M-am gandit la toate. E complet ilogic sa compari o persoana care incalca legea cu o persoana care obtine ceva pe cale legala. Daca nu reusesti sa iti dai seama de asta, ai mari probleme de perceptie.
Ce e atat de jenant? Omul poate isi cauta de lucru, poate nu, insa cu siguranta ceea ce a intrebat nu e nici ilegal, nici imoral. Unii au noroc de parinti, unii au noroc de relatii. Exista altii care nu reusesc sa se angajeze pe ceea ce sunt pregatiti si nici nu vor sa ajunga sa sape santuri. Sunt curios, tu te-ai angaja muncitor necalificat sau vanzator la toneta inainte de a epuiza toate celelalte optiuni? Din gura toti stim sa dam, dar spune-mi, te rog, ca te-ai angaja cu 6-700 de lei pe luna cand somajul e 300 si pe urma mai discutam.
Deci, nu, nu mi se pare jenant sa iau apararea nimanui. Dimpotriva, jenanta mi se pare atitudinea agresiva "la munca, nu la intins mana", desi respectivul isi exercita un drept. Daca esti atat de nemultumit, incearca sa schimbi legea, nu ii acuza pe cei ce o respecta de faptul ca profita de pe urma ei. Bine, daca a lua 300 de lei pe luna se poate chema a profita.
Sunt curios ce-ai spune in alte state, unde ajutorul de somaj nu e mizeria asta de 70 euro/luna, ci undeva la 600-1000 de euro. Sper sa nu faci infarct cand auzi cat pot plati unele state pentru nemunca.

Reply With Quote

)

Bookmarks