![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2005 | "Purici" trandafir?
Salut, M-am atasat destul de mult de un trandafir japonez. De circa 3 saptamani pare sa-i mearga din ce in ce mai rau. Am crezut inital ca pierde frunze de la caldura si m am gandit sa l mut.. Degeaba. Aseara am observat ca are un fel de spuzeala pe frunze si tin minte ca bunica imi spunea ceva de "purici" care ataca plantele. Are asa ceva si trandafirul meu? Am atasat o poza mai clara. Trebuie sa i dau cu solutie, cu ceva? Sau doar sa-i clatesc bine fiecare frunza? Poate pare o tampenie pt unii, dar mi-e mila de el sa-l las asa.. | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
tb sa cumperi un spray eu am unul care se numeste "perfect plant" insecticide si este foarte bun am avut si eu problema asta si am rezolvat destul de repede dai cu spray-ul cam de 2-3 ori pe saptamana pe trandafir...sa ai grija sa dai pe ambele parti ale frunzelor, dar sa nu exagerezi si sa termini spray-ul in 2 saptamani acum ca am vazut cum arata al tau te sfatuiesc sa iei spray-ul cat mai repede pt ca se pare ca bietul trandafir are destui "purici" cred ca il gasesti la bricostore...parca de acolo il am
__________________ why should I serve in heaven when I could rule in hell??? Sometimes I wonder if men and women really suit each other. Perhaps they should live next door and just visit now and then. | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Rupe o frunza si dute la un centru specializat iti vor da ei tot ce ai nevoie.
__________________ Vand SE W710 | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
nu recomand chestiile de genul apa cu nu stiu ce daca nu gasesti la Brico...incearca la cora la sectiunea cu flori....sau la orice alt hypermarket floraria incearca sa o lasi ultima...am avut experiente proaste cu produsele de la florarie
__________________ why should I serve in heaven when I could rule in hell??? Sometimes I wonder if men and women really suit each other. Perhaps they should live next door and just visit now and then. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
singura metoda cat de cat buna este dusul. (in perioada de inflorire si la mine apar puricii , si am incercat cu tot felul de metode, de la insecticide din supermarketuri, pana la apa cu scrum, pana cand m-am enervat si i-am facut dus la 2 zile si stergerea frunzelor, pana am scapat de ei, cam migaloasa treaba dar alta solutie nu am gasit)
| |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|