![]() |
| | #62 (permalink) | ||
|
1.amice, esti un idiot(vezi Caragiale). nu garantia voastra "lifetime" e importanta, importanta e atitudinea voastra. 2.am lucrat si eu in IT, dar nu am laudat niciodata firma/produsele firmei, pentru ca nu d'asta eram angajat acolo. tu probabil esti angajat sa faci reclama. 3.eu ma duc la meci :fuckoff: tu stai si linge'n popou seful direct, poate primesti vreun bonus trimestrial :fuckoff: | |||
|
| | #64 (permalink) | ||
|
cr1> logica spune ca ai dat bani pe el si l-ai cumparat in anuminte conditii specificate pe garantie, deci daca defectul face obiectul garantiei logic ar fii il duci la garantie, evident ca poti sa iti ei si altul in timp asta, sau cel putin poti ceva asemanator pe perioada garantiei ( dar nu cred ca e asa mare graba). multi merg pe ideea "domne am ajuns la garantie sunt primul care trebuie servit", ideea in teorie e buna, dar nu si in practica, la anumite produse se face garantia de catre firma vanzatoare, la altele se trimite la distribuitor si la altele de la distribuitor la producator. evident astea nu merg cu viteza lumini ![]() si in plus suntem romania sau noi nu constientizati asta, multe lucruri se misca mai incet decat in alte tari. idea cu lifetime este si nu este, ex. importatorul negociaza un pret mai bun la produse pentru care obtine o garantie mai mica, astfel produsele cu lifetime pe ambalaj/site ajung la garantie de 3-5 ani ![]() in plus si la noi ca si in afara piata de it tine sa fie o piata de consum la fel cum e piata alimente (ex. piata borcanelor de bulion). evident ca pe aceasta piata de consum, marketingul este cel ce face banul si nu producatorul in sine. pentru cei care vor sa stie mai multe despre piata, economie etc, exista carti si net (google nu e un caine ![]() pana o sa se schimbe ceva la noi in .RO mai dureaza si in fond nu te obliga nimeni sa cumperi de aici ![]() foarte surprins sunt ca nu e un moderator sa va mai linisteasca putin
__________________ ma mai gandesc ce pun... | |||
|
| | #65 (permalink) | ||
|
Vad ca sunt unii de pe forum care in loc sa purtam o discutie civilizata preferam sa o dam in jigniri. Ok, omul lucreaza la DC, si? Trebuie sa apara unul care nu se duce la garantie pentru ca a lucrat in IT si stie cum merge treaba pe acolo, unul care cumpara un laptop su pete, pixeli morti si alte nenorociri din astea si se arunca la compensatii cand putea sa-l refuze pur si simplu, si inca unul care afla ca a fost descoperit un criminal si tipa isteric "ban". Am cumparat si eu de la DC si am dat de diferite persoane mai mult sau pai putin pregatite tehnic, deocamdata nu am avut vreo problema sa ma duc la garantie, dar sigur m-as fi dus, nu ca cr1. Da si eu lucrez la o firma de IT, dar vreau sa vad o discutie civilizata va rog | |||
|
| | #66 (permalink) | ||
|
LOCOTUS:Am lucrat in IT, intamplator intr'un service de laptopuri, servere, chestii cat de cat scumpe, nu intr'un service pentru obiecte cu valoare <50$. Nu am nimic de reclamat, am factura, am certificat de garantie, pot sa ma duc oricand cu el. Dar nu ma duc. Asta inseamna sa strabat de cel putin 2 ori Bucurestiul, sa ajung la ei. Cel putin 3-4 ore pierdute, pe care daca le muncesc deja paguba nu mai e asa mare. Daca era un monitor sau un procesor, ma duceam, dar pentru un card nu vreau sa ma duc. Nu are rost. Prin "eu ma duc la meci tu iti lingi seful in cur" vroiam sa spun ca eu nu sunt dependent de un superior si am libertatea de a face ce vreau eu, in timpul liber sau nu. Nu sunt hooligan, stai linistit, sunt un om simplu om care vrea sa vada ultimul meci al Romaniei in actuala campanie de calificari, campanie la sfarsitul careia, surprinzator suntem calificati si sa vad ultimul meci pe actualul stadion. Dar deja suntem offtopic. Pe usa biroului meu scria: "Zero respect pentru un caracter infect" | |||
|
| | #67 (permalink) | ||
|
cr1 ce drak facem ... comentam decizi personale? bine ai venit prin lumea reala ![]() ptr. restul atentie la cuvinte poate se trezeste AIWA si va "ajuta" putin. ![]() iar pentru cei care au chef de insulte ... exista PM (unde se pare ca nu e nici o regula, evident este IGNORE ) ___________________________________________________ doar gandirea ne deosebeste de animale, cei drept nu pe totii ![]() ___________________________________________________
__________________ ma mai gandesc ce pun... | |||
|
| | #68 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | emag - locul unde nimik nu este ceea ce pare
trecand peste problemele personale care au transformat thread-ul intr-un camp de batalie intre sustinatorii anumitor firme spun si eu e am pe suflet la adresa e-mag. din fericire nu am avut nevoie de service in calitate de client eMag (avantajul celui care se documenteaza inainte ca sa nu planga dupa ) dar sistemul se misca destul de greu.daca nu cautam produse banale raspunsul lor va fi, pe un ton f politicos de altfel, va fi "va contactam cand il vom avea in stoc"...lucru care se poate intampla si dupa 2 saptamani in functie de produs iar atunci exista o sansa destul de mare sa ni se ofere un produs "similar". daca ar fi fost dupa ei cine stie de primeam in locul produsului dorit...bine ca te avertizeaza..."acceptzi porcaria noastra din stoc sau asteptzi 1-2 saptamani dupa ce doresti...daca o gasim pe undeva" acum daca nu-mi place de ei nu ma doare mouse-ul sa inchd tab-ul cu www.emag.ro si sa deschid altele precul cel.ro, 3e.ro, dcshop.ro sau ce-mi mai da google-ul pe tava (pe care l-am prins ca-mi zica ce lucrez la cel.ro ca-i primul iifac papusa voo-doo si-i infig un ac in fund) | ||
|
| | #69 (permalink) | ||
|
deci, mai sunt pana la urma probleme cu emag? am un prieten care mi-a spus ca a cumparat de cateva ori de la ei si nu a avut absolut nici o problema (zicea ceva de placa de baza, procesor, memorie, si chiar un telescop electronic), altul mi-a zis ca a avut probleme cu ei. citesc pe forum, aici, si vad ca au fost numai probleme. nu de alta, dar vreau sa imi iau si eu ceva si nu stiu daca sa aleg intre emag si dc. la dc (sediul din targoviste) mi-am luat in vara niste componente si merg perfect. nu vreau sa laud pe nimeni, desi ar trebui - mi-au dat un hdd busit, desi era sigilat. mi l-au schimbat pe loc cand m-am dus cu el, a doua zi, dupa un scurt test intr-un calculator de'al lor. deci, ce sa aleg? emag sau merg pe dc?
__________________ Vand reviste IT [How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck would chuck wood?] | |||
|
| | #70 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | alegere grea....
o data ce ai selectat cu atentie un produs si ai citit ceva review-uri interne si mai ales externe (in reviste sunt usor ajustate...cauta pe tom's hardware) eu zic ca nu ar trebuii sa iti faci griji. si nu te limita la dcshop si emag...nu sunt singurii ni nu au obligatoriu cel mai bun pret...parerea mea sa te ghidezi dupa disponibilitate in stoc si promptitudine...ca dac stau 2 sapt dupa emag iti piere toata pofta si bucuria unei noi jucarii | ||
|
| | #72 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2001 | Quote:
Sînt foarte multe aspecte ale legii care le pot da peste bot urît de tot acestor comercianţi nesimţiţi. Exemplul 1: dacă pe site nu scrie nicăieri de treaba cu cele 10 zile, şi aşa cum trebuie (îngroşat etc.) ca să iasă în evidenţă, termenul se prelungeşte la 90 de zile. Exemplul 2: dacă comerciantul livrează produsul greşit şi nu a menţionat nicăieri explicit că l-au livrat ca produs echivalent celui comandat, legea zice că a fost livrare fără comandă, iar consumatorul are simultan dreptul să NU returneze produsul greşit ŞI să ceară înapoi banii plătiţi pentru produsul corect (sau să pretindă ŞI produsul corect). Explicaţia e simplă: eu comand ceva, primesc altceva, deci eu aştept în continuare produsul corect pe care l-am comandat sau banii înapoi, iar pe cel care mi-a fost livrat fără legătură cu vreo comandă dată de mine îl pot considera cadou. Citiţi legea, cunoaşteţi-vă şi cereţi-vă drepturile, apelaşi la ANPC cu încredere. Aveţi numai de cîştigat. Avem legi excelente, avem un organism care face ceva pentru noi, depinde numai de noi să nu ne lăsăm călcaţi în picioare şi să îi facem pe comercianţi să înţeleagă că nu sînt de capul lor.
__________________ If you put a large switch in some cave somewhere, with a sign on it saying "End-of-the-World Switch. PLEASE DO NOT TOUCH", the paint wouldn't even have time to dry. | ||
|
| | #73 (permalink) | ||
|
o poza sugestiva in legatura cu Emag ![]() scuzati calitatea (6070 noaptea)
__________________ Alaturati-va grupului anti-fake & anti-prostie: CLICK AICI !! Vand Nokia N95 8GB / Schimb cu Omnia HD | |||
|
| | #74 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 Location: Ploiesti | Quote:
Nu ca as tine partea magazinelor online insa unele legi sunt absolut aberante in favoarea consumatorului si ii pot favoriza pe unii ce vor cauta sa dea anumite tepe(sau sa faca rautati). 1) sunt total de acord cu aspectul de mai sus..cu exceptia faptului ca poti tine un produs expediat gresit...ca si cum ar fi un cadou si apoi sa-ti ceri si dreptul legal pentru cel comandat initial 2) faza cu returnarea unui produs in termen de x zile(fara nici o explicatie etcetc) imi pare la fel de stupida.Sunt de acord un LCD cu pixeli morti(desi in afara cond de garantie).Sunt de acord un produs care manifesta probleme...sau o incompatibilitate etcetc.Dar sa nu-mi spuneti ca vine un clinet...pune un magazin sa-i aduca pe comanda un LCD-Tv de vreo 10000roni care l-a vazut el pe net a fi cel mai tare si apoi il returneaza...ca totusi nu-i place cum se vede din nu stiu ce unghi si ca nu e asa ca pe net. 3) la fel de adevarat este faptul ca aceste mici exagerari in favoarea clientilor vin probabil pe fondul unor comercianti total lipsiti de respect si grija pentru satisfactia clientului.Sa speram ca noi tineretul vom schimba ceva...si in lumea IT(si in general).Scuze daca cineva s-a considerat nedreptatit de comentariul meu.
__________________ PS2 + Z5500 | ||
|
| | #75 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2001 |
Nu, şi ai perfectă drepate. S-a ajuns să se legifereze aşa ceva şi la existenţa ANPC pentru că nesimţirea în rîndul comercianţilor atinsese cote maxime (şi încă mai atinge). În alte ţări magazinele fac de bunăvoie chestia cu returnarea şi atunci nu se apucă nimeni să dea nici o lege în sensul ăsta că nu e nevoie. Dar faptul că asta e normalitatea ("clientul nostru, stăpînul nostru") şi nu invers sper că nu-l conteşti.
__________________ If you put a large switch in some cave somewhere, with a sign on it saying "End-of-the-World Switch. PLEASE DO NOT TOUCH", the paint wouldn't even have time to dry. | ||
|
| | #76 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 Location: Ploiesti |
Sunt perfect de acord sa se faca tot posibilul prin servicii si bunavointa pentru ca, clientul sa primeasca o satisfactie maxima de la un produs achizitionat.Din pacate inca nu ne dam seama ca un produs vine pe langa el cu un set de servicii(suport tehnic, garantie rezolvata mai mult decat rezonabil + o atitudine si respect fara cusur) , iar pentru 2-3% majoritatea magazinelor online sterg de pe lista toate aceste lucruri
|
| | #77 (permalink) | ||
|
Oho daca exista vreo lege 'aberanta' in favoarea clientului sa stii ca o merita pe deplin. La nesimtirea de care au dat, dau si inca vor da dovada comerciantii din tara asta de rahat eu cred ca si asa sunt prea putine legi ce favorizeaza clientul. Pacat ca multi sunt intimidati de 'amenintarile' firmelor si nu fac apel la niste drepturi oferite prin lege.
__________________ If you think you know everything and think you've done everything, I know you're an idiot. | |||
|
| | #78 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 Location: Ploiesti |
Cum am spus...sper ca noi cei din aceasta generatie sa stim sa apreciem ce este etic..si sa schimbam odata ceva in tara asta.Totodata daca vedem un exemplu negativ la firma X...si suntem lipsiti de solidaritate fata de acel client si nu luam o atitudine(sperand si zicand ca daca eu nu am patit-o..e oki)..suntem cel putin la fel de vinovati ca si intriga problemei.
|
| | #79 (permalink) | ||
| Nick anterior: Master_Beavis Join Date: Aug 2004 |
Am cumprat si eu o placa video iar cand m-am uitat la ea, pinii AGP erau deja "zgariati" deci placa video a fost folosita ! (si la ultra pro se intampla la fel) Nu m-a deranjat foarte mult asta, dar placa video se vede prost, fara culori si in "ceata". Totul este configurat cum trebuie, placa de dinainte se vedea superb dar era mult mai slaba ca performanta. Totusi sunt incantat ca au curieratul mai ieftin (10 Ron) | ||
|
| | #80 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2007 Location: Bucuresti Colentina |
sper totusi ca nu ai nevoie de service ul lor.... eu am o placa d baza la ei de pe 27.10 si in fiecare data sun si mi zik ca voi fii contactat.....azi au bagat alta "gogoasa" ca va fii trimisa intr un service autorizat si va voi primi un telefon........s o vad si p asta eu oricum astept acea 10% din perioada d garantie dupa care le voi cere banii | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |