Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Valea Plângerii

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 21-05-2008, 18:52   #41 (permalink)
Registered User

tristian's Avatar

legea e destul de impractica pentru cei care vor sa-o foloseasca abuziv , faitful ma bucur ca iti sustii cauza dar acum sincer ai dus cazul la extremul extremului ,..ori eu pot sa-ti arat oameni pe partea cealalta care stiu ca au dreptul dar prefera sa nu-l ceara , numai din pricina derajnului si a discutiilor care urmeaza sa apara .. PS; in cazul tau la fel de bine daca pers sunt asa de organizate si au fonduri de genul asta pot sa obtina un parteneriat cu 1-2 firme si e mai moral-corect ptr toata lumea . Sper ca e incheiat subiectul
Quote:
Nu mai zic sa pai nimeresti si vreo placa defecta ( sau sa ti-o trimita intentionat) si sa stai 30 zile dupa garantie ..si pana la urma sa zicem ca iti da banii inapoi -> adica dai bani azi si ti da inapoi peste: 1luna .. iti da dobanda ceva ? nu prea cred dar daca stau sa ma gandesc mai bine ia dobanda la banii aia sau ii ruleaza si au profit si mai mare.
Nu-ti dau dobanda dar cum e dreptul clientului sa returneze produsul asa e si dreptul magazinului sa-ti returneze banii in max 30 zile ..

tristian is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2008, 19:14   #42 (permalink)
Dreamer

juGGaKNot's Avatar

sticky

bine de stiut

oricum si la megabyte au facut figuri a 2 zi cand am returnat niste siberia neckband dar am mai cumparat niste porcarii de 500 ron si a aparut zambetul pe fata vanzatoarei

juGGaKNot is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2008, 19:31   #43 (permalink)
Banned

mai lasati vrajeala cu returnarea produselor inapoi dupa ce le testati si sa le trimiteti cum le trimiteti?

ce magazin online isi face stoc de 100 9800gx2 si sa fie clienti nemultumiti cu faze de genul:

- e prea slaba placa
- nu ma tine sursa
- sau vrajeli de genul e prea puternica ptr ce vreau eu

sa o frece sa o testeze sa o oc si sa o returneze "sigilata" magazinul online ce face cu ea?o accepta distribuitorul back?
nu vezi ca pui o lege la care nu citesti anexele?
doar in cazul in care distribuitorul prea marfa inapoi de la magazinul online altfel toata lumea ar lua produsele sa le testeze si back dupa aceea si asa mai departe.ar fi rand si telefoanele inrosite

stocuri detin cand intr-adevar sunt promotii nu o sa vezi magazin online cu 50 de placi de baza 790 ultra stoc. sa vina lumea inapoi cu ele ) le-o dau de cap cu invocarea articolelor de mai sus in fine ar trebui stipulat undeva: "vindem la cunoscatori. sa se puna si cateva intrebari la cumparator sa vada daca stie ce e aia un oc, nu sa vina toti noobii si sa ceara in ,loc sa cumpere: vreau sa testez 10 zile un 790 ultra" etc etc
dar cu faza de 90 de zile daca nu anunta.in 90 de zile pot aparea alte placi.gata o returneaza inapoi ca vreau alta..

mai lasati legile sau citeste-le atent inainte de a posta plus anexele. deocamdata esti in romania si vad ca, crezi ca, tot ce zboara se mananca.

nu iti primeste nimeni in 10 zile. cel mult 24 de ore si asta in cazul LCD-urilor cand se testeaza in rest trebuie sa ai capul pe umeri cand comanzi nu sa o arzi la misto si sa devii un guru in 2 zile ca am testat 100 de placi

sa fie clar: legea se aplica doar daca magazinele pot returna distribuitorilor marfa invocand legea sau cand se face contract aceasta sa fie stipulata in contract clar, altfel doar vise

punct si treceti la munca

ia gandeste logic:
magazinele online nu detin stocuri.fac intermedieri distribuitori end user.au adaos mai mic si marea maj cumpara de acolo ca e mai ieftina.a doua zi vina cu pc-ul back vreau banii back ca nu imi place.merge in frame-uri crysis.magazinul online investeste banii in alte comenzi.de unde mai vrei banii inapoi? sau simplu dam banii inapoi dupa 10 ani legea e lege...si notele interne ale unui magazin apartin magazinului adica ei fac legea in ograda lor.daca , componenta e defecta se schimba.sa zici si saru;mana cand gasesti magazine online care se implica si in 24-48 de ore ai produsul back si nu te freaca 30 de zile invocand legea.

lcro1977 is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2008, 19:58   #44 (permalink)
Registered User

tristian's Avatar

Quote:
stocuri detin cand intr-adevar sunt promotii nu o sa vezi magazin online cu 50 de placi de baza 790 ultra stoc. sa vina lumea inapoi cu ele ) le-o dau de cap cu invocarea articolelor de mai sus
Pai pentru din astia ca tine (sau care gandesc ca tine ) exista ANPC ,,nu poti ...te ajut , nu vrei TE OBLIG .Uite aici ca ti-e lene sa cauti in primul post , nu mai manca rahat cu nus ce (""anexe"" ) ca nu exista decat in imaginatia ta bogata ...legea e completa si clara, cu modificarile aferente .(nu face nici o trimitere catre vreo anexa si nici nu impune alte conditii decat cele prezente in textul legislativ ) , si lasa-ne cu logica de 2 lei eu vorbesc pe baxa textului de lege nu din ce am mancat azi dimineata (cam cum faci tu acum )

http://www.legi-internet.ro/index.php?id=247

Apropo nu te supara , ce magazin reprezinti ca sa-ti fac o demonstratie sa vedem daca e ca mine sau ca tine ..vorba vine daca-ti permiti de ce nu .in definitiv 2 lucruri se platesc prostia si placerea

Old 21-05-2008, 20:06   #45 (permalink)
Banned

mai lasa vrajeala cu legislatia si du-te si intreaba-i personal.studiaza si contractele care se incheie intre un magazin si distribuitor.si cand distribuitorul gen rhs de ex ( nu am nic cu ei personal sau altii ) , ktech , assesoft etc etc or accepta placi video bazate dupa 10 zile inapoi desfacute testate carpite atunci o sa iti dau eu tie tot ce e nou pe piata si iti fac sio un site ptr review-uri sa fii primul care tipa

legea ai citit-o doar din pct de vedere al cumparatorului cum am zis anexele esti pe dinafara exisista si legi ptr magazin online - distribuitor (care clientul nu intra in ele), magazinele online fiind acoperite de alte legi.

daca vrei sa pierzi timpul prin tribunale si sa te judeci cu careva apuca-te de treaba

"Apropo nu te supara , ce magazin reprezinti ca sa-ti fac o demonstratie sa vedem daca e ca mine sau ca tine ..vorba vine daca-ti permiti de ce nu .in definitiv 2 lucruri se platesc prostia si placerea"

si mai lasa vorbele astea de 2 lei pe viitor sau amenintari .. sa iti fac o demonstratie o pitagora etc etc. ca nu stii dar te anunt eu: se pedepsesc astea conform legilor...daca se doveste a fi o amenintare . tu persoana fizica ameninti persoanele juridice...nu-i bun...dar na daca ai bani sa platesti pagube vb aceea...prostia si placerea costa :d asa ca pe viitor atentie la vorbe

Old 21-05-2008, 20:17   #46 (permalink)
Registered User

tristian's Avatar

Ca si consumator - orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care, in executarea contractelor care intra sub incidenta prezentei ordonante, actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale; nu ma intereseaza si nu cad sub incidenta legii care guverneaza functionarea magazinelor online(n-am magazin online ) , e problema ta proprie si personala ca magazin online ce faci cu placa respectiva si ce contracte ai semnat cu rhs , ktech etc (semneaza contacte mai bune data viitoare ). Esti hilar ""amice"" ..pe mine numai intereseaza decat legislatia din punct de vedere al protectiei consumatorului , (sunt consumator ) .

