![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Aug 2006 | Turism ca la nebu... pardon, romani
Am aflat ieri de un caz tare, despre care am scris si in ziar. In paralel cu informatiile prezentate, zic eu, cat se poate de obiectiv, in articolul din Gandul, am mai aflat o chestie care m-a dat pe spate: unii pleaca in excursii de-astea ca sa faca scandal si sa ceara toti banii inapoi. Pe mine povestea asta m-a scarbit pur si simplu de la cap la coada. La dracu, primul circuit de 17 zile l-am facut prin Turcia, la inceputul anilor '90, mergand efectiv la plesneala, fara sa stim unde vom dormi noaptea, si a fost totul extraordinar pana la urma, desi soferul era un bisnitar iar in grup erau cativa care daca nu opream sa luam masa de pranz pana la 2 intrau in sevraj. Acum dau unii 1400 de euro ca sa aiba unde se duce sa faca scandal.
| ||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
hmmm. Am informatii la cald despre aceasta firma Kara Travel, o sa intreb sa aflu exact ce si cum nu a mers in excursia cu pricina. Nu comentez insa despre programele excursiilor lor si realismul obiectivelor zilnice ![]() Din pacate ca in orice excursie toate minusurile organizarii se vor sparge in capul ghidului care nu are nici o vina, acesta fiind fortat sa explice unor clienti platitori de ce este imposibil sa parcurgi un anumit traseu intr-o zi desi asa scrie pe brosura, de ce cazarea nu e in londra si e in heathrow si de ce iarna nu-i ca vara.
__________________ From there Elisha went up to Bethel. As he was walking along the road, some youths came out of the town and jeered at him. "Go on up, you baldhead!" they said. "Go on up, you baldhead!" He turned around, looked at them and called down a curse on them in the name of the LORD. Then two bears came out of the woods and mauled forty-two of the youths.. Kids: Don't fuck with god. Or bears will eat you. | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Aug 2006 |
Mai, eu am vorbit la telefon cu directorul, care nu parea nici psihopat nici escroc de-ala penal, desi se cam intristase intelegand ca urmeaza articolul . Impresia clara pe care mi-am facut-o a fost totusi ca nu-i prea pasa cine stie ce de cat de multumit este turistul, dar ca, pana la urma, chiflele din excursia asta s-au datorat mai degraba faptului ca abia faceau primii pasi in zona, decat relei intentii. Cred ca am reusit sa fac sa se inteleaga asta si din text.Detaliile pe care le-am scris pe blog nici nu incapeau in ziar si nici nu prea puteau fi verificate, dar nu cred sa fie simple fabulatii. | ||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Cunosc si directorul si directoarea ca sunt 2. Sunt niste oameni foarte ok, cu toate astea sunt niste deficiente accentuate in organizarea diverselor excursii. Ar fi mult de discutat despre ofertele firmelor de turism si cum se arunca cu mii de locatii in 6 zile ca sa ia ochii profanilor dar nu e asta locul potrivit.
__________________ From there Elisha went up to Bethel. As he was walking along the road, some youths came out of the town and jeered at him. "Go on up, you baldhead!" they said. "Go on up, you baldhead!" He turned around, looked at them and called down a curse on them in the name of the LORD. Then two bears came out of the woods and mauled forty-two of the youths.. Kids: Don't fuck with god. Or bears will eat you. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Undeva unde sa nu fie asa usor sa fiu recunoscut cu numele real si sa aiba diversi cunoscuti probleme din cauza asta
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Nu am ce sa dau in gat, nu numai ei practica asta si nu este ceva premeditat e doar vorba de proasta organizare. Preturile din ce in ce mai mici la excursii nu sunt asa mici degeaba. O Elvetie de o saptamana e 300 de euro si e facuta in asa fel incat sa iti ia ochii, dar dupa ce nu mai stii de curu tau cat stai in autocar pe drumuri ca sa vezi cele 3 orase pe care le ai in program intr-o zi si care sunt la 200km unu de altu incepe sa nu iti mai arda de vizitat. Si a doua zi la opt o iei de la capat. In principiu se aglomereaza ofertele in asa fel incat sa le ia ochii clientilor pe trasee extrem de prost gandite si foarte obositoare. De asemenea cazarile nu sunt propriu zis in orase, sunt mereu la periferii, din ce in ce mai marginas. De la Heathrow pana in Londra tre sa iei un tren un autobuz si abia apoi metroul. Faci peste o ora pana in centrul Londrei. In plus de asta hotelurile nu sunt rezervate dinainte in marea majoritate a cazurilor ghidul merge cu banii la el si achita pe loc, din cauza asta esti mutat din hotel in hotel si din cauza asta rezulta intarzieri mari care se platesc pentru ca masina trebuie sa faca repaus si daca tu pierzi 2 ore noaptea din hotel in hotel a doua zi dimineata pleci cu 2 ore mai tarziu si pierzi un oras din traseul si asa supraaglomerat. Sunt multe de tot si sunt direct de la sursa ![]() Alt exemplu este ghidul. Nu exista ghizi de orase asa ca ghidul roman tre sa le explice oamenilor diverse. Totusi asta este ilegal, in afara daca nu esti ghid cu autorizatie si te vad aia ca dai explicatii te ia politia si platesti amenzi de te usuci. Totusi clientul vrea sa stie ce vede prin muzee si are pretentii la cei 500 de euro sa i se dea mura in gura fiecare tablou. Pe de alta parte sunt firme serioase care rezerva hoteluri central, care baga ghizi in fiecare oras in parte si fac rute decente care nu te fac sa nu iti mai priasca excursia din cauza oboselii. Astea sunt firmele unde o Italie e 1000 de euro si o Franta 1200+ dar nu mai trimit decat cateva autocare pe vara din cauza concurentei care da totul ieftin dar mai prost, iar romanul se duce la ieftin iar apoi face reclamatie. In fiecare vara aud direct de la sursa diverse lucruri unu mai incredibil ca altul asa ca sunt semiscarbit de ce inseamna agentii de turism in ro. p.s. recitind e cam incoerent da mi-e lene sa corectez si idul de ym e public btw.
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Goodkat > tu esti adrian niculae si lucrezi la gandul?
__________________ Vand reviste IT [How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck would chuck wood?] | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2001 Location: nowhere |
Vreti sa va mai povestesc eu de Kara? Circuit + sejur Italia, Rimini 600 de euro 2 saptamani...nu recomand nimanui. Ce sa mai zic de ghid? As avea prea multe de povestit si nu cred ca mai are rost.
__________________ "Age is strictly a case of mind over matter. If you don't mind, it doesn't matter" | ||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
am citit si eu comentariul de pe blogg GK si nu stiu de ce ti se pare ciudat sa fie furtuna in UK in mijlocul lui august. nu uita ca UK nu este in mediterana si ca vremea pe aici e f schimbatoare. de asemenea nu cred ca o agentie poate schimba de capul ei locatia ci sistemul asta e mult mai complex.
__________________ "You can't live in fear!" | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
| Quote:
Pai ia sa vedem, fa un calcul: 600:14 zile=43 EUR/zi. In care intra hotel (probabil cu mic dejun), autocar si ghid. Lasand la o parte mese incluse, sa zicem ca nu sunt. Sa fim seriosi, la banii astia ce te astepti? Mie nu mi se pare deloc teapa, ci pur si simplu un tur ieftin. Daca te uiti pe site la Kara, o sa vezi ca au circuite mai ieftine, si altele mai scumpe. De ce crezi ca alea mai scumpe sunt mai scumpe? | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2001 Location: nowhere |
Pai uite care e faza: excursii mai scumpe in Europa cu autocarul nu au astia de la Kara decat poate in Anglia sau in Spania (adica traseu mult mai lung). Si anul trecut am mers pe cont propriu (4 oameni cu o masina) 2 saptamani pana la Barcelona si ne-a costat 800 de euro fara cadouri cu totul. Nemultumirea mea nu era fata de hoteluri sau de mancare (poate ca la Rimini se putea mai bine), ci de ghid si de organizare. Un ghid varza total (imaginati-va ca suna pe soferi de pe telefoanele turistilor sa vina sa ne ia cu autocarul de la Fontana di Trevi in Roma - un loc unde nici macar fizic nu puteau ajunge, ca sa nu zic ca toata zona pe o raza de 3 km este interzisa autocarelor) si organizare la pamant (cat chin pana sa ne aduca alt autocar ca primului i se stricase aerul conditionat si am mers asa vreo 2-3 zile). Eu zic ca tot mai bine e pe cont propriu - iesi si mai ieftin, vezi ce vrei tu, iti faci programul cum ai chef (nu cu trezirea la 6 dimineata, ca majoritatea erau pensionari in grup si sunt obisnuiti) si nici nu trebuie sa astepti mereu o baba care de-abia se taraie si care cu greu se poate intitula ghid...Kara Travel si in general excursiile cu grupul sucks big time.
__________________ "Age is strictly a case of mind over matter. If you don't mind, it doesn't matter" | ||
|
| | #17 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Aug 2006 |
Exact astea au fost si plangerile celor din grupul care a facut cu Kara UK+Irlanda. Organizare dezastruoasa= nervi, timp pierdut, obiective ratate, plimbari aiurea pe autostrada. Intre timp am mai aflat de un caz si mai urat cu Kara, va povestesc alta data ce si cum. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |