Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Valea Plângerii

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 21-05-2008, 14:41   #21 (permalink)
Registered User

Ravester's Avatar

Foarte bun thread-ul thx, eu chiar am trecut prin asa ceva cu un magazin online, nu pt. ca ma plictisisem de produs ci pentru ca produsul avea un defect de fabricatie, deranjant pentru mine.
Normal ca am intampinat anumite probleme, dar dupa multe discutii la sediul magazinului produsul a fost inlocui cu unul nou.
Asta se intampla la aproximativ 3 ore de la primirea prin curier a produsului.

Votez pt. sticky dar daca nu o sa se faca, uploadez versiunea Word cu hyperlink-uri.

Multa bafta!
Attached Files
File Type: doc Magazinele online la limita legaltiatii.doc (44.0 KB, 73 views)

Ravester is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2008, 14:47   #22 (permalink)
Registered User

FaIthFuL.Sound's Avatar

Quote:
Originally Posted by Emil55 View Post
Nu este cost zero! Ai de platit transportul produsului la vanzator.
O sa am grija ca firma de la care cumpar sa fie in acelasi oras cu mine. Tot acolo se ajunge...

Mai este o modalitate de a scapa firmele de aceste 10 zile :P. Daca momentul contractului reprezinta momemntul specificat de tristian atunci ce se intempla daca produsele ajung peste 10 zile la cumparator? Teoretic in momenul respectiv legea NU se mai aplica.

Asta e problema cu legislatia in general - cu una mare in Romania. Din ce imi aduc aminte din def legii ea nu trebuie sa lase loc de interpretare. Trebuie sa fie la obiect si sa incadreze toate cazurile posibile...

LE:
Stiu am vazut. Am dat edit intre timp dar ai prins greseala pana sa editez

Scuze. Am incurcat 2 momente diferite, am presupus gresit ca cele 10 zile incep de la incheiera contractului... dar deh chiar ar fi fost de`a dreptul tampit (ca si lege ).
Intel Confidential E2220@10x320 1,28V :: Thermalright Ultra-90 + AC Fan9 :: DFI BloodIroN P35 :: Kingmax 2048MB DDR2-800 :: nVidia 8600GTS :: Seagate 500GB 7200.12 418AS :: LG sATA DVD-RW :: Plantronics DSP400 :: Plantronics 650 :: 4.1 Philips :: Logitech MX5000 Bluetooth :: Sirtec HPC-430-P12S :: IBM P275 :: Fujitsu Siemens Scenic Personal ::

Last edited by FaIthFuL.Sound; 21-05-2008 at 15:36..

FaIthFuL.Sound is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2008, 15:10   #23 (permalink)
Registered User

tristian's Avatar

Quote:
In lege era specificat ca ar fi platit de Vanzator
Art. 7. - (1) Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 10 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga

Man vezi ce am subliniat ..scrie clar ca costurile de returnare cand in sarcina consumatorului ..ce ai citit tu este o exceptie de caz ..respectiv Art 11 alineatul 3 care zice :
(3) Comerciantul poate livra consumatorului un produs sau serviciu de o calitate si la un pret echivalente cu cele solicitate numai daca acest lucru a fost prevazut inainte de incheierea contractului si/sau in contract, astfel incat consumatorul sa fie informat in mod clar despre aceasta posibilitate. In caz contrar furnizarea unor produse sau servicii similare celor solicitate va fi asimilata cu livrarea fara comanda, astfel cum se prevede la art. 14. Cheltuielile de returnare a produselor, in situatia exercitarii dreptului de denuntare unilaterala a contractului, sunt in acest caz in sarcina comerciantului, element asupra caruia consumatorul trebuie sa fie informat."

Ti se poate livra un produs sau un serviciu echivalent cu cea ce ai cerut tu (ca pret ,perf ) numai daca ai fost anuntat in prealabil altfel livrarea va fi asimilata cu livrarea unui produs fara comanda si doar in cazul comerciantul e obligat sa plateasca cheltuielile de returnare ..E un caz exceptie ( deci cand cititi o lege o cititi cuvant cu cuvant, aproape fiecare articol are o trimitere la unul precedent asa ca trebuie sa reiei citirea .

Quote:
Mai este o modalitate de a scapa firmele de aceste 10 zile :P. Daca momentul contractului reprezinta momemntul specificat de tristian atunci ce se intempla daca produsele ajung peste 10 zile la cumparator? Teoretic in momenul respectiv legea NU se mai aplica.
Fals chiar nu ai stat sa citesti legea , nu e deloc greu ..si daca n-o cititi cred si eu ca puteti fi plimbati de magazine sau autoritati ..

Art. 7. - (1) Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 10 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga:
a) p
entru produse, de la data primirii lor de catre consumator, daca au fost indeplinite prevederile art. 4;

tristian is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2008, 15:48   #24 (permalink)
Registered User

md76's Avatar

Thumbs up

&free-up,sa vada cat mai multi threadul asta,bine de stiut,ne-am mai luminat...

md76 is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2008, 15:51   #25 (permalink)
Registered User

APRECIEZ ceea ce ai postat aici Tristian ! RESPECT omule De foarte mult timp ma chinui sa gasesc respectivul articol de lege . FAC PRECIZAREA ca daca ai ridicat produsul personal de la sediul magazinului ai MAXIM !!! 24 de ore pentru returnare. Cele 10 zile sunt pentru comenzi online si trimiterea produsului prin curierat sau POSTA. Mentionez ca magazinele mari din Romania gen AUCHAN , IKEA , Metro , Carrefour si FLAMINGO returneaza banii pe loc fara intrebari pentru ca sunt "educati" in ceea ce priveste legislatia Prima operatiune de moneyback a mea personala a fost la TALKSMART.ro si mi s-au returnat 580 RON pentru un PSP care avea un pixel mort si nu am dorit sa fie reparat pentru ca era defect de nou s-au purtat ireprosabil . APRECIEZ . In schimb EMAG.ro, MediaDot.ro, PCGarage.ro se prefac ca nu stiu despre ce este vorba si te duc cu vorba ca sa treaca perioada respectiva de MONEY BACK . AZERTY Computers sau distribution sunt mai nesimtiti : nu accepta produsul orice ar fi ... au si afis pe raft pentru acest lucru ... ceea ce mi se pare nelalocul lui ... nu vor sa ofere nici numarul OPC dar nu ma cert cu ei pt produs de 100 ron
P.S. : SPER SA NU AVETI VREODATA PROBLEME

ingerulol is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2008, 16:03   #26 (permalink)
Registered User

Doggfather's Avatar

Quote:
Originally Posted by FaIthFuL.Sound View Post
Atunci ce am zis eu este valabil... ceea ce mi se pare preaaa tare frate! intr`o luna o sa imi treaca toata tehnologia prin casa... la cost 0.

Daca asta nu suna a abuz atunci nu stiu ce sa mai zic...

Singura metoda de castiga este investitia rapida a banilor primiti. O firma de renume mondial poate sa faca o investetie cu profit in max 10 zile pe cand unei firme din Romania ii este foarte greu. Mai degraba face profit mai mult cumparatorul decat firma lucru care dauneaza firmei si economiei...
v-ati gandit la faptul ca magazinele aplica legea junglei din cauza mentalitatii romanilor ? daca majoritatea magazinelor ar da 30 zile termen ce s-ar intampla in romania ...

Doggfather is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2008, 16:21   #27 (permalink)
Registered User

tristian's Avatar

Quote:
v-ati gandit probabil ca magazinele aplica legea junglei ptr ca romanii au mentalitatea junglei ? ganditi-va daca majoritatea magazinelor ar da 30 zile termen ce s-ar intampla in romania ...
da, dar 10 sunt de bun simt , si sunt suficente piedici ptr un user ca sa nu aibe foarte mult chef sa se plimbe prin magazine online cu produsele . Si in orice caz legea e data , e cazul sa se si aplice iar daca nu sa se aplice sanctiunile . O chestie nu inteleg cum de suntem noi romanii mai ""corecti "" decat americanii ..ca vezi doamne nu e moral (la ei e moral si normal sa intoarca ciorapii purtati in 30 zile la noi nici produsele cu probleme de 20 -30 mil nu e ok sa le dam inapoi daca sunt de kkt (exemplu mai jos ), chiar ca suntem consumatori idioti nici drepturile nu ni le stim

Quote:
ingerulol
Ma bucur ca ai gasit articolul si ca iti e de folos ce am scris , dar e clar ca nu ai citit sau nu ai inteles legislatia ..inca faci confuzia intre incheierea contractului la distanta si momentul in care se intampla asta ..cu livrarea produsului .
LEGEA SE APLICA CONTRACTELOR LA DISTANTA (FIE CA CONTRACTELE AU CA OBIECT UN PRODUS FIE UN SERVICIU ) ESTE F BINE FACUTA NU PREA EXISTA NICI LOC DE INTERPRETARE SI NICI EXCEPTII NEPREVAZUTE . NU ARE NICI O LEGATURA CU METODA DE LIVRARE A PRODUSELOR . E VALABILA SI PENTRU VOI INDIFERENT CUM ATI RIDICAT PRODUSUL

DE CE ??????????

Pentru ca un contract este considerat incheiat conform art 5 in clipa in care ati primit mesajul de confirmare asupra comenzi ..mult inainte deci de livrare si de a va intanlii cu un reprezentant al magazinului sau curier .

Ex: daca v-ati dus la sediul magazinului si ati comandat (un ciorap/procesor etc) atunci comanda dumneavoastra nu are nici o legatura cu legea 130/2000....dar daca in schimb ati comandat online un produs si sunteti sunat si anuntat ca produsele sunt in stok iar comanda poate fi ridicata atunci , contractul (asa cum il prevede legea , nu ca o bucata de hartie cum il inteleg multi ) este considerat incheiat (a avut loc acordul partilor ) si cadeti sub incidenta legii 130/2000 cu beneficiile si obligatiile ei

E cam ultima oara cand repet chestia asta pentru ca e un pic cam plictisitor ............inteleg pentru a citi legea e nevoie de timp , sa o intelegi cere si mai mult dar pana nu faceti asta , o sa veniti cu informatii eronate . Ce spui tu de
AUCHAN , IKEA , Metro , Carrefour si FLAMINGO Nu are nici o legatura cu contractele la distanta , trebuie sa fi prezent in magazin pentru a face comanda si a ti se confirma comanda deci cele 24 ore au legatura cu totul alta legislatie si nu intra sub incidenta contractelor incheiate la distanta .

VA ROG SA MA CONTRAZICETI DOAR PE BAZA TEXTULUI DE LEGE, NU PE BAZA A CE STIATI PANA ACUM , ASTA SI AM INCERCAT SA EXPLIC , CE STIATI NU ESTE CORECT LEGAL . IMI CER SCUZE DACA NU M-AM FACUT INTELES .

Last edited by tristian; 21-05-2008 at 16:40..

Old 21-05-2008, 16:28   #28 (permalink)
Living In The Past

bogyyogy's Avatar

Magazinele mari dau banii inapoi????Am retineri....Scurt va prezint situatia:cumparat TV LCD de la ...... A doua zi dimineata m-am prezentat cu el ca era praf,ca monitor mergea doar in 800X600 maxim.Mi-a fost dat un rahat de bon valoric pe care sa-l consum tot la ei!!!De ce????Adica eu vreau LCD si trebuie sa cumpar 1000 de galeti de iaurt?????
Felicitari pt thread !!
FLEETWOOD MAC,JOHN MAYALL,URIAH HEEP,SIMON&GARFUNKEL,FOCUS,LOREENA McKENNITT,ERIC CLAPTON,STEELEYE SPAN,JETHRO TULL,ATOMIC ROOSTER,FOCUS,GREGORIAN,MOODY BLUES,VAN DER GRAAF,GENTLE GIANT,JANIS JOPLIN,IRON MAIDEN,PINK FLOYD,COLOSSEUM,MIKE OLDFIELD,KING CRIMSON,RENAISSANCE,AC/DC,TOM WAITS,JIMI HENDRIX,RUSH,JUDAS PRIEST,DOORS,BLACK SABBATH,BOB DYLAN,CAT STEVENS,DIRE STRAITS.AJUNGE CU MANELELE!!!!

bogyyogy is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2008, 16:40   #29 (permalink)
Registered User

AdWiser's Avatar

Eu personal m-am saturat sa vad cum o gramada de firme, si mari si mici, dau in continuare electronice cu garantie specificata in scris de doar 12 luni.Si daca le spui ceva mai au si tupeul sa raspunda (ca atat da producatorul) desi legislatia este cat se poate de clara: de la 01.01.2007 garantia este de minim 2 aani pt electrice, electrotehnice, electronice.

AdWiser is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2008, 16:50   #30 (permalink)
VY Canis Majoris

punisher's Avatar

Quote:
Originally Posted by AdWiser View Post
Eu personal m-am saturat sa vad cum o gramada de firme, si mari si mici, dau in continuare electronice cu garantie specificata in scris de doar 12 luni.Si daca le spui ceva mai au si tupeul sa raspunda (ca atat da producatorul) desi legislatia este cat se poate de clara: de la 01.01.2007 garantia este de minim 2 aani pt electrice, electrotehnice, electronice.
nu si daca importatorul le da asa cu 12 luni !
nu iti convine nu iti lua nu te obliga nimeni !
dute in alta tara si cumpara de acolo !

punisher is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2008, 16:54   #31 (permalink)
Registered User

Bylly's Avatar

Legat de treaba cu "testatul" produselor si returnarea lor, nu prea vad beneficiul in afara cazului in care ai un site de reviewuri... Adica, cu ce ma incalzeste pe mine ca AM AVUT un quad 9650 sau un 9800 g2x, daca nu ma pot bucura de ele in fiecare zi. Pacat ca nu am stiut si eu de aceasta lege, desi cred ca nu mi-ar fost de folos, pentru ca acel "contract" a fost incheiat la fata locului, nu comandasem online.

In orice caz, am pierdut cam 150 de lei cu afacerea asta, noroc cu un user care de pe forum care a dorit sa ia produsul, stiind ca e nou-nout.... Toate astea s-au intamplat din cauza ca magazinul respectiv nu permitea testarea produselor la fata locului, decat daca le achizitionai ... despre emag e vorba, desi au un showroom foarte mare, nu vor sa expuna si eu niste produse mai scumpe...

LE:Punisher, ia spune la ce magazin lucrezi? Aici nu e vorba de tinut partea cuiva, e vorba despre lege si aplicarea ei. Eu sunt total pro magazine online, tot calculatorul meu si accesoriile sunt cumparate de la astfel de magazine; dar asta nu are nici o legatura cu aplicarea unor legi.

Bylly is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2008, 16:57   #32 (permalink)
VY Canis Majoris

punisher's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bylly View Post
Legat de treaba cu "testatul" produselor si returnarea lor, nu prea vad beneficiul in afara cazului in care ai un site de reviewuri... Adica, cu ce ma incalzeste pe mine ca AM AVUT un quad 9650 sau un 9800 g2x, daca nu ma pot bucura de ele in fiecare zi. Pacat ca nu am stiut si eu de aceasta lege, desi cred ca nu mi-ar fost de folos, pentru ca acel "contract" a fost incheiat la fata locului, nu comandasem online.

In orice caz, am pierdut cam 150 de lei cu afacerea asta, noroc cu un user care de pe forum care a dorit sa ia produsul, stiind ca e nou-nout.... Toate astea s-au intamplat din cauza ca magazinul respectiv nu permitea testarea produselor la fata locului, decat daca le achizitionai ... despre emag e vorba, desi au un showroom foarte mare, nu vor sa expuna si eu niste produse mai scumpe...

LE:Punisher, ia spune la ce magazin lucrezi? Aici nu e vorba de tinut partea cuiva, e vorba despre lege si aplicarea ei. Eu sunt total pro magazine online, tot calculatorul meu si accesoriile sunt cumparate de la astfel de magazine; dar asta nu are nici o legatura cu aplicarea unor legi.nimeni nu da in plus doar ca e legea aia cu 24 luni maxim !
mane daca importatorul da 12 luni garantie el risca sa fie sanctioant nu si magazinul online sa stii....atat se da atat se ofera !

punisher is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2008, 17:03   #33 (permalink)
Registered User

Bylly's Avatar

Te-am intrebat la ce magazin lucrezi, nu altceva , ca vad ca prea te agiti pe aici. Si mie mi se pare absurd sa se ceara de la magazin garantie mai mare decat la importator, e clar ca asa ceva nu e corect... Dar nu e singurul lucru aiurea in aceasta tara

Old 21-05-2008, 17:08   #34 (permalink)
Registered User

FaIthFuL.Sound's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bylly View Post

LE:Punisher, ia spune la ce magazin lucrezi? Aici nu e vorba de tinut partea cuiva, e vorba despre lege si aplicarea ei. Eu sunt total pro magazine online, tot calculatorul meu si accesoriile sunt cumparate de la astfel de magazine; dar asta nu are nici o legatura cu aplicarea unor legi.
Pentru ca e SITUATIA IDEALA pentru un site care vrea sa se promoveze in domeniu. Pentru un review nu am nevoie de produs dupa ce il termin de analizat. Multa informatie si noua rezulta un site bine facut si cu o codare buna ajungi pe prima pagina de google... mai departe publicitatea pe siteul tau o sa iti faca profit bun.
Eu daca as detine un astfel de site nu m`ar interesa sa detin produsul ci doar sa imi umplu siteul cu cat mai multa informatie buna, teste etc si asta la un pret cat mai mic si sa nu stau la mana diverselor magazine sau producatori sa imi trimita cand vor ei un anume produs pentru test... In situatia asta costul meu este 0!

Bineinteles ca e vorba de ceva timp aici un 6 luni ceva dar este situatie absolut ideala!

LE: poate ca suna fantastic dar sa sti ca e sansa mare de reusita! Cand vine vorba de chestii de genul asta mintea merge cel mai bine si sigur poti gasi multe cai de acces lucrand din umbra. Nimic nu e imposibil... un grup de cativa pasionati pot sa stoarca tot ce se poate in cateva zile dintr`un produs (plus ca da se lucreaza in paralel cu mai multe produse gen un sistem dar review-uri pe componente) o sa fie o cantitate importanta de info... nu zic ca 3-4 zile de teste se pot compara cu 2-3 saptamani dar totusi se ajunge la 80% din info.

Deja ne (ma) departam de subiect.
Intel Confidential E2220@10x320 1,28V :: Thermalright Ultra-90 + AC Fan9 :: DFI BloodIroN P35 :: Kingmax 2048MB DDR2-800 :: nVidia 8600GTS :: Seagate 500GB 7200.12 418AS :: LG sATA DVD-RW :: Plantronics DSP400 :: Plantronics 650 :: 4.1 Philips :: Logitech MX5000 Bluetooth :: Sirtec HPC-430-P12S :: IBM P275 :: Fujitsu Siemens Scenic Personal ::

Last edited by FaIthFuL.Sound; 21-05-2008 at 17:34..

Old 21-05-2008, 17:25   #35 (permalink)
Registered User

tristian's Avatar

Si eu l-am intrebat acelas lucru , nu e o rusine daca lucreaza la vreun magazin online poate mai inteleg si cei care lucreaza acolo cateva lucruri despre legislatie si penalitati in cazul neaplicari ei . Unde e lege nu e tocmeala ..vad ca postul a avut cam 1000 de accesari pana acum ..daca din cei 1000 doar 1-200 au inteles legislatia si au acum acces la ea ..iar din cei 1-200 doar 10-20 sunt dispusi sa mearga la ANPC in cazul in care le sunt incalcate drepturile lucrurile o sa se schimbe in bine .(sper )

FaIthFuL.Sound sincer nu esti realist deloc gandeste-te ca ptr fiecare produs care vrea sa-l testeze ( un site serios are sute ) isi blocheaza ptr 30 zile o suma de bani probabil una importanta (ca nu testeaza 7300gs ), ca pierde f mult timp si nervi cu procedura ..(numai 2 drumuri minim de facut catre magazin ) , ca magazinul poate sa nu ii mai acepte comanda dupa un numar mare de comenzi returnate . Ca numarul pers care au ca scop , si au posibilitatea/ cunostiintele sa faca asa ceva este destul de limitat .
Un exemplu pozitiv e colaborarea unor useri cu diferite magazine online ptr testarea produselor ..se intampla si la noi ..magazinul ofera ptr o perioada de test un produs ..testerul are okazia sa testeze produsul iar magazinul beneficeaza de publicitate ,,situatie (win-win ) vezi crazypc

De pe urma acestei legi castiga consumatorii si nu vad de ce sa nu castige cum am zis magazinele online au suficente metode legale mult mai complexe decat un user obijnuit ..legea era necesara si obligatorie mai ales ca membri UE . Restul sunt scuze penibile ale unor pers care castiga bani din indrustria asta si care nu au nici o legatura cu relatia vanzator /client .
Chiar ma mir ca sunt oamni deranjati ca au anumite drepturi in loc sa fie nervosi ca vreme de 5 ani nu au beneficiat de ele .

Old 21-05-2008, 17:31   #36 (permalink)
Registered User

AdWiser's Avatar

Punisher eu zic ca te inseli big time. in prima instanta magazinul este in culpa ca a acceptat produse cu garantie sub termenul specificat legal. cat despre unde sa ma duc eu sa cumpar, hai sa o lasam asa, pana nu ajungem la injurii. cred ca nu esti tu in masura sa spui nimanui de unde sa cumpere sau nu. este o lege foarte clara, si se vede la fel de clar ca o gramada nu o respecta. atat am avut de spus

AdWiser is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2008, 17:49   #37 (permalink)
Registered User

Art. 2. (1) b) din ordonanta defineste termenul de consumator astfel:
consumator - orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care, in executarea contractelor care intra sub incidenta prezentei ordonante, actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale;
Mai scrie review-uri acum pe banii lor.

DonQuijote is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2008, 17:59   #38 (permalink)
Registered User

Bylly's Avatar

Acum, daca tot vrei sa faci bani in felul acesta (site de reviewuri + reclame, bannere=bani)sunt atatea metode, spre exemplu poti sa copiezi tot felul de rezultate din alte surse, le modifici un pic, mai furi niste poze de pe net... si incropesti de un site. Situatia pe care o prezinti tu este izolata, cum spune si tristian, magazinele vor inceta dupa un timp colaborarea cu respectivul client.

Old 21-05-2008, 18:22   #39 (permalink)
Registered User

FaIthFuL.Sound's Avatar

Pai dupa cum am mai zis nu este o operatiune pe fata... 5 adrese 10 magazine x up to 15 produse de testat la un PC gandeste cate reviewuri o sa ai doar pt 1 singur return per om/magazin.
Eu cred ca un rezultat corect cu POZE reale si teste reale si nu copiate este mult mai OK. Iarasi 3-4 zile de teste este mult mai mult decat deloc. Open your eyes cifrele vorbesc si anume 50 de produse din fiecare categorie dintr`un PC si asta fara nici o comanda dubla. Singurul mod de kill este ca nu cumva magazinele sa se puna toate contra "celor 5". Sincer nu vad un magazin care si`a luat "tzeapa" sa ii spuna altuia ca vezi ca aia fac asa si asa...
Eu cred ca sunt sanse destule sa faci un "proiect" solid si nu neaparat cu scopul de a face rau magazinelor online ci in special pentru Informarea omului si testele in leg cu diverese comp etc... aici e un fel de scopul scuza mijloacele. Ideea e de a face un site BUN in domeniu, nu doar de suprafata...
Deja deraiam. Sa ne limitam la subiect. Nu mai bag in discutie treaba asta.

Old 21-05-2008, 18:41   #40 (permalink)
Registered User

sticky +100
Sa iei un proc si sa il trimiti inapoi ca nu iti convine ceva la el de ex vid`ul si mai iei unul peste 3 luni si il mai trimiti si pe ala inapoi fara motiv atunci magazinul online sa nu iti mai vanda tie .. adica poti cumpara de la altii .. te duci la altul care are pretul mai mare + transport ++.. si tot asa .. cand o sa faci socoteala la urma ai sa vezi ca ai bagat mai multi bani decat ai scos si ai pierdut si vreo 2 ani . Mie mi se pare corect 10 zile cel putin .. ex cumpar niste Crucial Balistix ddr 2 800 4.4.4.12 2,1v-2,2v si am un asus M2N-E AM2 nu mai zic facptul ca sant single sided .. si nici un magazin online nu scrie asa ceva , sau compatibilitati .. ex alea nu or sa mearga pe placa aia la parametrii specificati pt ca placa aia are numai 1,95v in bios mi se pare corect sa le trimiti inapoi ( vorbesc de unul care nu se pricepe ) la mine e simplu exista utilitar sa le dai din win dar pe linux ce mai fac ? deci teoretic nu e vina consumatorului ca ei nu scriu pe site .... nu mai zic de vanzatori care multi nu stiu ce e ala ram si tot din cauza la bani doar nu vine un expert pe 7 milioane sa vanda la magazin si aici nu vorbesc numai de online de aia unele firme fac in 2 ani fac la bani cat fac altele in 20 pe clienti si pe incapabili.Nu mai zic sa pai nimeresti si vreo placa defecta ( sau sa ti-o trimita intentionat) si sa stai 30 zile dupa garantie ..si pana la urma sa zicem ca iti da banii inapoi -> adica dai bani azi si ti da inapoi peste: 1luna .. iti da dobanda ceva ? nu prea cred dar daca stau sa ma gandesc mai bine ia dobanda la banii aia sau ii ruleaza si au profit si mai mare.Si aici nu e vorba numai de magazine online de componente de calculator sau electronice, ex iti iei o masina de spalat care are 1000 rot /min la stoarcere si atat scrie pe site si cand ajungi o pui si are un zgomot cat 3 masini de spalat produse de alta firma .. din pct de vedere a lor e ok merge .. dar daca mie nu imi convine sa aud cat 3 masini la un loc .. o trimit inapoi nu e normal.

Last edited by cata282002; 21-05-2008 at 18:47.. Reason: am uitat ceva

cata282002 is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Valea Plângerii

Thread Tools

Posting Rules