![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Viena
O sa plec intr-o excursie la Viena in perioada 18-24.12.04 si as avea si eu nevoie de cateva sfaturi de la cei mai umblati decat mine, care au mai fost pe acolo. In principal m-ar interesa chestii de ordin practic - preturi, daca exista carduri pt reduceri la muzee, transport, ce merita cumparat, etc. In pretul excursiei nu este inclusa si masa. Ar fi mai bine sa iau mancare de aici sau gasesc aceleasi preturi si la supermarketurile de acolo? Am inteles ca in perioada asta e si o piata de Craciun. A vazut cineva asa ceva? Cam in ce consta? Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde. | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Am fost eu cu ai mei anu' trecut in vara. Preturile sunt decente, sunt reduceri la multe muzee, restaurante etc, iti trebuie un card pe care eu l-am facut la hotel acolo. Cat despre mancare, eu aveam micul dejun asigurat si ma indopam ca aveau aia enspe farfurii cu diferite mancaruri, sucuri naturale, cereale etc. In rest am mancat mai mult pe la restaurante. Preturile sunt destul de bune la supermarket-uri, mai ales la Billa (foarte raspandit la ei si de unde am cumparat cel mai mult). Cum eu am fost in vara nu pot sa-ti spun nimic despre piata de Craciun... Oricum orasul e foarte misto, mai ales porturile de langa Dunare, de curatenie nu mai zic, o sa observi ca si pe strada si in transportul in comun este un miros pe parfum caracteristic (cam ca Nivea deodorant). A si vezi ca se merita sa-ti faci abonament pe o saptamana pe transport in comun (ei au bilete comune pt toate mijloacele, de fapt nu sunt bilete ca la noi, au o limita de timp de la o ora in sus in care poti sa mergi cu orice). Inca ceva: sa nu fii surprins daca de la opt seara nu mai gasesti nici un magazin deschis (in afara de baruri si restaurante), poate acuma de sarbatori sa fi modificat programul... | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Da, Nordsee este excelent, pot confirma. Acolo am mancat prima data cand am fost in Viena si mi-a ramas la suflet. Totusi, s-au cam scumpit si ei, dar e inca decent. In supermarketuri, preturile sunt bune, Billa si Spar sunt recomandabile. Depinde insa totusi si unde stai, in functie de ce poti sa iti gatesti. Insa totusi cred ca mancare este o problema minora la Viena, exista pentru toate buzunarele. Ceea ce am observat pe propria piele ca te costa, mai ales daca esti de sarbatori si eventual in vacanta, deci practic umbli toata ziua prin oras, sunt tentatiile de genul Glühwein (vin fiert, vei gasi pe toate drumurile la 1000 de tonete), carnati pe strada, si alte asemenea nimicuri care insa daca nu ai grija si te lasi dus de valul "turistic" pot sa usture. Mai bine mananci seara la un restaurant (gen Nordsee, e unul pe Kärtnenstrasse - strada principala pietonala, intre opera si Dom - il recomand cu caldura) decat sa te dedai la nimicuri pe strada. Poate parea "patronising" ceea ce spun, dar tentatia e mare cand umbli iarna prin oras la vizitat, repet, stiu pe propria piele. Exista targ de Craciun, se tine in fata la Primarie. Consta intr-o multime de gherete cu diverse nimicuri (vezi ce am spus mai sus), dar per total o atmosfera foarte vesela si sarbatoreasca. Totusi, pentru cumparaturi de craciun recomand magazinele normale, Mariahilferstrasse (Gerngross e un magazin universal OK). Daca pe 24 mai esti in Viena, te sfatuiesc sa faci din timp o rezervare undeva la masa, eu am fost odata pe 24.12. in Viena si a fost un ajun infect hoinarind pe niste strazi pustii cautand sa mananc undeva si negasind nicaieri deschis sau liber. Cu muzeele, nu mai stiu daca exista card ptr toate (eu in general nu stau mai mult de o zi-doua si nu apuc sa vad mai mult de 1-2 obiective odata, dar am fost de multe ori), deci nu iti pot oferi solutii practice ptr o saptamana. Insa daca intrebi la hotel te vor ajuta cu siguranta, sau in cel mai rau caz langa opera la un centru de informatii turistice. Desigur, nu trebuie ratat Kunsthistorisches Museum, unul din cele mai bine dotate din Europa, dar asta te lamuresti tu acolo plus ca banuiesc ca te-ai interesat ce e de vazut. Ca transport, metroul e de baza. Ce iti mai recomand este sa iti iei in prima zi un tur de oras cu autobuzul, ca sa poti localiza obiectivele si sa iti faci o idee, urmand sa le vezi pe indelete zilele urmatoare. PS: inteleg ca exista un asa-numit "Vienna Card" cu reduceri la muzee si pe transport, disponibil la hoteluri si centrele de informatie, dar nu am folosit personal asa ceva.
__________________ That man is not truly brave who is afraid either to seem or to be, when it suits him, a coward. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
@bad}{boy Depinde ce inseamna o zi (cate ore), si ce preocupari/gusturi ai. In principiu o vizita la Muzeul de Istoria Artei (Kunsthistorisches Museum) este prima pe lista, dar nu vei putea vedea tot in 3-4 ore. Apoi fa un tur al centrului, cu Hofburgul (Palatul Imperial - recomand tezaurul "Schatzkammer" daca ai timp), Domul Sf. Stefan, Kärtnerstrasse, Opera, si te intorci pe Ring la Muzeu, eventual daca ai timp continui spre primarie (cladire frumoasa, plus targul de Craciun). Asta ar fi, sa zic, "standard". Acum daca tu ai un interes anume catre un anumit tip de arta (moderna, sa zicem) sau nu te omori cu pictura, nu are sens sa mergi la Kunsthistorisches Museum, te poti duce la alte muzee (majoritatea se afla masate in Museumsquartier, in Centru, intre Hofburg si Mariahilferstrasse, deci practic nu poti rata. Pentru mai multe lamuriri vezi pe net ca precis are oficiul de turism din Viena site, sau cand ajungi intri in primul muzeu sau hotel sau centru de informatii si iei pliante. Mai este unul la Palatul Belvedere, foarte popular, un muzeu Gustav Klimt, asta e mai departe (mie personal nu imi place Klimt, dar este destul de trendy in momentul de fata). Ar mai fi Schönbrunn (resedinta imperiala), problema este ca nu e in centru ci la iesirea inspre Salzburg/Vest si ia destul de mult timp, deci eventual l-ai putea vizita la intoarcere daca vii tot prin Viena. Cu masina, idealul este un loc de parcare pe Ring, intre Opera si Muzee, uneori exista si e foarte bun ca pozitie. Pe de alta parte, daca esti cu masina plina cu bagaje (in drum spre Kaprun), cauta totusi o parcare pazita (cu plata), mai bine dai cativa euro si stai linistit, desi e putin probabil sa iti sparga cineva masina pe Ring, e mai bine sa nu risti. De mancat, repet, Nordsee de pe Kärtnenstrasse e perfect amplasat in centru, dar mai exista tot felul de localuri. Petrecere frumoasa.
__________________ That man is not truly brave who is afraid either to seem or to be, when it suits him, a coward. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Eu as scoate muzeul de arta din plan (cu riscul de a parea "de la tara") pentru simplul motiv ca e imposibil de vazut intr-o zi in asa fel incat sa iti lase si timp de altceva. E destul de obositor si e enorm. Si nici ideea de a "fugi" prin el, aruncand un ochi interesat doar la lucrarile de referinta, nu mi se pare ok. Asa ca m-as margini la o plimbare prin Ring cu opriri in locurile esentiale (u'll know them when u'll see them) si a nice lunch. Nu ai cum sa vezi Viena intr-o singura zi... Heck, eu n-am reusit sa o vad asa cum ar fi trebuit, desi am fost pentru perioade mai lungi...
__________________ The key to happiness in life is high expectations and your own bag of chips (Dogbert) | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
multumesc mult tuturor, m-ati ajutat mult. mi-am cam dat seama care e faza. sper sa gasesc ceva combinatie si sa iasa ceva placut din excursia mea. in special Harald Hårfager mersi mult de tot. O sa ma intorc in 5 ianuarie cu niste filme si niste poze garantat mirifice! o sa deschid un thread sa "ma mandresc cu unde-am fost" ! :-) bye bye | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Uite ca eu m-am intors teafar ![]() Cateva impresii, nu vreau sa va plictisesc. In primul rand - Viena e un oras de stat cel putin o saptamana. Pt 2 zile mai mult te oftici... Pt cei care au la dispozitie numai o zi - exista o linie speciala de autocare/microbuze, mi se pare ca se numeste Hop on hop off, care opreste la cele mai importante repere din oras... costa vreo 10 euro.Nordsee rules - atat ca fast food (low budget) cat si ca restaurant. Sunt peste tot in oras. Pt cei cu buget mai redus - recomand cumparaturile din supermarket - billa, zielpunkt, spar, etc. Unele preturi mai mici decat la noi. Cumparturi mi-am facut de pe Mariahilferstrasse - multe reduceri, super magazin C&A - de ex bocanci 15 euro, pulovere 10 euro, pijama 10 euro ... Piata de Craciun - atmosfera f frumoasa, mai ales seara, nu m-am putut abtine la Gluhwein... 3euro+2 garantie cana... eu zic ca merita.Cam atat... poate pun si niscai poze...intereseaza pe cineva? | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
|
Plimba-te prin Ringul Vienez, e tare frumos. In Viena am baut pentru prima oara la Mc Donald's Coca Cola la 0,9 l in pahar A fost cel mai mare pahar de Cola pe care l-am vazut in viata mea. Prater nu mai tin minte daca este chiar in Viena, am uitat, oricum acolo nu am fost, dar am auzit numai vorbe bune despre el. LATER EDIT : Nu, nu merg la Multiplex
__________________ F - R - I - E - N - D - S Last edited by jijea; 10-03-2006 at 12:45.. | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
jijea nu prea te duci la multiplex nu (acolo e paharul de 1litru )sorry de offtopic o intrebare poate ma poti ajuta (daca tot pleci) te duci cumva in excurie organizata sau pleci pe cont propriu, eu vreau sa plec cam 10 zile din tara si as vrea sa stiu daca plec cu avionul -> cati bani trebuie sa am la mine (parca trebuie sa ai 80 sau 100 EU pe zi dar nu stiu exact) daca nu prezint voucher de hotel si nu plec in excurie organizata, delegatie etc. multumesc pentru ajutor.
__________________ “It’s the games themselves- not the graphics, not the music, not the pure processing power -that make the fun.” (Nintendo Power 78, p. 23) | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
Mergi in piata primariei ca este in fiecare an festival de film si muzica in fiecare seara. Mergi la Schonbrunn pentru gradina zoologica din parc, ca merita. Castelul in sine inauntru e de mii de ori mai slab ca Pelesul. Mergi la prater ca e relatv fain. Sunt si plimbari cu barca pa dunare, si alea interesante. Viziteaza pe jos tot centrul, ca e f.f. frumos. Poti sa o iei frumos pe ring si sa te abati dupa voie. Sa nu ratezi in nici un caz piata bisericii Sf. Stefan. Dark_one : sunt 99% sigur ca daca nu prezinti voucher/rezervare si nu esti cu grup organizat nu te lasa sa intri in Schengen, chiar daca ai si 10 milioane de Euro.
__________________ --==-- My Stuff --==-- Dell Inspiron 9300 - Intel Pentium M 1.8@2.4 Ghz - 1.5 Gb DDR2 533 - Nvidia GeForce 7800GTX Go @ 450/1200 - HDD Samsung 120Gb - Dell P1110 21'' - Logitech Cordless Desktop Optical + Razer Diamondback Lava + Everglide Ricochet -==---end--==-- | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2006 Location: Bucuresti | Grinzing
Cam greu de mentionat ceva ce nu prea se gaseste in ghidurile turistice. As recomanda o masa in celebrul cartier de crisme Grinzing. Cauta o crisma cu lautari. Am tras odata acolo o masa misto, cu bere, porcarii la gratar, si lautari tigani unguri din Slovacia, care au bagat, la cererea mea de a cinta romanesti, Ionel Ionelule, Sanie cu zurgalai si inca vreo doua (printre care cred ca o sirba - dar n-am dansat), plus vreo 4 unguresti, pentru numai 20 de euro (si mai vroiau sa imi mai cinte si austriece, sa mentinem specificul zonei). Melodiile romanesti sunt fara versuri, ca nu le stiu baietii, dar poti sa bagi tu vocea Ca sa ajungi acolo iei tramvaiul 38 de la Schottentor/Universitaet (capatul din centru) pina la capat, in Grinzing. Iesi prin gang si o iei la pas in sus pe strada.
| ||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |