![]() |
| | #1 (permalink) | ||
|
Dupa ce am savurat 150 km de drum de coasta prin Sithonia, mi s-a deschis apetitul pentru ceva mai salbatic, mai izolat, greu accesibil si ... local . Si m-am hotarat ca la sfarsitul unii august sa incerc transalpina. Supranumit Drumul Regelui, pentru ca a fost dat în folosinţă în 1935 de regele Carol al II-lea, DN 67 C este o sosea din Muntii Parang, în Carpatii Meridionali. Este cea mai inalta sosea din Romania, avand punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (2145m). Drumul face legătura între oraşele Novaci şi Sebeş. Fiind un drum alpin, este închis pe perioada iernii . Se pare ca este si cel mai vechi drum national din Europa, calitate oferita doar de bornele km prezente ... din loc in loc . Personal am mai fost, acum cativa ani buni pe Brezoi - Voineasa - Obarsia Lotrului, unde ne-am oprit pentru ca era foarte tarziu , iar acum un an pe partea cealalta - ruta Petrosani - Novaci - Ranca ( unde am innoptat ) . La Ranca am fost cu un Nissan Qashcaval si am si urcat pe drumul catre Obarsia Lotrului 2-3 km, insa chiar daca grohotisul si bolovanii nu erau destul de mult pentru el, am aflat de la localnici ca drumul ar fi fost undeva blocat , asa ca ne-am lasat pagubasi. Anul asta insa am ocazia sa il parcurg cu un automobil capabil ( i se spune Pădurarul ) , in weekendul 30 - 31 august . As fi vrut mai devreme, dar avem Bucharest Ring. Pe alte forumuri am aflat ca daca ai putin curaj si indemanare si beneficiezi de conditii meteo bune, este un traseu accesibil cu orice masina cu garda la sol decenta ( logan, astra etc ) , asa ca teoretic nu cred ca vor aparea probleme. Oare cineva dintre forumistii CG a facut acest traseu si are sfaturi / poze / sugestii ? Hartile se pare ca ar fi secret militar - adica lipsesc cu desavarsire ( imbecilii ) ![]() http://picasaweb.google.co.uk/1100ma...ey=Ry-ColokSok facute de baieti care au parcurs traseul cu motoarele . | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Felicitari pt. deschiderea threadului, am tot vrut sa il deschid, am amintit de drumul acesta in threadul 'Drumuri de condus' dar am tot crezut ca nu se va incumeta nimeni. Sper totusi sa posteze lume aici cu impresii/pareri/recomandari si poate ne adunam cativa la un moment dat sa il si parcurgem. Am inteles ca este un drum usor ca si 'offroad' daca i se poate spune asa. Adica dificultatile intampinate sunt ceva pietre mai maricele care cu atentie le treci cu aproape orice masina. Problema acolo este combustibilul si vremea. Multi cu care am vorbit au recomandat cativa litrii de combustibil intr-o canistra, surplus. Drumul nu este .... batatorit, umblat, cum vreti sa ii spuneti, este destul de salbatic, drept urmare Mama Natura poate fi foarte capricioasa. Pe mine m-a prin odata o ploaie la Paltinis si am tras pe dreapta. Va dati seama daca incepe acolo. Ca si auto cred ca un offroad fara pretentii de confort ar coafa. Aro, Lada Niva, Forester vechi. Deja cu Touareg, Tiguan, X3, X5 si alte suv-uri de oras .... mai mult te enervezi ca le murdaresti. Citisem pe softpedia cateva pareri de la oameni care au fost acolo si tin minte ca era unul cu un Oltcit si altul cu Matiz care l-au strabatut fara probleme.
__________________ I just stare at my desk, but it looks like I'm working. I do that for probably another hour after lunch too, I'd say in a given week I probably only do about fifteen minutes of real, actual, work. - Office Space - Playstation Network ID - PULIX82 | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Cu siguranta ... insa ai nevoie de antrenament ( sau renunti la oo ) . In plus, nu e realizabil intr-un weekend si nu am la dispozitie mai mult. Am gasit o harta 3D a zonei ( are nevoie de Gugle maps ) : http://www.rancaonline.ro/harti/goog...ractiv_3d.html | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2004 |
Am fost pe Transalpina anul trecut prin vara. Poate fii strabatut cu aproape orice fel de masina ( eu am fost cu logan-ul si a fost ok ). Drumul este destul de lung si salbatic ( in 4 ore am intalnit 2-3 masini ). Daca ai o masina de teren ( nu ma refer la suv-urile de oras gen x5, q7 etc. ) si vrei senzatii tari ia-o spre Jina. Drum bun si NU lasa gunoaie in urma ta.
__________________ dani_roman87@yahoo.com | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Bookmarks |
| Thread Tools | |
| |