![]() |
| | #62 (permalink) | ||
|
Ok... sa incepem Mi-a facut o placere mare sa va cunosc .... Simona-Flavius si Opteron ... Atzi fost cei mai de treaba din grup.....si imi pare rau ca am fost ocupat cu demonizatii si nu am petrecut mai mult timp cu voi.Imi este greu sa rezum 2 saptamani in cateva caractere .... si sa fac povestea suficient de scurta dar sa cuprinda totusi destul de multe detalii cu care sa pictez cele bune si cele rele . A fost o excursie mizerabila...presarata totusi cu cateva evenimente placute. Ceea ce am organizat eu si ce a tinut de mine.... a fost ok. Apartamentul minunat... conditiile din slovacia minunate.... mancarea buna..... oamneii excelenti ...... Aquaparkurile great.... etc etc.... Partea mizerabila a fost ca In grupul 1 au existat certuri din prima zi ..... pana in ulltima. Nu am vazut in viatza mea un grup mai dezbinat si care sa se certe atat de mult. Nu am mers cu straini ... Cu personajul A ma stiam de 3 ani si am fost in 15-20 de excursii la mare/munte si m-am inteles mereu foarte bine.... nu as fi crezut niciodata ca o sa ajung sa ma cert cu el. Personajul B era prietena lui A si am fost de doar 2 ori in excursie cu A+B .... si de inca 10 ori in oras..... Nici un semn nu mi-a vestit ca B o sa fie dracul grupului .... si ca o sa aduca atatia nervi si ura . Personajul C il stiam de 3 luni ..... si parea ok la prima vedere..... dar a avut un comportament total diferit de pana atunci pe toata durata excursiei ... si nu a facut decat sa bage raca intre noi tot timpul. Am incercat din rasputeri sa unesc grupul... si sa multumesc pe toata lumea ...... dar nu exista ca cineva sa zica un cuvant..... si sa nu fie contrazis sau contracarat de ceilalti 3 .... si cand fortele duc in directii diferite... rezultanta sta pe loc. Au existat si momente placute.... mai rare ...dar totusi placute...... Nu regret prea mult excursia .... dar imi este frica de un singur lucru .... NU AM TRAS NICI O CONCLUZIE .... astfel incat pot repeta greseala si cu alt grup intr-o proxima ocazie. Nu stiu inca ce a putut sa mearga atat de prost incat sa ne certam de dim pana seara toti .... O sa mai stau sa analizez toata excursia si sa incerc sa imi scot concluziile necesare. Acum despre ghinon. Au fost mai multe semne ..... care indicau ca ceva se va intampla in excursie....dar le am ignorat pe toate. -Diverse mici obstacole care ne impiedicau sa incepem excrusia (gen buletine pierdute ... ne facut rost de bani .... oameni lipsa.... bani ne intrati pe card..... etc etc....) -Am luat amenda ca am parcat aiurea... ( ok recunosc vina mea) -Am avut un near miss pe autostrada din cauza nervilor ( nu eram eu sofer) -Am avut un accident intr-o parcare din Viena cu un ROMAN care a dat ca BOUL cu spatele fara sa se asigure .... si a intrat fix in masina noastra..... El si-a zgariat fundul mercedesului lui super smecher....care avea senzor de parcare si il beepaia ca se apropie de un obstacol... Noua ne a indoit putin spoilerul de pe spate si l-a zgariat putin cu vopsea.... Nimic fatal totusi. -Accidentul 1 relativ usor -Accidentul 2 mai grav. Descriere Accident 1 Ne intorceam pe un drum de munte de la o partie de ski.... Opteron a vrut sa vina in grupul 1 asa ca am facut un mic popas sa il ridicam de la grupul 2. Buun......in drumul dinspre Jasna catre Liptovsky Mikulas... mergand in linie dreapta... ahhh dar stati sa va zic ce faceam in spatele masinii ![]() In spate eram eu care aratam lui opteron si personajului D, pe camera foto un film facut cu cateva ore mai devreme intr-un mic roller coaster.....candddddddd mergand in linie dreapta .... fundul masinii fuge spre stanga.. Soferul compenseaza accelerand putin si tragand de volan invers.... Aproape redereseaza masina dar fundul fuge si in celalalt sens... COmpenseaza iar.... de data asta prea mult.... Masina intra periculos de aproape de un spin ..... Iara compensare.... si frana ( aici greseala mare).... Masina face un spin de 180° sare in sant.... si se harjaie zece metri de santz si de maracinile de pe partea celalata a drumului. Personajul A isi pune mainile pe fatza si zice Ohh No... Personajul B .... coboara parasolarul...si continue sa se rujeze ( fiind in stare de soc) ... Eu sar brusc din masina si fac poze..... Viteza era de un 40-50Km/h ... Drumul drept... dar acoperit de polei ... Un burst de vant.... sau o mica denivelare.... sau benzina care floescaia prin rezervor..... a facut ca fundul masinii sa fuga.... si de aici dreapajul. PE sosea nu prea puteai sa stai in picioare.... era super polei in acea zona. CA damage ....am avut asa... Toata partea stanga putin zgariata de plante. Antena de la radio rupta.. Spoilerul stanga spate spart in zeci de bucatele Stopul stang spart... Oglinda soferlului rupta din mecanismul de prindere Minunat nu ? A fost un accident care l-am vazut cu ochii mei .... si l-am trait total atent de la zero la final.... Totul s-a desfarusrat la relanti ..... frame cu frame cu frame.... O masina de slovaci s-a intors sa ne ajute si dupa ceva chinuri am reusit sa scoatem masina din santz.... Toata lumea oprea si ne intreba daca avem nevoie de ajutor..... Foarte dragutzi slovacii Politia a venit in fix 5 minute ...... a facut actele ne a salutat frumos si a plecat. Un timp... am condus eu ....ptr ca personajul A a fost putin speriat... Am fost inca 2 zile la locul accidentului si am refacut firul evenimentelor......incercand sa intelegem mai bine de ce s-a intamplat... si de ce a fugit fundul masinii in mergand in linie dreapta . Ar mai fi multe de zis.....dar rezum accident ca fiind foarte interesant.... Daca se intampla cu 10 metri mai inainte sau dupa.... intram cu masina in copaci ...si o stricam rau de tot .... SAU daca era cineva pe contrasens..... o puneam rau de tot cu victime.... Am avut noroc.... am fost norocosi ...... si totul s-a terminat cu bine mai ales ca am reusit sa lipim oglinda si sa refacem conexiunile electrice de la motorasul oglinzii. In fiecare seara am avut conditii de ceatza totala... unde vedeai la 2-3 lungimi de masinina... Am mers cu 20-30 de km/h ... am ratat intrari si iesiri de pe autostrada la greu .... Conditiile de drum erau scarry ..... ca de poveste.... ca de groaza.... dar superbe in acelasi timp.
__________________ A Jedi's strength flows from the force | |||
|
| | #64 (permalink) | ||
|
Accidentul 2 Ne intorceam in Romania..... Trecem de vama Nadlac pe la 2 noaptea.... si auzim la radio cum la 20 de min dupa noi se inchide din cauza conditiilor meteo nefavorabile ( alt warning) MErgeam in coloana cu alt prieten .... trecem de Deva.... si cand intram in satul Ilia avem un alt accident. Eu doremeam ca sa pot schimba soferul A si sa continui drumul pana in Bucuresti. La fiecare curba......la fiecare depasire... avem un mini cosmar ca ne rasturnam .... sau ca derapam ....si ma trezeam .... Ma uitam pe geam vedeam ca totul e ok si adormeam iar. La un moment dat ..... am iar sentimentul ca derapam ....DEschid ochii .......SIIIIIIIIIIIII SI vad intuneric.... apoi o lumina care crestea din centru catre periferie.... Apoi un stalp din ce in ce mai luminat.... Apoi liniste...... intuneric .... Apoi imi revin ..... si vad peisajul din jurul meu .... luminat de faruri ......si noi rotindu-ne cu masina...... pana in santz....unde ne am oprit destul de urat. Apoi ...iar o lumina difuza.... si aburii de la radiator iesit frumos luminati de ce a ramas din faruri. Imparcul a avut loc pe la 70Km/h. Nu mi-a fost frica nici o secunda....... nu am simntit nimic ... doar ma gandeam ca se intampla iar..... si ca unde e aparatul foto. Am sarit iar ca ars din masina...... si am facut poze..... (dupa ce m-am asigurat ca toti erau ok) Am organizat repede scena... Am pus pe D sa scoata triunghiul si sa il puna pe drum ... Am sunat la 112 ..... si de aici incepe povestirea mizerabila de ROmania.... Politia Exista victime ? Nu Degajati masina singuri si raportati la politie Eu wtf??? ![]() ![]() Conform noului cod rutier daca nu exista victime va descurcati singuri ... II zic....nene nu avem cum sa miscam masina din santz singuri ... ne trebuie ajutor. Ne da tipa un telefon de la o firma de tractari ..... 14 mil sa ne tracteze masina pana in Buc..... si nu stiu cate sa o scaota de acolo si sa o puna in parcul alaturat. Oamenii treceau pe langa noi fara sa opreasca......nu ca in slovacia..... Treceau peste triunghiul reflectorizant intr-o veselie.... Ne ratau la un metru ptr ca intrau cu viteza in curba..... Se mai si ratoiau la noi ca de ce am avut accident acolo. Nu am reusit sa clintim masina nici un cm .... ptr ca era un polei fantastic in zona aia.... patinai 10 m pe sosea fara sa te poti opri .... Era o curba larga....care in conditii de vara putea fi abordata lejer si cu 160Km/h ... Soferul facea teste de frana si accelereatie ptr a stabili starea drumului si aderenta la sosea odata la 2 curbe...... Ei bine in aceasta curba a fugit iar fundul masinii ...... ne am invartit de nu am mai putut .... am intrat in stalp frontal ....... si am facut slide iar in santz.... In cele din urma un ROman dragutz din satul Ilia .... opreste dacia lui rapciugoasa .... scoate un lantz si ne ajuta sa scoatem masina distrusa.... Apoi ne da cazare...... A doua zi ne da mancare ..... caldura si vorbe bune..... Multumesc ca exista inca oameni cu suflet pe lumea asta...... La politie la ora 9 nu era inca nimeni ..... Politia fantoma a acelui sat era de ....GLUMA ..... 112 .... mi-a oferit un suport fantastic... Toti soferii de pe strada .....support ZERO ..... CE sa mai ....ma simteam ca acasa in ROMANIA ....... Dammit.... Am lasat masina acolo.... am sunat un prieten sa ne vina sa ne ia cu tot cu bagaje.... si am ajuns incet incetisor acasa.... Multumita mie aveam toti centura pusa.... chiar si pasagerii din spate...... si usile blocate..... A fost si asta un accident interesant ptr mine .... din care am scapat cu viatza si nevatamat.... Si pe acest accident l-am vazut cu ochii mei ....frame by frame..... si l-am simntit constient in toata desfarurarea lui ... E o experienta interesanta..... mai ales ca ma intreb cu 1 luna inainte....cum este sa ai un impact frontal la 80Km/h .... Ei bine am aflat cum este sa ai unul la 60-70Km/h .... si pot sa zic ca e placut si interesant ( DACA scapi nevatamat) Sunt foarte multe de povestit..... despre accidente noastre..... si despre intamplarile negative din aceasta excursie.....dar sunt nedormit de prea multe ore si pur si simplu nu mai pot la ora asta...... Daca mai vreti detalii va rog sa imi puneti intrebari... Odata ce am terminat cu partile negative o sa va zic si cum m-am distrat in aceasta excrusie si o sa va descriu toate partile bune
|
| | #65 (permalink) | ||
|
Dupa parerea mea a fost o mare nebunie sa plecati cu masinile pe vremea asta nasoala, chiar daca erati echipati totusi v-ati asumat un mare risc si bine ca ati scapat cu viata din accidente, dupa parerea mea ar trebui sa tragi urmatoarea concluzie ; Vacantele sa le petreci cu persoane foarte apropriate tie, gen prietena & prietenii apropriati, cu care umblii zilnic sau cel mai frecvent si in al 2lea rand atuci cand decizi sa-ti petreci vacanta iarna pleci cu trenul sau avionul, este mai scump dar te scuteste de stres. Mai bine dai un ban in plus si stai linistit, daca simti nevoia sa conduci pe unde mergi poti sa-ti inchiriezi o masina si termini toate problemele.
__________________ Aye, they may take our lives...but they'll never take ...our Freeedom! | |||
|
| | #68 (permalink) | ||
| Oby One omule, si restu', sunteti nebuni. Bine ca nu ati patit nimic si poti posta in acest moment pe forum. Iar eu m-am gandit serios daca sa te contactez sa ma bag si eu sau nu. Imi pare rau ca nu am venit pentru ca te mai ajutam si eu sa calmezi spiritele pe acolo. Acum na, gandeste-te ca ai scapat cu bine, nu e sfarsitul lumii, treci mai departe. Dar aveti grija de voi in pana mea .
| |||
|
| | #70 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Oct 2007 |
Cand jos e sticla doar caucicurile cu tinte te pot salva sau o viteza de 15 km pe ora, caz in care mai bine te opresti undeva. Pe sticla de asta am avut si eu doua accidente, asta e.. m-am invatat. Cand am prins sticla jos ultima data am mers 200 de metri cu tot cu frana de motor din treapta 3 pana in 1, repetata de 5 ori, bafta mea e ca nu am virat deloc de volan si am avut drum drept. In plus, parerea mea e ca in astfel de conditii tractiunea pe spate e mult mai buna decat cea pe fata. Derapezi mai des intradevar insa mult mai controlat. Si nu e nevoie sa accelerezi ca sa iesi din derapaj ci din contra, bagi treapta inferioara si spatele se repliaza la locul lui destul de repede si in siguranta. Cum am mai zis, asta e.. Romania scote cei mai buni soferi din lume probabil, selectia naturala e mult mai evidenta aici. Bine ca sunteti intregi, tabla se repara. .. Cat despre ghinioane, feng shui sau alte rujuri si rimeluri as zice ca genul asta de femei au nevoie de un barbat cu autoritate, toate problemele lor existentiale luand alta forma mult mai organizata, comunicare devine mai fluida si logica, etc. Solutiile simple sunt si cele mai bune, pun pariu ca nici o clipa nu si-a pus problema ca poate ramane in camp. ![]() btw,, La Multi Ani!! | ||
|
| | #71 (permalink) | ||
|
noi am fost grup de 3 masini in austria si la fel de greoi a fost drumul...deja acum imi dau seama cat de norocosi am fost ca nu am avut parte de niciun fel de intamplare de genul... Oricum, chiar daca ati avut parte de astfel de intamplari, bucurati-va ca ati scapat teferi si nevatamati si ca nu ati avut parte de rani usoare sau mai grave Si totusi...eu cred ca ati avut si parte de momente multe bune si placute asa ca macar ganditi-va la acele momente si nu si la cele negative De la o varsta incolo excursiile de genul in mai multi nu mai au acelasi gust precum cele din liceu/facultate asa ca certurile de genul si "mancarimile" intre X si Y sunt si vor fi la ordinea zilei...asta e firea umana
| |||
|
| | #72 (permalink) | ||
|
sal oby wan ceva detalii de ruta, locuri de ski langa oras, tarife de cablu si cazare de anu asta, starea partiilor etc si poate si ceva poze de acolo...daca ai timp ar fi super misto.... pe mine ma intereseaza o excursie in afara si nu sunt inca convins ca slovacia e mai misto ca si austria de exemplu... mersi | |||
|
| | #73 (permalink) | ||
|
CIne a pus in discutie Slovacia vs Austria? Austria e mai scumpa... dar are partii mai bune.... iar Sloviacia MULT mai ieftina.... De ex... ex prietena mea a fost in austria.... 10 zile in aceiasi perioada cu mine ..... si a cheltuit 1500 euro in total... si a schiat de fix 4 ori In Flatach si in orasele din jur.... pretul unui schi pass era de 30 euro ....si inchiriatul de schiuri fix la fel. astfel incat 60 de euro se duceau pe zi fara sa vezi.. Partea urata cu Austria e ca o bere costa intre 3 si 5 euro .AAAAAAAAAAaa iar la mine o bere buna costa sub un euro. Fa tu repede calculele ...... si vezi ca e de aprox 3 ori mai scumpa Austria... Un schipass /zi in Slovacia ma costa aproximativ 65-75 Ron cat despre inchiriat si alte preturi diseara ca acum nu am timp. Tot diseara o sa incerc sa pun si niste poze.
|
| | #74 (permalink) | ||
|
Nici eu nu cred ca se poate avea in vedere o comparatie (deja fortata) intre Austria si Slovacia. In Slovacia inca nu am ajuns dar imi imaginez ca este mai ieftin (chiar muult mai ieftin), ideal pt buzunarele noastre care fugim de la noi din tara catre servicii mai bune si preturi mai mici. Paradoxal sau nu si in Austria e mult mai ieftin decat la noi Dar nu asta este ideea, ci faptul ca fiecare tara are partile ei bune si mai putin bune. Daca totusi partea financiara nu conteaza probabil ca Austria e de preferat, insa daca cauti mai multa distractie cu ceva mai multi bani (si oricum mult mai multa civilizatie decat la noi) atunci cred ca Slovacia este best for it. La anul cine stie, s-ar putea sa ajung si eu pe acolo ... insa deja este prematur sa ma gandesc la revelion de pe acum ![]() Astept si alte poze, precum si alte povestiri intamplari din excursie | |||
|
| | #75 (permalink) | ||
|
Ireal ce citesc Imi pare rau pentru voi, sper ca ati avut si momente placute.Nu vreau sa fiu rau dar asa e romanul, fuge dupa mocangeala tot timpul, ca e mai ieftin ca e mai nu stiu cum. Cand mergi undeva te gandesti si la siguranta, nu zic ca nu au cazare buna sau conditii ok, dar un drum cu polei intr-o tara civilizata mi se pare aiurea, si dupa povestea asta o sa evit Slovacia, unde chiar vroiam sa merg sa vad cum e deoarece am auzit destul de multe vorbe de bine. In ultimii 5 ani am fost la ski asa: 2X Slovenia, Italia+Elvetia, 2XAustria si pot sa zic cu mana pe inima ca Austriecii stau cel mai bine la toate capitole, si pret bun si conditii excelente. La partii mi-au placut cel mai mult, au o gramada si dotarea pe masura. La pret cred ca se poate face lejer comparatie. Aseara m-am intors din Kaprun, unde am stat 8 zile si am cheltuit 550E, din care 105 euro/persoana cazare 6 nopti in kaprun in apartamente + 13 euro cazare in wiena in ceva hostel + 184 ski pass pe 6 zile, restu au fost haine de 155 din SCS, mancare, bautura si alte magarii. Acum voi hotarati ce e mai ok, si daca se poate face sau nu o comparatie.
__________________ 0mU | p0rn0 | |||
|
| | #76 (permalink) | ||
|
Eu cred ca singura greseala a fost faptul ca ati lasat sa conduca la asa drum si conditii pe cineva care are doar carnet, fara sa fie sofer. Puteati sa muriti datorita lipsei de experienta pe vreme de iarna a respectivului. Ma bucur ca ati scapat doar cu table indoite (tabla se indreapta, oasele se repara mai greu) ca altfel, cine-mi mai facea mie burgeri vegetarieni
__________________ Spuneti-va parerea cu privire la viitorul "Proiectului pentru copiii saraci" | |||
|
| | #78 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 1999 Location: Bucuresti |
Salut la toata lumea! Vroiam sa-i intreb pe cei care au fost si nu numai daca si anul asta va organizati si mergeti in Slovacia? Anul trecut eram si eu tentat de invitatia lui Oby One, insa nu am venit si am ales sa fac Revelionul in Romania (mai rau chiar, in Bucuresti!) si acum regret! Intreb deja de pe acum ca sa nu ma trezesc si anul asta in situatia ca fac Revelionul in Bucuresti! Numai bine, Matei | ||
|
| | #79 (permalink) | ||
|
auch Oby One, de abia acuma am citit si eu, bine ca nu ati patit nimic ![]() Iti zic doar un cuvant: ESP E sfant pe polei, zapada, in curbe, etc.
__________________ Pentax K100D ; Pentax SMC-FA 50mm f/1.4 ; Takumar 135mm f/2.5 ; Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 ; Pentax SMC-DA 18-55mm f/3.5-5.6 ; Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 ; Metz 58 AF-1 | |||
|
| | #80 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2004 Location: TM |
Anul asta as vrea sa fac neaparat Revelul impreuna cu un grup de prieteni in Slovacia, la ski. Cum cel mai probabil nu vom merge cu masinile, alegerea locatiei depinde foarte mult de existenta unor mijloace de transport in comun. Si acum vine intrebarea pentru Oby : exista variante de transport intre Liptovsky Mikulas si Jasna / Demanovska Dolina (presupun ca acolo ati schiat)?
| ||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |