.'s Avatar

Aia nu e televiziune digitala.
In rest vad ca sunt fix aceleasi canale pe care le prind si cu TV-ul.
E bun pentru cine nu are TV la indemana.
Would you get behind them if you could only find them?

.:indie:. is offline    Reply With Quote
Old 14-05-2007, 20:36   #7 (permalink)
mz
V-am prins, vrajitoarelor!

mz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mendex View Post
as fi dispus sa platesc 2-3 euro / luna, si sa ma uit de oriunde am acces la net la tv
Cred ca n-ai fost pe faza la inregistrare:

adresa de IP de pe care trimiteti cererea de inregistrare este adresa de la care va va fi permis accesul;

mz is offline    Reply With Quote
Old 14-05-2007, 21:02   #8 (permalink)
Registered User

pandelicu's Avatar

eu nu reusesc sa vad nimic...mai am nevoie de ceva in afara de un cont si o conexiune la internet de 4mbps?

pandelicu is offline    Reply With Quote
Old 14-05-2007, 21:26   #9 (permalink)
75% apa

Doctor Bonez's Avatar

Mhm... "serviciul i-TV este disponibil doar utilizatorilor de pe teritoriul Romaniei"

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams)

Doctor Bonez is offline    Reply With Quote
Old 14-05-2007, 22:46   #10 (permalink)
Registered User

Mendex's Avatar

Quote:
Originally Posted by mz View Post
Cred ca n-ai fost pe faza la inregistrare:

adresa de IP de pe care trimiteti cererea de inregistrare este adresa de la care va va fi permis accesul;

nu am incercat sa ma inregistrez, acum am vazuut ca e scris ca si accesul e gratuit pana la data de 1 iunie parca

asa se schimba datele problemei, nu mai e asa interesant

logic ar fi fost sa fie accesul pe cont, nu pe ip

Old 14-05-2007, 23:14   #11 (permalink)
Galagie

n0iz3's Avatar

mi`am facut si eu cont de curiozitate.. e o idee buna dar chestia cu accesul de pe un singur ip e o prostie..
eu am ip dinamic. cum pot sa folosesc serviciul ?

n0iz3 is offline    Reply With Quote
Old 14-05-2007, 23:17   #12 (permalink)
Banned

Fuzzy's Avatar

Quote:
Originally Posted by pandelicu View Post
eu nu reusesc sa vad nimic...mai am nevoie de ceva in afara de un cont si o conexiune la internet de 4mbps?
Folosesti Opera ? Eu pe asta l-am incercat prima data, si nu facea nimic. Pe firefox mi-a cerut plugin-ul vlc, l-am bagat si gata.

E ok serviciul, sunet cam naspa si imagine acceptabila. L-am folosit cam o ora si s-a blocat de cateva ori, revenindu-si abia dupa ce i-am dat refresh. Culmea ca inca facea trafic.

Fuzzy is offline    Reply With Quote
Old 14-05-2007, 23:27   #13 (permalink)
Registered User

www.novice.ro mai are tv online, nu prea merge nimic, dar daca esti in camin si nu ai TV merge sa auzi putin din meciuri !

Seboman is offline    Reply With Quote
Old 14-05-2007, 23:32   #14 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

Daca nu poti sa-l folosesti de oriunde de unde ai acces la internet ( adica si din afganistan ) si trebuie ip fix nu prea ii vad rostul , adica cine sta in romania are si acces la un televizor oricum ar fi ala , pana si in camin cam toata lumea are acum , asa ca .... la ce bun ???

Pe cand daca m-as duce spre exemplu intr-o calatorie de afaceri si as merge la un hotel care ofera acces broadband , as conecta laptopul si m-as uita la emisiunea preferata, meciul preferat sau mai stiu eu ce ( poate chiar o emisiune politica care m-ar interesa in mod special )

Poate acum sunt doar in teste si mai incolo cand se va mai maturiza serviciul sa scape si de aceste "probleme" fara de care va fi mort din nastere .

Merlin is online now    Reply With Quote
Old 15-05-2007, 00:01   #15 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Merlinboy View Post
Daca nu poti sa-l folosesti de oriunde de unde ai acces la internet ( adica si din afganistan ) si trebuie ip fix nu prea ii vad rostul , adica cine sta in romania are si acces la un televizor oricum ar fi ala , pana si in camin cam toata lumea are acum , asa ca .... la ce bun ???

Pe cand daca m-as duce spre exemplu intr-o calatorie de afaceri si as merge la un hotel care ofera acces broadband , as conecta laptopul si m-as uita la emisiunea preferata, meciul preferat sau mai stiu eu ce ( poate chiar o emisiune politica care m-ar interesa in mod special )

Poate acum sunt doar in teste si mai incolo cand se va mai maturiza serviciul sa scape si de aceste "probleme" fara de care va fi mort din nastere .

Buna seara.
Din prima faza tin sa mentionez ca sunt implicat in proiectul i-tv.ro, ca si angajat al companiei ce il dezvolta.

Legat de partea cu accesatul din Afghanistan, problema tin de copyright. In momentul in care pe Romantica de ex, ruleaza un film, pentru acel film s-au cumparat drepturile de difuzare pe teritoriul Romaniei, operatorul TV nu are dreptul sa distribuie in afara .ro si implicit, i-tv.ro este obligat prin contractul de retransmisie sa nu permita accesul din afara .ro.

Aceasi problema si cu meciul. Pentru a difuza un meci intre Steaua si Manchaster se platesc niste tarife in .ro, si probabil niste tarife de *ori mai mari in UK.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by n0iz3 View Post
mi`am facut si eu cont de curiozitate.. e o idee buna dar chestia cu accesul de pe un singur ip e o prostie..
eu am ip dinamic. cum pot sa folosesc serviciul ?
Momentan, fiind primul serviciu ce va fi disponibil comercial, 100% over-the-internet, este necesar un oarece control asupra bazei de utilizatori. Dpdv legistlativ este destul de dificil de dezvoltat, iar orice "feature" ce implica libertate in plus pentru utilizator, tinde sa fie confundat cu o incurajare a pirateriei, de catre detinatorii drepturilor de distributie pentru posturi.
Incercam sa gasim o solutie, mai ales pentru a face posibil accesul utilizatorilor abonati la ISP cu alocare DHCP, dar probabil aceasta solutie va fi disponibila dupa 1 Iunie.

In prima faza, cel mai probabil, se va oferi acess de pe minim 2 IP-uri (pentru acces de acasa+job).
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by Doctor Bonez View Post
Mhm... "serviciul i-TV este disponibil doar utilizatorilor de pe teritoriul Romaniei"
Idem cu raspunsul de mai sus, posturile transmise prin i-tv.ro nu detin drepturi pentru difuzare in afara Romaniei.

Raspunsul cu "si Digi TV se prinde in Spania", nu este ceva nou pentru noi, cunoastem aspectul, dar ideea este, ca spre norocul operatorilor DTH satelit, tehnologia propriu zisa nu permite un control asa bun precum cel al unui serviciu IPTV. Noi putem controla acest lucru, si datorita acestul lucru, suntem obligati sa il facem.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by pandelicu View Post
In cazul in care ai Windows Vista sunt necesare cateva setari speciale in VLC (s-a intamplat si cu Windows XP, dar o singura data). In cazul in care ai doar sunet fara video, si in loc de video o imagine neagra, fa urmatoarele :

Deschizi VLC -> Settings -> Preferences -> Bifezi dreapta jos "Advanced Settings" -> Din stanga, accesezi Video -> Output modules -> Selectezi din dreapta DirectX Video Output -> Selectezi din stanga DirectX -> Debifezi din dreapta "Use Hardware YUV-RGB conversions" -> Save , Inchizi Vlc-ul, revii ca sa vezi daca s-au salvat setarile, daca da, inchizi iar, restartezi Internet Explorer si ar trebui sa mearga.

Daca nu erau astea simptomele, detailiaza, sa vedem daca te pot ajuta.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Revin maine cu raspunsuri pentru post-urile anterioare.
Pana atunci, " Vizionare Placuta ! "

Last edited by metv; 15-05-2007 at 00:01.. Reason: Automerged Doublepost

metv is offline    Reply With Quote
Old 15-05-2007, 00:23   #16 (permalink)
Registered User

Sp33d_evil's Avatar

este super tare..
pakt k n-are HBO

e aiurea rau k am RDS si e pe IP contu... x(

Last edited by Sp33d_evil; 15-05-2007 at 00:35..

Sp33d_evil is offline    Reply With Quote
Old 15-05-2007, 00:55   #17 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

Metv inteleg acum insa inca o data tin sa reamintesc ca in acest caz proiectul va fi mort din nastere pentru ca veti avea foarte foarte putini clienti care vor fi dispusi sa plateasca pentru asa ceva . Sa nu uitam totusi ca acest serviciu este conditionat in primul rand si de o conexiune foarte buna la internet , iar cum la noi publicul tinta "educat" este majoritatea conectat la o retea de cartier cu un internet destul de firav iarasi este o problema .

Dar ma rog eu va urez bafta, insa daca nu se poate gasi o rezolvare privind ipurile si mai ales accesul de oriunde , practic eu unul nu-i vad rostul , cel putin in Romania anului 2007 . Poate ca peste 10 ani cand televizoarele care se vor vinde si in Cora ( adica ma refer la cele pt publicul larg ) se vor putea conecta singure la internet si vor oferi si o calitate cat de cat ( ca eu pe laptop la un hotel poate pot face rabat sa vad in low res dar nea gicu de la 2 care nu stie despre ce-i vorba cu internet si ipuri, cand o sa vada imaginea mai proasta n-o sa fie prea multumit ) abia atunci sa prindeti clienti ...

Merlin is online now    Reply With Quote
Old 15-05-2007, 10:20   #18 (permalink)
Registered User

pandelicu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Fuzzy View Post
Folosesti Opera ? Eu pe asta l-am incercat prima data, si nu facea nimic. Pe firefox mi-a cerut plugin-ul vlc, l-am bagat si gata.

E ok serviciul, sunet cam naspa si imagine acceptabila. L-am folosit cam o ora si s-a blocat de cateva ori, revenindu-si abia dupa ce i-am dat refresh. Culmea ca inca facea trafic.

da...foloseam opera acum merge, exact cum ai zis tu cu firefox. mersi

pandelicu is offline    Reply With Quote
Old 15-05-2007, 12:34   #19 (permalink)
Registered User

Mendex's Avatar

metv cam cat o sa coste lunar?

Old 15-05-2007, 13:04   #20 (permalink)
Registered User

am facut si eu un cont, din curiozitate.
merge bine, pe Mac (firefox+vlc) dar sunt la munca, am banda serioasa.

daca as plati pentru asa ceva, da poate. sa-l folosesc din cand in cand la munca, singurul loc unde e suficienta banda. daca mi s-a bloca din 5 in 5 minute, nici nu l-as deschide. putini au suficienta banda si de obicei la servici. aici te poti uita asa cate un pic, in momente moarte care nu sunt dese. cat as plati? 5-6 ron pe luna.

pe viitor? nu sunt convins ca ar fi de mare succes. un scenariu ideal ar fi sa vad ceva pe wireless, folosind un PSP.

-trustbyte- is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Cum, cât, unde?

Thread Tools

Posting Rules