![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Marcaje rutiere comuna Floresti - Cluj
Nu stiu cati de pe-aici sunt din zona sau sunt nevoiti sa treaca pe acest drum, dar consider ca problema de fond este una mult mai grava. Despre ce este vorba: Acum aproximativ 2 saptamani, din cauza "numarului mare de accidente rutiere" produse in comuna Floresti (care este prima localitate pe drumul Cluj-Oradea la iesire dinspre Cluj), politia rutiera Cluj a luat hotararea de a implementa un sistem de marcaje dupa cum urmeaza: din 4 benzi (2 pe sens) drumul se ingusteaza la intrarea in Floresti, pe o distanta de aproximativ 5km, la 2 benzi (1 pe sens), plus 2 benzi de biciclisti O consecinta a acestei schimbari a fost "scaderea drastica a numarului de accidente" (citatele apartin politiei). O alta consecinta este faptul ca portiunea aceasta de 5km in care se circula cu aprox 20km/h duce la niste blocaje monstruoase ale traficului, avand in vedere ca este singurul drum care leaga Clujul de Oradea si de vestul tarii/occident. Mai multe detalii: http://www.clon.ro/stiri/cluj/artico...80812-04373313 http://www.clon.ro/stiri/cluj/artico...80820-12353193 http://www.petitieonline.ro/petitie/...p09261049.html Acuma eu sunt constient ca postul meu si petitia de mai sus nu vor schimba multe, dar incerc sa trag un semnal de alarma, fiindca parca vad ca, luand exemplul politiei Cluj si eficienta dovedita a sistemului, se vor implementa solutii similare si prin alte parti... ps: astept aparitia bancurilor cu ardeleni politisti
__________________ The future just ain't what it used to be | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Loc fizic pentru 4 benzi acolo nu exista, ca se inghesuiau la risc asta e alta poveste. Solutia nu e sa traga alte marcaje ci sa largeasca drumul, lucru care momentan pe acel tronson e cam imposibil. Cum se bagau berbecii peste marcajul care nu se vedea sau se vedea mai slab, la fel o sa se bage si cu marcajele proaspete. Problema e traficul nu marcajul, dupa cum bine a spus si domnul agent in reportaj.
__________________ 0mU | p0rn0 | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Cand spui ca loc fizic pentru 4 benzi nu exista, pe ce te bazezi. Inainte de aceste marcaje se circula "pe 4 benzi", fara risc sau stres. Despre domnul agent, ce sa zic...daca problema e traficul, in viziunea lui, daca-l eliminam, scapam de problema
|
| | #7 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 |
exista ceva normative pt drumuri care specifica (printre altele) si latimea minima pentru o banda. nu poti sa pui 2 tico-uri unul langa altul, sa trasezi marcaje pe langa ele si apoi sa anunti ca ai facut sosea cu 2 benzi.
__________________ Who forgot to close the gate? Who let me out? | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Incapeau, la limita ce-i drept, 2 tir-uri side-by-side. Masini mici (normale, nu tico), lejer. Acuma lasand la o parte ce era inainte, eu de fapt incercam sa atrag atentia asupra faptului ca ceea ce e acuma nu e normal, iar "strategia" politiei de a preveni accidentele e total gresita.
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Am stat 2 ani inainte de sens in Floresti si nu am vazut niciodata 2 tiruri unu langa altul pe aceeasi banda si tare ma indoiesc ca ar reusi 4 sa treaca simultan ( adica 4 benzi ). In astia 2 ani am vazut gramezi de accidente. Numai eu stiu cati am evitat mergand pe banda aia de urgenta care acum e TRASATA si care era trasata si inainte dar se vedea mai slab. Sincer nu sesizez problema, ce au facut ei este doar sa traseze marcajele, sa le faca vizibile. Cum se putea inainte trece peste marcaj nu vad de ce nu se poate si acum. Adica ei nu au facut nici o modificare de natura fizica cum ar fi ingustarea drumului prin diverse metode, el tot acolo este si are acceasi latime, sau va e frica acum sa treceti peste marcaje ca sunt vizibile si inainte nu era nici o problema pentru ca nu se vedeau.
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Inainte de marcaje traficul era fluent. Acuma sunt cozi de 2-3km inainte si dupa Floresti, iar tot Florestiul e o coada imensa. Tot nu sesizezi problema? ![]() Referitor la dimensiunea drumului: faptul ca acum exista 2 benzi (cate una pe sens), plus inca o banda pe mijloc (in locul vechii liniii continue) nefolosibila, plus 2 benzi mai mici pe laturile drumului destinate biciclistilor mie imi cam arata ca se pot face 4 benzi in total (2 + 1 + 1/2 + 1/2), ce-i drept, fara banda de urgenta sau altceva, pur si simplu sa se foloseasca intreaga suprafata asfaltata. Iar ceea ce au facut ei nu a fost sa traseze marcajele. Nu stiu daca ai chiar fost in Floresti mai recent sau vorbesti din auzite, dar exista o banda intreaga nefolosibila in proportie de 80% (restul de 20% sunt "refugii" pentru viraje la stanga), plus 2 benzi pentru biciclisti pe care nu circula biciclisti, sau oricum, nu semnificativ de multi incat sa aiba sens. Oricum, benzile respective pentru biciclisti sunt o prostie, avand in vedere ca se termina o data cu Florestiul. Sau au fost facute doar pentru biciclistii din Floresti care circula dintr-un capat in altul al comunei?
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Daca se puteau face 4 benzi eu zic ca faceau 4, nu cred ca sunt asa berbeci si sa se incapataneze fara un motiv intemeiat. Cum zicea cineva mai sus, orice drum trebuie sa respecte un standard, lucru care pe acel tronson, repet, nu este posibil. Sa vezi ce o sa fie dupa ce dau drumu la autoastrada. Oricum ce cauti tu prin partea aia, patria ta e in directia opusa
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Pai tocmai aici e problema, ca motivul lor "intemeiat" e reducerea numarului de accidente. Doar ca ei inteleg a face asta prin blocarea traficului, in loc de alte masuri de siguranta. (mi-am schimbat patria )
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|