Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Turism

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 20-02-2006, 14:32   #1 (permalink)
Lyra Silvertongue

Scarlett's twin's Avatar

Sfat viza America

O intrebare pentru cei care au mai fost in situatia de a cere viza pt USA sau care au insider info:

Am mai fost in USA (deci mai am o viza de un an in pasaport) si acum vreau sa ma duc in New Mexico, in scop turistic. Evident, imi trebuie viza si nu stiu cum este mai bine sa procedez:

1. Sa spun exact povestea reala si sa cer viza de turist, aratand biletul de avion dus intors, cazarea, etc.
Dezavantajul este ca sunt probabil prototipul celui care ramane acolo in ochii biroului de imigratie (tanara, necasatorita, cu scoala aproape terminata, educata) si imi e teama sa nu ma refuze fara mari discutii, chiar nu stiu cum merge treaba.

2. Am un unchi in New York, care ar putea sa imi faca invitatie si sa garanteze pentru mine.
Avantaj: e invitatie de la o ruda, ca sa il vizitez, e un motiv intemeiat, unlike tourism. Dezavantaje: raman in continuare un candidat puternic la imigrare, dar acum basca mai am si un unchi (deci un motiv in plus sa raman in USA). In plus el e la NY si eu zbor spre Santa Fe, deci e un pic dubios, daca se uita la biletul de avion

Asa ca acum ii rog pe cei care au experienta despre cum se interpreteaza diverse fapte la ambasada USA sa imi spuna o parere. Multumesc

Scarlett's twin is online now    Reply With Quote
Old 20-02-2006, 14:56   #2 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Quote:
Originally Posted by Scarlett's twin
sunt probabil prototipul celui care ramane acolo in ochii biroului de imigratie (tanara, necasatorita, cu scoala aproape terminata, educata) si imi e teama sa nu ma refuze fara mari discutii
Se practică lucruri de-astea? Să refuzi pe cineva pe bază de supoziţii că ar putea rămâne acolo? Mă gândesc că atâta timp cât actele de turistă sunt în regulă n-ar trebui să ai probleme

Comanche is offline    Reply With Quote
Old 20-02-2006, 15:02   #3 (permalink)

Amyd's Avatar

In genere, cand e vorba de a doua viza, deja nu ai probleme referitoare la ideea de a sta acolo. Mergi pe varianta turistica, completezi formularul cat mai exhaustiv cu datele unde vei sta, zboruri, eventual aduci copie dupa rezervari.

Daca chiar te doare problema referitoare la statut, incearca sa aduci date care sa dovedeasca ca vrei sa te intorci: e.g. copie dupa contract de munca, declaratie de venit (ca sa vada ca nu muncesti pe doua boabe), ideal acte de proprietate (casa & stuff). Fii pregatita sa raspunzi la intrebari cretine de genul "Pai, daca v-ati angajat acum 6 luni, cum de va da voie sa plecati in concediu deja?" - asta am auzit-o live acolo...

Dar din experienta proprie, cand e vorba de viza nr. 2, deja nu se mai uita la fel ca la primul interviu.

Oh, and btw., esti sigura ca viza curenta are valabilitate doar de 1 an? In genere ei dau vize pe 5 sau 10 ani, atat turistice cat si business, pentru ca oricum decizia finala referitoare la daca te lasa sa intri in State o ia ofiterul de la imigratie de pe aeroport...

Salutari,
Andrei

P.S.: Pe formular oricum trebuie sa mentionezi rudele care le ai in State, indiferent ca mergi cu invitatie sau ca turista. Nu mai tin minte daca unchii se califica pentru a fi declarati, dar parca da...

P.P.S.: Ba nu, doar sot/sotie, copil, logodnic, mama, tata, sora... no uncles.

Amyd is offline    Reply With Quote
Old 20-02-2006, 15:10   #4 (permalink)
Lyra Silvertongue

Scarlett's twin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Amyd
In genere, cand e vorba de a doua viza, deja nu ai probleme referitoare la ideea de a sta acolo. Mergi pe varianta turistica, completezi formularul cat mai exhaustiv cu datele unde vei sta, zboruri, eventual aduci copie dupa rezervari.
aha. Intr-adevar, si eu ma simt mai inclinata spre aceasta....

Quote:
Daca chiar te doare problema referitoare la statut, incearca sa aduci date care sa dovedeasca ca vrei sa te intorci: e.g. copie dupa contract de munca, declaratie de venit (ca sa vada ca nu muncesti pe doua boabe), ideal acte de proprietate (casa & stuff). Fii pregatita sa raspunzi la intrebari cretine de genul "Pai, daca v-ati angajat acum 6 luni, cum de va da voie sa plecati in concediu deja?" - asta am auzit-o live acolo...
Aici am niste mici...probleme.... Maine imi dau demisia si voi avea venituri din contracte de colaborare, casa nu am, etc. Sper totusi sa fie ok....

Quote:
Oh, and btw., esti sigura ca viza curenta are valabilitate doar de 1 an? In genere ei dau vize pe 5 sau 10 ani, atat turistice cat si business, pentru ca oricum decizia finala referitoare la daca te lasa sa intri in State o ia ofiterul de la imigratie de pe aeroport...

Salutari,
Andrei
Da, sunt foarte sigura, ca m-am enervat teribil cand mi-au dat-o, toti prietenii mei luasera pe 10 ani si eu pe unul, tocmai pe motivul ca nu am destule legaturi cu tara de rezidenta si motive de a ma intoarce. Sau naiba stie, arat eu suspect pur si simplu.

Deci tu zici ca nu ar trebui sa am probleme ca turista...

Old 20-02-2006, 15:18   #5 (permalink)

Amyd's Avatar

Evident ca n-am cum sa-ti zic sigur daca e mai bine asa sau nu. Cel putin cand am fost eu acolo, cei care mergeau cu invitatie erau cei mai stresati cu intrebari de catre angajatii de acolo - poate s-a nimerit sa fie asa, nu stiu.

Ce pot sa-ti zic sigur e ca daca unchiul tau are rezidenta in NY, in mod sigur o sa iti faca probleme referitoare la destinatie si o sa te intrebe de unde apare discrepanta.

Nu poti sa nu iti dai demisia pana cand intri la interviu? In mod sigur mai bine sa ai un job permanent, daca ai deja vechime acolo cu atat mai bine.

Salutari,
Andrei

Old 20-02-2006, 16:16   #6 (permalink)
Subterranean infiltrator

Karg's Avatar

Quote:
Se practică lucruri de-astea? Să refuzi pe cineva pe bază de supoziţii că ar putea rămâne acolo?
da.
[Tigga] you're the only one left, apart from the dude who will sell you guns

Karg is offline    Reply With Quote
Old 20-02-2006, 16:18   #7 (permalink)
dragalash

s.i.m.p.l.u.'s Avatar

Imi pare rau daca te dezamagesc...dar e loterie...pina acum am pregatit actele pentru cel putin 20 persoane..si vizele au fost acordate total aleator...oameni cu acte identice au avut finalizari diferite....si vb de oameni peste 35 ani cu copii, neveste, case, masini, conturi, invitatii, rezervari...etc...

Cred ca tine de dispozitia de moment...daca nu ii place ceva cit de mic la tine te poate refuza...cu zimbetul pe buze...chiar daca ai actele beton....chiar daca ai mai fost...

Din experienta mea cel mai bine ar fi (daca poti) sa te lipesti de o excursie de studii organizata de o firma romano-americana sau de o excursie organizata de firma - nu prea refuza vizele in cazurile astea...

Last edited by s.i.m.p.l.u.; 20-02-2006 at 16:32..

s.i.m.p.l.u. is offline    Reply With Quote
Old 20-02-2006, 21:35   #8 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

Aceeasi intrebare o am si eu , insa pentru UK ....

Intentionez sa aplic pentru viza cu contract de munca , la un program de gen work & travel ( www.gasiti.com ) ... precizez ca am mai fost in UK anul trecut, insa in vizita la rude apropiate ( nu e vorba de un unchi, ci de o matusa cu verisoara ) si am luat viza fara probleme la invitatie ...... ar trebui sa fiu stresat cumva, sau cum ar trebui sa ma comport . Din cate am inteles cei de la consulatul UK nu tin seama de notele tale ca student ( ca in cazul programului pentru USA ) , ar fi cam aiurea pentru ca am 2 restante pe acest semestru

Oricum sa ma scuze scarlet daca am postat peste topicul ei , dar ma gandesc ca poate a mai trecut cineva prin asta si ma poate ajuta , mai ales ca taxa pentru viza UK s-a majorat acum si ajunge la 4,700,000 , o suma care nu este tocmai de neglijat ...

Va multumesc !

Merlin is online now    Reply With Quote
Old 20-02-2006, 22:05   #9 (permalink)
Registered User

mariko's Avatar

Tu viza vrei să o iei din .de sau din .ro?

mariko is offline    Reply With Quote
Old 20-02-2006, 22:44   #10 (permalink)
Lyra Silvertongue

Scarlett's twin's Avatar

Quote:
Originally Posted by mariko
Tu viza vrei să o iei din .de sau din .ro?
.de

Old 20-02-2006, 23:06   #11 (permalink)
Always Right

K-stor's Avatar

Cel mai sigur este pe baza de invitatie din partea unei firme/rude aporpiate sau in scop educational. Vorbesc de pretextele pe care le invoci la consulat pentru obtinerea vizei.

Daca totusi vrei sa zici ca mergi in scop turistic te sfatuiesc sa te imbraci ponosit ca sa nu pari material de maritis.

K-stor is offline    Reply With Quote
Old 20-02-2006, 23:07   #12 (permalink)
Always Right

K-stor's Avatar

double post. scuze

K-stor is offline    Reply With Quote
Old 20-02-2006, 23:25   #13 (permalink)
Registered User

marqq's Avatar

Quote:
Originally Posted by Scarlett's twin
.de
Atunci nu ai probleme.

marqq is offline    Reply With Quote
Old 20-02-2006, 23:40   #14 (permalink)
dragalash

s.i.m.p.l.u.'s Avatar

Mare diferenta...tb sa specifici clar ca te duci in Germania la viza...o sa scapi de senzatia de vita dusa la abator de la ambasada din Romania...bafta...

s.i.m.p.l.u. is offline    Reply With Quote
Old 21-02-2006, 00:33   #15 (permalink)
standalone

Quote:
Originally Posted by s.i.m.p.l.u.
Imi pare rau daca te dezamagesc...dar e loterie...pina acum am pregatit actele pentru cel putin 20 persoane..si vizele au fost acordate total aleator...oameni cu acte identice au avut finalizari diferite....si vb de oameni peste 35 ani cu copii, neveste, case, masini, conturi, invitatii, rezervari...etc...
Hehe, nu este loterie, contează foarte mult cum se comportă persoana respectivă la interviu. Ţin minte acum câţiva ani când mergeam la un curs în UK, ofiţerul consular deschisese discret browser-ul şi începuse să pună întrebări tehnice legate de obiectul cursului respectiv. Mă rog, eram în temă, deşi multe informaţii trebuiau asimilate la acel curs, nu în faţa respectivului.

Pentru US, at least în RO, îţi trebuie referinţe de la serviciu, copii traduse (şi legalizate - eu aşa le aveam) după acte de proprietate, căsătorie, naştere, itinerariu, rezervări şi o atitudine degajată la interviu. La mine a mers, indiferent de scopul vizitei.

Matrix is offline    Reply With Quote
Old 21-02-2006, 08:43   #16 (permalink)

Amyd's Avatar

Eh, daca e vorba de Germania, habar n-am ce proceduri se aplica. Dar - fara sa stiu cum e in realitate - n-as pune neaparat pariu ca este mult mai permisiv decat in Romania pentru ca a) oricum cererile de vize de acolo vin tot din partea altor nationalitati gen turci, kurzi, rusi, romani, etc. si b) ei sunt cei care le-au dat libera trecere celor din Terror-WG, asa ca probabil si-au luat o gramada de scatoalce peste ceafa dupa 9/11.

Oricum, probabil ca o sa fie mult mai civilizat sistemul de programari (asta a fost lucrul care m-a enervat cel mai tare la ambasada din Bucuresti).

Succes,
Andrei

Old 21-02-2006, 09:29   #17 (permalink)
Lyra Silvertongue

Scarlett's twin's Avatar

multumesc pentru pareri, pana acum. Nu sunt sigura ca este mult mai relaxat ca in RO. Prima viza mi-am luat-o tot din DE, si intr-adevar, cu programare respectata, dar tot am fost pushed around de un soldat cu o pusca, etc.

oarecum offtopic, apropos de ambasada UK din Bucuresti, mi se pare o porcarie totala ce se intampla acolo, esti tinut ca o vita in strada in picioare si fara toaleta ore in sir in contextul in care platesti o taxa foarte mare pentru acea viza. Si nu ar trebui decat un minim de efort din partea respectivei ambasade, sa puna un cort acolo si niste scaunele, eventual o toaleta ecologica.

Old 21-02-2006, 12:20   #18 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

Eu cam inteleg pe unde bate scarlett, si de unde si aceasta "frica" , daca este asa cum vad eu , adica este stabilita in Germania , avand cetatenie romana ... se gandeste probabil ca cei de la ambasada SUA vor crede ca daca a stat in Germania pana acum , de ce nu ar pleca mai bine in SUA ? ... ma apropii cat de cat de marea temere ? , ioricum insa parerea mea este ca nu ar trebui sa-ti faci atatea griji, daca ai sa le arati ca ai o suma cu care sa te intretii atat acolo cat si aici , nu inteleg de ce nu ti-ar da viza ...

Cat priveste faza cu ambasada UK se stie foarte bine de catre cei care au mai aplicat cum suntem tratati , exact ca niste vite si cum se vorbeste cu noi , ofiterul ala care vine si striga dimineata, cred ca este cea mai antipatica persoana vazuta de mine ... Si adevarat, pentur cat de mare e taxa pentru viza sa ne tina in picioare in strada aiurea ca pe ultimii oameni, de parca am fi de 10 ori mai inferiori decat ei ... in fine ... nu stiu cum sunt conditiile si la ambasada SUA , dar ma gandesc ca poate sunt ceva mai civilizate ..

Merlin is online now    Reply With Quote
Old 21-02-2006, 17:14   #19 (permalink)
Lyra Silvertongue

Scarlett's twin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Merlinboy
Eu cam inteleg pe unde bate scarlett, si de unde si aceasta "frica" , daca este asa cum vad eu , adica este stabilita in Germania , avand cetatenie romana ... se gandeste probabil ca cei de la ambasada SUA vor crede ca daca a stat in Germania pana acum , de ce nu ar pleca mai bine in SUA ? ... ma apropii cat de cat de marea temere ?
mmm, nu pot sa zic ca asta e marea temere.....marea temere este ca vreau sa procedez optim pentru a primi viza si nu stiu exact cum sunt percepute diverse situatii de ofiterii de acolo.

Old 21-02-2006, 18:12   #20 (permalink)
Registered User

marqq's Avatar

Stai linistita.Putini oameni cu rezidenta in Germania si rude in USA si-ar risca nivelul de trai din Germania pentru a fi clandestine in USA si a vinde hot-dog pe strada pentru 5$/h

marqq is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Turism

Thread Tools

Posting Rules