![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Salzburg
Cica s-ar putea sa ajung pe-acolo, asa ca astept recomandarile voastre. Obiective de vizitat (chiar si chestii insolite, neincluse pe harta turistica), atmosfera, cum/unde se mananca bine, preturi mici/mari, in general impresii si recomandari. Am inteles ca e o destinatie turistica clasica, ma gandesc ca ati fost prin orasul lui Mozart...
__________________ Epic joke: - Care este leguma cu cea mai mare concentraţie de alcool? - Mazărea borîtă pe perete. | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Am stat prea putin ca sa-ti recomand restaurante, oricum prin centru pe langa cetate e plin de ele. Bineinteles vei vizita cetatea cu muzeele aferente. In rest nu stiu ce ar mai putea fi interesant, eventual daca mergi in sezonul cald vezi ca sunt cateva lacuri in care apa e cristal si exista stranduri, inchirieri barcute, hidrobiciclete ... o minune fatza de marea neagra. Eu zic sa faci un drum la Munchen daca tot esti in zona si ai masina ta sau inchiriata. E totusi capitala Bavariei, nu se compara cu Salzbugrul
__________________ Schatten ex machina Sweep all the weakening kind | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Am stat vr'o saptamana pe zona. De cazat nu direct in Salzburg ci exact peste autostrada este o localitate superba. Bine.. nu pe marginea drumului.... dupa un deal asa... Cu masina faci vr'o doua minute pana in Salzburg ![]() Hotel/Pensiune Gafthof Brauwirt - Salzburg-Bergheim Mancare foarte buna, cazare civilizata, gen un nene cu familia sa se ocupa de afacere dar la modul profi. De vizitat prin Salzburg am fost cu vaporasul pana la nush ce castel undeva in partea de sud a orasului... nimic special, api m-am intors pe jos sa vad peisajul urban, cetatea.... si pe strazile alea sa te tot invarti. Mai e ceva biserica... ceva despre Mozard, o statuie...bombonele cu Mozard si alte d'astea. Mai e o gradina foarte faina plina cu flori&stuff undeva langa podul de la cetate, pe celalalt mal, prin spate la Hotel Bristol parca. Ideea e ca eu nu sunt genul de turist care ma ud tot cand aud de vr'un muzeu sau castelas.... prefer peisajul. Nu-s bun de exemplu pentru vizite... NEAPARAT: Fosta manastire devenita ground-zero petru bautura si mancare in stil barbar: Augustiner Bräu Kloster Mülln. A trebuit sa fac 3 poze sa pot panorama gradina plina de bautori de bere ... iti dai seama... Bere la canoaie direct din butoi, ciolan fript... Apoi d'acolo am fost in Linz sau in sus pe drumuri "de tzara" prin Bavaria....foarte fain. Treceam granita pe undeva prin Oberndorf daca mai tin minte bine. Granita adica un pod fain si is prin zona aia niste localitati f.f.frumoase. Mai e o localitate faina Mondsee pe autostrada spre Viena, barcute, lac super cristal...peisaj fain. E misto sa cotrobai pe zona, sa vezi asezari superbe, sa descoperi oameni si peisaje nu s-o arzi la muzeu sa vezi ce vad si alti 2567870593 de turisti teleghidati cu pliantu in mana. Parerea mea. Poti sa ajungi si la Munchen, iti mai scriu o pagina si d'acolo ![]() | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Rusinica pentru cei de aici care s-au laudat ca au fost in Salzburg ca nu ati pomenit de Sunetul muzicii E loc de "pelerinaj" la castel si adevarul ca gradina aia cu lalele chiar e faina. Din pacate eu am prins vreme ploioasa cat am stat, plus ca eram rupt de oboseala si plictisit dupa aproape o luna de vizitat Europa. Prietenul cu care am fost insa s-a plimbat mai mult ca mine, s-a urcat si sus in fortareata de unde se vede tot orasul. Centrul istoric oricum e micut, merge facut pe jos fara probleme, de fapt nici nu prea ai cum altfel. Preturile sunt decente in Austria, in Salzburg chiar am intrat in niste berarii/restaurante ca la mama lor acasa si am mancat un snitel facut de barmanita in fata mea Apoi am mancat si pe strada, se strang mereu comercianti cu carnaciori si tot felul de dulciuri acolo in piete. Noi am stat aici http://www.austrotel.at/en.html hotel de 4 stele, au pe site niste preturi mari dar vedeti ca au niste camere la mansarda cam de 3 stele, dar super ok si sunt la preturi mult mult mai mici. Vedeti pe venere.com daca au oferte ceva.ps: da Munchenul e superb, de la arhitectura, biciclete, lume, tot. De fapt ar trebui sa fie "un must" pentru toata lumea cred din cauza lui Deutsches Museum. Doar foodul german e dubios rau, aveti grija ce mancati. Am pus niste poze cu Salzburg, vad ca ma lasa maxim 5 sa atasez.
__________________ Pentax K100D ; Pentax SMC-FA 50mm f/1.4 ; Takumar 135mm f/2.5 ; Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 ; Pentax SMC-DA 18-55mm f/3.5-5.6 ; Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 ; Metz 58 AF-1 | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Pai nu am pomenit de sunetul muzicii pentru ca I don't give a #$%& about it ....cum ziceam... sunt persoane carora le plac chestiile astea "pliantologice" si persoane carora nu le plac tururile "la indigo" (adica EU )De exemplu imi place Munchenul pentru alte locatii ...nu pentru muzeu ![]() DAR subiectul actual e Salzburg. De Munchen facem topic separat daca e, huh? Ia sa mai bag din Salzburg poze ..si de la Mondsee ...si cu localitatea unde am stat. si cum fac ei curat pe strazi .... nu cu tarnu ca in secolul XVIII ![]() Si mancare e bestiala... adica mananci frate nu ca la francezi de ai farfuria cat juma de masa si doua stafide pe mijloc desenate cu trei firicele de sos... foamete pe fatza. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2009 |
Recomand Hotel Zum Hirschen,probabil cel mai de bun simt din Salzburg. Hotel de 4 stele cu camere mari si incapatoare,aer conditionat,baie foarte mare,mic dejun inclus,parcarea in curtea interioara a hotelului (cu paznic,bariera etc) GRATIS. Hotelul este situat la 5 minute de Gradinile Mirabelei iar la 50m de hotel se afla un Magazin Billa de la care poti face aprovizionare ieftina. Un avantaj enorm al acestui Hotel (cel putin pentru mine si prietenii mei a fost) este faptul ca are balcon la camerele cu vedere spre curtea interioara unde se poate fuma in liniste. Deasemenea,la parter gasesti si Smoker Lounge unde poti fuma in voie daca pe balcon e prea frig. | ||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |