Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Cum, cât, unde?

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 22-10-2009, 14:16   #1 (permalink)
proud member

always's Avatar

Unde se depun contestatiile pentru retinerea permisului de conducere?

Astazi am ramas fara permis.
Ma duceam spre serviciu si la un moment dat am fost oprit de o masina de Politie pe niste stradute de blocuri.
Mentionez ca NU era un echipaj de Politie ci un subcomisar care ma legitimeaza. Apoi imi spune ca in urma cu 3-4 km, la intersectia Maior Bacila (zona D-na Ghica) am depasit coloana la semafor.
Masina era un VW break, el era singur in masina iar masina nu este dotata cu camera video de bord.
In PV am scris ca nu recunosc fapta, si ca am fost oprit la 4 Km de presupusul loc al contraventiei.

Ce ma intereseaza:

1. Unde se depun contestatiile pentru retinerea permisului de conducere?
2. Ce sanse am sa castig tinand cont de cele scrise mai sus.

PS: cred ca mai este undeva pe aici un topic asemanator dar nu-l mai gasesc, asa ca imi cer scuze daca se repeta.

"I like watching a debate and complaining that the participants disagree about things".

always is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 14:22   #2 (permalink)
mz
V-am prins, vrajitoarelor!

mz's Avatar

Si totusi: ai depasit sau nu coloana?

mz is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 14:24   #3 (permalink)
proud member

always's Avatar

Quote:
Originally Posted by mz View Post
Si totusi: ai depasit sau nu coloana?
nu are nicio importanta.

Raspunde-mi la intrebari te rog daca vrei sa ma ajuti.

mersi,

"I like watching a debate and complaining that the participants disagree about things".

Old 22-10-2009, 14:44   #4 (permalink)
mz
V-am prins, vrajitoarelor!

mz's Avatar

Daca-mi spui ca nu are importanta, inseamna ca ai depasit-o. Si nu vad la ce sa ajut un om care a comis o infractiune pentru care STIA se ia carnetul pe loc, iar acum vrea sa depuna contestatie, cu speranta ca nu l-a filmat nimeni. Stii ce mi-ar placea? Sa depui contestatia, apoi sa apara Politia cu filmarea si sa-ti mai dea bonus o amenda.

mz is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 14:49   #5 (permalink)
proud member

always's Avatar

Quote:
Originally Posted by mz View Post
Daca-mi spui ca nu are importanta, inseamna ca ai depasit-o. Si nu vad la ce sa ajut un om care a comis o infractiune pentru care STIA se ia carnetul pe loc, iar acum vrea sa depuna contestatie, cu speranta ca nu l-a filmat nimeni. Stii ce mi-ar placea? Sa depui contestatia, apoi sa apara Politia cu filmarea si sa-ti mai dea bonus o amenda.
esti offtopic.

LE: e contraventie, nu infractiune. BTW, ai carnet?

Old 22-10-2009, 15:18   #6 (permalink)
>d(oO)b<

Are, n-are, important e ca respecta LEGEA! Indiferent de circumstante, probabil niciodata n-a trecut strada pe rosu sau prin loc nemarcat iar daca gaseste pe jos 500.000eu ii va duce la cea mai apropiata sectie de politie. Tara are nevoie si de oameni ca el, pentru ca ceilalti sa poata prospera in voie

Nu stiu unde se depun contestatiile, dar daca nu te-a filmat si totul se rezuma la procesul ala verbal, n-ar trebui sa ai nicio problema in recuperarea permisului. Zic doar asa, la nivel teoretic, e cuvantul lui impotriva cuvantului tau. Eu as merge putin mai departe, el era cel care depasea coloana, am vrut sa-i fac poza pe geam insa m-a vazut si m-a oprit ceva mai tarziu

Sa-nceapa posturile!

bHz One is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 15:22   #7 (permalink)
proud member

always's Avatar

Intretimp am dat niste telefoane si am aflat ca se depun la Judecatoria sector 2.
cred ca este cea din spate de la Unirii daca nu ma insel.
Si da, il recuperez fara probleme carnetul, prin contestare.
Inca odata, NU era un echipaj de Politie ci era un subcomisar care probabil se ducea la munca or smthing. Nu avea camera pe masina si NU am fost oprit la locul presupusei contraventii.

Please confirm ca se depune la judecatoria sector 2 si ca este cea din spate de la mag unirea.

multumesc,

Old 22-10-2009, 15:39   #8 (permalink)
Registered User

bogrado's Avatar

Si daca ti-l iei inapoi mai depasesti coloana la semafor ?

bogrado is offline    Send Message via Google Talk to bogrado Reply With Quote
Old 22-10-2009, 15:42   #9 (permalink)
Registered User

sldr's Avatar

bhz one... din cate stiu eu, cuvantul politistului > cuvantul infractorului / contavenientului (presupunand ca era in serviciu); nu ca as fi de acord cu depasirea coloanei

sldr is offline    Send Message via Google Talk to sldr Reply With Quote
Old 22-10-2009, 15:42   #10 (permalink)
proud member

always's Avatar

Quote:
Originally Posted by bogrado View Post
Si daca ti-l iei inapoi mai depasesti coloana la semafor ?
va rog ramaneti ONTOPIC. Nu am deschis topicul pentru a va da voi cu parerea despre ce trebuia sa fac si ce nu mai trebuie sa fac.

@sldr, pai si prezumtia de nevinovatie ce naiba mai este atunci?
Politia trebuie sa dovedeasca ca eu am incalcat regulile de circulatie, NU eu ca nu am incalcat. Geez!

Old 22-10-2009, 15:43   #11 (permalink)
Nick anterior: dicital

Quote:
Eu as merge putin mai departe, el era cel care depasea coloana, am vrut sa-i fac poza pe geam insa m-a vazut si m-a oprit ceva mai tarziu
Eu as merge si mai departe. Politistul conducea in timp ce facea sex cu 2 prostituate, si arunca pe geam pliculete de heroina la copii si tragea dupa batrani cu glockul. Si always l-a depasit ca sa-i taie calea in fata unei treceri de pietoni pe unde treceau scolari. Always a evitat o nenorocire si a salvat copiii.

meganic is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 15:52   #12 (permalink)
>d(oO)b<

Plauzibil, da` trebuie sa tocmesti doua fetite care sa`ti sustina ipoteza. Cat timp ala a facut PV fara un martor, fara dovada video, fara nimic, e cam egal cu 0. Deranjant e ca a mers la intimidare, probabil trebuia sa-l omeneasca cu 1-2 sute de euro... un porc

Old 22-10-2009, 15:57   #13 (permalink)
Registered User

sldr's Avatar

Quote:
Originally Posted by always View Post
@sldr, pai si prezumtia de nevinovatie ce naiba mai este atunci?
Politia trebuie sa dovedeasca ca eu am incalcat regulile de circulatie, NU eu ca nu am incalcat. Geez!
nu stiu daca se pune problema de cuvant in situatia ta... ziceam ceva la modul general, cuv politistului cantareste mai mult decat al acuzatului...

vrei sa spui ca daca treci pe rosu si te prinde politia dar nu are poza cu momentul respectiv... tu ar trebui sa scapi?! "geez" (pentru ca analogic vorbind, este aceeasi situatie - si tu ar trebui sa ramai fara carnet)

Old 22-10-2009, 16:01   #14 (permalink)
proud member

always's Avatar

Quote:
Originally Posted by sldr View Post
nu stiu daca se pune problema de cuvant in situatia ta... ziceam ceva la modul general, cuv politistului cantareste mai mult decat al acuzatului...

vrei sa spui ca daca treci pe rosu si te prinde politia dar nu are poza cu momentul respectiv... tu ar trebui sa scapi?! "geez" (pentru ca analogic vorbind, este aceeasi situatie - si tu ar trebui sa ramai fara carnet)

lasa, citeste legea si vorbim dupa. Asa sa ne dam cu presupusul.......

Old 22-10-2009, 16:06   #15 (permalink)
Registered User

sldr's Avatar

daca cunosti tu legea atat de bine... da-mi te rog raspunsul la intrebarea mea, e simplu, lumineaza-ma

mersic

Old 22-10-2009, 16:09   #16 (permalink)
>d(oO)b<

sldr, in cazul descris de tine, tot ce-ai de facut e sa scrii in procesul verbal "cred ca politistul miroase a alcool"
Acu` serios, daca nu are martori (daca ai trecut pe rosu cauta muuuuuuuuult timp actele incat eventualii martori sa-si vada de drum) scrii in pv ca ai intrat in intersectie pe verde si din cauza conditiilor de trafic exista sansa sa fi iesit pe rosu si-aia e, scapi si de asta Cred.

Old 22-10-2009, 16:10   #17 (permalink)
Registered User

sldr's Avatar

vorbeam de lege aici, nu de metode de a fenta legea... nu cautam solutii de a scapa bazma curata...

Old 22-10-2009, 16:11   #18 (permalink)
proud member

always's Avatar

Quote:
Originally Posted by sldr View Post
daca cunosti tu legea atat de bine... da-mi te rog raspunsul la intrebarea mea, e simplu, lumineaza-ma

mersic
normal ca-ti retine permisul. Dar la contestatie EI trebuie sa dovedeasca ca tu ai incalcat legea si nu invers. Adica nu eu trebuie sa aduc probe ca NU am incalcat legea. Iar asta cu cuvantul lui contra cuvantului meu nu mai este de mult. De cand a fost schimbata legea ultima oara.

Insa ceea ce este mai aiurea in PV-ul meu (abia acum am observat) este ca sunt amendat in baza OU 195/2002, art 100, ali. 3 care zice asa: "3. nerespectarea semnificatiei indicatoarelor si marcajelor de obligare; ".

Adica? WTF?

Old 22-10-2009, 16:30   #19 (permalink)
pat
Monkee business

pat's Avatar

Ban always 2 saptamani ca a depasit coloana la semafor!!!

ps: oare threadurile de pe forum pot fi o dovada in instanta? Se vede ca always a evitat sa raspunda la intrebarea lui mz (care probabil este politist). Judecatorului ii va fi foarte clar ca trebuie sa respinga contestatia.

Servicii de fotografie - portrete, produse, evenimente, nunti · Servicii de graphic design, web design, identitate

pat is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 16:34   #20 (permalink)
Registered User

sldr's Avatar

oricum, ca side-note... nu tre sa devii defensiv pentru ca eu nu te acuz de nimic...

probabil era linie continua acolo si ai incalcat-o (marcaj de obligare)... sau cel putin de asta de acuza garsia

ps: din noul cod rutier

"
Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta In clasa a III-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
"

cautand prin cod am gasit asta... adica sa inteleg ca daca trec pe rosu si nu se intampla accidente... nu mi se ia permisu?! sau sunt eu prea obosit si nu mai inteleg romana

ps2: sau carnetul ti se ia oricum, dar amenda platesti doar in caz de accident?!

ps3: sunt de acord ca tu nu tre sa dovedesti nimic, practic nici nu prea ai cum in situatiile descrise pe acest thread... dar mi se pare oarecum absurd ca ,in momentul in care o comiti sub ochii politiei, ei sa trebuiasca sa vina si cu alte dovezi in afara de cuv. lor

deasemenea sunt de acord ca pot aparea abuzuri de aici... ehhh

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Cum, cât, unde?

Thread Tools

Posting Rules