Results 1 to 4 of 4

Thread: Bucuresti-Istanbul cu trenul

 1. Back To Top | #1

  Bucuresti-Istanbul cu trenul

  M-ar interesa si pe mine sa vizitez Istanbulul asta vara ( cel mai probabil singur o sa ma duc ).
  Stiu ca exista un tren Bucuresti-Istanbul, prea multe detalii n-am gasit decat ca trenul care pleaca din Gara de Nord este si de Salonic si are vagoane de Istanbul, probabil se separa undeva prin Bulgaria.
  Cam cat dureaza drumul, care este traseul sau, cat costa si daca ma lasa la gara principala? Trebuie sa-mi iau viza dinainte sau platesc o taxa la intrare in tara?
  Apoi cazare as prefera una ieftina cat se poate de central, in sensul ca nici chiar in camp sau printr-un cartier de cutitari, bine, asta nu e mare problema ca pot cauta pe google dar cine a fost acolo stie mai bine cum e cu transportul, pot sa nimeresc intr-un loc care pare la fel de bun ca altul dar apoi sa ma chinui sa ajung in centru. Insa drumul cu trenul e problema, nu vreau sa merg cu o agentie sau eu stiu, de capul meu mai degraba, vreau sa stau 3 zile sau asa ceva.

 2. Back To Top | #2
  Registered User ciocanul's Avatar
  Join Date
  Nov 2006
  Location
  Timisoara
  Viza o sa platesti cand intrii in tara, nu e mare filozofie, e 10 euro viza turistica/luna pt romani.
  Cu cazarea sfatul meu este sa mergi la un punct de informare turistica si sa intrebi acolo de cazare.
  Eu am fost in delegatii de multe ori si hotelurile centrale sunt relativ scumpe: cam ca si cele din Bucuresti.

  Daca stai putin iti recomand:
  http://www.kalyon.com/
  E foarte aproape de centru: de Sf Sofia, de Palatul Sultanilor, etc.
  Daca iti rezervi dinainte ai ceva reducere din ce stiu dar nu o sa-ti spun preturi ca prin firma s-a negociat altfel fiind mai multi si in diferite perioade au diferite preturi.

 3. Back To Top | #3
  Salutare.Imi cer scuze daca reiau intrebarile..hmm..si eu as avea cam aceeasi problema: in ianuarie as vrea sa plec la un prieten in Izmir si doream sa stiu cum sa procedez cu viza, mai exact de unde o procur?Obtin viza cand ajung in Turcia ? Eu as vrea sa stau 1 luna de zile acolo. Este tren direct pana la Izmir? Mentionez ca ar fi prima data cand calatoresc cu trenul pe o ruta internationala. M-ar mai putea ajuta cineva cu informatii legate de rezervarea biletului si de costul acestuia? Nu doresc rezervare prin agentie.

 4. Back To Top | #4
  Viza se obtine la vama (la intrarea in Turcia, mai precis) si costa 10 EUR. Nu exista tren direct pana la Izmir, exista doar Bucuresti - Istanbul si costa in jur de 500 lei dus - intors la vagon de dormit clasa I. Biletul se cumpara din Gara de Nord de la un ghiseu special pt. bilete internationale (or sth. like that).
  Din Istanbul poti lua alt tren pana la Izmir, insa din gara de pe partea asiatica (Haydarpasa). Mai multe informatii gasesti aici: http://www.turkeytravelplanner.com/trans/Train/
  Eu recomand sa iei un autocar, au o retea foarte bine pusa la punct si nu e o distanta mare.

  Regards

 1.  

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •