Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Cum, cât, unde?

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 22-10-2009, 16:42   #21 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by always View Post
Astazi am ramas fara permis.
Ma duceam spre serviciu si la un moment dat am fost oprit de o masina de Politie pe niste stradute de blocuri.
Mentionez ca NU era un echipaj de Politie ci un subcomisar care ma legitimeaza. Apoi imi spune ca in urma cu 3-4 km, la intersectia Maior Bacila (zona D-na Ghica) am depasit coloana la semafor.
Masina era un VW break, el era singur in masina iar masina nu este dotata cu camera video de bord.
In PV am scris ca nu recunosc fapta, si ca am fost oprit la 4 Km de presupusul loc al contraventiei.

Ce ma intereseaza:

1. Unde se depun contestatiile pentru retinerea permisului de conducere?
2. Ce sanse am sa castig tinand cont de cele scrise mai sus.

PS: cred ca mai este undeva pe aici un topic asemanator dar nu-l mai gasesc, asa ca imi cer scuze daca se repeta.
Ar trebui sa scrie in procesul verbal unde se depune contestatia. In Bucuresti e mai comlicat pt ca depinde de sectia de politie la care lucreaza agentul. Plangerea la contraventie este de competenta judecatoriei oricum, ramane sa aflii care. Asa cum ai prezentat tu situatia de fapt ai sanse de castig, insa vei avea nevoie de 1-2 martori credibili care sa iti sustina versiunea. Pentru a-ti recupera permisul, dupa ce depui plangerea ceri si un certificat de grefa cu care te prezinti la politia rutiera. Sa ai la tine o taxa de timbru de 1 leu platita la primaria de care apartii pentru certificat. In plangere poti cere politiei sa ataseze proba video daca ea exista. Incearca sa fii clar si concis in plangere nimeni nu sta sa citeasca povesti, si tot ce declari sa poti dovedi cu martori. E simplu, restul depinde de judecator si toanele lui. In principiu dupa hotararea CEDO cu privire la incalcarea art. 6 din Conventie, sarcina probei in cazul proceselor verbale de contraventie revine organului constatator. Dar nu toti judecatorii tin cont de treaba asta. Daca esti sigur ca nu exista poze/filmari cand ceri proba poti face referire la hotararea CEDO si la obligatia ce revine politiei.

Last edited by andrei0383; 22-10-2009 at 16:56..

andrei0383 is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 16:49   #22 (permalink)
Registered User

sldr's Avatar

si martori de unde?! daca presupusa contaventie avusese loc cu 4km in spate... nu cred ca se mai intorcea el si mai gasea pe cineva care sa fi si fost atent la masina lui si la fara-de-legile comise cu aceasta...

practic mi se pare imposibila "fabricarea" de martori in situatia asta

ps: pe mine m-a busit un bou cand parcam (in spic)... el poate foarte usor sa zica vezi doamne ca defapt eu dadeam cu spatele si nu cu fata... eu nu aveam nici un martor care sa ma sustina... e cazul pierdut in situatia asta?

sldr is offline    Send Message via Google Talk to sldr Reply With Quote
Old 22-10-2009, 17:00   #23 (permalink)
Registered User

Pai sa zicem 2 persoane ce erau in masina cu el.

Old 22-10-2009, 17:03   #24 (permalink)
Registered User

sldr's Avatar

incercam sa gasesc o solutie legala

sldr is offline    Send Message via Google Talk to sldr Reply With Quote
Old 22-10-2009, 17:04   #25 (permalink)
Registered User

Este legala, nu vad nicaieri ca el sa fi spus ca a fost singur in masina.

Old 22-10-2009, 17:08   #26 (permalink)
proud member

always's Avatar

Quote:
Originally Posted by andrei0383 View Post
Este legala, nu vad nicaieri ca el sa fi spus ca a fost singur in masina.
ba da. Scrie in PV ca eram singur in masina.
Insa eu am scris ca am fost oprit la 4Km distanta de locul presupusei contraventii. deci pot sa spun ca eram in masina cu 2 persoane care au coborat "la prima".

"I like watching a debate and complaining that the participants disagree about things".

always is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 17:45   #27 (permalink)
Registered User

Nu uita ca tu contesti insasi corectitudinea pv deci poti sustine ca agentul a consemnat gresit si pui martorii sa sustina la fel. Tu dovedesti cu martori, ei sa dovedeasca cu ce pot.

Old 22-10-2009, 21:02   #28 (permalink)
proud member

always's Avatar

Quote:
Originally Posted by andrei0383 View Post
Nu uita ca tu contesti insasi corectitudinea pv deci poti sustine ca agentul a consemnat gresit si pui martorii sa sustina la fel. Tu dovedesti cu martori, ei sa dovedeasca cu ce pot.
Corect.
Conform Art 6 CEDO aliniat 3 (dar si restul), orice om beneficiaza de prezumtia de nevinovatie iar Politia trebuie sa vina cu probe ca sunt vinovat.

"I like watching a debate and complaining that the participants disagree about things".

Old 22-10-2009, 21:09   #29 (permalink)
RAN
Registered User

Constatarea politistului beneficiaza de prezumtia de veridicitate, care are intr-un fel rol de proba, cel putin la noi.
Hai sa luam un exemplu: daca un politist vede cum un gigel sparge geamul unei masini, poate sa-l aresteze? Are vreo proba de adus in instanta? E ok sa decurga asa lucrurile sau nu?

RAN is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 21:12   #30 (permalink)
Duplo

z00t's Avatar

Proba este politistul, in Romania el are aceasta calitate de a CONSTATA. In acest caz tu trebuie sa aduci dovezi ca nu este asa cum el a constatat. Daca ai pe proces specificat ca nu sunt pasageri, ai sanse de 90 % sa pierzi procesul. Nu conteaza ca te-a oprit la 1 metru sau la 20km.

z00t is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 21:17   #31 (permalink)
RAN
Registered User

Alta chestie, mai nou se pare ca politia rutiera are indicatii sa nu mai piarda procesele asa usor, eu cunosc un caz in care politistul a mintit la proces: un coleg a ramas fara carnet pentru trecere pe rosu, politistul care l-a oprit era dupa intersectie, s-a uitat la alt semafor decat cel depasit de colegul meu. La proces a zis ca era in masina in spatele colegului meu.

Old 22-10-2009, 21:23   #32 (permalink)
proud member

always's Avatar

Quote:
Originally Posted by z00t View Post
Proba este politistul, in Romania el are aceasta calitate de a CONSTATA. In acest caz tu trebuie sa aduci dovezi ca nu este asa cum el a constatat. Daca ai pe proces specificat ca nu sunt pasageri, ai sanse de 90 % sa pierzi procesul. Nu conteaza ca te-a oprit la 1 metru sau la 20km.
intreaba un avocat ca vad ca pe mine nu am crezi.

PS: ba conteaza unde am fost oprit. Ca eu aveam 2 martori in masina, care ulterior au coborat si apoi am fost oprit. ce zici? conteaza?

Anyhow, se poate inchide threadul. M-am lamurit.

---------- Post added at 21:23 ---------- Previous post was at 21:22 ----------

Quote:
Originally Posted by RAN View Post
Constatarea politistului beneficiaza de prezumtia de veridicitate, care are intr-un fel rol de proba, cel putin la noi.
Hai sa luam un exemplu: daca un politist vede cum un gigel sparge geamul unei masini, poate sa-l aresteze? Are vreo proba de adus in instanta? E ok sa decurga asa lucrurile sau nu?
normal ca duce probe in instanta! Gezz! Ce credeai? ca-l baga direct la parnaie?

PS: nu am auzit de prezumtia de veridicitate. Este stipulata in vreo lege?
Pentru ca prezumtia de nevinovatie este.
In CEDO art 6.

http://soniacososchi.blogspot.com/20...in-cedo-n.html

Old 22-10-2009, 21:28   #33 (permalink)
Duplo

z00t's Avatar

Nu stiu de ce ai impresia ca suntem impotriva ta. Ai cerut un sfat si ai primit raspunsuri, care poate nu sunt cum ai sperat tu. Am castigat 2 procese fara nici un avocat si stiu caz asemanator cu al tau, dar in plus avea martor si a pierdut. E dreptul tau sa ataci in instanta procesul verbal si daca deranjul nu e prea mare sa ne spui si noua verdictul la final.

z00t is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 21:31   #34 (permalink)
proud member

always's Avatar

Quote:
Originally Posted by z00t View Post
Nu stiu de ce ai impresia ca suntem impotriva ta. Ai cerut un sfat si ai primit raspunsuri, care poate nu sunt cum ai sperat tu. Am castigat 2 procese fara nici un avocat si stiu caz asemanator cu al tau, dar in plus avea martor si a pierdut. E dreptul tau sa ataci in instanta procesul verbal si daca deranjul nu e prea mare sa ne spui si noua verdictul la final.
Poate m-am aprins cam tare.
Ma duc luni sa contest. oricum o sa o lungesc cam un an de zile. Daca tot e sa fie hora atunci sa jucam.

Old 22-10-2009, 21:31   #35 (permalink)
RAN
Registered User

prezumptia de veridicitate e stipulata...undeva O sa auzi cuvintele astea 3 la proces, daca te bagi.
LE: da, un avantaj e ca vei putea conduce pe periada procesului. Daca-l pierzi, asta e, oricum ramaneai pieton si daca nu contestai.

Old 22-10-2009, 21:36   #36 (permalink)
Registered User

man io sper sa-ti ia carnetul.

altfel , multa bafta !

desigur , cand voi calca si eu linia continua si apoi voi manca rahat (turcesc) pe forum spunand ca pana si hotul prins e tot negustor cinstit sper sa mi se ia carnetul !

noapte buna , proud member

Deceiving is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 21:50   #37 (permalink)
proud member

always's Avatar

Quote:
Originally Posted by Deceiving View Post
Ceea ce iti doresc si eu tie!
Numai bine.

---------- Post added at 21:50 ---------- Previous post was at 21:40 ----------

Quote:
Originally Posted by Deceiving View Post

altfel , multa bafta !

desigur , cand voi calca si eu linia continua si apoi voi manca rahat (turcesc) pe forum spunand ca pana si hotul prins e tot negustor cinstit sper sa mi se ia carnetul !

noapte buna , proud member
amice, nu stiu cine esti dar nu inteleg cum iti permiti sa spui despre mine ca mananc rahat, ca sunt hot, etc.
Eu am spus ce sa intamplat , nu am sustinut ca sunt vinovat/nevinovat.
Am intrebat doar ce sanse am.

Sa inteleg ca tu nu ai incalcat nicodata regulile de circulatie? Sa inteleg ca esti soferul model?

dealtfel iti doresc si tie sa mananci ce mi-a spus tu mie si sa dea D-Zeu sa te opreasca Politia de 2 ori pe zi.

Old 22-10-2009, 23:32   #38 (permalink)
Registered User

desigur , ca martor

Deceiving is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 23:59   #39 (permalink)
VY Canis Majoris

punisher's Avatar

always - dupa cum se vede din ce scrii pe aici ,ai depasit coloana !
iti este greu sa iti accepti greseala ?
nu puteai sta la stop ? sau esti unul de bani gata cu maneaua la blana ?
asa faceti toti cand gresiti , repede contestatie .m-as rade sa ia inregistararea de pe camera din intersectie si sa ramai cu , carnetul suspendat !
daca stii ca nu ai voie, de ce depasesti ? aia care stau la stop sunt niste prosti ...
ps: vin si dau declaratie ca te-am vazut cand ai depasit coloana , si mai aduc si 5 prieteni cu mine sa declare si ei ca te-au vazut ! ))))))

punisher is offline    Reply With Quote
Old 23-10-2009, 00:12   #40 (permalink)
Nick anterior: florinp3

punisher, nu înțelegi, se grăbea. Restul din coloană ieșiseră la plimbare.

florin is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Cum, cât, unde?

Thread Tools

Posting Rules