![]() |
| ||||||||
![]() |
| LinkBack | Thread Tools |
| | #81 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2006 | Quote:
Sa zicem ca din cele citeva mii de produse pe care le are o firma la vinzare, pun la 1000 din ele un pret mult mai mic decit cel de pe piata.Sa mai zicem ca 5000 de oameni pica in plasa si fac comanda, iar 2000 dintre ei platesc chiar atunci cu cardul . Sa zicem ca media pretului produselor ar fi 3 mil (o suma mica totusi). Inseamna ca firma incaseaza 6 miliarde de lei. Dup'aia baga texte de genu' "stiti, a fost o greseala pe site, nu sintem obligati sa va onoram proforma". Legea ii obliga totusi sa-ti vireze inapoi banii, dar (din ce stiu eu) in 30 zile.O luna , in care acei banuti , investiti sau tinuti in cont produc alti banuti , dobinzi...etc Si asta fara mari batai de cap, doar aruncind citiva leuti unor angajati care sa dea niste raspunsuri penibile(vezi HOME PAGE) , mizind pe faptul ca o sa zici ca nu face efortu' sa te tii de capu' lor... Acum legea ti se pare destul de balansata ? ![]() Iar in ceea ce priveste OPC-ul....hai sa fim seriosi. Chiar crede cineva ca poate merge CEVA in tara asta cit de cit onorabil ? ![]() Eu am plingere facuta din data de 14.01.2008 si inca n-am primit nici un raspuns oficial [desi am trimis mai multe mailuri de solicitare], doar un telefon de la o doamna\domnisoara inspector care s-a deplasat la sediul celebrei firme dar, cum dinsii tocmai se mutasera n-a gasit sediul si ma intreba PE MINE care este noua lor adresa. Si de atunci [surpriza]... nimic !
__________________ Mediadot-magazin romanesc. [la home page] Nikon D300 + Tokina 12-24mm + Tamron 28-75mm f/2.8 + Nikkor 50mm f/1.4 + Nikon 70-300mm VR + SB800 [De vinzare trusa Pentax !] .................................................................................................... .................................................... Sunt acuzarea la procesele lor de constiinta / Privindu-i tacut, facandu-i sa se teama de sentinta [Cedry2k] | ||
|
| | #82 (permalink) | ||
|
laur jumate e vina noastra ca nu stim legea si nu ne pasa cand un necaz loveste pe altcineva (unii chiar aplauda ca la urs) sau crede cineva ca o schimbare fie ea si de mentalitate e usoara si vine de-a gata ....incepe cunoscand legea si cerand de la cei care au obligatia sa o aplice sa-si faca treaba (asta e si scopul tredului sa aiba cati mai multi accesul la legislatia care-i protejeaza si sa-o comenteze sa vina cu argumente legale pro sau contra ). Cat despre Anpc chiar daca legislatia nu e inca respectata corect inca , nu inseamna ca nu se vrea neaparat ,pe linga cazurile de mai sus care dovedesc clar necunoasterea legii de catre departamentul lor juridic ,sunt si cazuri rezolvate (si inca multe ) deci se poate .
__________________ tristian_cnc@yahoo.com ......0769536333 ...................... Magazinele online la limita legalitatii , cele 10 zile money back sunt obligatorii indiferent de unde s-a ridicat produsul | |||
|
| | #83 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2006 | N-am zis ca nu se poate....ci doar ca nu se prea vrea ![]() Dupa ce m-am cam balacarit pe aici pe forum cu tot felu' de indivizi suspecti [ ] care sint bagati la inaintare de catre magazinele serioase...am facut frumusel plingere la OPC.Buuun, mi s-a inregistrat plingerea si mi s-a trimis un mesaj - "aceasta a fost înaintată către Oficiul pentru Protecția Consumatorilor Bucuresti care este competent să o soluționeze". Cum doamna \domnisoara inspector s-a deplasat la sediul magazinului banuiesc ca s-a studiat documentatia trimisa in pligere.Cum firma si-a mutat sediul si n-a fost de gasit in momentul acela, eu zic ca pt solutionarea plingerii nu mai era nevoie decit de 1-2 ore pentru o vizita la noul sediu al firmei. Se pare ca in 3 luni de zile nu s-a putut\vrut .
__________________ Mediadot-magazin romanesc. [la home page] Nikon D300 + Tokina 12-24mm + Tamron 28-75mm f/2.8 + Nikkor 50mm f/1.4 + Nikon 70-300mm VR + SB800 [De vinzare trusa Pentax !] .................................................................................................... .................................................... Sunt acuzarea la procesele lor de constiinta / Privindu-i tacut, facandu-i sa se teama de sentinta [Cedry2k] | ||
|
| | #84 (permalink) | ||
| Quote:
Pai ma intreb eu in acest moment, cum se asteapta geniile de la anpc sa primesti produsul daca nu ti-l aduce cineva? Se materializeaza la tine acasa prin sistem "online"? S-a inventat teleportarea si noi nu stim? Eu ma duceam cu scrisoarea si le-o dadeam in cap. Mai e acolo un pasaj unde spune ca puteai sa-i dai produsul inapoi. Adica vine cineva si imi aduce produsul si oare persoana respectiva ma acompaniaza la un suc si o serie de teste timp de cateva ore bune ca sa pot spune daca produsul e ok sau nu? Cum sa-mi dau eu seama in 2 secunde cat sta ala de la curierat langa mine, daca produsul imi convine?
__________________ Schatten ex machina Sweep all the weakening kind Last edited by Prime; 27-05-2008 at 09:32.. | |||
|
| | #85 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2006 | Quote:
"Hai dom'le, nu vezi ca-i sigilat - ce poate sa fie in neregula ?!?" zise dorel ...facindu-ma sa-mi para rau ca pina la virsta asta n-am luat inca lectii de box ![]()
|
| | #86 (permalink) | ||
| Nick anterior: florinp3 Join Date: Feb 2004 Location: Bucureşti |
Da, telefonul provenea probabil de pe piaţa gri, nu mi-a trecut prin cap să scriu asta în reclamaţie, nu ştiu dacă putea ANPC să facă ceva în privinţa asta. Livrarea s-a făcut printr-un curier angajat al firmei care comercializează, este o metodă folosită de majoritatea magazinelor pentru livrări în Bucureşti, unele chiar precizând în "termeni şi condiţii" că în acest caz nu se aplică OG 130. Whatever, eu m-am oprit după răspunsul ăla, n-am atâta timp de pierdut cu toţi proştii. Am reţinut că firma de rahat a ţeparului Frunzetii (Marketonline) e de evitat. | ||
|
| | #87 (permalink) | ||
|
threadul este f.bun,nu toata lumea stie cum e e cu legea..si aplicabilitatea ei in practica,asa ca aici poti afla cate ceva in cazul care nu esti la curent,deci inca un free-up!
__________________ Rescriu/updatez bios-uri,lista c.i.click aici Vand surse atx cu garantie 6luni click aici tel.0763698375 | |||
|
| | #88 (permalink) | ||
|
marketonline are preturi de X-ulescu gsm cu mici diferente de 30-40 ron ...deci Piata gri
__________________ Alaturati-va grupului anti-fake & anti-prostie: CLICK AICI !! Vand Nokia N95 8GB / Schimb cu Omnia HD | |||
|
| | #89 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 |
Imi cer scuze poate postez ceva aiurea, dar nu am inteles exact cum sta treaba cu paragraful asta : Art. 6. - Dispozitiile prezentei ordonante nu se aplica: a) contractelor la distanta privind serviciile financiare, reglementate prin Ordonanta Guvernului nr. 85/2004 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta privind serviciile financiare, aprobata prin Legea nr. 399/2004;; b) contractelor incheiate prin intermediul distribuitoarelor automate sau in localurile comerciale automatizate; c) contractelor incheiate cu operatorii de telecomunicatii in scopul utilizarii telefoanelor publice; d) contractelor incheiate pentru construirea si vanzarea de bunuri imobiliare sau care se refera la alte drepturi privind bunuri imobiliare, cu exceptia contractelor de inchiriere; e) contractelor incheiate in cadrul vanzarilor la licitatie; f) in cazul comertului electronic. Din cate stiu eu absolut orice magazin online it intra in categoria "comert electronic", ceea ce reduce aceasta ordonanta precum si invocarea celor 10 zile sau 90 in cazul in care vanzatorul nu te informeaza de aceasta posibilitate, la 0 (zero). As fi totusi mult mai fericit daca cineva mi-ar spune ca este o eroare de tipar/ordonanta veche...w/e , suna prea bine legea cu 10 zile | ||
|
| | #94 (permalink) | ||
| Quote:
Ex : In textul initial de lege (la aparitita lui in 2000) articolul 5 care precizeaza cand un contract comercial la distanta arata asa http://www.legi-internet.ro/index.php?id=59 Quote:
__________________ tristian_cnc@yahoo.com ......0769536333 ...................... Magazinele online la limita legalitatii , cele 10 zile money back sunt obligatorii indiferent de unde s-a ridicat produsul | |||
|
| | #95 (permalink) | ||
| Quote:
Mie imi vine greu sa cred ca legea asta se aplica asa pur si simplu, trebuie impuse niste restrictii, de valoare a produselor (una e sa duci inapoi o camasa de 200 lei si alta un costum de 5000 euro), de folosinta a acestora (imi iau un mercedes si bag ture ca nebunu cu el si il duc peste 10 zile inapoi si imi cer cei 50.000 de euro inapoi - sa fim seriosi!) Ar trebui vazut cum este exact legislatia in celelalte tari din UE si la cel fel de marfuri se aplica, cum se aplica, etc.
__________________ 8400/scythe zipang/dfi p35/2gb tracer/640ks/8800gts 512mb/compro videomate gold+II/akasa eclipse/corsair 520hx/2206sw | |||
|
| | #96 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ codetaku | |||
|
| | #97 (permalink) | ||
| Quote:
In afara sunt tari in care se practica 30 zile "money back", si oricum, clientul returneaza produsul daca nu e multumit de el, daca nu corespunde detaliilor oferite in reclama aferenta produsului, nu oricine returneaza produsele, mie mi se pare foarte bine reglementata legea.
__________________ Strangers of the past walking in the present, just shadows? | |||
|
| | #98 (permalink) | ||
| Quote:
1) in cazul unei returnari pe baza legii 130/2000 circuitul normal e sa returnezi si tu la randul tau produsul la importator iar de acolo se duce inapoi la producator , unde e testat de defecte , reambalat si revandut ca produs refurbished http://www.camerefoto.ro/refurbished.php 2) este ilegal ca tu(ca si magazin )sa revinzi produsul ca nou dupa ce eu l-am desigilat si returnat in baza legii 130/2000. e un produs sh ,intorcandu-l in stoc nu faci decat sa incalci foarte grav legea si sa te expui la riscuri (amenzi ) care iti pot inchide afacerea . Problema la noi se pare ca este in primul rand relatia magazinului cu importatorul si contractele care respectivul magazin le-a semnat , cred si eu ca e asa in conditiile in care in 70-80% din magazinele online nici macar nu exista un consultant pe probleme de legislatie ..si zic asta luand in vedere cata legislatie din domeniu e incalcata . Nu cred ca e vreun magazin in Romania care sa respecte 100% legea si poti observa asta numai citind conditiile de garantie (majoritatea abuzive si nule avand in vedere ca gestioneaza situatii deja prevazute de lege) . Cand semnezi un contract cu un importator trebuie sa fii la curent cu toata legislatia din domeniu, care care te obliga la o anumita actiune (ex legea 130/2000) si la randul tau sa discuti problema cu importatorul , in cazul in care nu doreste respectarea legii acesta poate fi actionat in instanta unde ai mari sanse sa castigi , mai mult daca nu mai doreste o colaborare cu tine , tocmai pe motiv ca ai avut ""tupeul "" sa ceri ceva legal il mai ""atentionezi"" odata tot in instanta ptr discriminare cerand daune toata cifra de afaceri care ai pierdut-o de la intruperea relatiilor cu acesta . Personal nu vad vreun magazin avand curajul sa faca asa ceva , sa nu mai zic ca se poate face o asociatie (gen sindicat ) care sa aiba in vedere o pozitie comuna a magazinelor online in fata importatorului . Dar in conditiile in care multi proprietari de magazine nici macar nu au auzit de legi de genul celei discutate mai sus nici macar nu e de comentat ceva . (e un cerc vicios in care ramane ca cei care stiu de lege sa poate care aplicarea ei iar restul .................sa traiasca in continuare in tara lui asta e ) Quote:
__________________ tristian_cnc@yahoo.com ......0769536333 ...................... Magazinele online la limita legalitatii , cele 10 zile money back sunt obligatorii indiferent de unde s-a ridicat produsul Last edited by tristian; 28-06-2008 at 09:47.. | |||
|
| | #99 (permalink) | ||
|
Ar fi ok sa se tina cont de 10 zile pe provincie si Bucuresti, indiferent prin cine e livrata comanda, soferii firmei, curier, etc Dar jegosii astia cu online lor nu schimba produsele daca a fost livrat pe Bucuresti prin soferii lor, deci pt Bucuresteni e fix zero. Acum pe partea cealalta importatorii nu accepta retururi decat rar, a venit un tip la mine, care cumpara de 2-3 sute milioane/luna, a luat un 8800GT Asus, era busita, am testat-o si noi, RHS nu a vrut sa o schimbe nici mort, pastia de la tehnic de la mine ii lua ca au testat-o cu Crisys... marketonline de ex scriu pe factura ca nu se schimba in alea 10 zile decat pe Provincie.... cacaturi de magazine. Solutia mea- cumparati de la Maguri mari, gen Emag si inca vreo 1-2, restu oricum sunt falimentari, peste 1 an nu stii daca mai au deschis magazinul, stiti cate online cu nume stiu care au facturi neplatite de miliarde pe la alte Tornado,Skin, Ase, etc? Nu aveti nici cea mai mica idee. -------------------- Editare ulterioară -------------------- Stiti cati clienti am refuzat eu sa le aduc marfa( le spuneam ca nu e pe stoc) pt ca nu platisem la furnizori ? ....
__________________ Desktop: Lcd HP 1965 PVA, Q6600 G0 4Ghz, MSI P35 NEO2-FR, 2x2gb A-data 800 12-4-4-4, 2X640GB WD, Evga GTX280, X-FI Audio PCIe Extreme, Leadtek PxPVR2200, Corsair TX-650W, Lian-Li Case, 25cm fan, HP MCE Remote. Laptops: Dell XPS 1330, Dell Latitude D-410, Toshiba A215-16G, Myria:P Last edited by reeven; 28-06-2008 at 11:11.. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #100 (permalink) | ||
|
Cum ziceam, cerc vicios , imporatatorul e vinovat ca impune conditii ilegale (si imorale ) magazinele care cumpara de acolo sunt vinovate ca accepta asa ceva si la randul lor timit problemele mai departe catre clienti (exemplul tau cu 8800gt e foarte bun) iar clienti sunt vinovati ca daca au o problema habar nu au ce legislatie ii protejeaza si unde trebuie sa apeleze ..de cele mai multe ori deschid un thred cu magazinul xxx tepar etc si gata in loc sa ia masuri . Cat despre solutii in general ideal e sa cauti un magazin cu angajati amabil si conditii de garantie acceptabile (favorabile) si sa faceti cumparaturi doar prin acestia ,iar problemele se rezolva in mod legal la o intelegere comuna , avantajoas ptr ambii parteneri ( magazin client ) ..ptr ca nici situatii in care iti vine piesa defecta sau cu probleme nu sunt acceptabile . Quote:
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |