![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Tarile Nordice pentru Revelion
Oki, ma gandeam sa incerc anul asta sa vizitez vreuna din cele 3 tari scandinave, si sa petrec Revelionul pe acolo. Are cineva informatii, sau diverse experiente prin cele 3 mari (Norvegia, Finlanda, Suedia)? Intrucat nu cred ca sunt prea multi indivizi care vorbesc limbile lor, te descurci pe acolo in engleza sau franceza? Preturile, atmosfera (stiu, am ales si eu perioada cea mai friguroasa a anului sa ma duc in nord, dar deh), any information is welcomed.
__________________ With sufficient thrust, pigs fly just fine | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Stiu doar ca nivelul de trai este extrem de ridicat. Chiar colegii mei nemti au avut probleme cu traiul acolo din cauza preturilor exagerat de mari. Danemarca iar e foarte frumoasa. Temperaturile iarna sunt ... foarte scazute. DIn pacate mai mult informatii nu am insa poate au altii AI incercat totusi sa intrebi la o agentie din orasul tau cam ce preturi au pentru sejururi de revelion ?
__________________ „ Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri. ” Petre Ţuţea | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Se vede în culise cine vrea de fapt Rev la polul nord, bietul LR doar executa disperat, altfel ia castane acasa. ![]() PS. Precis ca pâna la urma o sa vi-l petreceti într-o statiune misto aflata din întâmplare pe lânga ceva laborator de cercetare ascuns printre ghetari.
__________________ E-adevarat, sunt tânar / Dar pentr-un suflet mare / Valoarea nu aşteaptă / Ca vârsta s-o măsoare | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Vad ca inca exista suspiciuni cu privire la motivele care stau in spatele alegerii facute. Tin sa mentionez ca "it's for rest and relaxation only". ![]() Dar da, a existat si o oarecare presiune exterioara efectuata de catre "my better half" pentru a vizita zonele inospitaliere din Northrend.
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Eu traiesc in Copenhaga si pot sa iti spun ca merita cu siguranta sa iti petreci revelionul aici. Oamenii stiu sa se distreze si sunt prietenosi. In functie de cate zile vrei sa petreci in zona, poti sa iti planifici vacanta in mai multe tari. Copenhaga este o "baza" foarte buna pentru vacanta - ai o multime de obiective turistice pe care le poti vizita in oras sau in apropiere de el. Orasul este compact, asa ca te poti descurca fara probleme pe jos, sau cu bicicleta. Suedia(Malmø) e la 25 minute distanta. Daca vrei sa mergi in Norvegia poti sa iei feribotul vineri la ora 7 seara si debarci in Norvegia sambata dimineata la ora 9. Toata lumea vorbeste engleza, in toate tarile nordice. Preturile din Danemarca sunt cele mai mari din UE - in medie cu 40% mai mari. Norvegia e mai scumpa in unele cazuri, in special cand vine vorba de alcool. Suedia este sensibil mai ieftina - coroana suedeza nu este legata de euro si cursul a scazut mult in ultimii 2 ani. In nici un caz nu e mai frig iarna in Danemarca decat in Romania. Vremea este mult mai temperata, insa e posibil sa te deranjeze vantul. Doar daca te duci in nordul Suediei sau Norvegiei e cu adevarat frig. In schimb, zilele sunt foarte scurte pe timp de iarna. Azi s-a facut lumina la 7:20 si in jur de ora 18:00 ma astept sa se faca noapte. Daca te hotarasti sa incluzi Danemarca in plan, pot sa iti recomand o gramada de lucruri pe care le poti face in Copenhaga si in imprejurimi.
__________________ Dau invitatii de lume buna pe Locărz. Doar pentru cunoscatori bazati cu multa ambitie! Pret bun, calitate garantata, nu va pica saitul niciodata. Pentru urgente sunati cu incredere la 0666 892 10 13. Oferta e doar pentru ambitiosi dinamici si plini de cunostinte. Exclus fraieri, care ati citit degeaba, de fraieri ce sunteti, adica. Gen. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Planul este ceva de genul 30 decembrie, 3 ianuarie, de preferat intr-o zona oarecum calma si linistita. Doamna LR a impus ca o conditie de baza apropierea de natura (nu stiu cat de mult se apropie Copenhaga de cerinta asta, dar imprejurimile de care spuneai tu, Scorpio s-ar putea sa intre in categorie). Ma gandeam la vizitat fiorduri, sau vreun ghetar de pe la baietii aia de la nord si nord-estul vostru. ![]() Bugetul este in jur de 1500 de euro pentru amandoi. In astia as vrea sa intre cazarea si mancarea pe zilele respective, si eventualele alte cheltuieli cu vizitatul in stanga si in dreapta, bla bla bla-urile aferente ... Scorpio, daca ai mai multe info in ceea ce priveste Copenhaga, feel free to share pe PM.
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Nu stiu ce fel de natura cauta Ms. LR, dar daca vrea ceva monumental, Danemarca nu e un loc potrivit pe care sa il vizitezi pe timp de iarna. Exista o gramada de parcuri, lacuri si paduri in apropiere de Copenhaga, plus marea si plajele. Dar DK este o tara plata. Singurul loc cu natura monumentala pe care l-am descoperit pana acum este o faleza(Møns Klint), un loc superb pe timp de vara, dar nu cred ca e prea interesant iarna si nici placut de vizitat, din cauza combinatiei briza+frig. Daca Ms. LR se multumeste cu o plimbare pe plaja, o padure si cateva castele si parcuri, Copenhaga e o optiune buna. Puteti sa mergeti si la rezervatia naturala Kullaberg, in Suedia. Altfel, pe timp de iarna, Norvegia si Suedia sunt mult mai potrivite pentru cei indragostiti de natura. O sa iti dau detalii despre Copenhaga mai tarziu, momentan ma pregatesc sa ma indrept spre casa.
__________________ Dau invitatii de lume buna pe Locărz. Doar pentru cunoscatori bazati cu multa ambitie! Pret bun, calitate garantata, nu va pica saitul niciodata. Pentru urgente sunati cu incredere la 0666 892 10 13. Oferta e doar pentru ambitiosi dinamici si plini de cunostinte. Exclus fraieri, care ati citit degeaba, de fraieri ce sunteti, adica. Gen. | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Okay...revenim la Copenhaga. Mai bine aici decat intr-un PM, poate ca mai sunt interesati si altii. In primul rand, vara este un moment mult mai bun pentru vizite decat iarna. Temperatura este placuta, in special in iunie si iulie(25-30 grade) si poti sa mergi la plaja sau sa faci baie in mare. In plus, in timpul verii sunt multe festivaluri si de regula sunt gratuite. De asemenea, oricand ajungi aici, e important sa prinzi weekendul. In timpul saptamanii nu se intampla mare lucru, dar in weekend viata de noapte e activa. Recomand ca in baruri sa cumparati bere la sticla - e sensibil mai ieftina decat la dozator, chiar daca sticlele sunt de 330ml si puteti sa plecati fara probleme catre barul urmator cu sticla in mana. Din motive evidente, in multe baruri nu va lasa sa iesiti cu paharul dupa voi. Metroul este cel mai modern din Europa si e de baza in weekend: circula odata la 2 minute si e 24/7, pentru ca e complet automat, fara sofer. Exista un card special pentru turisti(CPH Card), care permite transport in comun gratis in Copenhaga si imprejurimi(acopera toate atractiile turistice pe care le voi pomeni) si ofera discount la intrarea in muzee, evenimente culturale, etc. Din cate am inteles, nu e o afacere prea grozava, e bine sa iti faci calculele dinainte si sa vezi cum iesi mai ieftin. De asemenea, in anumite puncte din oras exista biciclete speciale pentru turisti, pe care le poti folosi introducand o moneda de 20DKK(~3EUR) intr-un slot precum al carucioarelor de supermarket. Si exact la fel ca la carucioarele respective, poti sa recuperezi moneda la orice stand pentru City Bikes. Singura buba ar fi ca poti sa acoperi doar zona 1 cu ele(Centru+Christianshavn+Vesterbro+Østerbro+jumatate din Frederiksberg). Primul lucru pe care il recomand unui turist este sa faca turul orasului cu vaporasul, cu plecarea din Nyhavn. E ieftin(aprox. 10 EUR), dureaza o ora si ghidul prezinta atractiile turistice majore din mers. Cele mai importante atractii din oras sunt urmatoarele: -Nyhavn/Kongens Nytorv/Amalienborg: Nyhavn este un port mic si foarte dragut, aflat fix in buricul targului. Pe timp de vara, este locul perfect in care sa stai pe margine si sa bei o gramada de bere, razand de fraierii de turisti care stau la terase si cheltuie pe o bere cat pe un six pack ![]() Kongens Nytorv este piata de langa Nyhavn, iarna are un patinoar in mijloc. Este unul din capetele Strøget, cea mai lunga strada pietonala din Europa. E un fel de Lipscani, zona e plina de baruri si magazine cochete. Imposibil de ratat. La capatul celalat sunt Tivoli, primaria si gara centrala. -Rosenborg Slot/Kongens Have:Rosenborg este o fosta resedinta regala, cu tot luxul aferent. Castelul este deschis publicului si are un parc foarte frumos - Kongens Have. Se afla in centru, foarte aproape de Nørreport. -Tivoli: parc de distractii faimos, aflat alaturi de gara centrala. Pe timpul verii sunt concerte ale unor trupe cunoscute in fiecare vineri de la ora 8. -Christiania: Un fel de Vama Veche, la oras si cu mai putina voma. Tot timpul au loc concerte sau petreceri in zona. Ca o parere personala, in Christiania gasesti cel mai bun stand de hamburgeri din lume(~5EUR, do it yourself, am mancat si 3 la rand). In plus, pentru o experienta cat mai placuta, au bere produsa in regim propriu(ecologica) si poti sa cumperi iarba&hash de la tarabele de pe Pusher's Street ![]() -Biblioteca Regala: Se afla in centru si trebuie vazuta, macar pentru ca e pur si simplu foarte cool din punct de vedere arhitectural. -Opera Regala: Se afla intre Christianshavn si centru, are o arhitectura super si este mult mai mare decat pare, cea mai mare parte din cladire fiind sub nivelul solului. -Carlsberg: Must see, e un cartier intreg, intre Vesterbro si Valby. Cladirile vechi sunt pastrate intr-o stare foarte buna si arhitectura e foarte interesanta. In curand se va incepe constructia unui cartier nou, o parte din cladiri vor fi daramate. Mie nu imi place ideea, zona e frumoasa asa cum e. De asemenea, centrul pentru vizitatori e o afacere buna. Cu 8EUR de persoana poti sa vizitezi muzeul Carlsberg si sa bei 2 beri gratis in Jacobsen Bar. Una din ele e Jacobsen, bere scumpa si tare buna - recomand Dark Lager(reteta originala pentru Carlsberg) sau Naked Jacobsen Christmas Ale. De asemenea, pe timp de vara, exista un ghid, care prezinta in fiecare zi cate ceva despre zona. Eu l-am vazut plimband turisti si iarna, asa ca poate inca mai e valabil. -Ny Carlsberg Glyptotek: Este un muzeu de arta aflat langa Tivoli si primarie, sponsorizat de Carlsberg. Are multe exponate valoroase, o galerie foarte mare de antichitati egiptene si nu numai si o arhitectura frumoasa. -Rundetårn: este un turn cu o scara interioara in spirala. Se afla in centru, foarte aproape de Nørreport. Poti sa vezi tot orasul vechi din el. -Christiansborg: este palatul parlamentului si e deschis pentru public. Aparent, politicienii danezi nu dorm in sala de sedinte ![]() -Mica Sirena: eu i-as da skip, nu consider ca merita drumul din centru pana la ea, poate doar daca esti cu bicicleta si vrei sa mergi in Østerbro. O vezi din vaporas si gata. Oricum e fake. Alte lucruri de vazut: -Roata! Trebuie experimentata si roata instalata la Vesterport(la doi pasi de Tivoli). Din cate am inteles, sta acolo provizoriu, se vor hotari unde o muta in ianuarie 2010. E cam 20EUR pentru 2 persoane, daca esti cu prietena ai sanse mari sa va lase doar pe voi doi in cabina fara sa va ceara pretul pt asta(in mod normal sunt 6 oameni in fiecare cabina). -Frederiksberg Have: Este parcul cel mai frumos din Copenhaga, are si un mic palat, transformat acum in academie militara si chiar langa el se afla gradina zoologica. Vara este foarte placut sa faci turul cu barca(~5EUR de persoana). Merita sa faci o plimbare si pana la Vestre Kirkegård(e la 10 minute de Carlsberg/15 de Frederiksberg Have), mai ales pe timp de iarna. Nu are importanta faptul ca e cimitir, nu are nimic deprimant in aspect - e pur si simplu un parc foarte frumos, cu doua lacuri si rune vikinge. Si e verde pe timp de iarna ![]() -Lacurile: Sunt imposibil de ratat si e foarte placuta o plimbare pe timp de noapte de-a lungul lor. Separa centrul de cartiere si sunt de fapt ramasite din canalul de aparare al orasului. -Plajele(Amager Strand, Bellevue Strand, Havnebad): sunt super pe timp de vara. Ziua e lunga, temperatura e placuta, de multe ori am mers la plaja dupa servici. Amager Strand se afla in sudul orasului, in Amager, insula pe care este si aeroportul. E cea mai mare plaja din zona. Bellevue Strand este o plaja mica si cocheta, in Klampenborg. Havnebad este un strand aflat foarte aproape de centru centru, in Islands Brygge, peste canal de biblioteca regala. [continuarea in postul urmator, ca asta depaseste limita de 10000 caractere]
|
| | #10 (permalink) | ||
| Sa discutam un pic si despre cartiere si ce e de vazut prin ele: -Indre By: Asta e centrul, imposibil de ratat. E mic si poti sa il strabati cap-coada in 2 ore. Zone de interes: Nørreport, Kongens Nytorv, Rådhuspladsen, Vesterport. Gasesti ceva de facut pe langa fiecare, majoritatea sunt in lista de mai sus. -Christianshavn: Este un cartier mic si foarte simpatic. Se afla foarte aproape de centru, ajungi pe jos in 15 minute sau 5 cu bicicleta. Zone de interes: Christiania, Biserica Neagra(din cate tin minte, este deschisa publicului si poti sa urci in varf), plimbarea pe marginea canalelor. -Frederiksberg: Este cartierul unde locuiesc, situat aproape de centru. Dupa parerea multora, e cel mai cochet din Copenhaga, alaturi de Østerbro si as spune ca se merita sa te plimbi pur si simplu pe strada. Nu are asa multe baruri sau atractii turistice, e mai rezidential decat alte zone centrale. In mod amuzant, oficial e municipalitate separata si nu cartier, desi e ca o enclava situata fix in mijlocul Copenhagai. Puncte de interes: Plimare pe Gammel Kongevej, Frederiksberg Alle. Copenhagen Business School, Dalgas Have si Frederiksberg Centret pentru arhitectura cool. Parcul Frederiksberg Have si gradina zoologica le-am mentionat deja. -Islands Brygge: Este un cartier mic, aflat peste canal de centru si Christianshavn. Are o parte veche si cocheta pe marginea canalului si o zona moderna cu arhitectura SF in zona statiei de metrou, in special cladirea radioului danez. Dupa cum spuneam si mai devreme, are si un strand numai bun de un picnic si o baie pe timp de vara. -Ørestad: Este un cartier modern, nou construit. Chiar langa statia de metrou este cel mai mare mall din Scandinavia, Field's - insa nu e impresionant, exista malluri mai mari in Bucuresti. In schimb, arhitectura e interesanta, sunt multe cladiri futuriste, inclusiv "cea mai buna cladire de locuinte din lume". -Østerbro: Este un cartier foarte cochet, are un aer frantuzesc. Nu are multe obiective turistice, dar e placut pentru plimbari. Zone de interes: plimbare pe in zona Trianglen, parcul Øster Anlæg, gradina botanica. Vara sunt mereu concerte sau festivaluri in Fælledparken. -Vesterbro: Probabil cartierul cel mai "urban" din Copenhaga. Se afla intre gara centrala si Carlsberg, are o gramada de restaurante, cluburi si o diversitate mai mare decat majoritatea orasului. Nu e favoritul meu, dar pe langa Enghave Plads si Sønder Boulevard sunt cateva spelunci ordinare absolut adorabile. Zone de interes: Cartierul Rosu, Enghave Plads, plimbare pe Vesterbrogade. -Nørrebro: Cartierul cel mai divers din Copenhaga. Are o faima proasta printre danezi, dar este exagerata. Exista cateva mici ghetouri si gasti, dar nu e nimic periculos.Singurul pericol e ca pe timp de weekend trebuie sa fii atent la biciclistii beti ![]() Altfel, e interesant...nu as locui acolo, dar e amuzant: e mai zgomotos, plin de graffitti, imigranti de toate felurile, studenti, cluburi cu preturi acceptabile si cele mai tari saormerii din oras. Puncte de interes: Sankt Hans Torv si cluburile din zona, Nørrebrogade, lacul dintre Nørrebro si centru. -Valby: E un cartier situat la marginea din vest a orasului, a fost municipalitate separata pana acum cativa ani. Partea centrala e foarte draguta, merita o plimbare. Zone de interes: Centrul din Valby, plimbare pe Valby Langadde cimitirul Vestre Kirkegård, pe care l-am mentionat deja. -Amager: e insula din sudul orasului. E practic o uniune de mai multe cartiere, cei care stau in partea de est a insulei sunt vazuti ca fiind din Amager. E o zona rezidentiala, partea de nord e ok, sudul e plin de white-trash, dar cel mai important...are plaja cea mai mare din zona, Amager Strand. In apropiere de Copenhaga sunt urmatoarele: -Bakken: cel mai vechi parc de distractii din lume. Se afla in Klampenborg, o suburbie din nord. Dureaza 15 minute cu trenul de la statia centrala pana acolo. Suburbiile din nord sunt foarte frumoase, merita sa te plimbi pe marginea marii sau printre casele din Klampeborg/Charlottenlund pana la statia de tren din Hellerup. Sau pana in Copenhaga direct, Hellerup e practic lipita de Copenhaga si e un fel de Cartierul Primaverii in varianta daneza - pe marginea marii. M-am plimbat de multe ori pe acolo, pentru ca e pur si simplu foarte frumos. -Muzeul de Arta Moderna din Louisiana: se afla la 35km distanta si trebuie vazut! Merge combinat cu in aceeasi zi cu... -Kronborg: E castelul lui Hamlet, se afla in Helsingør, la aprox 45min cu trenul de Copenhaga, un pic mai la nord fata de muzeul de mai sus. -Frederiksborg Slot: Un castel superb, aflat in Hillerød, un orasel aflat la 40 minute de mers cu trenul. Castelul este si muzeu de istorie si din cate tin minte, intratea e ~8EUR. -Catedrala din Roskilde: E la o distanta de 25 minute cu trenul si adaposteste ramasitele regilor vikingi. E destul de cool, ca sa spun asa. --- La final, pun si o panorama facuta de mine de la ultimul etaj al turnului Carlsberg, cea mai inalta cladire din oras - din pacate e inchisa pentru public, dar merita sa intrati si sa vedeti parterul...si ar mai fi multe, dar gata, ca am obosit. Pentru restul exista Google si Visit Copenhagen :tongue:
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Scorpio83: Multumim pentru prezentare. Ar fi o idee buna sa postezi si niste preturi gen bauturi, snacks, mancare, taxi, baruri.
__________________ Vand lenjerie sexy, uniforme si costume sexy aici. Cadouri excelente ptr domnisoare si doamne . Reduceri pentru forumisti | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Pai asta e un subiect delicat, pentru ca preturile variaza destul de mult, depinde ce vrei sa faci. In principiu, e cel mai scump oras din UE. O sa pun preturile in coroane daneze, cursul e aproape fix fata de EUR, 1EUR=7.45DKK. Viciile nu sunt spectaculos de scumpe in Danemarca. Intr-un bar ieftin o bere normala la sticla(Grøn Tuborg, Carlsberg, Carls Special, etc...) costa in jur de 18DKK. Intr-un bar cu preturi medii e in jur de 25DKK. La o terasa de tepuit turistii costa 50DKK. Sticlele sunt de 330ml. La dozator, in majoritatea barurilor o bere costa in jur de 40DKK. Un pahar are 400ml=>nu e o afacere buna. In cluburi preturile sunt ceva mai mari, dar nu cu mult. 5-15DKK in plus fata de preturile din baruri. Tigarile sunt ieftine si proaste. Blue Kings si White Prince sunt cele mai bune si mai populare - costa 33DKK un pachet. Iarba si hashul din Christiania sunt ieftine si de calitate surprinzator de buna. Preturile variaza in functie de ora/zi din saptamana/cat de mult le place de fata ta. De regula, pentru 200DKK primesti o cantitate de hash 100 suficienta cat sa te pui si pe tine si pe toti prietenii in cap. Mancarea variaza ca preturi. Daca iti cumperi de la supermarket, cel mai economic este sa cumperi de la Netto sau de la Fakta. Pentru mancare ecologica sau mai exotica, Irma si SuperBrugsen sunt alegeri mai bune, dar au preturi sensibil mai mari. Cand vine vorba de restaurante, cele mai ieftine tind sa fie cele etnice. De regula au si un meniu "all you can eat and drink". Platesti 135-160DKK, dupa care stai 3 ore si mananci si bei cat vrei. La un restaurant ok dar fara mari pretentii si fara sa comanzi un meniu anume, o masa decenta e intre 200 si 250DKK. Cred ca sunt 2-3 locuri unde se poate manca si putin mai ieftin. La cele cu o bruma pretentii, intervalul e ceva gen 350-800 ca sa te saturi si la cele cu stele Michelin nu stiu, dar presupun ca minimul e undeva la 2000DKK. Sigur, depinde si cat mananci. Eu am calculat la modul antreu+fel principal+pahar de vin+cafea. Cam pe acolo am ajuns de obicei cu totalul. O pizza mare, chiar si la restaurant e in jur de 75DKK. Un hot dog de la stand e intre 20 si 30DKK, in functie de ce alegi. Preturile la falafel&saorma variaza in functie de locatie. Cea mai scumpa saorma pe care am mancat-o a fost 65DKK, cea mai ieftina vreo 35DKK. Falafel e de regula 25DKK. Junk food-ul e scump si descurajat prin preturi abuzive. Un meniu costa cel putin 60DKK, mai bine te duci la restaurant. Taxiurile costa 25DKK pentru pornire iar tariful/km e in functie de zona. Daca tin bine minte, in zonele1&2(orasul propriu-zis) costa 25DKK/km. Nu are sens sa iei taxiul aici, transportul in comun e super si bicicleta e sfanta. Altfel, orasul e compact, nu o sa platesti sume exorbitante. Dar tocmai cand mergi pe o distanta scurta e aiurea sa platesti 100DKK pentru 5 minute in plus cu autobuzul/metroul/trenul. O calatorie in 2 zone costa 21DKK. Un klippekort(card de 10 calatorii) pentru 2 zone costa 130DKK si un abonament lunar pe 2 zone 320DKK. Cu un klippekort de 2 zone iesi la 13DKK/calatorie si acoperi tot orasul. Aeroportul e in zona 4, trebuie sa taxezi de 2 ori. In rest, nu va recomand sa cumparati nimic de aici. Haine, pantofi, etc. au preturi exagerat de mari in comparatie cu alte tari vestice...exista multe reduceri de peste 50% si in mod amuzant preturile sunt tot mai mari decat in alte tari pentru unele produse. Mai bine treceti podul si faceti cumparaturi in Suedia, in Malmø. Personal, recurg la eBay cat mai des posibil, uneori imi cumpar lucruri din UK la jumatate din pretul de aici.
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Scorpio83, ne poti recomanda si un hotel/o pensiune mai calumea dar nu foarte scumpa? Tot ce vad pe la 2000-2500dkk/camera dubla/noapte au ori shared bathroom ori nu au mic dejun inclus. Eu o sa fac un tur alt scandinaviei in primavara si traseul este urmatorul: Copenhaga --tren--> Stockholm --tren--> Goteborg --ferry--> Frederikshavn --tren--> Aarhus --tren--> Copenhaga Cam care ar fi cel mai ieftin mod de transport pe teritoriul DK? Spre stockholm m-am decis la SJ.se - Resor med t care au niste trenuri directe am impresia (X2000 se numesc).
__________________ Schatten ex machina Sweep all the weakening kind | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Din pacate cand vine vorba de hoteluri&pensiuni nu pot sa fac recomandari, pentru ca nu am stat niciodata la hotel in Copenhaga. 2000-2500DKK pe noapte e un pret foarte mare, cred ca ai pus un 0 in plus, ca de banii aia poti sa stai la Radisson SAS si sa ramai si cu bani de cheltuiala. Mai bine pune o lista cu ce optiuni ai si pot sa iti spun care are locatia cea mai buna in oras. Cel mai ieftin mod de transport e...bicicleta, danezii cred ca se nasc direct pe bicicleta ![]() La modul serios, rata e cea mai ieftina varianta de transport intre orasele mari, trenul fiind varianta 2. N-am mers cu rata, dar autobuzele arata ok. In Copenhaga poti sa iei rata de langa gara centrala. Alta varianta ar fi trenul. Un drum dus intors cu trenul din Copenhaga pana in Vestjylland, extrema opusa pe harta, costa aproximativ 100EUR. Calatoria dureaza in jur de 6 ore, dar depinde ce legatura ai. Poti sa iti planifici calatoria si sa vezi preturile pe RejsePlanen. X2000 sunt varianta nordica pentru TGV...fun stuff
|
| | #16 (permalink) | ||
|
Ah ma scuzi, eu calculam mereu pt 4 nopti, adica 500-600dkk/noapte. Pana la urma tot la tren raman. Inca mai baleez intre stockholm si oslo. Nordicul din mine imi zice norvegia, latinul zice sa merg la stockholm ca la arhitectura nu se compara. Ma mai gandesc, pe ambele nu le pot vizita pentru ca nu imi permite timpul. Vreunul dintre voi a vazut ambele orase si-si poate da cu parerea? Vreau neaparat sa vizitez un muzeu viking in aer liber (ceva gen muzeul satului).
__________________ Schatten ex machina Sweep all the weakening kind Last edited by Prime; 28-10-2009 at 21:41.. | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
| Quote:
. Intr-adevar dpdv arhitectural nu prea se compara. In afara de noua cladire a operei si docurile (Aker Brygge), in Oslo nu prea m-a impresionat altceva. Desi stiu ca e destul de intins ca suprafata, daca te plimbi prin centru iti lasa impresia unui oras foarte mic. Am fost la muzeul lor de istorie si nu e cine stie ce, desi au o sectiune "vikinga". Mai interesant mi s-a parut muzeul Munch. Mai erau niste muzee cu nave mai vechi (Viking Ship Museum) si mai noi (Fram, Kon-Tiki) dar de partea cealalta a fiordului si n-am avut timp sa mai ajung. Preturile sunt cu cel putin 50% mai mari decat in Paris sau Londra (de ex. meniul la BurgerKing e vreo 10 Euro). Stockholm mi s-a parut mai interesant, arhitectura e mai monumentala, iti da totusi senzatia de capitala. Sunt f. misto si ai ce sa vezi pe insulele Gamlastan si Skepssholmen: orasul vechi, palatul regal, privelisti de exceptie in zona arhipelagului, multe barci de toate felurile. N-am ajuns personal, dar "un muzeu al satului" in aer liber stiu ca e Skansen. Am fost in schimb la Vasa Museum - construit special pentru o nava din secolul 17 minunat reconstituita si face toti banii .N-am vazut eu prea mult, dar in afara oraselor Norvegia mi s-a parut mai ofertanta ca peisaje. Si pentru cele cateva milioane de locuitori au o infrastructura care te face sa-ti dai pumni cand te intorci in .ro. As vrea sa ajung si in zona fiordurilor de langa Bergen, insa cred ca vara. In ambele orase am fost in octombrie si nu era neaparat foarte frig, dar dimineata vantul era ucigator de rece . Sunt curios cum e in decembrie ca ma bate si pe mine un gand sa ma intorc in Stockholm.Uite niste poze pe care le-am facut, cred ca te pot ajuta mai bine sa-ti faci o impresie: - Oslo - Stockholm
__________________ ...but it's all right, it's ok, it's coming together in relative ways. Last edited by Bloom; 28-10-2009 at 23:27.. Reason: Adaugat poze | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
|
Mersi bloom. Din poze stockholmul parca e din povesti, iar oslo din filme psicho, numai metal si sticla Este clar ca stockholmul merita vizitat, oslo doar daca esti prin zona si n-ai ce face. Prin norvegia o sa merg alta data, cand voi avea timp de vizitat partile mai conservatoare ale tarii.Danemarca si suedia sunt membre UE, norvegia nu e. Euro in schimb nu e moneda niciuneia.
__________________ Schatten ex machina Sweep all the weakening kind | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |