Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Moto

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 12-01-2008, 14:56   #1 (permalink)
Banned

RvsS's Avatar

Recomandare cumparare casca

Buna ziua,

Doresc sa profit de sezonul rece cand preturile sunt mai mici si sa cumpar o casca de calitate.

Background info: Incepator, sub 5000 km parcursi, moto Kawasaki ZZR 250 cc, 90% drumuri in Bucuresti, 10% autostrada, drumuri nationale.

Ce as dori de la casca:
1. sa fie full-face
2. sa fie cat mai sigura (da, stiu, asta e discutabil, dar pana la urma asta ne dorim cand luam o casca)
3. viziera sa nu se abureasca - de aceea voi lua ceva ce are pinlock montat sau la care se poate adauga pinlock (nu am incredere in tratamentele anti-aburire cu spray-uri sau din fabrica)
4. ar fi bine sa nu fie foarte zgomotoasa la viteze mici si sa fie bine aerisita (desi cele doua se cam bat cap in cap)

Ce nu am nevoie de la casca:
1. sa fie cu nu-stiu-ce desene
2. sa aiba numarul de curse a lui Rossi, numarul bunicii lui Stoner, etc.
3. Sa fie putin zgomotoasa la viteze mari, nu merg peste viteza legala, deci max 110-130 km/h.

Dupa ce m-am documentat m-am oprit la trei firme in principal: Arai, Shoei si Schubert.

Daca banii nu ar fi fost o problema nu mai scriam aici, dar bugetul maxim este de 1000-1100 RON, deci trebuie sa iau ceva mid-range de la aceste firme.

Si avem 3 variante:
1. Arai Chaser
Pro:
a.Am gasit un SH la un pret bun, pot proba inainte
b. Are pinlock instalat
c. Am mare incredere in firma
d. Am citit review-uri pozitive
e. Se spune ca este bine ventilata si relativ putin galagioasa

Contra:
a. E SH, deci exista ceva riscuri
b. Nu imi permit modelul RX7 care este ceva mai bine privit

2. Shoei - aici nu stiu exact ce model ar fi potrivit
Unul apropiat de ce pot eu plati este Shoei Raid II, dar deja trece de buget si fara cei 80 de EUR separat pentru Pinlock.
Pro
a. Este recomandata de multi motociclisti cu experienta
b. se poate monta pinlock

Contra:
a. Nu o pot proba
b. Nu stiu multe despre forma castilor - adica forma capului recomandat si marimi.

3. Schubert R1
Pro:
a. Am mare incredere in firma
b. Modelul este nou, lansat de putin timp
c. In acest moment se afla redus la doar 270 EUR in Germania
d. Review-urile spun ca este destul de putin zgomotoasa.
e. Se poate pune pinlock
f. Are integrata mini-viziera pentru zone cu soare puternic.

Contra:
a. Nu se poate proba inainte - stiti undeva daca exista magazin care aduce Schubert in Bucuresti ?
b. Trece un pic de buget cu pinlock si costuri de aducere
c. S-ar putea sa aiba valoare de revanzare mai mica, nu este o marca atat de cunoscuta.

Va rog sa imi spuneti ce recomandari aveti in acesti bani - 1000 - 1100 RON dintre cele 3 modele sau daca aveti si alte idei.

Multumesc.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Arai Chaser.jpg
Views:	69
Size:	47.7 KB
ID:	297076   Click image for larger version

Name:	Shoei Raid II.JPG
Views:	64
Size:	11.1 KB
ID:	297077   Click image for larger version

Name:	Schubert R1.jpg
Views:	62
Size:	36.8 KB
ID:	297078  

Last edited by RvsS; 12-01-2008 at 15:24..

RvsS is offline    Reply With Quote
Old 14-01-2008, 16:56   #2 (permalink)
Nick anterior: aLeXb

Zircon's Avatar

United Motors are Schubert si Shoei. Te duci frumos in Pipera si probezi ce te intereseaza.

Zircon is offline    Reply With Quote
Old 14-01-2008, 22:07   #3 (permalink)
Banned

RvsS's Avatar

Zircon - nu citisem postul tau, dar chiar asta am facut azi. Poate mai intereseaza pe cineva, deci voi scrie aici ce parere mi-am facut.

Asadar:
Schubert S1:
O casca mare, dar surpinzator de usoara. Pare extrem de bine facuta. Mi se par foarte folositori ochelarii integrati.
Pare orientata spre touring. Are foarte mult "padding", chiar si sub nivelul barbiei, are o constructie solida.
Aerisirile de sus nu se pot inchide, sunt mereu deschise. Aerisirea de jos nu pare foarte mare.
Pe scurt: o casca mare, solida, bine facuta, dar nu cred ca este ceea ce imi doresc pentru ca eu merg foarte mult in oras.

Schubert R1:
Fratele mai mic sau mai "racing" al S1. Constructie mai mica dar pare la fel de solida. Are ochelarii integrati - imi place mult caracteristica asta. In rest aerisiri la fel ca la S1, asta e singura mea problema cu casca asta. In rest - sta foarte bine pe cap, nu are padding sub barbie, este ceva mai usoara si forma imi pare foarte aerodinamica - lucru la ochi, caci nu am avut windtunnel cu mine

Schubert Concept:
Trecand peste forma oribila, casca pare destul de greu de pus pe cap, chiar daca este ridicata. Interiorul pare de calitate, vizorul este mai mare. Sistemul de deschidere nu mi s-a parut chiar intuitiv.

Shoei XR-1000 (am inteles ca in SUA este cunoscuta ca RF 1000).
Absolut incredibil interiorul castii. Daca la Schubert si la ce am mai incercat era plin de padding in interior, te simteai putin sufocat, aici totul pare o catifea fina si subtire. Cu toate astea, se potriveste foarte bine, nu se misca pe cap si pare foarte confortabila. Este singura care s-a aburit in magazin, in timp ce respiram normal, mai ales ca in magazin nu era frig, deci viziera cu pinlock este absolut necesar in acest caz.

Shoei Multitec - pare cam cea mai buna alegere pentru flip-up. Acelasi interior foarte confortabil, constructie de calitate, parti de aerisire foarte mari pe partea de sus, care se pot inchide/deschide usor. Sistem de deschidere a flip-up usor de folosit si cu manusi. Am inteles ca vine in cutie cu cortina pentru gat - reduce sunetul vantului si protejeaza mai bine, bun pentru touring sau viteze mari. Pentru mine pare perfecta, daca n-ar fi atat de scumpa...

Pana acum as merge pe Schubert R1.

Totusi, mai trebuie testate cele de la Arai, la Motor Unu, la care nu am ajuns inca.

Old 14-01-2008, 23:49   #4 (permalink)
Registered User

alexm_mr's Avatar

votez pentru arai vector (chaser e numele pt UK), deasemenea poti sa mai incerci agv xr2, shark rsi(x) sau shoei xr1000. daca vrei sa le iei mai ieftin uita-te pe motociclism.ro

alexm_mr is offline    Reply With Quote
Old 14-01-2008, 23:58   #5 (permalink)
Banned

RvsS's Avatar

alexm_mr - le-ai probat ?

Da, de la Shoei am ramas pe XR1000 in caz sa iau de la aceasta marca. Acest thread este si pe motociclism.ro.

Old 15-01-2008, 08:42   #6 (permalink)
Registered User

alexm_mr's Avatar

am vazut dupa ce am postat ca ai deschis si pe motociclism un thread. personal nu am probat decat xr1000, mi s-a parut ok dar nu stiu cum sta la capitolul silentiozitate pentru ca nu am purtat-o pe motocicleta. se pare ca shoei-ul are cate putin din fiecare si la banii astia e best-buy, dar eu fiind fan arai ma gandesc sa-mi iau luna viitoare vector-ul .
vorbeste cu Judas Iscariot si te rezolva in privinta pretului

Old 15-01-2008, 10:38   #7 (permalink)
Banned

RvsS's Avatar

alexm_mr - multumesc. Am vb cu el, singura problema - dureaza foarte mult sa vina din SUA.

De unde vrei sa iei Vector-ul ? Romania sau afara ? De unde exact ?

Old 15-01-2008, 11:58   #8 (permalink)
Registered User

Silenti's Avatar

La Schubert R1 am ramas paf cand am vazut ca n-are acel "tab" la viziera de care sa tragi sa o inchizi si deschizi. Are in schimb o adancitura in casca sub viziera unde sa-ti bagi degetul sa impingi in sus. In mers mi se pare cam ciudat sa cauti acea adancitura mai ales cu manusile in maini, iar cand vrei sa cobori viziera n-ai alta alegere decat sa pui mana pe ea, iar manusile nu sunt mai niciodata curate.

Arai-urile din experienta mai multor posesori iti pot spune ca au probleme de fiabilitate. Mai ales sistemul de prindere al vizierei, stiu 4 cazuri in care urechile alea laterale care tin viziera s-au rupt, 2 din cazuri a zburat in mers si s-a deschis viziera pe care au trebuit s-o tina cu mana sa nu-si ia si ea zborul. Cand scoti viziera pentru curatare mereu risti sa rupi sistemul de prindere, si intra mizerie inauntrul urechilor care zgarie mecanismul, se simte cand manipulezi viziera, e foarte aiurea.

Silenti is offline    Reply With Quote
Old 15-01-2008, 14:30   #9 (permalink)
Banned

RvsS's Avatar

Silenti - da, de acord cu ce ai spus despre R1. Din cate am vazut are 2 adancituri, stanga dreapta. Nu e cel mai comod, dar sunt sigur ca au facut asta ca sa fie mai aerodinamica si sa reduca sunetul. Se pare ca si-au dorit sa fie world's quietest helmet si din ce am citit cam asa este. Asta pentru mine inseamna ca are ventilatie mai slaba, ambele nu se pot intampla inca

Da, la Arai am citit si eu despre mecanism si daca se rupe ala o poti arunca ca oricum nu repara nimeni asa ceva, dar nu as crede ca e atat de comun acest incident. Din cate scriu ei acolo nu exista nicio diferenta intre cele din MotoGp si cele de pe strada, poate ca o fi marketing, dar sunt singurii care afirma asa ceva. De asemenea, sunt din cate stiu singurii care au 3 tipuri diferite de shell-uri si fiecare e verificata de o persoana reala. Probabil ca am cazut prada reclamei
Pana una-alta cei de la MotorUnu, distribuitori Arai, trebuiau sa isi deschida azi noul magazin, dar in stil romanesc acolo raspunde vechea firma din acel sediu care a zis sa revin "candva pe saptamana viitoare".

Tu ce recomanzi ? Ca oricum trebuie sa cresc bugetul pana undeva la 1400 RON ca si R1, care era cel mai ieftin dintre cele mentionate cu tot cu pinlock tot acolo ajunge.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Later edit: Se mai adauga ceva: M-au sunat de la Motor Unu si au spus ca au Arai Chaser, o singura culoare, deci modelul Uni, la 1363 RON. Faza buna este ca include si viziera si pinlock si il monteaza tot ei, in acelasi pret. Magazinul se va deschide luni. Daca vreau cu desene pe ea este undeva la 1600 RON, dar sincer eu n-am nevoie. In ciuda lucrurilor rele spuse despre mecanismul de prindere, eu sunt inca chitit pe Arai si daca Motor Unu ofera si garantie macar 2 ani si sta casca bine pe cap, asta va fi.

Last edited by RvsS; 15-01-2008 at 14:30.. Reason: Automerged Doublepost

Old 15-01-2008, 15:47   #10 (permalink)
Registered User

Silenti's Avatar

Cele 4 cazuri pe care le stiu sunt din 6 posesori de Arai pe care ii cunosc. Pe net citesc cam aceleasi lucruri deci nu stiu cat de "necomuna" este problema.
Iar pe mine preturile de la Motor Unu ma cam nemultumesc.

Sincer n-as putea sa-ti recomand ceva pentru ca nu sunt nici eu sigur. Din cate am probat, vorbit cu posesori si citit pe net tind sa cred ca Shoei ar fi alegerea corecta. Si la Shoei poti sa pandesti si reducerile de pe louis.de De exemplu au acum Raid II redus de la 429 la 259 euro si vine cu pinlock gata montat. Si m-a duce la United sa probez pana imi gasesc exact marimea si apoi mi-as comanda-o de pe louis.

Altceva, probabil ca stiti dar mai bine sa fie spus, o casca trebuie probata cel putin 15 minute pe cap ca sa-ti dai seama cum te vei impaca cu ea.

Old 15-01-2008, 16:17   #11 (permalink)
Registered User

alexm_mr's Avatar

Quote:
Originally Posted by RvsS View Post

Din cate scriu ei acolo nu exista nicio diferenta intre cele din MotoGp si cele de pe strada, poate ca o fi marketing, dar sunt singurii care afirma asa ceva.

M-au sunat de la Motor Unu si au spus ca au Arai Chaser, o singura culoare, deci modelul Uni, la 1363 RON. Faza buna este ca include si viziera si pinlock si il monteaza tot ei, in acelasi pret. Magazinul se va deschide luni. Daca vreau cu desene pe ea este undeva la 1600 RON, dar sincer eu n-am nevoie.
faza ca folosesc aceleasi casti la MotoGp este adevarata, a confirmat-o Colin Edwards intr-un interviu. la MotorUnu preturile sunt exagerat de scumpe, eu vreau sa-mi iau un vector cu model colorat care ajunge pe la 12-1300 ron prin judas. stiu ca dureaza timp pana ajunge dar oricum e zapada afara si nu ai ce face cu ea iar despre garantie arai sunt casti cu renume si nu cred ca se strica asa cu una cu doua. cat despre schimbarea vizorului: . sunt chiar curios ce o sa-ti iei

Old 15-01-2008, 16:55   #12 (permalink)
Banned

RvsS's Avatar

alexm_mr - ai dreptate, am vazut si eu video acolo, din pacate nu spune ce se intampla daca iti sare in timpul mersului

Ma interesez si la judas, cam atat ar trebui sa iasa intr-adevar. Singura problema - aici include sigur pinlock si ti-l si monteaza. In SUA nu intotdeauna pachetul include aceleasi lucruri (ex. la Sheoi Multitec nu are Whisper Guard standard si nici de cumparat extra), deci nu stiu daca include si pinlock-ul.

Old 15-01-2008, 22:03   #13 (permalink)
nu am 14 ani

anca14's Avatar

Daca te mai intereseaza, are Radu (Judas) un Shoei X-Spirit aka X-11 (TOP DE GAMA de la Shoei) Kiyonari blue, marime S cu 1500 RON.

Mai avea si un Arai RX-7 Corsair si cred ca si un Shoei XR1000, dar nu mai stiu ce marimi. Pentru pinlock trebuie sa iti pui si viziera care are suport (2 gauri) de pinlock.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	kiyo_blue_lge.jpg
Views:	46
Size:	63.5 KB
ID:	298371  

anca14 is offline    Reply With Quote
Old 15-01-2008, 22:42   #14 (permalink)
Banned

RvsS's Avatar

anca14 - multumesc, am vb cu el, nu are nimic M. Am probat Shoei XR-1000 si M este marimea corecta, deci presupun ca si X-11 la fel s-ar simti, deci S e prea mica Il chestionez despre niste Arai sa vedem la cati bani vin, in Romania sunt cam cu 30% mai scumpe ca in SUA, ceea ce ma asteptam avand in vedere conversia facuta intre USD si EUR.

Dupa cate am inteles Arai vine cu viziera cu pini deja facuti si are si pinlock in cutie, standard, in aceeasi bani. Si la Shoei XR-1000 am vazut ca are pinii, dar probabil trebuie sa mai dai 40 USD/EUR pentru pinlock.

Old 16-01-2008, 11:54   #15 (permalink)
Registered User

Baracuda's Avatar

Nu toate vin cu pinlock. Eu am Rx7 (Modelul de la avatar) si nu a venit cu "gauri" in viziera. Este tratata chimic, nu se abureste decat cand e foarte frig si stai pe loc. Casca este luata de la Judas, si il recomand. Cateodata mai intarzie transportul, dar nu din vina lui.

Daca te-ai hotarat la XR-1000, dupa 4 capatani de asfalt si una de taxiul care mi-a iesit in fata la 120 la ora iti spun cu mana pe inima ca este o casca foarte FOARTE buna dpdv al protectiei. X-11 sau Rx7 sunt mai bune (Topurile de gama de la Shoei/Arai), dar ca "gadgets", confort, ventilatie. Nu sunt un must have dpdv al sigurantei.

Nu-ti bate capul cu pinlock-u ala, mie unu nu-mi place si nu mi se pare cine stie ce. Daca se abureste, o deschizi putin la primul nivel si ai rezolvat problema. In mers nu mi s-a intamplat sa se abureasca vreodata

Eu iti recomand ca de acum incolo sa mergi numai pe Arai, Shoei...si poate Suomy. Daca esti pe motociclism.ro ai vazut si tu topicuri cu casti crapate, sarite de pe cap...etc. Casca este cel mai important lucru dpmdvd. Pe langa o protectie foarte buna castile de la Arai/Shoei au sistem de prindere double-d si nu tip "click". Asta elimina riscul ca, casca sa-ti sara la un impact mai violent.

Ce inseamna ca e casca prea mica ? O casca trebuie sa te stranga rau cand o pui prima data pe cap, sa-ti lase urme in obraji. Pentru ca in timp castile se lasa si iau forma capului. Daca iei o casca, care acum este confortabila, dupa 2-3 luni o sa-ti fie larguta si o sa-ti fluture pe cap cum treci de 100

Baracuda is offline    Reply With Quote
Old 16-01-2008, 13:13   #16 (permalink)
Banned

RvsS's Avatar

Baracuda - multumesc de mesaj. Dupa cum mi-a explicat Judas, in SUA castile vin cu viziera clara si trebuie sa iei separat viziera cu pini si pinlock-ul. Chestie de clima/marketing mi-a explicat el.

Cu aburirea am ramas cu pitici pe creier pt. ca am mers constant intre 0 si 5 grade in noiembrie seara si nu prea puteam sa vad, iar cand o crapam putin aerul rece facea ochii sa lacrimeze si iar nu mai vedeam, deci orice ar fi, trebuie ca vizorul sa fie inchis complet si dezaburit si pana acum singura solutie e pinlock. La XR 1000 si Judas mi-a spus ca se abureste si am observat si eu in magazin.

Da, la marime am grija si de acest aspect, dar la 57 cm circumferinta doar M se potriveste, cam la orice producator S este recomandat pentru 54-55, deci ma va strange din mai multe directii

Lista s-a transformat acum in:

1.Schubert R1 - cu tot cu pinlock ar fi cam 1400 RON.
2. Shoei XR 1000 - cu tot cu pinlock ar fi cam 1400 RON orice model cu desene si cam 1200 fara desene.
3. Arai Chaser - cu tot cu pinlock, o singura culoare - 1400 RON.
4. Nu-mi pot lua gandul inca nici de la Shoei Multitec, consider variantele flip-up ca fiind foarte practice. Pret cam 1400 RON, fara pinlock pentru ca va veni din SUA, in EU este extrem de scumpa.

Primele 1,2,4 probate, foarte multumit de cum stau, a treia urmeaza luni si atunci probabil va fi si alegerea.

Old 16-01-2008, 13:21   #17 (permalink)
Registered User

Baracuda's Avatar

Dupa cum am mai spus, eu iti recomand Arai sau Shoei. De schubert nu stiu nimic si nu pot sa-mi dau cu parerea. Poate sunt bune, poate nu. Dar Arai/Shoei SIGUR sunt.

Din ce ai scris tu mai sus eu as merge pe Xr1000 cu ochii inchisi. Bineinteles, alegerea ramane a ta.

Baracuda is offline    Reply With Quote
Old 17-01-2008, 12:37   #18 (permalink)
Registered User

ElSpa's Avatar

pot sa iti aduc shoei multitec la 1300 ron tot din sua si in timp util (2 saptamani) nu 2-3 luni ca judas...
de asemenea arai vector la 1200 ron.

eu am comandat o geaca icon la el in vara si nu mi-a venit nici acum, asa cam apucat sa imi comand eu singur echipamentele..

Last edited by ElSpa; 17-01-2008 at 13:18..

ElSpa is online now    Reply With Quote
Old 17-01-2008, 14:07   #19 (permalink)
Banned

RvsS's Avatar

ElSpa - Asa da! Ai PM.

Old 18-01-2008, 12:04   #20 (permalink)
Registered User

Silenti's Avatar

Quote:
Originally Posted by Baracuda View Post
Nu-ti bate capul cu pinlock-u ala, mie unu nu-mi place si nu mi se pare cine stie ce. Daca se abureste, o deschizi putin la primul nivel si ai rezolvat problema. In mers nu mi s-a intamplat sa se abureasca vreodata
Nu e chiar asa, cand te prinde o ploaie la drum lung ce n-are pinlock se abureste instant si daca deschizi viziera iti intra apa in casca si pe interioriul vizierii si atunci chiar nu o mai poti inchide ca nu mai vezi nimic.
Asta vara eram pe autostrada la unguri si mergeam in spatele unui amic care are pinlock. Tineam 100-120 pur si simplu urmarind stopul lui rosu, altceva nu vedeam.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Moto

Thread Tools

Posting Rules