![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Cant birou PAL
Sper ca am zis bine 'cant' Am un birou de PAL luat din Cora cred. Este de PC si are sertar pt tastatura. Fiind din PAL are un fel de sticker lipit peste, care imita lemnul. Problema e ca pe una din muchiile acelui sertar pt tastatura s-a cam dezlipit si s-a rupt acel sticker (sau ce dumnezeu e, seamana a lemn) Unde pot gasi sa il inlocuiesc? Am nevoie de aceasi culoare. | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 |
Ai spus bine cant(de fapt se numesc borduri de furnir/melamina/abs), acestea sunt: NEADEZIVAT – caz in care se aplica pe cant cu ajutorul unei spatule si a binecunoscutului "prenadez". ADEZIVAT – caz in care se aplica pe cant cu ajutorul a unei suflante de aer cald(feon) sau chiar cu un calcator obisnuit(fier de calcat). Din moment ce ai cumparat biroul de la Cora (presupun ca locuiesti in zona si cunosti cartierul Pantelimon), pe Soseaua Morarilor sunt nenumarate firme ce au acest produs avand diferite:modele, culori, dimensiuni, grosimi(vis a vis de spalatoriile auto). Daca iti este mai usor, orice magazin de tipul Bricostore (Practiker,Hornbach, etc.) au acest produs pe rafturile lor. Succes. http://www.kantex.ro/ro/cant_melamina.php | ||
|
| | #4 (permalink) | ||
Pai nu cred ca te pot ajuta cei de acolo (ei doar vand accesoriile necesare) deoarece implica unele cunostinte/uneltele necesare, trebuie inlocuit tot cantu' de la sertar (se va inlatura vechiul cant cu o dalta/rindea, se slefuieste zona unde va fi aplicat viitorul cant cu glaspapir, se aplica noul cant) si nu o portiune oarecare al acestuia. E(ste) bine sa faci aceasta operatiune intr-un atelier de specialitate. Pentru putin, succes. Last edited by RossoNerro; 02-09-2008 at 11:14. | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Te duci la orice depozit din asta de PAL sau mobileir la comanda cu o bucata din birou si spui ca vrei culoarea aia. Nu o sa gasesti sigur model identic dar foarte apropiat nu cred ca e o problema. Un metru de cant adeziv de 22mm latime care se lipeste cu fierul de calcat la cald costa 0,5 RONi. Trebuie dat intr-adevar cantul vechi jos (ridea, cutit, cutter sau tragi de el usurel pana cand il dezlipesti pe tot de pe bucata care te intereseaza). Pasi pentru lipisea cantului: 1) Scule si materiale necesare: fier de calcat cu reglaj de temperatura, carpa de bumbac 100% (un maieu vechi), cutter foarte bine ascutit. 2) Cureti suprafata cu smirghel. 3) Aplici cantul cu fierul de calcat incalzit la 2 buline. Asezi cantul cu o muchie aliniata la muchia placii tale de PAL si cu carpa asezata intre cant si fier calci usurel cu fierul de calcat. Verifici daca cantul este bine aliniat, daca nu, cat e inca cald il poti repozitiona. Dupa ce ai aliniat totul bine insisti cu fierul mai tare pe bucatele mici si verifici daca s-a lipit bine. 4) Astepti sa se raceasca bine adezivul de pe spatele cantului. 5) Tai cu cutterul surplusul de cant cu mare grija. Cantul ar trebui sa aiba 22 mm, PAL-ul 18 deci cam 4 mm de cant iti dispar. 6) Verifici ca peste tot cantul este lipit (vezi daca se agata la margine). Mai bagi inco o data fierul daca e nevoie. 7) Tesesti putintel muchiile suprafetei cu smirghel fin. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
AdyAero, ai ceva cunostinte in domeniul tamplariei(reparatii/fabricarii mobilei).Mai trebuia s-ai spui doar granulatia smirghelului folosit, pentru curatare 60-80(pct.2) iar pentru muchii 160-200(pct.5). Atentie !!!, sa nu te arzi cu fierul de calcat. | ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|