Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Valea Plângerii

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 27-10-2009, 11:40   #421 (permalink)
[RO]

cartus's Avatar

dar ce ai zis/facut la service? le-ai zis ca vrei banii inapoi, ai facut ceva scris...? sau au zis ei ca n-au ce sa le faca la memorii si iti dau banii?

cartus is offline    Reply With Quote
Old 27-10-2009, 11:48   #422 (permalink)
Registered User

Licaon_Kter's Avatar

Quote:
Originally Posted by cartus View Post
dar ce ai zis/facut la service? le-ai zis ca vrei banii inapoi, ai facut ceva scris...? sau au zis ei ca n-au ce sa le faca la memorii si iti dau banii?
era un kit cu un stick care a dat erori dupa 6 luni la frecvente normale, care nu se mai producea si nu puteau sa mi-l inlocuiasca cu unul identic
ma rog, nu s-a discutat cu mine nimic, mi s-au dat banii ( pe care ii platisem eu pentru kit cu 6 luni in urma ) inapoi
1AM2 sys: X2 5200+@3GHz 65W | HR-01 Plus | MSI K9A2 CF | 2x2Gb A-Data Vitesta EX | GTS250 + Acc.S1 + 2xKazeJyu | Xonar DX | Samsung 2x320Gb | Pioneer 215DBK | Corsair VX450W | Antec Solo | 2x92mm in + 120mm Nexus 800rpm out | Grado SR325i | Horizon 2206SW | Sidux
2AM2 sys: X2 4850e+ 45W | Ninja+ B | Gigabyte MA78GM-S2H | 2x1Gb Corsair XMS2 | 8600GT + Acc.S1 | Realtek ALC889a | Seagate 250Gb | Antec EA380W | Antec NSK3480 | 92mm in + 120mm out Nexus | Grado SR60 | Samsung 755DFX | Sidux

Licaon_Kter is offline    Reply With Quote
Old 27-10-2009, 11:59   #423 (permalink)
[RO]

cartus's Avatar

Multumesc. Eu vreau sa le fortez putin mana ca am pentru a doua oara un obiect in garantie la ei in decurs de o luna. Daca nu rezolva in 15 zile in ziua 16 sunt la ei si vreau sa le cer banii inapoi.

Old 31-10-2009, 17:18   #424 (permalink)
[RO]

cartus's Avatar

am rezolvat si am priimit banii inapoi, acum am probleme cu pczone.
am dus un produs la ei in garantie si deja imi calculasera dupa ureche o actualizare de pret.
produsul initial a costat peste 300 roni ...ei il actualizau acum la 100 dupa 2 ani.
stie cineva de unde treaba asta cu actualizarea pretului...temeiul legal?sau daca e legal? nu ar trebui sa imi dea un prdus tot in aceeasi bani daca il schimba?

Old 31-10-2009, 18:24   #425 (permalink)
Registered User

Made in China's Avatar

din cate stiu trebuie reparat. Daca nu se poate trebuie schimbat cu acelasi model. Daca nu se poate trebuie schimbat cu ceva in suma de pe factura.

Made in China is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2009, 05:54   #426 (permalink)
[RO]

cartus's Avatar

asa stiu si eu, dar ei o tot tineau pe a lor.mai mult sustineau ca opc le-a zis asta.
stiu ca un produs defect se schimba cu acelasi produs sau unul asemanator..cam asa zice legea, iar cuvantul "asemanator" lasa loc de interpretari.

Old 01-11-2009, 13:14   #427 (permalink)
VY Canis Majoris

punisher's Avatar

le mai explici o data ca se insala , daca nu anpc !!

punisher is offline    Reply With Quote
Old 03-11-2009, 16:41   #428 (permalink)
VY Canis Majoris

punisher's Avatar

cartus - ce ai mai facut cu pczone ?

Old 16-11-2009, 16:42   #429 (permalink)
Registered User

Caal-Shto's Avatar

salut,

am si eu o problema cu cei de la depozit. Am fost azi sa cumpar un rack extern 2.5" pe SATA. Am gasit la cineva pe forum un HDD 60G de vanzare. Vorbesc cu baiatul si acesta nu stie exact model. Imi zice ca e ata. Eu il intreb IDE SAU SATA. In fine el nu stia sigur, iar eu abia ce ma trezisem, eram adormit. Stabilesc ca e sata si imi trebuie rack(am acasa pe IDE). M-am dus la depozit, acela langa cinematograful Luceafarul(nici nu stiu daca mai exista). Gasesc modelul care il vroiam, il achit cu cardul. Ies din magazin si il sun pe baiat sa ii confirm, ca diseara sunt la el, am luat rack pe sata. Imi zice ca a lui e ATA, nu SATA...OMG . Ma reintorc in magazin si le explic ca , doresc sa returnez produsul. Datorita uneii confuzii nu am nevoie de rack pe sata. Imi zice ca nu se poate, ma pune sa citesc niste afise in care era ceva despre schimbare produselor, nimic de returnare si primit banii inapoi. Ii zic ca legea prevede ca, in 48 de ore de la achizitionare pot returna produsul inapoi, nu mai zic ca nu l-am desfacut macar. Suna pe cineva si evident raspunsul a fost tot NU.
As dori sa stiu daca am sanse, si daca da, cine ma poate ajuta. Cum se face o reclamatie prin mail la ANPC. Nu am timp sa ajung la ei, doarece sunt la munca maine si scap tarziu.

PS: sper sa fi scris cat de cat inteligibil
multumesc
|| Asus ATI Radeon HD4850 || HDD Western Digital 320+640 GB AAKS || DVDRW Samsung SH-S183L/RSMM || Creative X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro|| Logitech G15 Gaming Keyboard || Razer Deathadder || JoyStick Top Gun Afterburner 2 || Sursa Thermaltake Purepower RX 500W....updating system components...finished

Caal-Shto is offline    Reply With Quote
Old 16-11-2009, 17:48   #430 (permalink)
Registered User

Licaon_Kter's Avatar

Quote:
Originally Posted by Caal-Shto View Post
M-am dus la depozit, acela langa cinematograful Luceafarul(nici nu stiu daca mai exista). Gasesc modelul care il vroiam, il achit cu cardul.
eu cred ca nu mai ai ce face daca nici macar nu te-ai dus repede ( in cele 48 ore ) inapoi
1AM2 sys: X2 5200+@3GHz 65W | HR-01 Plus | MSI K9A2 CF | 2x2Gb A-Data Vitesta EX | GTS250 + Acc.S1 + 2xKazeJyu | Xonar DX | Samsung 2x320Gb | Pioneer 215DBK | Corsair VX450W | Antec Solo | 2x92mm in + 120mm Nexus 800rpm out | Grado SR325i | Horizon 2206SW | Sidux
2AM2 sys: X2 4850e+ 45W | Ninja+ B | Gigabyte MA78GM-S2H | 2x1Gb Corsair XMS2 | 8600GT + Acc.S1 | Realtek ALC889a | Seagate 250Gb | Antec EA380W | Antec NSK3480 | 92mm in + 120mm out Nexus | Grado SR60 | Samsung 755DFX | Sidux

Old 16-11-2009, 23:26   #431 (permalink)
Registered User

Caal-Shto's Avatar

Quote:
am si eu o problema cu cei de la depozit. Am fost azi(adica 16.11.2009) sa cumpar un rack extern 2.5" pe SATA.
Acum e clar?
|| Asus ATI Radeon HD4850 || HDD Western Digital 320+640 GB AAKS || DVDRW Samsung SH-S183L/RSMM || Creative X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro|| Logitech G15 Gaming Keyboard || Razer Deathadder || JoyStick Top Gun Afterburner 2 || Sursa Thermaltake Purepower RX 500W....updating system components...finished

Caal-Shto is offline    Reply With Quote
Old 17-11-2009, 19:10   #432 (permalink)
Registered User

tristian's Avatar

E clar, dar din pacate daca nu ai facut o comanda online (asa pare) nu poti beneficea de og 130, despre o lege care sa oblige la returnarea $ in 48 ore la cumparatul din magazin nu stiu, stiu doar ca unele magazine au politica asta interna deci gasesti pe certificatul de garantie.

Chiar daca ai fi cumparat respectand conditiile og 130 tot ar fi necesare drumuri si tot implica nervi si timp pierdut.

tristian is offline    Reply With Quote
Old 18-11-2009, 06:46   #433 (permalink)
[RO]

cartus's Avatar

cu pc zone...au trecut 16 zile , am cerut banii inapoi, nu vor sa ii dea, am facut reclamatie la ANPC

Old 18-11-2009, 14:05   #434 (permalink)
Registered User

Licaon_Kter's Avatar

Quote:
Originally Posted by Caal-Shto View Post
Acum e clar?
greseala mea
ok, ai cerut un superior sa iti raspunda la intrebari ?
poate chiar puteai sa ii pui sa iti de-a o hartie cu de ce nu vor sa il schimbe, ceva?

Old 23-11-2009, 11:52   #435 (permalink)
fan-asus-commando

red-dog's Avatar

Am si eu o intrebare ...in cate zile trebuie rezolvata o garantie ? ...indiferent de produs , stiam ca poate sta 30% din perioada de garantie in service , in alta parte am citit ca de fapt sunt 10 zile lucratoare , in cazul meu e vb de o placa video care da artefacte in 3D

merci ,

red-dog is online now    Reply With Quote
Old 23-11-2009, 14:53   #436 (permalink)
Registered User

maxu's Avatar

Aia cu 30% e din legea veche, intre timp modificata. Ce se prevede in varianta actualizata este ceva de genul "se cade la invoiala intre furnizor si client" asupra termenului. De obicei acest termen este gata scris in hartiile de garantie, dar ce vrea sa zica legea este ca ai dreptul sa il negociezi.

maxu is online now    Reply With Quote
Old 23-11-2009, 17:07   #437 (permalink)
VY Canis Majoris

punisher's Avatar

Quote:
Originally Posted by red-dog View Post
Am si eu o intrebare ...in cate zile trebuie rezolvata o garantie ? ...indiferent de produs , stiam ca poate sta 30% din perioada de garantie in service , in alta parte am citit ca de fapt sunt 10 zile lucratoare , in cazul meu e vb de o placa video care da artefacte in 3D

merci ,
Garantii in 15 zile cu costuri zero pentru client

15 zile mane !

maxu - nu se mai cade la nici o invoiala ))
maxim 15 zile

Old 23-11-2009, 20:51   #438 (permalink)
[RO]

cartus's Avatar

dupa 15 zile poti cere banii inapoi (de pe factura)

Unread 24-11-2009, 23:16   #439 (permalink)
UranGutâiul

ALBastru's Avatar

Vreau să renunţ la monitorul stricat

Quote:
Pe motiv că a cumpărat on-line un monitor pe care s-a dus personal să-l ridice, un bucureştean nu poate să îl returneze.

Mihai, un bucureştean în vârstă de 29 de ani, şi-a cumpărat de la eMAG - unul din cele mai mari magazine on-line - un monitor în valoare de peste 400 de lei. Nu a aşteptat să primească „pachetul” prin curier, ci a mers direct la showroom să-l ridice. La doar o zi după achiziţie, monitorul s-a defectat. A făcut o cerere de returnare, însă a aflat că nu va avea succes deoarece şi-a ridicat singur produsul.

„Nu-l mai vreau nici dacă va fi reparat”

„M-am apucat să caut pe internet un nou monitor. Pe www. emag.ro am găsit un produs ale căror specificaţii corespundeau cu ceea ce mi-am dorit eu, aşa că m-am decis să-l cumpăr. Am făcut comanda on-line dar, pentru că livrarea produsului nu se făcea chiar în acea zi, iar eu îmi doream cât mai repede monitorul, am hotărât să merg să-l iau direct de la showroom”, povesteşte Mihai.

Dar a avut ghinionul ca produsul cumpărat să se strice foarte repede. „După doar o zi de la achiziţionare, monitorul a refuzat să se mai aprindă. De aceea, m-am decis să-l returnez şi să-mi cer banii înapoi. Faptul că am avut probleme cu el atât de repede m-a făcut să realizez că este un produs de o calitate proastă, motiv pentru care nu mi-l mai doream nici măcar dacă mi se repara”, spune Mihai.

Cei de la eMAG au refuzat însă să primească monitorul înapoi. „Mi-au spus că pentru a putea să beneficiez de returnarea produsului în zece zile, fără să fiu nevoit să mă justific, trebuia ca acesta să fi fost trimis prin curier. Nu înţeleg care este logica. În plus, dacă este aşa, de ce nu m-a avertizat nimeni că dacă o să ridic produsul personal nu o să mai beneficiez de aceleaşi drepturi”, se întreabă bucureşteanul.

eMag: Dacă a cumpărat de la magazin, trebuia să testeze la bancul de probe

I-am întrebat pe reprezentanţii companiei eMag care e punctul lor de vedere. Aceştia ne-au spus că situaţiile în care produsul nu funcţionează, indiferent de modalitatea de livrare sau timpul scurs de la achiziţionare, sunt tratate de Service eMAG.

„Există prevederi legale care stipulează condiţiile în care se poate face retur de produs - este vorba de renunţarea la cumpărare în zece zile de la livrarea prin curier. Dar trebuie făcută o diferenţă între renunţarea la cumpărare şi produsul nefuncţional. Clientul a cumpărat produsul din showroom. Această variantă i-a oferit posibilitatea să meargă la bancul de probe şi să testeze produsul, ceea ce nu este posibil în cazul livrării prin curier”, explică Radu Apostolescu, director de marketing al firmei eMAG.

Pentru a se lămuri ce s-a întâmplat în acest caz, reprezentanţii companiei eMAG spun că au nevoie de informaţii mai clare legate de motivul returului. „Dacă produsul nu ar fi funcţionat, trebuia să vină la service eMAG pentru verificare şi avea şi decizia de înlocuire, returnare bani”, conchide directorul de marketing al companiei de vânzări on-line.

Consumatorii pot renunţa la produse fără justificări

Am cerut şi punctul de vedere al specialiştilor de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Aceştia ne-au declarat că, potrivit legii, orice cumpărător are dreptul să se retragă dintr-un contract la distanţă în termen de zece zile lucrătoare, fără penalitate sau fără să ofere vreun motiv.

„De asemenea, consumatorul are dreptul să se retragă din contractul la distanţă în 90 de zile lucrătoare, dacă furnizorul nu a transmis consumatorului informaţia solicitată. Furnizorul este obligat să ramburseze sumele plătite de consumator în timp de 30 de zile. Singura taxă ce poate fi pusă în sarcina consumatorului este costul direct al returnării bunurilor”, ne-a declarat Constantin Cerbulescu, preşedintele ANPC.

SUGESTII

Nouă recomandări pentru cumpărăturile la distanţă

Reprezentanţii Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor le oferă câteva sfaturi celor care fac achiziţii on-line:
1. Fiţi atenţi când oferiţi detaliile cardului de credit pe internet;

2. Încercaţi să cumpăraţi de la companii cât mai cunoscute sau de la cele cu care aţi mai avut colaborări;

3. Încercaţi să obţineţi o adresă şi un număr de telefon ale companiei, nu doar adresa lor de e-mail;

4. Ca şi pentru oricare alt gen de achiziţii, verificaţi şi în alte locuri pentru oferte şi preţuri;

5. Fiţi atenţi la taxele poştale ridicate şi alte costuri ascunse, cum ar fi alte taxe şi impozite care trebuie plătite, în special dacă bunurile sunt trimise din străinatate;

6. Produsele care sunt expediate din străinatate ajung la destinaţie într-un timp mai lung; verificaţi cât timp durează şi stabiliţi o dată de livrare- limită până la care să primiţi produsele;

7. Verificaţi politica respectivei companii de returnare a produselor care nu vă plac sau asupra cărora v-aţi răzgândit. Dacă vin din străinatate, s-ar putea ca taxa de returnare prin poştă să fie destul de mare;

8. Privind achiziţionarea de produse din afara ţării, dacă aveţi probleme precum produse care au defecte sau cu livrarea, s-ar putea să fie dificil să vă asiguraţi că reclamaţia a fost luată în considerare, contractul dumneavoastră va fi în ţara unde se află operatorul economic;

9. Listaţi comanda şi păstraţi clauzele şi condiţiile care apar pe website, pentru situaţia în care ar exista vreo problemă mai târziu.
Sursa: EVZ.ro -- „Vreau să renunţ la monitorul stricat”

ALBastru is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Valea Plângerii

Thread Tools

Posting Rules