brat Cum tai fermentatia la must?
Results 1 to 7 of 7

Thread: Cum tai fermentatia la must?

  1. #1
    Nick anterior: Kaiapo
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    cine?

    Cum tai fermentatia la must?

    Problema sta in felul urmator:
    am vreo 3 butuci de vie in curte si vreau sa fac din ei vin dulce sau sa fac cumva sa ramana mustul dulce si sa nu fermenteze. (exclusa varianta cu congelarea mustului)
    In anii trecuti daca il lasam sa fermenteze si iesea un vin "roze" care nu era tocmai pe gustul meu.
    Nu sunt de meserie.. daca a mai facut cineva asa ceva as fi tare recunoscator daca ne-ar impartii reteta!
    Bautori iesiti la iveala!
    breaking news: today, a young man on acid realized that all matter is merely energy condensed to a slow vibration,
    that we are all one conciousness experiencing itself subjectively, there is no such thing as death, life is only a dream, and we're the imagination of ourselves... now here's tom with the weather.

    Bill Hicks

  2. #2
    NLE
    NLE is offline
    Registered User NLE's Avatar
    Join Date
    Aug 2005

    Salut

    Telekom - 300 - Thread
    Se ia 1l de must, se fierbe si se pune "CALDUT" (nu fierbinte) peste alti 10l. Ideea e ca proportia sa fie de 1/10.

  3. #3
    Registered User RossoNerro's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Bucuresti
    Eu folosesc aceasi reteta, dar cu vin vechi in loc de must, proportia este aceasi 1/10.

  4. #4
    standartenführer shase's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bukarest
    interesant. stiti si care e explicatia stintifica?
    I`d rather be drivinG my panzer.

  5. #5
    Registered User Mandea's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Bucuresti
    Quote Originally Posted by NLE View Post
    Se ia 1l de must, se fierbe si se pune "CALDUT" (nu fierbinte) peste alti 10l. Ideea e ca proportia sa fie de 1/10.
    sigur e asta? vreau si eu sa fac ceva pt ca in fiecare an de-abia apuc sa beau putin must (vinul nu-mi place) si deja fermenteaza, plus ca imi fermenteaza mie in stomac. cineva mi-a zis ca trebuie fiert, dar eu am inteles ca il fierbi pe tot ala pe care vrei sa il pastrezi. tu esti sigur ca e 1/10?

    shase: mustul fermenteaza pt ca sunt niste microorganisme acolo (eu le zic bacterii, probabil nu e chiar termenul corect). cand il fierbi alea mor probabil. acum nu stiu cum le afecteaza si pe celelalte cand il torni peste, eu de asta ma gandeam ca trebuie fiert tot ala pe care nu il vrei sa se faca vin.

  6. #6
    Nick anterior: Kaiapo
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    cine?
    ce-am gasit pe forum-uri:
    O metoda originala de conservare a mustului din vita de vie, fara conservanti, fara fierbere.
    0.800 kg. hrean, 50 litri must.
    Mustul obtinut dupa zdrobire se lasa sa se limpezeasca. Intre timp se rade hreanul (spalat numai!) prin razatoarea mica, se amesteca cu mustul in damingeana de 50 litri. Se lasa aproximativ 2 saptamani dupa care se trage in sticle.
    Nu fermenteaza, tine un an...

    Reteta: In 10 l must se pun 100g hrean ras. Dupa o luna, se trage de pe drojdie. Dupa inca 2-3 saptamani (cand s-a limpezit iar), poate fi consumat.

    citez de pe alt forum:
    "Eu am facut acum 4 ani (o damigeana de 50 l). Era bun! Dar trebuie sa te obisnuesti cu gustul. L-am tras in PET-uri de 1,5 l si mai am si acum. E inca dulce (fermentatia alcoolica nu s-a produs), dar a virat direct spre otet (miroase)." genial

    probabil o substanta din hrean distruge bacteriile ce tre sa faca fermentatia alcoolica si mare parte din bacteriile cu fermentatia acetica.

    Daca mai stiti si alte retete (am mai gasit o metoda pe baza de aspirina ).. bagati aici, luna asta am sa le testez pe toate.
    La anu dau verdictul!
    breaking news: today, a young man on acid realized that all matter is merely energy condensed to a slow vibration,
    that we are all one conciousness experiencing itself subjectively, there is no such thing as death, life is only a dream, and we're the imagination of ourselves... now here's tom with the weather.

    Bill Hicks

  7. #7
    1:72 AdyAero's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Bucuresti
    Ce vrei tu se cheama "must taiat:.
    Gasesti pe google sau aici de exemplu: CUM SE "TAIE" MUSTUL DIN STRUGURI?

  1.  
    DHB14 - 728 - Last Post

Similar Threads

  1. cum tai dintrun film
    By world games in forum Software
    Replies: 2
    Last Post: 01-02-2010, 13:45
  2. Cum tai un film ?
    By TrekOut in forum Digital Home-Theatre
    Replies: 11
    Last Post: 21-10-2006, 09:00
  3. Cum tai un film in 2?
    By TrekOut in forum Software
    Replies: 8
    Last Post: 05-07-2006, 10:15
  4. cum tai o carcasa
    By xts in forum Hardware
    Replies: 9
    Last Post: 16-07-2002, 02:22
  5. Cum tai DivX-uri?
    By Peter in forum Software
    Replies: 16
    Last Post: 11-12-2001, 14:47

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •