Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Valea Plângerii

Notices

View Poll Results: Din experienta proprie, ANPC-ul isi face treaba?
Da 18 25.35%
Nu 53 74.65%
Voters: 71. You may not vote on this poll

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 09-01-2009, 10:23   #1 (permalink)
ATEU

Doctorul's Avatar

Exclamation Cand ANPC-ul nu isi face treaba...

Probabil ca multi dintre noi am avut cate o problema ca si consumatori si de fiecare data am fost indemnati sau am indemnat pe altii la randul nostru sa apeleze la ANPC, gardianul drepturilor noastre (cel putin pe hartie).

Ce faci totusi atunci cand cei care trebuie sa te ajute nu isi fac treaba? Incepem sa reclamam ANPC-ul? Cat de sus trebuie sa mergem cu reclamatiile si plangerile ca sa fim auziti?

Sunt curios cati au avut experiente negative cu ANPC-ul, pentru ca am auzit parca din ce in ce mai multe persoane care se plang.

Doctorul is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2009, 10:29   #2 (permalink)
Registered User

Eu am facut o singura reclamatie la anpc, cand intarziase rds-ul cu instalarea net-ului vreo 2 luni si s-a rezolvat in 7 zile. Poate i-am nimerit eu intr-o zi buna

Ioana Popescu is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2009, 10:37   #3 (permalink)
ATEU

Doctorul's Avatar

Eu personal am depus pana acum 3 petitii la ANPC folosind formularul lor online si inca vreo 2 prin mail. (nu prea conteaza formatul sau modul in care trimiti petitia)
In total 5 petitii din care am primit raspuns doar la 2, in ambele cazuri fara sa ma ajute cu ceva.

Tu reclami aspectele x, y si z in legatura cu un agent economic, iar ANPC-ul (in cazul meu invariabil) daca iti va trimite raspuns, o va face la limita legala sau putin dincolo de ea, adica in 30, 31, 32 de zile si iti va spune ceva de genul ca la momentul controlului aspectele x, y si z nu s-au confirmat.

Ultima reclamatie a fost fata de o frizerie de tip Igiena (modelu' comunist) din centrul Pitestiului. Probabil ca pitestenii vor sti despre ce vorbesc.
Ma tund acolo de un an si ceva, timp in care niciodata n-am primit vreun bon sau chitanta dupa plata.
Pe 7 decembrie, cand s-au strans mai multe lucruri jenante cu privire la frizeria respectiva, m-am decis sa trimit o petitie la ANPC si la Directia Generala a Finantelor Publice Arges.

Raspunsul ANPC-ului ieri (8 ianuarie)? Niciuna din neregulile observate de mine nu s-au descoperit la data controlului. Deci baietii au intrat in legalitate in maxim 2 saptamani (de sarbatori n-au lucrat), spontan si din proprie initiativa.

Este fix acelasi gen de raspuns pe care l-am primit si in celalalt caz, lucru care ma face sa cred ca:
1. Inspectorii ANPC sunt niste spagari ordinari si rezolva cate o plangere pe luna de ochii lumii
2. Inspectorii ANPC sunt muuuuuuult prea lenesi sa faca vreun control si dau raspunsuri standard in limita legala pentru a scapa de responsabilitate

Old 09-01-2009, 10:42   #4 (permalink)
Sacred Spirit

MYSTIK's Avatar

am o petitie din 8 decembrie, nici acum nu mi-au raspuns. au trecut cele 30 de zile. voi face alta.

MYSTIK is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2009, 10:56   #5 (permalink)
L3 Artist

ANPC frauda?

C3rE is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2009, 11:10   #6 (permalink)
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

ANPC-ul nu isi face cum trebuie treaba pentru ca majoritatea "agentilor" nici nu stiu prea bine ce pot si ce nu pot face.

Cosmin_C is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2009, 11:17   #7 (permalink)
dark passenger

dod0's Avatar

+spaga

dod0 is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2009, 20:21   #8 (permalink)
VY Canis Majoris

punisher's Avatar

eu am avut probleme cu ei :
cu shop-it -->vezi in semnatura

am facut plangerea ,dupa 20+ zile nu aveam nici un raspuns , asa ca am sunat la ei si am vb cu inspectorul care se ocupa de plangerea mea : ca domnule nu avem ce sa facem ,etc ,etc ....spaga era primita .
si de atunci pana acum au trecut vreo 2 luni si nici macar o hartie ,nimic nu am primit de la ei cum ca nu au rezolvat nimic ....niste tarani infecti.
parerea mea : daca ai probleme cu ceva , nu apela la anpc ; fa-ti dreptate cu mana ta : bataia .

punisher is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2009, 07:45   #9 (permalink)
Registered User

TKD29's Avatar

Am si eu la ei o reclamatie de vre-o 2 ani cred...nici un raspuns.
Firma reclamata - Caro.
Intel Core2 Duo E8200 ,Gigabyte GA-P35-DS3R, EVGA GTS 250 , 4 GB DDR2 Kingston , 320GB Sata2 Seagate, 160 GB WD, LCD Horizon 2206SW , DVD-RW Samsung SH-S203D, , Audigy 2 ZS Platinum, Logitech G15, MX 1000 Laser, Magnat 880

TKD29 is online now    Reply With Quote
Old 10-01-2009, 08:14   #10 (permalink)
LS
GIS/CAD

LS's Avatar

Quote:
Originally Posted by MYSTIK View Post
am o petitie din 8 decembrie, nici acum nu mi-au raspuns. au trecut cele 30 de zile. voi face alta.
30 de zile lucratoare! inseamna mai mult de 30 de zile calendaristice.

LS is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2009, 08:53   #11 (permalink)
jmf
Prodigal Son

jmf's Avatar

Eu am facut pt UPC vreo cateva reclamatii online si pana la urma s-au saturat si mi-a raspuns un om (in loc de raspunsul standard) care mi-a zis ca voi avea un discount la urmatoarea plata a abonamentului. Si asa a si fost. Deci baga fara numar

jmf is online now    Reply With Quote
Old 11-01-2009, 15:05   #12 (permalink)
ATEU

Doctorul's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ioana Popescu View Post
Eu am facut o singura reclamatie la anpc, cand intarziase rds-ul cu instalarea net-ului vreo 2 luni si s-a rezolvat in 7 zile. Poate i-am nimerit eu intr-o zi buna
La mine problemele cu contractul RDS-ul s-au rezolvat foarte frumos si rapid cu ajutorul ANRC. Acolo te suna inspectorul, discuti cu el, ii mai explici o data, te anunta cand, cum si daca s-a rezolvat problema.
La ANPC am impresia ca s-ar agata de orice neconcordanta sau neclaritate in petite doar ca sa "se spele pe maini".

Quote:
Originally Posted by LS View Post
30 de zile lucratoare! inseamna mai mult de 30 de zile calendaristice.
Art. 8
(1)Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
"(2) Pentru soluţionarea petiţiilor transmise, potrivit art. 61, de la alte autorităţi sau instituţii publice, termenul de 30 de zile curge de la data înregistrării petiţiei la autoritatea sau instituţia publică competentă."
Art. 9
În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile.

ORDONANŢA GUVERNULUI nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, aprobată, cu modificări şi completări, prin Legea nr.233/2002

Daca nu se specifica "zile lucratoare" inseamna ca sunt calendaristice.

Quote:
Originally Posted by C3rE View Post
ANPC frauda?
S-ar putea.

75% "Nu"? Pffff.. si astia se presupune ca isi mai fac cat de cat treaba, fata de alte institutii ale statului. Trist. Sunt curios cum evolueaza sondajul.

Old 12-01-2009, 07:27   #13 (permalink)
Audio Only

Alex64's Avatar

M-au contactat pe mine in timp util, la vreo doua trei saptamani de la reclamatie. M-a sunat o tanti care a inceput sa tipe la mine de parca eu eram cel reclamat. I-am zis sa se calmeze, daca nu poate face nimic nu e problema, suntem obisnuiti. M-a intrebat daca vreau un raspuns scris la rezolvarea problemei. I-am zis ca n-am nevoie.. dar am invatat un lucru bun, sa fiu de 10 ori mai atent inainte sa cumpar un produs/serviciu fiindca NU te ajuta nimeni daca ai vreo problema cu vanzatorul!

Alex64 is offline    Reply With Quote
Old 12-01-2009, 13:42   #14 (permalink)
Registered User

La singura mea reclamatie la OPN am primit un raspuns dupa... 7 luni si jumatate !

Daca va intereseaza si ce fel de raspuns am primit - da' mai bine lasati !
Niste spagari nenoro nefericiti, platiti de noi sa ne apare interesele. Dar nu DOAR de noi .

_l_
Sunt acuzarea la procesele lor de constiinta / Privindu-i tacut, facandu-i sa se teama de sentinta [Cedry2k]

laur26 is offline    Reply With Quote
Old 19-01-2009, 16:14   #15 (permalink)
ATEU

Doctorul's Avatar

Am si dovada ca ANPC-ul NU isi face treaba!

Legat de petitia de care am povestit mai sus, intamplator (sau nu) am adresat-o atat ANPC cat si Directiei Generale a Finantelor Publice Arges, dupa cum am spus.

Raspunsul (pe scurt) din partea ANPC:
"La data si ora controlului in unitate s-a constatat ca in incinta nu se consumau produse din tutun, se eliberau bonuri pentru serviciile efectuate, si de asemenea exista lista de preturi pentru serviciile prestate. Fata de cele sus mentionate se concluzioneaza ca reclamatia nu se confirma."

Raspunsul (pe scurt) al DGFP Arges:
"vă facem cunoscut faptul ca aspectele sesizate de dvs. s-au confirmat, organele de inspecţie fiscala procedând in conformitate cu prevederile legale in vigoare."

Cu lista de preturi si fumatul in frizerie mai zic.. depinde cum ii prinzi. Dar cu eliberarea de bonuri? Acolo ori ai casa de marcat sau chitantier or n-ai. Doar nu esti prost, daca il ai sa nu-l prezinti la al 2-lea control, nu?

Deci da, ANPC frauda!

Ma gandesc sa depun o contestatie a raspunsului la ANPC Bucuresti dovedind cu raspunsul DGFP Arges ca inspectorii de la Protectia Consumatorilor din Pitesti sunt niste spagari ordinari.

Stie cineva de cine raspunde ANPC?

Old 19-01-2009, 16:52   #16 (permalink)
Sacred Spirit

MYSTIK's Avatar

PNA?
arde-i gheorghe!

baga-i la anticoruptie, se va face inchisoare. asa mai bagam spaima in ei.

Old 19-01-2009, 17:04   #17 (permalink)
ATEU

Doctorul's Avatar

Pai plangeri si contestatii pot sa fac pe oriunde, ca mana nu ma doare, mai ales ca am dovezi, important e sa stiu unde trebuie, pas cu pas.
Ma gandeam sa atrag atentia cuiva de prin Guvern pana cand aflu decizia celor de la ANPC Bucuresti. Si totusi, am impresia ca ANPC nu "tine" de niciun minister anume.

Chiar ma gandeam inainte sa primesc raspunsul de la Finante "mama, ce marfa ar fi sa imi dea astia alt raspuns"... Si mi-au dat.

Ce PNA? Mai exista asa ceva si activeaza in alt domeniu in afara de frectiile picioarelor de lemn?

LE: "Vă atragem atenţia că, informaţiile transmise în această modalitate, nu au caracterul unei plângeri sau al unui denunţ penal conform art. 222-223 C.pr.pen. şi nici al unei petiţii conform OG 27/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
Aceste date vor fi folosite de procurori în activitatea de urmărire penală, conform dispoziţiilor legale, în măsura în care vor fi considerate utile şi concludente.
"
Imi raspund singur: PNA e degeaba!

Old 19-01-2009, 17:39   #18 (permalink)
Sacred Spirit

MYSTIK's Avatar

asa-i. PNA Frauda!

dude, dar institutiile europene? Curtea de Justitie & stuff?

Old 19-01-2009, 23:22   #19 (permalink)
frozen

zaone's Avatar

ANPC se afla in subordinea Guvernului Romaniei.

zaone is offline    Reply With Quote
Old 21-01-2009, 11:33   #20 (permalink)
ATEU

Doctorul's Avatar

As fi vrut ceva mai clar, pentru ca "Guvernul Romaniei" e o entitate complexa, nu e un nume cui sa te poti adresa.
Am mai intrebat, m-am mai interesat si am aflat ca inca nu e lamurita problema apartenentei ANPC acum, dupa formarea noului guvern (nu inteleg de ce, dar se pare ca asa e).
Concluzia este ca trebuie transmisa o contestatie catre ANPC Bucuresti (lucru rezolvat deja) si asteptat raspunsul. Daca raspunsul ANPC Bucuresti nu e multumitor, n-am ca variante decat sa dau in judecata ANPC (cu probabil minime sanse de reusita, din moment ce nu ma priveste direct problema) SAU PNA (frectia la piciorul de lemn).

Last edited by Doctorul; 21-01-2009 at 12:09..

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Valea Plângerii

Thread Tools

Posting Rules