PS : nu ti-am zis ca-ti iau parintii la ....(deci mai usor cu amenintarile , nu raspund deloc bine la intimidari ) .te-am rugat sa-mi dai doar numele magazinului si vad ca ti-e cam jena . Oricum cine a avut de invatat ceva din ce am scris a invatat ..time is money si am alocat prea mult timp subiectului deja ...eu personal stiu cum sa ma folosesc de legislatie sper ca au aflat si altii .

Old 21-05-2008, 20:25   #47 (permalink)
Registered User

Bylly's Avatar

Stii ce s-ar putea face cu produsele desfacute - sa fie vandute ca refurbished cum se procedeaza in tarile civilizate, la un pret ceva mai mic decat normal. Asta invoca in general toate magazinele online - cutia nu mai e sigilata - nu mai ia nimeni produsul. Mie spre exemplu mie se pare o tampenie, care e problema daca este cutia desfacuta, atata timp cat produsul nu are urme de folosire, uzura, functioneaza la parametrii normali si peste toate astea, problemele care pot aparea sunt acoperite de garantie, ca si in cazul unui produs sigilat???? Sa nu imi spuneti ca voi vreti neaparat cand cumparati un ram, ca tineti neaparat sa fie neatins, ce putea sa faca cineva cu ramul ala astfel incat sa nu il vreti.

Si, in plus, spuneti fratilor ce magazine reprezentati(sau pt ce magazine lucrati), ca nu ia ne CNA-ul la intrebari, spuneti aici clar, sa vorbim cu cartile pe fata. De ce va e frica?

LE: @lcro1977, atunci vorbeste cu noi, restul, omul se pare ca a discutat cu un avocat si se pare ca, chiar a beneficiat de drepturile descrise de aceste legi. Are argumente, tu ce vrei sa ne spui?

Nu ti se pare corecta legea, sau te deranjeaza ca cineva a dat peste ea si ca o face cunoscuta? Nu inteleg care este problema.

Last edited by Bylly; 21-05-2008 at 20:47..

Bylly is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2008, 20:34   #48 (permalink)
Registered User

tristian's Avatar

Pai in mod normal conform legislatiei europene toate produsele care cad sub incidenta Conditiilor incheierii si executarii contractelor comerciale la distanta .(aka 30 days money back guarantee ) chiar daca au fost desfacute se intorc la importator si dupa care la producator pentru reambalare si revanzare ca produse refurbished ..Ce contracte o fi semnat el ca magazin cu importatorul (de cica nu i se permite ce se permite oricarui magazin din UE ) Dumnezeu stie dar sa ai tupeul sa sustii ca un articol de lege nu i se aplica pentru faptul ca el nare ce face cu placa mai departe e HILAR .

Ps : la cum a vb pe forum sincer nu as considera ca a terminat macar liceul ( parerea mea ) si mie in locul lui mi-ar fi rusine sa scriu numele magazinului (fug clientii , incredibil cu ce gen de oameni avem de-a face )

Old 21-05-2008, 20:43   #49 (permalink)
Banned

situatia de fata ma face sa pun capat discutiei cu Tristian judecatorul

o seara buna va urez si mai studiati legea din spatele legii

ps: atentie la vorbe pe viitor!! ramai in sfera subiectului nu il depasi

Old 25-05-2008, 00:12   #50 (permalink)
Nick anterior: Unit8472

Papa_Lapte's Avatar

O iniţiativă foarte bună, poate că într-un final fericit vom combate aroganţa vânzătorilor online şi vom avea şi noi servicii demne de EU.

Papa_Lapte is offline    Reply With Quote
Old 25-05-2008, 02:02   #51 (permalink)

Dead Ghost's Avatar

sticky +1

Multumesc mult pt linkuri si explicatii. Stiam de asta, dar nu aveam linkurile la legi pastrate. O sa le trag la imprimanta, o sa subliniez partile importante, si daca o sa am probleme la vreun magazin, le prezint hartiile cu legile, daca tot nu vor sa inteleaga, dau telefon la ANPC, nu mai stau la discutii cu ei.

Daca totusi stie cineva, legat de garantia produselor electronice care vin cu 1 an, desi in lege spune ca trebuie sa aiba 2. Pana la urma cine are dreptate? Importatorul/magazinul sau legea? Caz concret: consolele Sony PS3 se vand in Ro cu 1 an garantie de catre Flamingo (unici importatori din cate stiu). Deci e 1 an ca asa zice Flamingo/Sony sau 2 ani, ca asa zice legea din Ro?

Dead Ghost is offline    Reply With Quote
Old 25-05-2008, 02:12   #52 (permalink)
Registered User

tristian's Avatar

sunt slabe sanse sa se acorde un stiky dar asta e , bine ca nu a fost sters

Cat despre legislatie nu stiu exact articolul de lege care obliga la 2 ani garantie ptr produsele electronice si in ce conditii se poate face asta (stiu doar ca exista ) ..daca dai de el pune-l si la dispozitia noastra pls .
Mai este un subiect interesant cu cele 24 ore in care avem dreptul sa returnam produsele indiferent de unde am cumparat si prin ce metoda (inclusiv deplasatul clasic la magazin ) cum dau de ea completa si la zi (monitorul oficial ) cum o discutam

Old 25-05-2008, 06:34   #53 (permalink)
Administrator

AIWA's Avatar

Tristan am citit mesajul tau si sincer iar dovedesti lipsa de diplomatie!
Realizeaza ca nu e topic de publicitate si nici nu e valabil pentru aria asta !

NU FAC EU sau forumul ComputerGames EDUCATIE magazinelor OnLine!

Nu e treaba noastra!
OK?

Iar sportul de "aruncatul cu parerea" nu va beneficia de sticky...intrucat si tu realizezi ca cel mai indicat pentru acest thread este ca lumea sa participe la discutii!

Intrucat avem arie dedicata pentru astfel de plingeri am sa mut threadul acolo sa poata fi cat mai vizibil si astfel sa participe cat mai multa lume!

In rest insinuarile tale...pe bune daca merita a fi bagate in balantza!
ATENTIE! - Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură.

AIWA is offline    Reply With Quote
Old 25-05-2008, 09:21   #54 (permalink)
Registered User

Prime's Avatar

Sunt cativa useri pe threadul asta care miros de la o posta a "magazine online". E baiatu cu reviewurile, care ii da intr-una ca toti romanii o sa-si faca site cu reviewuri si o sa scoata o groaza de bani de pe urma sarmanelor magazine online care nu au cum sa ripozsteze. Alo nenea magazinu, tu crezi ca noi avem timp de teste? Daca-mi cumpar un produs si nu-mi place vreau sa-l duc inapoi, doar nu o sa mi se ia acest drept pentru ca tu ai niste fantasme din copilarie cu oameni rai care scriu reviewuri si castiga bani de pe urma magazinului tau online. Jet!
Acum vreo jumatate de luna in belgia stateam la rand la un magazin de haine, in fatza mea doua femei pun vreo 10 produse pe masa, ii arata bonul vanzatorului si apoi isi iau banii si pleaca. In nemarginita mea prostie comunista, alimentata de oameni ca baiatu cu reviewurile, am ramas prost fiindu-mi greu sa cred ca ala de la casa nici macar nu o intreaba de un buletin. Ei bine domnilor, asa se procedeaza afara, chiar si cu haine returnate fara etichete, probabil purtate cateva zile. Excelent thread, ne mai deschide si noua mintea.
Pe de alta parte reprezentantul forumului, dl AIWA aici de fatza, zice ca nu vrea sa faca sticky aces thread, sunt altele mai importante cu amici sau cunoscuti care vor sa vanda chipuri de PS2 si PS3, alea chiar ca merita STICKY! Multumim.

Prime is online now    Reply With Quote
Old 25-05-2008, 09:32   #55 (permalink)
Nimãnui nu-i pasã de custom title-ul tãu

fozoms's Avatar

Wink

Quote:
Originally Posted by Prime View Post
sunt altele mai importante cu amici sau cunoscuti care vor sa vanda chipuri de PS2 si PS3, alea chiar ca merita STICKY!
Amici sau cunoscuti care platesc.

Nick anterior : Nimãnui nu-i pasã de nick-ul tãu anterior

fozoms is offline    Send Message via Google Talk to fozoms Send Message via Xfire to fozoms Reply With Quote
Old 25-05-2008, 10:32   #56 (permalink)
just passing...

Rover's Avatar

Din fericire, tristian are dreptate...
Aburelile cu contractele care se incheie intre magazinul online si distribuitor (motivul pt care vezi domn'e nu poate sa-ti dea 2 ani garantie sau sa-ti ia produsul inapoi, desi legea il obliga) sunt din ciclul "ne doare in cot de drepturile voastre, ca daca le respectam nu ne mai iese profitul".

Mi se pare interesant cum atat Faithfulsound si lcro1977 sunt foarte activi pe aria "publicitate"

Rover is offline    Reply With Quote
Old 25-05-2008, 11:29   #57 (permalink)
Registered User

Prime's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rover View Post
Mi se pare interesant cum atat Faithfulsound si lcro1977 sunt foarte activi pe aria "publicitate"
Pe lcro1977 am incercat sa nu-l bag in seama. In momentul in care un reprezentant al unui magazin online vorbeste la modul asta despre lege, imi dau seama ce afacere are. Probabil vine omul la el cu piesa la garantie si el i-o da in cap pe motiv ca a desigilat-o, ce sa mai vorbim de restituriea banilor in 10 zile. Se vede deasemenea ca multi dintre ei nu au fost niciodata in afara granitelor, nu stiu ce e aceea o afacere, tot ce-i intereseaza e jegmanirea clientilor, romanian style.

Prime is online now    Reply With Quote
Old 25-05-2008, 12:47   #58 (permalink)

Quote:
FAC PRECIZAREA ca daca ai ridicat produsul personal de la sediul magazinului ai MAXIM !!! 24 de ore pentru returnare.
Nu este adevarat nu exista un astfel de termen in lege si nici nu a existat.

Zyklon5 is offline    Reply With Quote
Old 25-05-2008, 12:52   #59 (permalink)
Nimãnui nu-i pasã de custom title-ul tãu

fozoms's Avatar

Quote:
Originally Posted by Zyklon5 View Post
Nu este adevarat nu exista un astfel de termen in lege si nici nu a existat.
As dori sa aflu si eu unde e precizat acest lucru?AM un prieten care a luat un pc pe componente, de la Depozitul de C**** si un vinzator amabil i-a bagat pe git un 8600GT la pretul de doar 400 , pe motiv ca e placa buna de jocuri, de viitor
Calculatorul e luat persoanal din magazin, de vreo 4 zile---inca se mai poate returna placa si cere banii inapoi, sau e valabila povestea cu 24 h?

Nick anterior : Nimãnui nu-i pasã de nick-ul tãu anterior

fozoms is offline    Send Message via Google Talk to fozoms Send Message via Xfire to fozoms Reply With Quote
Old 25-05-2008, 12:59   #60 (permalink)
Registered User

MagicOne's Avatar

precum romania e plina de ciobani ciorditori si profitori, normal ca aceasta lege o sa fie folosita abuziv. dar.... ca intotdeauna exista un dar...
citeam undeva mai sus problema cu voltajul intre placa si ram, eu ma duc si intreb la ce voltaj sunt vanzatorul imi raspunde (se uita pe ambalaj) si il intreb daca merge pe placa mea ex:asus.....xxyy... si in momentul asta zice ca revine cu un telefon sau ca nu stie, atunci nu e normal sa ii iau sa vad daca merge si apoi sa ii returnez?

Treaba cu belgia cu hainele... da am intalnit si eu afra oameni ca returneaza produse dar sunt ceva conditii respectiv etichetele, ambalajele....etc.
iar cu hainele... cred ca orice magazi care se respecta si returneaza bani are o cabina de proba.
am returnat o singura data o perechede casti ca se auzeau execrabil la un anume magazin (nu mai are rost ca se tot vorbeste despre el de vreo 2 ani incoa de cand s-a deschis) si nu a fost nici o problema, doar ca incerca sa ma convinga sa cumpar un alt model sa imi schimbe produsul.

MagicOne is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Valea Plângerii

Thread Tools

Posting Rules