Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Cum, cât, unde?

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 05-07-2008, 22:56   #1 (permalink)
Registered User

Hardware's Avatar

Am nevoie de un veterinar - problema delicata

Nu stiu cum sa incep...

Am un caine (mai bine zis mama are un caine), metis labrador cu cocker. L-am adus acasa acum 14 ani, era un pui mic...am mers cu el pe jos, la ora 3 dimineata, de la Foisorul de Foc pana in Baneasa.

Lasand la o parte amintirile, de la o vreme s-a ramolit de tot, daca as putea spune asa, de-abia se mai misca si mananca din ce in ce mai putin.
Lucrul cel mai rau este ca de curand i-am depistat o otita sau oricum o forma de infectie la o ureche. Emana un miros ingrozitor, de cadavru, este foarte greu de stat langa el. Este foarte posibil ca problema sa fi fost mai veche, dar nu a dat vreun semn ca ar exista.

Cert este ca acum s-a ajuns intr-un punct fara iesire din punctul meu de vedere. Mama a fost la un medic din zona, costurile de tratament si recuperare sunt foarte mari, iar ea, cu o pensie de 400 de ron, nu le poate suporta. Eu nici atat, cu copil mic si o rata imensa la banca.

In casa nu se mai poate sta in conditiile astea, mai ales ca au venit si caldurile. Mama nu isi mai poate vedea nepotul pentru ca mi-e cam frica sa il aduc pe la ea.

Indiferent cat de inuman ar suna si cat de legati suntem de aceasta fiinta, caut un medic veterinar care sa il eutanasieze. Medicul la care a fost mama nu a vrut sa faca asta, o tinea intr-una cu tratamentul. Din pacate, oricat am vrea, NU se poate acest lucru acum. Sa il tinem asa e la fel de inuman. Sa il aruncam in strada? In niciun caz.

Daca ma poate ajuta cineva in vreun fel...

Hardware is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2008, 23:06   #2 (permalink)
Registered User

Designer's Avatar

Se va stinge singur (discut din experienta) .. ingrijeste-l in continuare cat poti de bine caci e pacat sa nu si dupa deznodamant fa-i un cadou mamei un pui .

Designer is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2008, 23:14   #3 (permalink)
oni
Registered User

Mda... cat de bine cunosc problema. Un scenariu similar; boxerita fff iubita care la varsta de 14 ani a facut un cancer la mamela; din cauza durerilor si-a mancat tumora cu pricina. Rana enorma deschisa, caldura, duhoare, muste...

Solutia a fost un veterinar adevarat. Cel care-ti propune "tratament" o face pt bani; la varsta aceea s-ar putea ca acel caine sa nu supravietuiasca anesteziei si/sau interventiei.

Eu zic sa mai cauti; exista cabinete destule. Explici situatia si teoretic cineva o sa accepte. Cei de la tara (de pe "sate") sunt mai intelegatori. Si asigura-te ca o face fara dureri (injectie cu o "supradoza" de anestezic; asta o sa-l adoarma adanc + clorura de potasiu intravenos)

oni is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2008, 23:25   #4 (permalink)
Registered User

iosnebun's Avatar

Hardware esti din Bucuresti? Daca esti din Bucuresti iti pot recomada eu un medic bun si care are preturi f mici fata de altele. Poate totusi renunti la eutanasiere, poate mai are o sansa. Totusi il ai de 14 ani. Si catelusa noastra a avut otita si era apatica, dar dupa 3-4 zile de tratament si-a revenit. Ne-a costat cam 50 lei tot tratamentul pt otita, dar depinde si in ce stadiu este.

iosnebun is offline    Reply With Quote
Old 06-07-2008, 10:59   #5 (permalink)
Registered User

savy's Avatar

si cainele prietenei mele are otita chiar acum. e sub tratament. mergem cu el la o clinica de la capatul statiilor de autobuze, de pe dinicu golescu. pana acum am dat cam 1mil si ceva.
o alta solutie e sa te mai duci cu el la facultatea de medicina veterinara. acolo sunt studenti care se pot ocupa de asta, tu platind decat medicamentele

savy is online now    Reply With Quote
Old 06-07-2008, 11:01   #6 (permalink)
Registered User

Hardware's Avatar

@iosnebun
Da, sunt din Bucuresti. Imi poti trimite un mesaj privat cu datele medicului.

Din pacate sunt sigur ca in cazul meu nu este vorba de cateva zile de tratament. Si daca se vindeca raman celelalte probleme - vede foarte slab, undeva sub 4m (cataracta), merge greu (dar nu are artrita). Vedem ce va fi.

-----

@savy
O sa incerc si varianta cu tratamentul la facultate.

Old 17-09-2008, 14:54   #7 (permalink)
Registered User

murfisor's Avatar

ce-ai facut pana la urma?

murfisor is offline    Reply With Quote
Old 20-09-2008, 17:24   #8 (permalink)
Registered User

Hardware's Avatar

Pai...daca maica-mea nu mai putea sa il tina l-am dus la casa si sta sub supravegherea muncitorilor. Atat de bine l-au supravegheat ca a fugit la doua zile dupa ce l-am lasat acolo. A umblat 3 saptamani brambura si in final a ajuns acasa, in Bucuresti (venind de la o distanta de 12km). Este si asta o realizare, tinand cont ca sta prost cu vazul si auzul e terminat.

L-am dus inapoi la casa, dupa 3-4 zile a fugit din nou, nu imi explic pe unde a iesit. Au urmat iar vreo 3 saptamani de hoinarit si acum doua saptamani l-am cules de pe marginea drumului, din Buftea.
Pana la urma s-a acomodat la genul ca e liber sa umble pe unde vrea, dar vine sa-si ia masa in curte. Un fel de regim hotelier. Daca ii inchizi poarta incepe sa latre pana nu mai poate. Daca sunt eu acolo si nu stau langa el, iar latra pana nu mai poate.
Dupa o luna jumate de umblat pe coclauri arata jalnic, dar vad ca se tine destul de bine (cce chestie...). Vad totusi ca in ultimele zile a inceput sa puna pe el.

Problema e ca undeva pe la sfarsitul lui octombrie sunt gata cu totul si pot sa ma mut, si atunci nu stiu ce ii fac. Ma enerveaza ca ii place sa stea jegos, miroase urat si baia nu rezolva nimic. Plus ca face sandal - in timpul zilei nu ma intereseaza, casunt la munca, dar seara si noaptea...

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Cum, cât, unde?

Thread Tools

Posting Rules