Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 34

Thread: Furt de apa din reteaua de alimentare

 1. Back To Top | #1
  Registered User romeo_id's Avatar
  Join Date
  Aug 2004
  Location
  The road to hell

  Furt de apa din reteaua de alimentare

  Luna de luna, factura de apa calda/rece imi este supraincarcata deoarece "exista pierderi" undeva in bloc. Problema e ca administratorul la ultima verificare a apometrelor se pare ca ar fi descoperit la un anume locatar al blocului foloseste niste "bypass-uri" la apometre, asa ca persoana respectiva consuma in voie si fraierii platesc...

  Exista vreo solutie in cazul asta? As putea sa merg la politie sa reclam pur si simplu furtul sau mai bine ma lipsesc ca nu o sa rezolv nimic si deja pot sa-mi tocmesc si eu un instalator sa-mi faca aceeasi smecherie...

 2. Back To Top | #2
  Let The Music Play DJ DJ Flavio's Avatar
  Join Date
  Jun 2007
  Location
  Sabriyah
  Eu ma uit mereu la tabelul de intretinere si ma minunez cum naiba "se pierd" peste 100 de metri cubi de apa in fiecare luna la o scara de bloc de 4 etaje (20 apartamente)... Pe septembrie figurau 178mc la pierderi. Unde se duce atata apa?!

 3. Back To Top | #3
  Registered User ciocanul's Avatar
  Join Date
  Nov 2006
  Location
  Timisoara
  Poate sa fie sparta o teava sau apometrele voastre desi certificate nu indica corect.

 4. Back To Top | #4
  Let The Music Play DJ DJ Flavio's Avatar
  Join Date
  Jun 2007
  Location
  Sabriyah
  Nu stiu daca in cazul meu ar putea fi vorba de vreo teava sparta... 178mc reprezinta o cantitate uriasa, care daca s-ar pierde printr-o teava sparta tot blocul ar zemui pe la toate incheieturile, iar parcarea din fata ar fi un adevarat lac de acumulare.
  Cat despre apometre sunt ferm convins ca ele nu inregistreaza corect, mai ales la debit mic si foarte mic (am testat chiar eu in urma cu ceva timp, daca lasi apa sa curga foarte incet apometrul nu inregistreaza; dar cantitatea maxima pe care o poti "ecomonisi" in acest mod este de 20-30 de litri pe zi. Dar cat de tembel trebuie sa fi sa faci asa ceva zi de zi?).

  @romeo_id
  Ai fi uimit sa vezi cati sunt aceia care au o priza inaintea contoarului de curent, mai ales in mediul rural; se stie de ei dar nu se ia nici o masura impotriva lor.
  Traim in tara in care nepotul premierului fura din masini; ce sa mai zicem de restul?
  Inchiriez perete pentru dat cu capul, 5 lei/lovitura sau 50 de lei/ora.

 5. Back To Top | #5
  Registered User romeo_id's Avatar
  Join Date
  Aug 2004
  Location
  The road to hell
  Totusi, la curentul electric parca sunt mai putin afectat de pierderi din moment ce Enel are contract individual cu fiecare consumator. Daca ar fi la fel si in cazul apei reci/calde ar fi nemapoimenit, fiecare ar plati pretul aferent consumului. Dar se pare ca e mai usor pt companiile de genul sa arunce pierderile pe umerii multimii decat sa-si asume eradicarea hotilor. Ma gandeam ca ar fi o solutie sa convoc ceilalti locatari si luam o hotarare insa mi-e greu sa cred ca o sa izbutesc ceva din moment ce o parte sunt batrani senili si altii chiriasi...

 6. Back To Top | #6
  Quote Originally Posted by DJ Flavio View Post
  Eu ma uit mereu la tabelul de intretinere si ma minunez cum naiba "se pierd" peste 100 de metri cubi de apa in fiecare luna la o scara de bloc de 4 etaje (20 apartamente)... Pe septembrie figurau 178mc la pierderi. Unde se duce atata apa?!
  5 mc de apartament?! Asta e jumate din consumul meu lunar =)) Ce dracu faceti cu apa, udati gradina blocului ? Are unul in casa instalatie de produs gheata si o vinde in piata ?

  Sustin schimbarea drapelului naţional (tricolor specific Ierarhiei Astrale a Treimii Zeieşti, inactivată de peste 2.000 de ani) prin adaptarea coloristică la realitatea Ierarhiei Astrale a Cincimii Zeieşti, activată în cursul erei zodiacale nr. 10, cu introducerea culorilor specifice: portocaliu şi verde.

 7. Back To Top | #7
  Registered User
  Join Date
  May 2006
  Location
  Bucuresti
  ai sa razi....sa vezi cum te fura altii legal
  daca nu crezi incearca doar sa stai la casa/curte si sa ai contract individual pentru fiecare utilitate care din nefericire nu este subventionata niciuna de catre stat
  sa vezi cum e cand lunar platesti apa 100-150ron pt ca platesti si ape pluviale (adica ploaia)
  ca sa te incalzesti platesti gaze tarif 100% comparativ cu 60% cat platesc cei care iti furnizeaza tie caldura (implicit gigacalorie mult mai ieftina)
  si multe altele

  Apa aia pe care o fura ala o sa ti se para o nimica toata si ai sa fii multumit sa o platesti in continuare

  Cum iti explici ca iarna la bloc se plateste o intretinere de 500-600ron
  iar la o casa la curte (3 camere)doar gazele 800-1000ron?

  Si oricum in cazul tau nu cred ca se va implica politia sau altcineva si probabil ca ala are o "manarie" facuta in asa fel sa nu fie prins usor.

 8. Back To Top | #8
  sa vezi cum e cand lunar platesti apa 100-150ron pt ca platesti si ape pluviale (adica ploaia)
  apa pluviala platesti si la bloc doar ca se imparte

  iar la o casa la curte (3 camere)doar gazele 800-1000ron?
  daca iti dai 40 grade si casa neizolata poate, altfel platesti 2-3 mil
  "Yeah... well... you know... that's just like... your opinion man."

 9. Back To Top | #9
  Stai puţin că eu nu înţeleg ceva. Din moment ce TU ai apometre instalate, cum adică vine cineva şi zice "hai să plăteşti mai mult"?

  Apometrele indică ceva, costul mc la apă rece şi caldă e standard (la aia rece e pe site la ei, la aia caldă variază iarna că se adaugă costul încălzirii ei, dar poate fi dedus după care e relativ fix). La mine la bloc la întreţinere apare fix cît am raportat înmulţit cu aceste sume fixe.

  Avem toţi din bloc apometre, dacă există consum suplimentar n-are decît să se spele regia pe cap cu el. Dacă suspectează pe careva că face manevre atunci n-are decît să-i verifice ăluia apometrele, ce treabă au ceilalţi? Sau să le verifice la toţi, e dreptul lor, apometrele sînt omologate şi sigilate, dacă la un locatar nu-s în regulă (cu certificat de la vînzător şi de la instalator) îi ia naiba pe toţi trei.

  A, e unul care n-are apometre? Păi să plătească ăla tot ce rămîne.

  Părerea mea umilă: cel mai probabil ţeapa (voit sau nu) vine de la administrator, nu de la regie. Şi blocul meu e de pensionari dar nu s-a pus niciodată problema să plătim pierderile. De aia ne-am pus apometre, nu?
  If you put a large switch in some cave somewhere, with a sign on it saying "End-of-the-World Switch. PLEASE DO NOT TOUCH", the paint wouldn't even have time to dry.

 10. Back To Top | #10
  Registered User romeo_id's Avatar
  Join Date
  Aug 2004
  Location
  The road to hell
  mi-ai dat o idee buna wirespot, de luna urmatoare o sa incep sa nu mai platesc pierderea, ci doar consumul meu si atat, sa se descurce singuri in a depista "pierderea"!

 11. Back To Top | #11
  Registered User ciocanul's Avatar
  Join Date
  Nov 2006
  Location
  Timisoara
  Nu mere, contractul e cu asociatia. Cei de la apa citesc contorul blocului si nu cel individual.
  Vei plati si pierderea.
  Daca nu vei plati nu o sa-ti accepte plata totala, te pune ca rau platnic, judecata, scandal, etc.

  Mai exista o varianta: cine citeste contoarele ? Poate sunt care declara mai putin.
  Poate le-au masluit. Cand am stat la bloc la fiecare 2 luni venea administratorul sa citeasca contoarele, cine le citeste la voi ?

 12. Back To Top | #12
  Registered User romeo_id's Avatar
  Join Date
  Aug 2004
  Location
  The road to hell
  administratorul le citeste, dar nu la 2 luni ci mai rar... le-a citit luna trecuta deci luna urmatoare ar trebui sa ma apropii de valoarea reala a consumului (desigur, in ipoteza in care nu exista tevi sparte si contori necalibrati)

 13. Back To Top | #13
  Quote Originally Posted by wirespot View Post
  Stai puţin că eu nu înţeleg ceva. Din moment ce TU ai apometre instalate, cum adică vine cineva şi zice "hai să plăteşti mai mult"?
  ............. Şi blocul meu e de pensionari dar nu s-a pus niciodată problema să plătim pierderile. De aia ne-am pus apometre, nu?
  furnizorul de apa rece recunoaste un singur contor, cel instalat la subsol. el emite factura in functie de valoarea citita de acolo.
  mai departe, impartirea costurilor cade in sarcina asociatiei, care se foloseste de apometrele instalate (de obicei) in toate apartamentele.
  probleme apar atunci cand valoarea din factura (volumul de apa masurat de contorul din subsol) difera de suma valorilor citite de pe apometre.
  diferente pot sa apara din mai multe cauze:
  -avarii (daca se sparge o teava in subsol si curge apa toata noaptea, trebuie si aia platita, nu?)
  -furturi (vreun vecin care a reusit sa "pacaleasca" apometrele)
  -masuratori incorecte (vreun apometru defect ce inregistreaza mai putin decat ar trebui.

 14. Back To Top | #14
  Registered User metal_heart's Avatar
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Bucuresti
  Eu am cam cel mai mare consum de apa din bloc: 2 adulti si un copil de un an. Nu prea imi vine sa cred asta... Ori stau intr-un bloc de nespalati, ori se fura apa. Problema la noi e ca adminul nu vine sa verifie contoarele si noi, locatarii, la fiecare sfarsit de luna ii punem indexul la cutia postala. Cred ca-s o gramda care nu-si declara consumurile reale, astfel incat vara, cand e intretinerea mai mica, declara consum mai mare, iar iarna, cand cresc costurile cu caldura, declara consumuri mai mici, undeva spre primavara apropiindu-se de real. Stiu ca odata a venit si a verificat ce-i pusesem la cutia postala, si ulterior am aflat ca s-a luat cu mainile de cap de ce diferente a gasit. Acum nuj ce sa zic, cum as putea verifica daca ceilalti locatari isi declara consumurile reale?
  ....te abtii, te abtii, si cand nu mai rezisti, dai buzna!!!

 15. Back To Top | #15
  Doar prin intermediul asociatiei. Vorbesti cu administratorul/alti locatari, pui presiune pe el, ceri verificare la zi etc. Greu, foarte greu, de regula dai de pensionari comunisti cu care nu te poti intelege, mai ales ca si degeaba ai constatat nereguli, trebuie ca asociatia sa-l dea in judecata pe locatarul in speta.
  Stay in your home citizen!

 16. Back To Top | #16
  Nu cred ca exista bloc fara locatari care "sa faca economie" prin metoda expusa de cineva mai sus, adica "strangerea" de apa folosind debitul minim al robinetului, acesta nefiind inregistrat de apometru. In general, acestia sunt pensionarii si persoanele cu venituri foarte mici. Personal, nu vad cum se poate demonstra acest lucru, poate doar cu inlocuirea apometrelor (si pus ceva mai performant).
  Evident, la asta se adauga si pierderile care exista in orice retea, pentru ca in final sa se ajunga la niste sume total aberante.

 17. Back To Top | #17
  Candva exista un mit conform caruia daca inaintea contorului bagi pe teava ... un siret de exemplu, impiedici contorul sa inregistreze apa dar apa trece in continuare, evident la un debit mai mic. Nu stiu cat de mult te ajuta informatia asta in rezolvarea "situatiei" in care te gasesti dar am zis totusi sa mai fac si eu un post :P
  Men Of Business

 18. Back To Top | #18
  Need I explain? Bogotta's Avatar
  Join Date
  Aug 2001
  Location
  █♣█
  Quote Originally Posted by ciocanul View Post
  Nu mere, contractul e cu asociatia. Cei de la apa citesc contorul blocului si nu cel individual.
  Vei plati si pierderea.
  Sunt convins ca nu toti locatarii au apometre ci doar unii dintre ei.

  Cei care nu au , sunt pasibili de a plati apa care se pierde (prin diferenta). Cei care au contoare trebuie sa plateasca conform cu indexul la zi.

  Probabil ca apa se scurge ori in subsol ori in alta parte si se duce fix in pamant. La mine la bloc asa s-a inamplat o data si pana s-a descoperit problema a trecut ceva timp ....
  Da, omul umbla ca o umbra, se framanta degeaba, strange comori si nu stie cine le va lua.

  Psalmul 39:6

 19. Back To Top | #19
  Registered User rex's Avatar
  Join Date
  Jun 2004
  Location
  Bucuresti
  pe naiba pierderi !!! fura direct din contoare: baga o sarma pe teava pe contoar si blocheaza palele contoarului.
  schema asta merge foarte bine la bucatarie unde contoarele sunt cam ultimele piese si se pot baga usor sarme pe ele. dar cu putina imaginatie se rezolva si la baie. stiu un caz unde a tras un furtun de la bucatarie dupa contoare (bineinteles contoarele blocate) pana la baie dupa contoare.
  cand vroia sa faca baie, oprea robinetii de la baie si dadea drumul la apa calda "gratis" de la bucatarie. si avea un consum de ziceai ca se spala numai pe maini si pe dinti.

 20. Back To Top | #20
  Need I explain? Bogotta's Avatar
  Join Date
  Aug 2001
  Location
  █♣█
  Nu stiu daca va dati seama dar ceea ce descrieti voi, cu sarme si sireturi, sunt cazuri penale. Este acelasi lucru cu a fura energie electrica sau orice altceva....

  Cine are un consum exagerat de mic trezeste banuieli si trebuie reclamat. Punct.
  Da, omul umbla ca o umbra, se framanta degeaba, strange comori si nu stie cine le va lua.

  Psalmul 39:6

 1.  
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •