brat Transalpina
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 27

Thread: Transalpina

Deepmix kegpr's Avatar

Lightbulb Transalpina

Dupa ce am savurat 150 km de drum de coasta prin Sithonia, mi s-a deschis apetitul pentru ceva mai salbatic, mai izolat, greu accesibil si ... local . Si m-am hotarat ca la sfarsitul unii august sa incerc transalpina.

Supranumit Drumul Regelui, pentru ca a fost dat în folosinţă în 1935 de regele Carol al II-lea, DN 67 C este o sosea din Muntii Parang, în Carpatii Meridionali. Este cea mai inalta sosea din Romania, avand punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (2145m). Drumul face legătura între oraşele Novaci şi Sebeş. Fiind un drum alpin, este închis pe perioada iernii . Se pare ca este si cel mai vechi drum national din Europa, calitate oferita doar de bornele km prezente ... din loc in loc .

Personal am mai fost, acum cativa ani buni pe Brezoi - Voineasa - Obarsia Lotrului, unde ne-am oprit pentru ca era foarte tarziu , iar acum un an pe partea cealalta - ruta Petrosani - Novaci - Ranca ( unde am innoptat ) . La Ranca am fost cu un Nissan Qashcaval si am si urcat pe drumul catre Obarsia Lotrului 2-3 km, insa chiar daca grohotisul si bolovanii nu erau destul de mult pentru el, am aflat de la localnici ca drumul ar fi fost undeva blocat , asa ca ne-am lasat pagubasi.

Anul asta insa am ocazia sa il parcurg cu un automobil capabil ( i se spune Pădurarul ) , in weekendul 30 - 31 august . As fi vrut mai devreme, dar avem Bucharest Ring.

Pe alte forumuri am aflat ca daca ai putin curaj si indemanare si beneficiezi de conditii meteo bune, este un traseu accesibil cu orice masina cu garda la sol decenta ( logan, astra etc ) , asa ca teoretic nu cred ca vor aparea probleme. Oare cineva dintre forumistii CG a facut acest traseu si are sfaturi / poze / sugestii ? Hartile se pare ca ar fi secret militar - adica lipsesc cu desavarsire ( imbecilii )

http://picasaweb.google.co.uk/1100ma...ey=Ry-ColokSok facute de baieti care au parcurs traseul cu motoarele .
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails transalpina.jpg  

uninstitutionalized sociopath Nicky_Santoro's Avatar
    Felicitari pt. deschiderea threadului, am tot vrut sa il deschid, am amintit de drumul acesta in threadul 'Drumuri de condus' dar am tot crezut ca nu se va incumeta nimeni. Sper totusi sa posteze lume aici cu impresii/pareri/recomandari si poate ne adunam cativa la un moment dat sa il si parcurgem.

Am inteles ca este un drum usor ca si 'offroad' daca i se poate spune asa. Adica dificultatile intampinate sunt ceva pietre mai maricele care cu atentie le treci cu aproape orice masina. Problema acolo este combustibilul si vremea. Multi cu care am vorbit au recomandat cativa litrii de combustibil intr-o canistra, surplus. Drumul nu este .... batatorit, umblat, cum vreti sa ii spuneti, este destul de salbatic, drept urmare Mama Natura poate fi foarte capricioasa. Pe mine m-a prin odata o ploaie la Paltinis si am tras pe dreapta. Va dati seama daca incepe acolo.

Ca si auto cred ca un offroad fara pretentii de confort ar coafa. Aro, Lada Niva, Forester vechi. Deja cu Touareg, Tiguan, X3, X5 si alte suv-uri de oras .... mai mult te enervezi ca le murdaresti.
    Citisem pe softpedia cateva pareri de la oameni care au fost acolo si tin minte ca era unul cu un Oltcit si altul cu Matiz care l-au strabatut fara probleme.
    I just stare at my desk, but it looks like I'm working. I do that for probably another hour after lunch too, I'd say in a given week I probably only do about fifteen minutes of real, actual, work. - Office Space -

Playstation Network ID - PULIX82

pow scouter shakalu2003's Avatar
    cred ca ar fi mult mai interesant pe bicicleta
    Viva la Romanistan!!!

Deepmix kegpr's Avatar
    Cu siguranta ... insa ai nevoie de antrenament ( sau renunti la oo ) . In plus, nu e realizabil intr-un weekend si nu am la dispozitie mai mult.

Am gasit o harta 3D a zonei ( are nevoie de Gugle maps ) : http://www.rancaonline.ro/harti/goog...ractiv_3d.html

Registered User
    Am fost pe Transalpina anul trecut prin vara. Poate fii strabatut cu aproape orice fel de masina ( eu am fost cu logan-ul si a fost ok ). Drumul este destul de lung si salbatic ( in 4 ore am intalnit 2-3 masini ). Daca ai o masina de teren ( nu ma refer la suv-urile de oras gen x5, q7 etc. ) si vrei senzatii tari ia-o spre Jina. Drum bun si NU lasa gunoaie in urma ta.
    dani_roman87@yahoo.com

PMW
    PMW is offline
    Registered User
    Stiu ca e vechi threadul dar m-am gandit ca nu are rost sa mai deschid altul.

A fost cineva de curand pe Transalpina? Cum e drumul? Am inteles ca 98% e asfaltat, asa este? Nu am fost niciodata prin zona si as vrea sa ma duc dar am inteles ca ar mai fi portiuni mici neasfaltate care sunt oarecum dificile daca ploua...

O sa merg cu un VW Passat
    "Of all the wonders that I yet have heard, it seems to me most strange that men should fear; Seeing that death, a necessary end, will come when it will come."

Registered User
    este in mare parte asfaltat, dar nu complet, pana la Sebes adica. Nu e marcat etc. Poti sa mergi, eu am fost anul trecut si am fost dezamagit, in sensul ca m-am dus prea devreme, cand inca mai era destul de terminat din el.

PMW
    PMW is offline
    Registered User
    Bun. O sa plec prin august, sper sa fie asfaltat cat mai mult...
    "Of all the wonders that I yet have heard, it seems to me most strange that men should fear; Seeing that death, a necessary end, will come when it will come."

Let The Music Play DJ DJ Flavio's Avatar
    Mai multe informatii, poze, video - chiar pe un site oficial: TRANSALPINA Soseaua cea mai Inalta si Frumoasa din Romania
    Cine n-are batrani pile, sa-si cumpere!

Il Muce's Avatar
    este asfaltat pana la Obarsia Lotrului cu exceptia a 4-5 portiuni de cate 30 de m.
    asfalt f bun.

dincolo de Obarsia Lotrului nu stiu cum e.
    Vreau să văd şi eu nişte articole laudative, entuziaste, de susţinere.

Moderator
    Inseamna ca au avansat mult de asta-vara pana acum. Intr-un fel imi pare rau, partea neasfaltata avea un farmec, era mai salbatica si pe alocuri chiar challenging
    Mourrons pour des idées, d'accord, mais d'une mort lente

Registered User lilmonkey's Avatar
    salut...

week-endul asta planuiesc o drumetie:
    Sambata: Bucuresti-Novaci-Transalpina-Sibiu (innoptat la Sibiu)
    Duminica: Sibiu - Transfagarasan - Bucuresti.

Din calcule pe foaie ar fi ~750km total, sa zicem 400km pe zi, nu imi par imposibil de realizat si foarte obositori...
    Din cate am citit starea drumului pe Transalpina este foarte buna cu mici portiuni nefinisate, dar despre Transfagarasan nu stiu detalii recente, daca imi puteti spune as aprecia.
    Pe langa frumusetea evidenta a drumului, ma gandeam sa ma opresc la una din pesterile de pe Transalpina, la fel, daca mai imi puteti recomanda ceva as aprecia.

Mersi mult.

Registered User
    Pe Tf nu ai ce cauta la Vidraru, e muci. Nu e obositor ce faci tu, dar nu te bucuri de nimic, stai la volan aproape continuu. eu nu stiu de pesteri pe TP, insa sunt in zona Novaci niste pesteri. Eu as face un singur drum din alea intr-o zi, cu dormit noaptea, plimbat pe jos cat se poate, opriri dese etc. Adica sa te bucuri de peisaj si mergand pe jos, nu doar de la volan. La volan se termina imediat.

cam asta era planul initial:
    Sambata: Bucuresti - Novaci - Transalpina-Sibiu
    Duminica: Sibiu - Calimanesti/Caciulata (baie) - Bucuresti pe seara...

intr-adevar, varianta asta pare mai relaxanta, nu e doar cu condus .

mersi.

Il Muce's Avatar
    Quote Originally Posted by lilmonkey View Post
    salut...
    Pe langa frumusetea evidenta a drumului, ma gandeam sa ma opresc la una din pesterile de pe Transalpina, la fel, daca mai imi puteti recomanda ceva as aprecia.

Mersi mult.
    Polovragi si Pestera Muierii - sunt in drumul tau catre Transalpina.
    le poti bifa pe amandoua, sunt la 10 km distanta una de alta.
    o sa-ti placa ghizii de la pesteri. o sa intelegi cand ajungi acolo la ce m-am referit
    Vreau să văd şi eu nişte articole laudative, entuziaste, de susţinere.

Moderator kork's Avatar
    Sunt ghide?

Lilmonkey, vezi ca parca o protiune din Valea Oltului e in lucru, cu drumul deviat pe 7A.

Moderator Ivan's Avatar
    Nu sunt ghide dar vorbesc ciudat.

Q: pentru un drum cu masina la Bâlea ma sfatuiti sa merg prin sud pe A1 sau pe sus, pe DN1, ca sa ocolesc portiunile proaste de drum?

PMW
    PMW is offline
    Registered User
    Am fost saptamana trecuta pe TF. De la Vidraru spre Balea sunt cativa km de iti vine sa te duci la balamuc, nu mai exista peisaj atunci, prost rau de tot drumul... Sunt vreo 5-10km (estimez eu) care sunt praf. Restul drumului e acceptabil, e si asfaltat nou o portiune.

Quote Originally Posted by kork View Post
    Sunt ghide?

Lilmonkey, vezi ca parca o protiune din Valea Oltului e in lucru, cu drumul deviat pe 7A.
    Din ce vad eu, s-ar putea circula pe 1 banda (se sta la semafor):
    CACIULATA (VL)-BREZOI (VL): lucrari consolidare viaduct - Circulatia se desfasoara pe 1/2 cale semaforizat . Zona este semnalizata corespunzator . Termen de finalizare 15.09.2011 .
    Sper sa fie corecte informatiile care le-am gasit, o deviere pe 7A ar fi cam mare la intoarcerea spre Bucuresti.

10x for the head's up

Moderator Ivan's Avatar
    Quote Originally Posted by Ivan View Post
    Q: pentru un drum cu masina la Bâlea ma sfatuiti sa merg prin sud pe A1 sau pe sus, pe DN1, ca sa ocolesc portiunile proaste de drum?
    A: merge si pe la sud. Dupa Vidraru urmeaza 13 kilometri de drum prost si plin de hartoape dar dup-aia drumul e proaspat.
    Pot depune marturie cele 200000 de masini care cautau sambata loc de parcare la Balea.

1.  
    Free Online Strategy Games - Last Post
Page 1 of 2 12 LastLast