![]() |
| | #21 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2002 | Quote:
In principiu dupa hotararea CEDO cu privire la incalcarea art. 6 din Conventie, sarcina probei in cazul proceselor verbale de contraventie revine organului constatator. Dar nu toti judecatorii tin cont de treaba asta. Daca esti sigur ca nu exista poze/filmari cand ceri proba poti face referire la hotararea CEDO si la obligatia ce revine politiei.
Last edited by andrei0383; 22-10-2009 at 16:56.. | ||
|
| | #22 (permalink) | ||
|
si martori de unde?! daca presupusa contaventie avusese loc cu 4km in spate... nu cred ca se mai intorcea el si mai gasea pe cineva care sa fi si fost atent la masina lui si la fara-de-legile comise cu aceasta... practic mi se pare imposibila "fabricarea" de martori in situatia asta ps: pe mine m-a busit un bou cand parcam (in spic)... el poate foarte usor sa zica vezi doamne ca defapt eu dadeam cu spatele si nu cu fata... eu nu aveam nici un martor care sa ma sustina... e cazul pierdut in situatia asta?
__________________ .si de la capat | |||
|
| | #26 (permalink) | ||
| Quote:
Insa eu am scris ca am fost oprit la 4Km distanta de locul presupusei contraventii. deci pot sa spun ca eram in masina cu 2 persoane care au coborat "la prima".
__________________ "I like watching a debate and complaining that the participants disagree about things". | |||
|
| | #28 (permalink) | ||
| Quote:
Conform Art 6 CEDO aliniat 3 (dar si restul), orice om beneficiaza de prezumtia de nevinovatie iar Politia trebuie sa vina cu probe ca sunt vinovat.
__________________ "I like watching a debate and complaining that the participants disagree about things". | |||
|
| | #29 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2004 |
Constatarea politistului beneficiaza de prezumtia de veridicitate, care are intr-un fel rol de proba, cel putin la noi. Hai sa luam un exemplu: daca un politist vede cum un gigel sparge geamul unei masini, poate sa-l aresteze? Are vreo proba de adus in instanta? E ok sa decurga asa lucrurile sau nu? | ||
|
| | #30 (permalink) | ||
|
Proba este politistul, in Romania el are aceasta calitate de a CONSTATA. In acest caz tu trebuie sa aduci dovezi ca nu este asa cum el a constatat. Daca ai pe proces specificat ca nu sunt pasageri, ai sanse de 90 % sa pierzi procesul. Nu conteaza ca te-a oprit la 1 metru sau la 20km.
__________________ 0mU | p0rn0 | |||
|
| | #31 (permalink) | ||
Alta chestie, mai nou se pare ca politia rutiera are indicatii sa nu mai piarda procesele asa usor, eu cunosc un caz in care politistul a mintit la proces: un coleg a ramas fara carnet pentru trecere pe rosu, politistul care l-a oprit era dupa intersectie, s-a uitat la alt semafor decat cel depasit de colegul meu. La proces a zis ca era in masina in spatele colegului meu.
| ||
|
| | #32 (permalink) | ||
| Quote:
PS: ba conteaza unde am fost oprit. Ca eu aveam 2 martori in masina, care ulterior au coborat si apoi am fost oprit. ce zici? conteaza? Anyhow, se poate inchide threadul. M-am lamurit. ---------- Post added at 21:23 ---------- Previous post was at 21:22 ---------- Quote:
PS: nu am auzit de prezumtia de veridicitate. Este stipulata in vreo lege? Pentru ca prezumtia de nevinovatie este. In CEDO art 6. http://soniacososchi.blogspot.com/20...in-cedo-n.html
|
| | #33 (permalink) | ||
|
Nu stiu de ce ai impresia ca suntem impotriva ta. Ai cerut un sfat si ai primit raspunsuri, care poate nu sunt cum ai sperat tu. Am castigat 2 procese fara nici un avocat si stiu caz asemanator cu al tau, dar in plus avea martor si a pierdut. E dreptul tau sa ataci in instanta procesul verbal si daca deranjul nu e prea mare sa ne spui si noua verdictul la final.
__________________ 0mU | p0rn0 | |||
|
| | #34 (permalink) | ||
| Quote:
Ma duc luni sa contest. oricum o sa o lungesc cam un an de zile. Daca tot e sa fie hora atunci sa jucam.
|
| | #35 (permalink) | ||
prezumptia de veridicitate e stipulata...undeva O sa auzi cuvintele astea 3 la proces, daca te bagi.LE: da, un avantaj e ca vei putea conduce pe periada procesului. Daca-l pierzi, asta e, oricum ramaneai pieton si daca nu contestai. | ||
|
| | #36 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2009 |
man io sper sa-ti ia carnetul. altfel , multa bafta ! desigur , cand voi calca si eu linia continua si apoi voi manca rahat (turcesc) pe forum spunand ca pana si hotul prins e tot negustor cinstit sper sa mi se ia carnetul ! noapte buna , proud member
__________________ All parts should go together without forcing. Therefore, if you can't get them together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer." -- IBM maintenance manual, 1975 | ||
|
| | #37 (permalink) | ||
| Ceea ce iti doresc si eu tie! Numai bine. ---------- Post added at 21:50 ---------- Previous post was at 21:40 ---------- Quote:
Eu am spus ce sa intamplat , nu am sustinut ca sunt vinovat/nevinovat. Am intrebat doar ce sanse am. Sa inteleg ca tu nu ai incalcat nicodata regulile de circulatie? Sa inteleg ca esti soferul model? dealtfel iti doresc si tie sa mananci ce mi-a spus tu mie si sa dea D-Zeu sa te opreasca Politia de 2 ori pe zi.
|
| | #39 (permalink) | ||
|
always - dupa cum se vede din ce scrii pe aici ,ai depasit coloana ! iti este greu sa iti accepti greseala ? nu puteai sta la stop ? sau esti unul de bani gata cu maneaua la blana ? asa faceti toti cand gresiti , repede contestatie .m-as rade sa ia inregistararea de pe camera din intersectie si sa ramai cu , carnetul suspendat ! daca stii ca nu ai voie, de ce depasesti ? aia care stau la stop sunt niste prosti ... ps: vin si dau declaratie ca te-am vazut cand ai depasit coloana , si mai aduc si 5 prieteni cu mine sa declare si ei ca te-au vazut ! ))))))
__________________ vand http://forum.computergames.ro/106-el...l#post39868848 !!! vand http://forum.computergames.ro/106-el...l#post40397476 !!! | |||
|
| | #40 (permalink) | ||
| Nick anterior: florinp3 Join Date: Feb 2004 Location: Bucureşti | punisher, nu înțelegi, se grăbea. Restul din coloană ieșiseră la plimbare.
| ||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |