hai sa fac cateva scenarii, nu stiu care din ele ti se aplica pentru ca nu stiu exact situatia:
1. daca mama ta are doar titlu de proprietate pe teren, caz in care trebuie sa faci masuratori topografice si sa inscrii terenul la cartea funciara. te costa, in functie de locatie, suprafata. un teren de 2000 mp, cu o constructie pe el, costa in jur de 1000 lei (cu tot cu taxele de avizare) dar poate fi mai mult sau mai putin, depinde de cum negociezi cu persoana autorizata
2. daca exista masuratori facute si sunt in cadastru, posibil sa fie facute cu ceva timp in urma cand nu era obligatorie inscrierea la Cf, caz pentru care trebuie sa il inscrii. te costa si asta ceva (nu stiu exact cat), dar du-te la OCPI sa faci cerere sa vezi daca este inscris
3. daca exista masuratori facute si terenul e si inscris la CF, atunci doar faci cerere, si ti se elibereaza (cam 20-30 lei costa) copie dupa "plan de amplasament si delimitare al bunului imobil"
4. daca ai masuratori facute ai si planul, coordonate pe contur, atunci poti sa faci "trasare" sau "perimetrare", adica iti delimitezi zona ta, prin puncte materializate in teren (tarusi sau orice altceva dar fix sa fie sa nu mai faci asta inca o data). evident, asta se plateste, nu atat cat masuratorile topo in sine, dar totusi platesti efortul persoanei care ti le face.
sper ca e mai clar acum, dar sfatul meu e sa te adresezi unei persoane de la OCPI direct, acolo iti va spune exact ce sa faci, in functie de documentele pe care le ai pe teren la momentul asta.
bafta!

Reply With Quote
Bookmarks