Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Turism

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 06-11-2009, 18:18   #1 (permalink)
Registered User

T.J.'s Avatar

Post "Libearty" - Rezervatia de ursi din Zarnesti

Salutare!

Deoarece am descoperit proiectul foarte recent si am ajuns sa inteleg gradul de implicare al celor ce administreaza Asociaţia Milioane de Prieteni , mi-am permis sa deschid acest subiect.

In mare, este vorba despre un teren de 69 de hectare (oferit pentru o perioada de 49 de ani de orasul Zarnesti) unde in septembrie 2005 a inceput constructia celui mai mare « sanctuar » de ursi bruni din Europa care va avea o capacitate de pana la 80 de mamifere. Constructia acestui mare obiectiv a fost finantata de WSPA (World Society for the Protection of Animals) .

In prezent sunt in rezervatie 38 de ursi care traiesc fericiti anii care le-au mai ramas. Ursul brun, un animal salbatic protejat prin legile romanesti si europeene, reprezinta un patrimoniu national si nu poate fi in proprietatea nimanui, el apartine padurilor carpatine, acolo unde ii este locul. De curand au fost primiti in rezervatie doi lupi, Crai si Crock.

Mi-am permis sa atasez link catre unul dintre cei care, benevol, doreste sa ajute asociatia non-profit punand "umarul la treaba"; aveti aici mai multe fotografii cu ce puteti vedea in rezervatie Free Mos Martin !!: Poze

Un documentar a fost difuzat si pe Animal Planet, aveti aici un fragment http://www.milioanedeprieteni.org/index.ph...ctlink&id=6

---------- Post added at 10:18 ---------- Previous post was at 10:11 ----------

Am deschis acest topic nu numai pentru a atrage atentia asupra unui obiectiv turistic românesc in care poti admira, pe langa munca unor oameni iubitori de animale si ursul brun in semicaptivitate. Spun captivitate pentru ca in acest moment ursii sunt intr-un tarc de aproximativ 10 ha din cele aproape 70 ha de care dispune rezervatia.

De asemenea, vizitarea acestui obiectiv se face in grup, fiind nevoie de minim 10~12 persoane pentru a se putea intra in spatiul rezervatiei. Oricine vine in vacanta in Sinaia, Busteni, Predeal, Rucar, Bran, Poiana Brasov, Moeciu, Râsnov poate merge sa viziteze, distantele sunt mici.

Eu si prietena vrem sa mergem in perioada 13~15 Noiembrie, asa ca daca mai este cineva amator de plimbare prin rezervatie cu sansa mare de admirat ursi, lasati un mesaj

---------- Post added at 18:18 ---------- Previous post was at 10:18 ----------

Astazi am primit un e-mail de la administratorul rezervatiei, imi permit sa citez cateva rânduri:
Quote:
Acest “sanctuar”, si tin la termenul acesta (doar ca in Romania n-au gasit cod pentru aceasta titulatura!), a fost construit pentru ursi si nu pentru oameni. Acesti ursi au suferit destul stand la gard sa astepte o bucata de paine, vreau sa fie linistiti de-acum incolo. Dar accept grupuri organizate de vizitatori cara sa fie insotite de un membru al asociatiei pe care o conduc, pentru a le explica de ce sunt ursii aici si de ce nu mai trebuie sa inchidem animalele salbatice dupa gratii. Organizam vizite cu scoli pentru a educa tanara generatie.

Cu ce va ocupati ? In ideea ca ati putea sa ne ajutati! Avem nevoie de colaboratori, pasionati de respectul fata de cel mai scump patrimoniu pe care-l avem: natura care ne inconjoara.

Cu deosebita consideratie,

Cristina Lapis
Deci daca sunteti iubitori de animale, puteti oricand sa dati o mâna de ajutor ( de orice fel ) pentru un proiect cu adevarat special!

T.J. is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Turism

Thread Tools

Posting Rules